آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

بیماری قلبی چیست؟


بیماری قلبی

در دنیای پراسترس امروزی ، بسیاری از افراد درگیر بیماری های قلبی هستند. متاسفانه این بیماری شایع ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان است به طوری که سالانه میلیون ها نفر جان خود را در اثر ابتلا به انواع بیماری های قلبی از دست میدهند. قبل از اینکه فردی به بیماری قلبی دچار شود، با رعایت عوامل بازدارنده می‌تواند تا حدی از  بروز بیماری قلبی  جلوگیری کند و در مواردی که بیماری قلبی، شخصی را درگیر کرد، مراقبت هایی لازم است که باعث عدم پیشرفت بیماری قلبی می‌شود. در این مقاله بر آن شدیم تا روش هایی را برای مراقبت از بیمار قلبی بازگو کنیم. 

هرگونه خدماتی که برای سلامت قلبتان است و همراه طب دارد : اکو قلب در منزل ، نوار قلب در منزل 

چه کسانی به بیماری قلبی دچار می شوند؟

با توجه به اینکه قلب عضو حیاتی برای بدن انسان محسوب می شود. مراقبت از آن نیز بسیار مهم خواهد بود ولی عوامل خطر متعددی نیز برای بروز بیماری قلبی وجود دارد، یکی از این عوامل سن می باشد. با افزایش سن، خطر ابتلا به بیماری قلبی افزایش خواهد یافت.از لحاظ جنسیتی نیز مردان بیشتر از زنان در معرض بیماری قلبی قرار دارند و  سابقه خانوادگی هم می‌تواند عامل موثری در بروز بیماری قلبی باشد. اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید دقت داشته باشید که شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستید.

 اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به بیماری قلبی را در افراد افزایش می دهد و افرادی که روزانه فعالیت بدنی ندارند و یا رژیم غذایی نامناسبی دارند بیشتر در معرض خطر می باشند.همچنین بیماران دیابتی و کسانی که فشار خون بالا دارند کاندیدای مناسبی برای بیماری قلبی هستند. کلسترول بالا و مصرف بیش از حد الکل میتواند فرد را دچار  دردسر بیماری قلبی کند. همچنان در اشخاصی که استرس و اضطراب دارند و یا از بیماری افسردگی رنج می برند خطر ابتلا به بیماری قلبی  افزایش می یابد.

با این حال اگر در مورد خطر ابتلا به بیماری قلبی در مورد خود نگران هستید،حتما در اولین فرصت با پزشک متخصص قلب مشورت  کنید.

بیماری قلبی خود را با پزشک های همراه طب درمان کن :ویزیت پزشک در منزل 

درمان بیماری قلبی

 انواع بیماری های قلبی

لازم  به ذکر است که بیماری های قلبی انواع مختلفی دارند و هر کدام به دلایل خاصی رخ می‌دهند. برخی از شایع‌ترین انواع بیماری قلبی عبارتند از بیماری عروق کرونر .این بیماری زمانی رخ می‌دهد که پلاک در شریان‌های قلب جمع شود و باعث تنگی یا انسداد آنها گشته و  در نهایت منجر به درد قفسه سینه یا حمله قلبی می شود.بیماری دریچه قلب نیز از جمله بیماری های قلبی است به طوری که دریچه‌های قلب  جریان خون را به داخل و خارج از قلب هدایت می‌کنند. بیماری دریچه قلب زمانی رخ می‌دهد که این دریچه‌ها به درستی کار نکنند. بیماری بعدی نارسایی قلبی است که جز بیماری های قلبی محسوب می‌شود و این عارضه زمانی رخ می‌دهد که عضله قلب به درستی خون را پمپاژ نمی کند.نوع دیگری از ناراحتی های قلبی نیز وجود دارد که آریتمی قلبی نام دارد و به اختلال در ضربان قلب مربوط است. بیماری عروق محیطی هم زمانی رخ می‌دهد که پلاک در شریان‌هایی که خون را به بازوها و پاها می‌رساند، تجمع یابد. لازم به ذکر است اگر نوزادی با بیماری قلبی متولد شود، این بیماری جز بیماری مادرزادی او محسوب می‌گردد. 

حرگونه بیماری داخلی داشتید که به پزشک داخلی نیاز داشتید با ما تماس بگیرید : ویزیت متخصص داخلی در منزل 

پرستاری و مراقبت از بیمار قلبی

اگر به عنوان پرستار و یا بستگان فردی که با ناراحتی قلبی دست و پنجه نرم میکند، این مقاله را میخوانید، خوب است بدانید که مصرف دقیق و به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص قلب برای بیمار بسیار حیاتی است و لازم است تا شما لیست کاملی از داروهای مصرفی بیمار را در اختیار داشته باشید و روز و ساعت مصرف آنها را فراموش نکنید و همچنین در مورد زمان و نحوه مصرف داروها، به بیمار نیز آموزش دهید.

تغییرات را در  سبک زندگی فرد بیمار اعمال کنید و در اصلاح و تغییر سبک زندگی همراه او باشید.این تغییرات میتواند شامل ترک سیگار، رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم، کنترل وزن، کنترل فشار خون، کنترل کلسترول، و قند خون باشد.

