ساکشن ریه در منزل با قیمت مناسب حتی برای نوزاد
ساکشن ریه از اقدامات درمانی است که برای بازکردن مجرای تنفسی بیمار استفاده میشود. این کار باید با دقت بالا و توسط کارشناس باتجربه صورت بگیرد تا آسیبی به فرد نرسد.
ساکشن ریه از اقدامات درمانی است که برای بازکردن مجرای تنفسی بیمار استفاده میشود. این کار باید با دقت بالا و توسط کارشناس باتجربه صورت بگیرد تا آسیبی به فرد نرسد.
گاهی انسداد راه تنفسی، میتواند با جان یک انسان بازی کند. این انسداد معمولا برای برخی از بیمارانی که بهصورت ارادی قادر به پاککردن دستگاه تنفسی خود نیستند خصوصا نوزادان و بیماران ICU، اتفاق میافتد. در چنین شرایطی، انجام ساکشن در منزل با پیشرفتهترین تجهیزات، بهترین راه است. در ادامه به ماهیت ساکشن ریه، هزینه، زمان نیاز به ساکشن ریه در منزل و سایر جزئیات مربوط به این خدمات میپردازیم.
ارائه خدمات پزشکی و پرستاری در منزل، بهصورت شبانهروزی و با کادر آقا و خانم انجام میشود. همراه طب توانسته کلیه مراحل دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت را طی کند. همچنین لازم به ذکر است که کادر خدمات پرستاری در منزل همراه طب، با یک تماس بهسرعت در محل مورد نظر شما حاضر شده، آماده ارائه بهترین و باکیفیتترین خدمات در خانه خواهند بود.
امروزه موسسات بیشماری وجود دارند که خدمات درمانی در منزل را ارائه میدهند اما تعداد کمی از آنها خدمات ساکشن ریه در منزل را بهصورت شبانهروزی برای بیماران در نظر گرفتهاند.
ساکشن بهمعنی جداسازی است. به مکش یک جسم با استفاده از دستگاههای مخصوص، ساکشن میگویند. ساکشن یک روش درمانی است که برای پاکسازی مجاری تنفسی انجام میشود.
ساکشنتراپی در هر جایی مانند بیمارستان، درمانگاه و خانه بیمار یا بهعبارت دیگر ساکشن بیمار در منزل و آمبولانسها امکانپذیر است.
وقتی ترشحات گلو و خلط بیمار باعث اختلال در تنفس شود یا ترشحات باعث انسداد راه تنفسی بیمار گردد، امکان بروز ایست تنفسی وجود دارد. در این شرایط میتوانید از خدمات ساکشن در منزل بهرهمند شوید. متخصص این کار میتواند ترشحات موجود در دهان و گلو را پاک کند. پس از روند درمان نیز میتوانید از خدمات تزریقات در منزل بهرهمند شوید.
انجام ساکشن یا تخلیه آب ریه در منزل، بیمار شما را از انواع آلایندههای موجود در هوا، آلودگیهای صوتی، عفونتها و آلودگیهای بیمارستان و درمانگاه حفظ میکند.
برای مراجعه به مطب پزشکان فقط در ساعاتی مشخص از روز را میتوانید به این امر اختصاص دهید. اما برای دریافت خدمات ویزیت متخصص داخلی در منزل هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد. شما میتوانید در هر ساعت از شبانهروز که بیماری به سراغتان آمد، حتی در روزهای تعطیل جهت دریافت خدمات درمان در منزل اقدام کنید.
برای خارجکردن ترشحات راه تنفسی، ۴ روش مختلف وجود دارد. هر یک از این روشها به تناسب شرایط بیمار قابل استفاده است.
هنگامی ساکشن دهانی مورد استفاده قرار میگیرد که بیمار نتواند از طریق سرفه ترشحات ریه خود را خارج کند یا دچار آسپیراسیون (انسداد راه هوایی با غذا، مایعات و ترشحات) شود. برای ساکشن دهانی بیمار در منزل، از یک لوله پلاستیکی نسبتا سخت که دستهای برای مکش دارد استفاده میکنند.
زمانی ساکشن بینی مفید است که ترشحات بینی باعث انسداد راه بینی شده باشد یا ترشحات داخل بینی زیاد باشد. برای انجام ساکشن در منزل از طریق بینی، یک لوله نازک را داخل سوراخ بینی وارد میکنند و با مکش آن ترشحات را خارج میکند.
از ساکشن حلق در منزل وقتی استفاده میشود که ترشحات، پشت گلو جمع شده باشند و باعث ناتوانی بیمار در سرفه یا بلعیدن شوند. برای انجام ساکشن حلق، یک لوله پلاستیکی انعطافپذیر و نازک را از طریق دهان یا بینی به پشت گلو و حلق میفرستند.
