آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
مربی کودک

مربی کودک کیست؟


دلایل زیادی وجود دارد که والدین، فرزندان خود را برای ساعاتی از روز به مهدکودک می برند؛ عموما این دلایل می تواند اشتغال مادران، پر کردن اوقات فراغت و یادگیری مهارت ها و سبک زندگی اجتماعی فرزندان باشد و انتظاری که والدین دارند این است که در نبود آنها، مسئولین مهدکودک و مربیان به نحو احسن خدمات ارائه دهند. در این میان مربی کودک که بیشتر با بچه ها در ارتباط است نقش پر رنگ تری دارد و به دلیل تاثیرپذیری کودکان از مربی و دغدغه والدین در این خصوص، تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به معرفی مربی کودک و ویژگی های او بپردازیم.

جالب اینکه باید بدانید شما میتوانید مربی کودک را به منزلتان ببرید و میتوانید از مرکز ما بهترین مربی های کودک را برای کودکتان بگیرید.

همیشه برای پیشگیری یا درمان بیماری تحت نظر یک متخصص خوب باشید : ویزیت متخصص داخلی در منزل

مربی کودک کیست ؟

ویژگی های مربی مهدکودک 

مربی مهدکودک در واقع فردی است که از کودکان خردسال، در مهدکودک ها، منازل مراقبت می کند و به آنها آموزش های لازم را می دهد. مربیان وظایف مهمی را در قبال رشد و بالندگی و همچنین رفاه کودکان به عهده دارند. 

آمپول های تزریقی خود را از جمله آمپول کتورولاک را تزریق کن : تزریقات در منزل 

آموزش:

آموزش، اولین و مهمترین وظیفه مربی کودک می باشد که شامل برنامه ریزی و اجرای فعالیت های آموزشی مناسب سن کودک می باشد تا رشد شناختی، اجتماعی، عاطفی و جسمانی کودکان تحریک و تقویت شود.آموزش مهارت های اولیه مانند خواندن، نوشتن و ریاضیات نیز از نیازهای کودک در ارتباط با مربی کودک است. مربی متعهد ، آموزش مهارت رفتاری و اجتماعی مانند اشتراک گذاری، نوبت گرفتن و حل تعارض را به کودکان می‌آموزد و با استفاده از داستان سرایی، قصه گویی و شعر خواندن لحظات شادی را برای کودک به ارمغان مي‌آورد.

مراقبت:

●      مراقبت از کودک می‌تواند به صورت خدمات پرستاری در منزل و یا در مهدکودک باشد.  قطعا سلامتی فرزندان  اولویت اصلی والدین می‌باشد و انتظاری که آنها از مربیان کودک دارند این است که سلامتی و ایمنی کودکان در راس همه مسئولیت ها قرار بگیرد. کمک به کودکان در انجام کارهای روزمره مانند لباس پوشیدن، غذا خوردن و استفاده از سرویس بهداشتی با کمک و همیاری مربی دلسوز کودک انجام می‌شود.

●      ایجاد محیطی امن

در محیط امن یک مهد کودک است که فرآیند رشد جسمانی و عقلانی یک کودک به طور صحیح شکل می‌گیرد و مربی کودک با تشویق کودکان به انجام بازی های گروهی، ایجاد فضایی گرم و صمیمی و امن برای کودکان و کمک به کودکان در چگونگی حل مشکلات به آنها کمک می‌کند تا ساعات خوشی را با یکدیگر بگذرانند.

    تحصیلات مورد نیاز برای مربی کودک

در ایران،حداقل مدرک تحصیلی برای مربیگری مهدکودک و یا خدمات پرستاری در منزل، دیپلم می‌باشد ولی در برخی از مهدکودک ها مدرک تربیت مربی یا کاردانش تربیت مربی را نیز به عنوان مدرک تحصیلی نیز می‌پذیرند. در مهدکودک هایی که به صورت تخصصی خدمات ارائه می‌شود، داشتن  لیسانس در رشته های مرتبط مانند علوم تربیتی، روانشناسی کودک، رشته های آموزش ابتدایی یا رشته های مرتبط با کودک برای یک فرد مزیت محسوب می‌شود.

مشاوره رایگان برای انواع آزمایش ها بگیرید : آزمایش در منزل

در برخی مراکز تربیتی و مهدکودک ها، گذراندن دوره های آموزشی مربیگری مهدکودک برای مربیان قبل از شروع به کار الزامی است. این دوره ها توسط سازمان بهزیستی یا مراکز آموزشی معتبر نیز برگزار می‌شود و مفاهیم مراقبت از کودکان، رشد و پیشرفت کودک، روانشناسی کودک، بازی و فعالیت های خلاقانه، بهداشت و ایمنی و ... را آموزش می دهند.