برخی از عوامل نیز مانند استرس، اضطراب و فعالیت بدنی شدید می توانند علائم بیماری قلبی را تشدید کنند. به بیمار قلبی در حذف این عوامل کمک کنید.

در نظر داشته باشید که خواب کافی برای سلامت کلی بدن، به خصوص سلامت قلب، ضروری است و لازم است که بیمار قلبی ، برنامه خواب منظمی داشته باشد و محیطی مناسب برای داشتن خواب  کافی و آرام در اختیار بیمار قلبی قرار گیرد.

از آنجا که انجام معاینات منظم قلبی طبق نظر پزشک متخصص قلب باید انجام شود، لذا شایسته است که شما، بیمار را در اخذ نوبت  و حضور در مراکز درمانی همراهی کنید.

 ناراحتی قلبی می تواند از نظر عاطفی برای بیمار چالش برانگیز باشد. به بیمار در ابراز احساسات، و درمان بیماری ، یاری برسانید و محیط زندگی او  را عاری از تنش و اضطراب کنید .محیط خانه را برای بیمار ، امن و راحت کنید و در صورت نیاز به مراقبتهای بیشتر میتوانید از خدمات پرستاری در منزل برای بیمار خود بهره بگیرید.

خدمات های سلامتی مرکز همراه طب : تنقیه در منزل ، ساکشن ریه در منزل 

بیماری های قلبی

برای کاهش خطر  ابتلا به بیماری های قلبی چه کنیم؟

با وجود خطرناک بودن برخی از انواع بیماری های قلبی، خوشبختانه امروزه اقدامات زیادی می توان برای کاهش خطر ابتلا به آن انجام داد. در  ادامه به نکاتی در این خصوص اشاره می‌کنیم.

1. داشتن رژیم غذایی سالم ، اولین قدم

همواره داشتن رژیم غذایی سالم که انواع گروه های غذایی را در خود جای دهد برای سلامتی ضروری به نظر می‌رسد. مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات  را در برنامه غذایی گنجانده و چربی های اشباع شده، چربی های ترانس و کلسترول را محدود کنید.همچنین از منابع کم چرب یا بدون چربی پروتئین مثل مرغ و ماهی(ماهی های چرب مانند سالمون، شاه ماهی و ساردین که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند استفاده کنید و از نمک، شکر و نوشیدنی های شیرین کمتر استفاده نمایید.

2. فعالیت بدنی منظم داشته باشید

سعی کنید حداقل روزی نیم ساعت  فعالیت هوازی مانند پیاده روی سریع یا دوچرخه سواری انجام دهید.در صورتی که پزشک تایید میکند تمرینات قدرتی را حداقل دو بار در هفته انجام دهید.

3. به وزن متعادل برسید

برای کنترل وزن و متعادل نگه داشتن آن لازم است که ابتدا برای تعیین اینکه آیا وزن شما در حد سالم است یا خیر، از شاخص توده بدنی خود اطلاعاتی کسب کنید.چنانچه اضافه وزن دارید خطر ابتلا به بیماری قلبی شما را تهدید میکند. پس مراقب افزایش وزن خود باشید و به توصیه های پزشک در این خصوص عمل کنید .

4.  سیگار را حذف کنید

سیگار کشیدن به عنوان فاکتور خطر در ابتلا به بیماری قلبی  شناخته می شود.چنانچه سیگار می کشید، ترک آن بهترین کار برای حفظ سلامتی شماست.همچنین از قرار گرفتن در معرض دود سیگار اطرافیان اجتناب کنید.

5.  فشار خون خود را کنترل کنید

فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماری قلبی است .پزشکان متخصص قلب همواره توصیه میکنند که افراد باید  فشار خون خود را به طور منظم چک کرده و در صورت بالا بودن ، برای کاهش آن اقدام کنند.

6. کنترل کلسترول ضروری است

کلسترول بالا یک عامل خطر عمده برای بیماری قلبی به حساب می آید بنابراین لازم است تا سطح کلسترول خود را به طور منظم چک کنید .

کلیک کنید و بخوانید : مربی کودک چیست ؟ ، لایه لایه شدن ناخن 

7. مواظب قند خونتان باشید

از آنجا که دیابت میتواند زمینه خطر جدی را برای بروز  بیماری قلبی فراهم‌کند.چنانچه دیابت دارید، قند خون خود را به طور منظم کنترل کنید و آن را در محدوده هدف نگه دارید.

8. استرس خود را مدیریت کنید

استرس فاکتور منفی ای است که  می تواند نه تنها سلامت کلی بدن را به خطر بیاندازد بلکه به سلامت قلب شما نیز آسیب برساند.بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی ، راه های سالمی برای مدیریت استرس مانند ورزش، یوگا یا مدیتیشن پیدا کنید و آنها را به طور روتین انجام دهید .

9. معاینات منظم پزشکی لازم است

برای معاینات منظم با پزشک متخصص قلب ملاقات کنید تا او عوامل خطر بیماری قلبی را بررسی کرده و در صورت نیاز درمان مناسب و به موقع را دریافت کنید.

با توجه به مواردی که برای تغییر سبک زندگی گفته شد، می توانید خطر ابتلا به بیماری قلبی را به راحتی کاهش دهید.

‌نظرات کاربران