آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

مسکن قوی برای درد کلیه


مسکن برای درد کلیه

درد کلیه 

کلیه‌ها در پشت شکم و پایین دنده‌ها واقع‌شده و به‌صورت جفت در طرفین ستون فقرات قرار گرفته‌اند. از تجربیات تلخ و ناخوشایند بیماران کلیوی، درد شدید کلیه است که آنها را آزار میدهد.این درد در نقاطی مانند پهلو، شکم، دنده‌ها و کمر بروز می‌کند. درد کلیه ناشی از عوامل مختلفی است، از جمله:


●    سنگ کلیه:

رسوبات سختی که در کلیه ها تشکیل و باعث درد شدید در پهلو یا کمر میشوند، سنگ کلیه نام دارند.


●    عفونت کلیه:

عفونت کلیه  یک بیماری جدی است که باعث تب، لرز و درد در پهلو یا کمر می شود.


●    گلوکومولیتیت:

التهاب کلیه معمولا ناشی از عفونت، داروها یا بیماری های خودایمنی است که با نام  گلوکومولیتیت شناخته می‌شود. 


●    کیست کلیه:

کیسه های پر از مایعی که می تواند در کلیه ها ایجاد شود، کیست کلیه هستند که دردناک نبوده، اما اگر بزرگ شوند  باعث درد در پهلو یا کمر می شوند.


●    سرطان کلیه:

 در مراحل اولیه سرطان کلیه بدون علامت است، اما با پیشرفت بیماری باعث درد در پهلو یا کمر، خون در ادرار و کاهش وزن بیمار می شوند.

انجام خدمات های درمانی کلیه مانند دیالیز در همراه طب : دیالیز در منزل 

 

درد کلیه


علائم درد کلیه

اگر هر یک از این علائم زیر را تجربه می کنید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.پزشک با انجام معاینه فیزیکی، آزمایش خون و ادرار و تصویربرداری، علت درد کلیه را تشخیص می دهد. و درمان مناسب را آغاز می‌کند. 
●    احساس درد در پهلو یا کمر که ممکن است شدید باشد و به کشاله ران یا پایین شکم انتشار یابد.
●    حالت تهوع و استفراغ
●    تب و لرز
●    درد هنگام ادرار یا تکرر ادرار 
●    وجود خون در ادرار
●    کاهش اشتها
●    احساس خستگی

 

درمان درد کلیه 

درمان درد کلیه به علت آن وابسته است. برای سنگ کلیه های کوچک، پزشک توصیه میکند که فقط به مسکن ها و نوشیدن مایعات زیاد نیاز دارید که شما میتوانید از ویزیت متخصص اورولوژی در منزل هم بهره ببرید. ولی در صورت داشتن سنگ های کلیه بزرگتر، بیمار  نیاز به سنگ شکن کلیه یا جراحی  خواهد داشت. در صورت ابتلای کلیه ها به عفونت، مصرف آنتی بیوتیک  ها گزینه مناسبی برای درمان هستند. 

 

مسکن قوی برای درد کلیه

انتخاب قوی ترین مسکن برای درد کلیه به شدت درد بیمار و شرایط او بستگی دارد. از داروهای مسکن برای درد کلیه میتوان به استامینوفن اشاره کرد‌. این مسکن می تواند به تسکین درد خفیف تا متوسط کلیه کمک کند و برای اکثر افراد بی خطر است، اما در صورت مصرف بیش از حد،مشکلات کبدی ایجاد خواهد کرد.
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن از مسکن هایی هستند که به تسکین درد و التهاب کمک می کنند ولی می توانند عوارض جانبی مانند خونریزی معده و مشکلات کلیوی ایجاد کنند، بنابراین باید آنها را با احتیاط مصرف کنید و ترجیحا با تجویز پزشک  باشد.مسکن های اپیوئیدی مانند کدئین و مورفین، قوی ترین مسکن هایی هستند که به جهت تسکین درد شدید کلیه استفاده می شوند. از آنجا که مسکن های اپیوئیدی اعتیاد آورند، فقط باید تحت نظارت پزشک مصرف شوند.