توانایی‌های ضروری برای یک مربی مهدکودک

همانطور که پیشتر گفتیم، مربیان کودک نقشی اساسی در شکل‌گیری دوران کودکی و کمک به رشد و بالندگی کودکان ایفا می‌کنند.یک مربی کودک باید توانایی ها و مهارت های مهمی را فرا بگیرد. برقراری ارتباط موثر با کودکان، والدین و همکاران بسیار مهم است. یک مربی باید در واقع با صبوری به صحبت‌ها و سوالات کودکان گوش کند و بتواند پاسخگوی آنها باشد. همچنین باید ارتباط موثر با والدین برقرار کند و اطلاعات مورد نیاز را به آنها ارائه دهد. از آنجا که کودکان همواره در حال یادگیری و رشد هستند و ممکن است گاهی اوقات رفتارهای چالش برانگیزی از خود نشان دهند؛ در این شرایط مربی باید بتواند احساسات خود را کنترل کند و با کودکان تعامل داشته باشد. یک مربی خلاق فعالیت‌های آموزشی و سرگرم کننده ای را برای کودکان طراحی و اجرا می‌کنند. یکی از مهارت های مربی این است که با تعارضات بین کودکان باید برخورد کرده و قوانین و مقررات را به طور عادلانه بین آنها اجرا کند و در شرایط اضطراری تصمیمات سریع بگیرد. همانطور که گفته شد مربیان باید دانش کافی درباره رشد فیزیکی، عاطفی، اجتماعی و شناختی کودکان داشته باشند. وقتی در کار مربی عشق و فداکاری وجود داشته باشد به او انگیزه کافی برای ایجاد محیطی امن و پرشور و نشاط برای کودکان می‌دهد.

توانایی برقراری نظم و انضباط در محیط کلاس و فضای مهدکودک یکی از وظایف مربی می‌باشد.او باید قوانین و انتظارات واضحی را برای کودکان تعیین کرده و به طور ثابت و منصفانه آنها را اجرا کند. همچنین باید بتواند با رفتارهای نامناسب کودکان به طور موثر برخورد کند.

مربی مهدکودک، مسئول و ضامن سلامت و ایمنی کودکان است. او باید با دقت وظایف خود را انجام دهد و با مسئولیت پذیری از کودکان در برابر هرگونه خطری در محیط مهد محافظت کند.

اگر شکستگی دارید : رادیولوژی در منزل 

تعهد به یادگیری در مربیان مهد کودک

از آنجا که رشد و توسعه کودکان فرآیندی پیچیده است و تحت تأثیر عواملی مانند ژنتیک، محیط، تجربیات و تعاملات اجتماعی قرار می‌گیرد.لذا مربیان مهدکودک به عنوان اولین پرورش دهندگان کودک نقش مهمی در این فرآیند ایفا می کنند آنها مسئولیت دارند تا به کودکان در رشد همه جانبه شان کمک کنند و برای اینکه مربیان مهد بتوانند به طور موثر به این وظیفه مهم عمل کنند، باید همواره در حال یادگیری و به روز کردن اطلاعات و دانش خود باشند. این یادگیری باید در زمینه های مختلفی باشد. به طور مثال:

●      رشد و توسعه کودک: مربیان جدیدترین و به روز ترین یافته های علمی در مورد رشد فیزیکی، عاطفی، اجتماعی و شناختی کودکان آگاهی کسب کنند. زیرا به این ترتیب نیازهای هر کودک را به طور بهتر درک کرده و به آنها در رشد همه جانبه کمک می‌کنند.

●      روش های آموزشی مناسب سن: از آنجا که توانایی های کودکان با یکدیگر تفاوت دارد، پس مربیان باید با روش های آموزشی مختلف و مناسب سن کودکان آشنا باشند. این روش ها باید جذاب، سرگرم کننده و موثر باشند و به کودکان در یادگیری مهارت های مهم زندگی به تناسب توانایی هایشان کمک کنند.

●      فعالیت های پرورش خلاقیت و ابتکار عمل: فعالیت های تکراری و روتین برای کودکان خسته کننده می‌شود بنابراین مربیان باید بتوانند فعالیت های جذاب و به روزی را برای کودکان طراحی و اجرا کنند تا به رشد خلاقیت و ابتکار عمل آنها کمک شود. این فعالیت ها شامل بازی، نقاشی، موسیقی، نمایش عروسکی ، قصه گویی و … می‌ باشد.