این روش زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که روشهای دیگر، ترشحات را خارج نکرده و بیمار احساس خفگی میکند. ساکشن عمیق با استفاده از راه هوایی مصنوعی مانند لوله تراکئوستومی انجام میشود. انجام این نوع از ساکشنتراپی در شرایط اضطراری انجام میگیرد و ترشحات از اعماق مجاری تنفسی بیمار خارج میشود.
پس از دریافت خدمات درمانی نیز میتوانید از تزریق سرم در منزل برای بهبود حال بیمار استفاده کنید.
دستگاه ساکشن، تجهیزات پزشکی است که با ایجاد خلا، باعث بهوجودآمدن فشار منفی و ایجاد مکش میشود. مکش ایجادشده موجب خارجشدن هوا و مایعات اضافی میشود. انواع ساکشن ریه در منزل قابل انجام است.
از انواع دستگاه ساکشن میتوان به دو نوع 1. ساکشن مرکزی ثابت (سانترال) و 2. ساکشن قابل جابهجایی و سیار (پرتابل) اشاره کرد. تفاوت آنها در قطعات و اجزا، وزن، تاریخ مصرف، نحوه عملکرد و... است.
برحسب نوع و محل ساکشن، عوارض متفاوتی را از ساکشنتراپی در خانه یا مراکز درمانی باید انتظار داشت. هرگاه خدمات ساکشن را در مراکز درمانی یا حتی خانه خود دریافت کنید، ممکن است با عوارض زیر روبهرو شوید.
داشتن درد بعد از انجام ساکشن در منزل یا بیمارستانها امری طبیعی است و پزشکان برای حل این مشکل به تجویز داروهای تسکیندهنده روی میآورند.
لازم نیست ایجاد التهاب یا تورم، پس از ساکشن ریه در منزل یا مراکز درمانی، شما را نگران کند؛ زیرا طبیعی بوده و بعد از گذشت چند هفته بهبود مییابد.
همیشه انجام ساکشن با کبودی همراه بوده است که بهنوعی عوارض شایع تلقی میشود. کبودی در عرض چند روز تا دو هفته از بین خواهد رفت.
نداشتن حس لمس در منطقهای که در آن، ساکشن انجام شده طبیعی است. مدت زمان بازگشت حس لامسه ممکن است تا چند ماه طول بکشد.
عوارض نادر اما خطرناکی وجود دارد که با وجود احتمال پایین آن، بهتر است با آنها آشنا باشید. در ادامه به این عوارض نادر نیز اشاره میکنیم.
از عوارضی است که باید جدی گرفته شود. لذا بعد از انجام ساکشن در منزل به وجود خونریزی حساس باشید.
با اینکه احتمال وقوع آن پایین است اما از عوارض جدی بعد از ساکشن ریه در منزل محسوب میشود.
بهمعنای ورود بافت چربی به داخل رگهای خونی و انسداد این رگهاست که میتواند منجربه مرگ شود.
درصورتیکه عمل ساکشن توسط فرد ماهری انجام نشود، ممکن است اعصاب موجود در ناحیه تحت درمان آسیب ببینند.
رعایت برخی از دستورالعملها قبل و بعد از انجام ساکشن ریه در منزل به کمکردن عوارض بعدی کمک میکند که شامل نکات زیر میشود.
تخلیه آب ریه در منزل توسط پرستار یا پزشک در یک محیط استریل صورت میگیرد. اما در برخی موارد این فرایند باید در منزل انجام شود، در این مواقع وظایف پزشک یا پرستار برای انجام ساکشنتراپی در منزل شامل موارد زیر است.
اطلاع از روند انجام ساکشن ریه یا نوار قلب در منزل میتواند کار را برای شما راحتتر کند. از همین رو در ادامه بهترتیب مراحل انجام این کار درمانی حساس را شرح میدهیم.
ابتدا برای انجام ساکشن ریه در منزل شستن دستها، قراردادن بیمار در وضعیت راحت، تمیزکردن اطراف دهان و بینی بیمار با دستمال مرطوب و جمعکردن تجهیزات مورد نیاز نزدیک بیمار از جمله اقدامات پرستار یا پزشک جهت آمادهسازی اولیه است.
دومین مرحله برای انجام ساکشن ریه کاتتر را به لوله ساکشن و لوله ساکشن را به دستگاه ساکشن متصل میکنند.