روش های خانگی برای تسکین درد کلیه 

در کنار داروهای مسکن که ذکر کردیم،به کار بردن روش های خانگی زیر نیز جهت تسکین درد کلیه بی تاثیر نیستند: 


●    نوشیدن مایعات زیاد:

 پزشکان معتقدند که نوشیدن آب زیاد به دفع سنگ کلیه از طریق ادرار کمک می کند.


●    استفاده از کیسه آب گرم:

 قرار دادن کیسه آب گرم روی پهلو یا کمر به شل شدن عضلات و تسکین درد کمک می کند.


●    حمام گرم:

حمام گرم در شل کردن عضلات و تسکین درد موثر است. 


●    استراحت:

استراحت کافی در بهبود درد کلیه در کنار روش های درمانی ذکر شده تاثیر مثبتی در بهبود درد کلیه دارد. 

 

مسکن قوی برای درد کلیه

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد کلیه شدید دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید و یا از ما خدمات ویزیت پزشک در منزل را بگیرید . زیرا امکان دارد نیاز به درمان هایی مانند سنگ شکن کلیه یا جراحی داشته باشید. همچنین در صورت مشاهده علائمی مانند  تب و لرز، حالت تهوع و استفراغ، وجود خون در ادرار، کاهش اشتها و احساس خستگی مفرط، پزشک را در جریان بگذارید .

 

آیا ناراحتی کلیه  ارثی است؟ 

در پاسخ به این سوال که آیا ناراحتی و درد کلیه میتواند ژنتیکی باشد باید بگوییم بله برخی از بیماری های کلیوی مانند سندرم آلپورت، بیماری کلیه پلی کیستیک اتوزومال غالب و نفروپاتی IgA از طریق ژن ها از والدین به فرزندان منتقل می شوند.البته عوامل محیطی نیز نقش مهمی در ابتلای افراد به بیماری های کلیوی دارند. چنانچه فردی استعداد ژنتیکی ابتلا به بیماری کلیوی را دارد، ممکن است بدون وجود عوامل محرک مانند دیابت، فشار خون بالا یا مصرف برخی داروها به بیماری کلیوی دچار نشود.
با این وجود اگر سابقه خانوادگی بیماری کلیوی دارید، عاقلانه است که با پزشک در مورد خطر ابتلا به این بیماری صحبت کنید. پزشک با انجام آزمایشات ژنتیکی و بررسی سابقه پزشکی، احتمال ابتلا به بیماری کلیوی را ارزیابی خواهد کرد. 


عوامل اصلی خطر ابتلا به ناراحتی کلیه

برخی عوامل، خطر ابتلا به بیماری های کلیه را افزایش میدهند، از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


●    دیابت:

 عدم کنترل دیابت ، از عوامل اصلی آسیب به کلیه‌ها است.


●    فشار خون بالا:

فشار خون بالا به رگ‌های خونی کلیه‌ها آسیب میرساند و عملکرد آنها را مختل می کند.


●    بیماری‌های قلبی عروقی:

 بیماری‌های قلبی و عروقی با بیماری‌های کلیوی همراهند.


●    چاقی و اضافه وزن:

 چاقی به کلیه‌ها فشار وارد کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش می دهد.


●    مصرف بیش از حد مسکن‌ها:

مصرف طولانی مدت مسکن‌ها،بدون مشورت با پزشک، می‌تواند به کلیه‌ها آسیب برساند.


●    کم آبی بدن:

 کمبود آب بدن از جمله مواردی است که به کلیه‌ها فشار وارد کرده و عملکرد آنها را مختل می کند.

 

 