مربیان مهدکودک می توانند از طریق منابع مختلفی مانند دوره های آموزشی، کارگاه های آموزشی، مطالعه کتاب و مقالات مرتبط و استفاده از منابع اینترنتی و آنلاین به یادگیری و به روز بودن اطلاعات خود بپردازند. چنانکه مشارکت در انجمن های حرفه ای و ارتباط با دیگر مربیان و تبادل اطلاعات نیز می تواند به آنها کمک کند.

خدمات پرستاری در منزل برای کودکان

بعضی از والدین مایل نیستند تا فرزند خود را به مهد کودک بفرستند و خدمات پرستاری در منزل را برای کودک خود انتخاب می‌کنند. این خدمات شامل طیف وسیعی از مراقبت هایی است که توسط پرستاران و مربیان آموزش دیده و باتجربه در محیط خانه و برای گروه های مختلف سنی کودکان ارائه می شود.

ما علاوه بر پرستاری کودکان پرستاری سالمندان را هم انجام میدهیم :  پرستار سالمند در منزل 

مزایای استفاده از خدمات پرستاری در منزل برای کودکان 

با استخدام یک مربی کودک دلسوز و کاربلد در منزل ، والدین خیالشان راحت است که از فرزندشان به طور اصولی مراقبت می‌شود. پرستاران و مربیان به کودکان در انجام کارهای روزانه مانند لباس پوشیدن، غذا خوردن، حمام کردن و مسواک زدن کمک می کنند. و در این راستا کودک این مهارت ها را فرا می‌گیرد و کم کم خودش در آینده از عهده این مسئولیت ها برمی آید.  پرستاران کودک در مواقع بیماری  داروها را سر موقع به کودک  داده  و علائم حیاتی او را کنترل می کند و در صورت نیاز مراقبت های اولیه پزشکی را انجام می‌دهد.مسئولیت  پرستار و‌ مربی فقط محدود به مراقبت های فیزیکی نمیشود او همراه و همبازی کودک می باشد و  در مقابله با احساسات دشوار کنار کودک است. استفاده از خدمات پرستاری در منزل و  داشتن یک پرستار  و مربی می تواند به والدین آرامش خاطر بدهد و به آنها کمک کند تا با خیال راحت به کار  و تعهدات خود بپردازند.

بخوانید و بدانید : کاردیومیوپاتی چیست ؟ 

انواع خدمات پرستاری در منزل برای کودکان

خدمات پرستاری در منزل  بنا به نیاز والدین و کودک متفاوت خواهد بود .

●      پرستاری تمام وقت: پرستار 24 ساعت شبانه روز در کنار کودک خواهد بود.

●      پرستاری نیمه وقت: پرستار برای چند ساعت در روز یا چند روز در هفته به کودک خدمات ارائه می دهد.

●      پرستاری موقت: پرستار برای مدت کوتاهی، مانند زمانی که والدین در سفر هستند یا بیمار هستند، از کودک مراقبت می کند.

●      پرستاری تخصصی: پرستاران و مربیان  آموزش دیده برای مراقبت از کودکان با نیازهای خاص مانند کودکان اوتیسم، کودکان با ناتوانی های یادگیری یا کودکان با بیماری های مزمن وجود دارند.

از مقاله های همراه طب : مسمومیت غذایی

مربی کودک در منزل

نکاتی برای انتخاب پرستار و یا مربی کودک

انتخاب پرستار مناسب برای فرزند بسیار مهم است و دغدغه بسیاری از والدین محسوب می‌شود. هنگام انتخاب پرستار، توجه کنید که پرستار باید تجربه و صلاحیت مراقبت از کودکان را داشته باشد. والدین ضمن صحبتی که با او انجام می‌دهند درباره مهارت ها و تجربیات و مدرک تحصیلی پرستار یا مربی  اطلاعاتی کسب میکنند. پرستار باید شخصیتی صبور، مهربان  داشته باشد. او باید بتواند با کودک ارتباط  برقرار کند و به نیازهایش پاسخ دهد برای استخدام پرستار کودک در منزل از همراه طب تماس بگیرید و طی یک ملاقات و قرارداد امضا شده ما برای شما بهترین پرستار کودک را به منزلتان میفرستیم .

 

‌نظرات کاربران