برای انجام ساکشن ریه در منزل کاتتر درون دهان یا بینی بیمار قرار میگیرد. برای مکش بهتر، کاتتر را در جای خود بهآرامی تکان دهید. برای مکش معمولا ۱۰ تا ۱۵ ثانیه کافیست. بعد از اتمام ساکشن ریه، کاتتر از بینی یا دهان خارج میشود.
دستگاه باید طبق دستورالعمل شرکت سازندهاش تمیز شود. پرستار یا پزشک بعد از انجام ساکشن ریه در منزل، دستهای خود را با آب و صابون میشوید.
با وجود اینکه ساکشن خط گلو در منزل یک کار بسیار حساس و گاهی ضروری است اما همه نباید از آن استفاده کنند. در واقع گروهی از افراد از این کار منع میشوند که شامل موارد زیر هستند.
بله؛ انجام ساکشن ریه در منزل با درد همراه است اما درد میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد یا بهطور موقت ایجاد شود. حساسیت بیمار، محل ساکشن ریه، میزان فشار مکش، مهارت پرستار از جمله فاکتورهایی هستند که میزان درد ساکشن ریه در منزل را تعیین میکنند.
در هنگام انجام ساکشن ریه در منزل، بیمار باید بهصورت نیمه نشسته باشد بهصورتیکه سر بالاتر از بدن و کمی به سمت عقب قرار گیرد؛ زیرا در این حالت راه هوایی بیمار بازتر است و کارشناسی که برای ارائه خدمات ساکشن در منزل اعزام شده است، با بررسی متوجه میشود که ترشحات در کدام قسمت گلو و حلق بیشتر است و باید آن قسمت بیشتر ساکشن ریه شود. بنابراین با رعايت این نکات فرایند ساکشن ریه در منزل با نتایج بهتر و باکیفیتتری به پایان میرسد.
بیماران ریوی درصورت مواجهه با موارد زیر باید ساکشن انجام دهند که درخواست ساکشن در منزل سریعترین و دردسترسترین عمل است.
اگر سرفه بیمار نسبت به گذشته بیشتر شده باشد، ممکن است به خدمات ساکشن در منزل نیاز پیدا کند.
هنگامی که بیمار در تنفس دچار مشکل میشود یا صدای نفسهای او تند و همراه با خسخس است، امکان وجود خلط و ترشحات در ریهها و مجاری تنفسی وجود دارد. برای خارجکردن ترشحات و مایعات از مجاری تنفسی از خانه خارج نشوید و ساکشن در منزل را از همراه طب درخواست کنید.
هنگامی که همزمان با نفسکشیدن صدای غرغره به گوش میرسد یا به آسپیراسیون مشکوک هستید، یعنی مواد غذایی و یا مایعات را استنشاق کرده و این مواد وارد ریه شما شده است از ساکشن ریه در منزل بهرهمند شوید.
بیمارانی که در منزل نگهداری میشوند و کمتحرک و یا بدون تحرک هستند احتمال اینکه دچار تجمع ترشحات و خلط در گلو و حلق شوند، زیاد است. بنابراین خطر بستهشدن راه هوایی جان چنین بیمارانی را تهدید میکند. در همین راستا ارائه خدمات ساکشن ریه در منزل و تخلیه ترشحات حلق بهصورت 24 ساعته میتواند کمک مهمی به این عزیزان باشد و سلامتی آنها را تضمین کند. ما در تلاشیم تا این خدمات ارزشمند یعنی ساکشن ریه در منزل را در کمترین زمان ممکن به بیماران بستری در خانه ارائه دهیم.
هزینه ساکشن ریه در منزل مانند سایر خدمات درمانی، با توجه به ابلاغیه وزارت بهداشت سال ۱۴۰۳ لحاظ میشود. البته عوامل متعددی در تعرفه انجام ساکشن در منزل میتواند موثر باشد. با در نظرگرفتن عوامل موثر بر هزینه ساکشن ریه در منزل، باید اشاره کنیم که قیمت آن از ۷۹۰ هزار تومان آغاز میشود.
یکی از سوالات رایجی که بیماران و همراهان آنها دارند، مناطق ارائه این خدمات است. اگر میخواهید بدانید که این خدمات در کدام مناطق ارائه میشود، باید موارد زیر را بررسی کنید.
برای درخواست خدمات ساکشن ریه در منزل میتوانید با شماره تماس 02122119922 مرکز همراه طب تماس بگیرید. درصورت تمایل نیز میتوانید از طریق سامانه سایت درخواست خودتان را ثبت کنید. بهصورت شبانهروزی و پس از ثبت درخواست شما، 30 تا 40 دقیقه بعد کارشناس مربوطه در منزل حضور پیدا میکند.