پیشگیری از ناراحتی کلیه

ناراحتی کلیه، یکی از مشکلات جدی سلامتی است که زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد.ولی با رعایت نکات ساده و تغییر سبک زندگی، می‌توان از مشکلات کلیوی پیشگیری کرد و زندگی سالمی را داشت. بنابراین اگر دیابت دارید، حتماً قند خون خود را مرتبا کنترل کرده و داروهای خود را به طور منظم مصرف کنید.اگر چنانچه به فشارخون بالا مبتلا هستید، فشار خون خود را به طور مرتب اندازه گیری کرده و تحت نظر پزشک قرار بگیرید.برای داشتن زندگی سالم، از رژیم غذایی سالم پیروی کنید. میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌های کم چرب را مصرف کنید و از مصرف غذاهای فرآوری شده، نمک، قند و چربی‌های اشباع شده اجتناب کنید. اگر اضافه وزن دارید، حتما وزن خود را کنترل نمایید تا به وزن  متعادل برسید. در نظر داشته باشید که حداقل 30 دقیقه ورزش در روز به بهبود سلامت کلی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی کمک می‌کند.روزانه به اندازه کافی آب بنوشید تا بدن شما هیدراته بماند. به پزشک مراجعه کنید تا از سلامت کلیه‌های خود اطمینان حاصل کنید و هرگز بدون مشورت با پزشک، دارویی مصرف نکنید.اگر بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های خود ایمنی یا عفونت‌های مزمن دارید، آنها را تحت کنترل داشته باشید.
در نهایت، باید دانست که پیشگیری از ناراحتی کلیه، با داشتن یک سبک زندگی سالم و مراجعه منظم به پزشک، امکان‌پذیر است. با مراقبت از کلیه‌ها، می‌توانید از سلامتی خود در دراز مدت محافظت کنید.

 

درمان درد کلیه

 

روش های تشخیص نارسایی کلیه

همانطور که میدانید نارسایی کلیه یک بیماری جدی است و در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع،عوارض جبران ناپذیری برای سلامتی به همراه خواهد داشت. از آنجا که تشخیص زودهنگام نارسایی کلیه مهم است تا از طریق آن  بتوان با درمان مناسب، بیماری را کنترل کرد، لذا در ادامه روش‌های تشخیص نارسایی کلیه را به طور کلی برای شما بیان خواهیم کرد:  


1. آزمایش‌های خون:

لازم به ذکر است اول به شما بگویم که از  آزمایش در منزل همراه طب حتما بهره ببرید. توسط آزمایش خون افزایش سطح کراتینین  که یکی از مهمترین نشانه‌های نارسایی کلیه است. نشان داده می شود.(کراتینین ماده زائدی است که توسط کلیه‌ها از خون فیلتر می‌شود.).افزایش سطح اوره نیز در آزمایش خون مشخص میشود که نشان‌دهنده کاهش عملکرد کلیه‌ها است.همچنین بررسی سطح سدیم، پتاسیم و سایر الکترولیت‌ها در خون به تشخیص نارسایی کلیه کمک می‌کند.نرخ فیلتراسیون گلومرولی نیز میزان خون تصفیه شده توسط کلیه‌ها در هر دقیقه را نشان می‌دهد. کاهش آن نشان‌دهنده کاهش عملکرد کلیه است.


2. آزمایش ادرار:

وجود آلبومین (یک نوع پروتئین) در ادرار نشان‌دهنده آسیب به کلیه‌ها است که میزان آن در آزمایش ادرار قابل تشخیص است. بررسی ادرار زیر میکروسکوپ برای تشخیص وجود سلول‌های خونی، گلبول‌های سفید و کریستال‌ها نیز راه دیگری برای تشخیص نارسایی کلیه می باشد.‌


3. تصویربرداری:

از جمله روش های تصویربرداری برای ارزیابی اندازه و شکل کلیه‌ها و بررسی وجود کیست یا تومور، می‌توان به سونوگرافی در منزل اشاره کرد.
همچنین سی تی اسکن که برای بررسی دقیق‌تر ساختار کلیه‌ها و تشخیص انسداد مجاری ادراری کاربرد دارد.برای ارزیابی دقیق‌تر ساختار کلیه‌ها و تشخیص بیماری‌های عروقی کلیوی از ام آر آی استفاده می شود.


4. بیوپسی کلیه:

در برخی موارد، برای تشخیص دقیق علت نارسایی کلیه و تعیین بهترین درمان،نیاز به بیوپسی کلیه احساس می شود. در این روش، نمونه کوچکی از بافت کلیه برداشته شده و تحت بررسی میکروسکوپی قرار می‌گیرد.
در صورت مشاهده علائمی که ذکر شد، به پزشک متخصص نورولوژی و یا متخصص داخلی مراجعه نمایید و با همراه طب هم تماس بگیرید میتوانید درخواست اعزام ویزیت متخصص داخلی در منزل کنید و تا در صورت تشخیص به موقع، روند درمان شما تسریع و روند پیشرفت بیماری کند و یا قطع شود. 



 

‌نظرات کاربران