شاید برایتان جالب باشد که بدانید باد کردن رگ های گردن، تورم در شکم، سرگیجه می تواند نشانه یک بیماری قلبی به نام کاردیومیوپاتی باشد. امروزه تشخیص و درمان بیماریهای قلبی به طور کامل در منزل انجام میشود. بدون اینکه نیازی به تنفس هوای کثیف کلان شهرها باشد. کافیست با بهترین شرکت اعزام پزشک و پرستار به منزل تهران، یعنی همراه طب تماس گرفته و درخواست اعزام متخصص قلب را مطرح نمایید.
اطلاع از هزینه و نحوه دریافت خدمات: ویزیت متخصص قلب در منزل
کاردیومیوپاتی چیست؟
کاردیومیوپاتی، وضعیتی است که در آن، عضله قلب به دلایلی ضعیف شده و توانایی پمپاژ خون به سراسر بدن را ندارد.
علائم کاردیومیوپاتی ( کم عضله ضعیف قلب)
با اینکه ممکن است در موارد خفیف، هیچ علامتی از کاردیومیوپاتی( پمپاژ ضعیف قلب ) وجود نداشته باشد. اما با پیشرفت بیماری، بسته به شدت آن، علائم کاردیومیوپاتی شامل موارد زیر خواهد بود:
- احساس سبکی در سر
- داشتن سرگیجه
- مشکل تنفسی یا تنگی نفس
- خستگی زودرس
- وجود تورم در پاها به ویژه در مچ و ساق پا ها
- تورم در شکم و رگ های گردن
- غش کردن
- تپش قلب
- آریتمی (ضربان نامنظم قلب)
- با تجربه علائم ذکر شده بهتر است نظر متخصص قلب را جویا شوید.
آگاهی از نحوه ارسال تجهیزات عکسبرداری همراه متخصص قلب : انجام نوار قلب در منزل
علت ضعیف شدن عضله قلب
آمارها نشان داده است که از هر 500 نفر، یک نفر در طول عمر خود به بیماری کاردیومیوپاتی مبتلا شده اما تشخیص داده نمی شود. کاردیومیوپاتی می تواند مادرزادی باشد یا در طول زندگی برای فرد ایجاد شود. علت ضعیف شدن عضله قلب را در موارد زیر جستجو کنید:
- وجود عفونت های ویروسی در قلب (عامل اصلی کاردیومیوپاتی ).
- وجود بیماری قلبی مادرزادی دیگر
- نارسایی قلبی می تواند زمینه ساز کاردیومیوپاتی باشد.
- عوارض شیمی درمانی
- مصرف کوکائین و آمفتامین ها
- کمبودهای تغذیه ای
- داشتن اضافه وزن
- مصرف الکل و مشروبات الکلی
- داشتن فشارخون بالا
- داشتن بیماری عروق کرونر
- دیابت
- آمیلوئیدوز و سارکوئیدوز
- داشتن سابقه خانوادگی و زمینه ارثی
- بارداری
پاسخگویی 24 ساعته همراه با اعزام شبانه روزی پرستار : تزریق سرم در منزل
انواع کاردیومیوپاتی قلب
متخصص قلب معمولا سعی می کند تا متوجه شود که بیماری شما کدام یک از انواع کاردیومیوپاتی نام برده شده در زیر است:
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
بیماری ارثی است که در آن، قسمتی از عضله قلب ضخیم شده و باعث افزایش خطر اختلالات الکتریکی (آرتیمی) می شود. با اینکه دومین جایگاه را در کاردیومیوپاتی در کودکان دارد اما معمولا زیر یک سالگی تشخیص داده میشود.
کاردیومیوپاتی اتساع یافته ( گشاد شده)
شایع ترین نوع کاردیومیوپاتی است و در بزرگسالان زیر 50 سال رخ می دهد. غالبا شروع ضعیف شدن عضله قلب از بطن چپ بوده و می تواند به بطن راست نیز گسترش یابد یا حتی ساختار و عملکرد دهلیزها را تغییر دهد.
کاردیومیوپاتی آریتموژنیک
در این نوع از کاردیومیوپاتی، بافت فیبروتیک و چربی جایگزین بافت های سالم بطن راست خواهد شد. در نتیجه، نامنظم شدن ریتم قلب از عواقب آن می باشد. البته، امکان رخ دادن این پدیده در بطن چپ اما با درصد کم وجود دارد.
کاردیومیوپاتی محدود کننده
با سفت شدن بافت بطن ها شما دارای کاردیومیوپاتی محدود کننده خواهید بود. قلب نمی تواند به طور کامل پر شود. در انتها امکان ایجاد نارسایی قلبی وجود دارد.
اعزام پرستار برای نمونه گیری خون در خانه بیماران : خدمات آزمایش در منزل
آیا کاردیومیوپاتی خطرناک است؟
کاردیومیوپاتی می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. البته در میان جوانان، یکی از علل شایع مرگ ناگهانی قلبی است. آیا کاردیومیوپاتی خطرناک است؟ بله و باید قبل از وخامت اوضاع به متخصص قلب مراجعه کنید.
تشخیص کاردیومیوپاتی چگونه است؟
در قدام اول، متخصص قلب سعی می کند تا یک ارزیابی های دقیق از طریق انجام معاینه فیزیکی ( بررسی احتباس مایعات، ضربان قلب نامنظم و سوفل ) بدست آورد. از این رو، سابقه خانوادگی و علائم فرد را نیز چک می کند. سپس از آزمایشات زیر برای تشخیص دقیق تر کمک می گیرد:
- آزمایش خون _ برای بررسی استرس قلبی و یا نارسایی قلبی
- اکو قلب و نوار قلب
- MRI قلب
- بیوپسی میوکارد ( نمونه برداری از عضله قلب و بررسی در آزمایشگاه)
- کاتتریزاسیون قلبی ( بررسی فشار درون قلب و عروق کرونر)
- اشعه ایکس یا رادیولوژی از قفسه سینه
انجام اکو قلب در منزل نیز یکی از خدمات همراه طب می باشد.
درمان کاردیومیوپاتی
متخصص قلب از روش های مختلفی برای درمان کاردیومیوپاتی استفاده می کند از قبیل:
دارو درمانی برای کاردیومیوپاتی
اولین و مهم ترین روش درمانی برای بیماری کاردیومیوپاتی استفاده از داروست. داروی تجویزی برای درمان کاردیومیوپاتی ممکن است جزئی از گروه های زیر باشد:
- مسدودکننده های بتا. با هدف کاهش بار کاری قلب و پمپاژ راحت تر خون از طریق پایین آوردن ضربان قلب و فشار خون تجویز می شوند.
- مهارکنندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین. رگ های خونی را شل کرده و باعث بهبود جریان خون می شوند که در نتیجه، کار پمپاژ قلب راحت تر خواهد شد.
- مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II (ARBs). عملکردی مانند گروه قبلی (مهارکننده های ACE) دارند. زمانی تجویز می شوند که مصرف سایر داروها برای بیمار قابل تحمل نباشد.
- دیورتیک ها. به منظور کنترل علائم کاردیومیوپاتی تجویز میشوند. با دفع مایعات اضافی در بدن، باعث کاهش تورم موجود در پاها ، شکم و همچنین از بین رفتن تنگی نفس خواهند شد.
- دیجیتالیس. آریتمی قلب یا همان ضربان نامنظم قلب را با تقویت انقباضات قلب و تنظیم اختلالات ریتم از بین می برد. در نتیجه اختلال در جریان خون حذف می شود.
- ضد انعقادها. از لخته شدن خون جلوگیری می کند. اغلب در افرادی که به کاردیومیوپاتی اتساع یافته مبتلا هستند، تجویز می شود.
جراحی روشی برای درمان کاردیومیوپاتی
در مواقعی که کاردیومیوپاتی شدید یا پیشرفته است توسط متخصص قلب توصیه می شود. روش های جراحی کاردیومیوپاتی عبارتند از:
میکتومی سپتال. اغلب در مبتلایان به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک استفاده می شود و در این عمل جراحی، بخشی از دیواره ضخیم عضله قلب برداشته خواهد شد تا با خروج بافت اضافی قلب، جریان خون طبیعی بازیابی شود.
درمان همگام سازی مجدد قلبی. در این عمل جراحی، یک ضربان ساز مخصوص درون حفره های قلب کار گذاشته میشود تا انقباضات قلب با هم هماهنگ باشند. از این روش، اغلب برای درمان کاردیومیوپاتی گشاد شده استفاده می شود.
جراحی کاردیوورتر-دفیبریلاتور کاشتنی. در این عمل جراحی، وسیله ای به نام ICD برای کنترل ریتم قلب، درون قلب کاشته میشود. مبتلایان به آریتمی، هدف این عمل جراحی هستند زیرا با ایجاد شوک الکتریکی از مرگ ناگهانی قلبی در آنها جلوگیری می کند.
پیوند قلب. ریسک پیوند قلب بالاست. پس، زمانی که سایر روش های درمانی جوابگو نباشد از این عمل جراحی برای درمان کاردیومیوپاتی استفاده می شود.