چرا به عفونت کلیه مبتلا میشویم؟
همانطور که میدانید کلیه ها دو عضو مهم و حیاتی هستند که وظایف مهمی را بر عهده دارند.از دست دادن حتی یکی از آنها می تواند عملکرد بدن را دچار اختلال کند بنابراین، حفظ سلامت کلیه ها بسیار مهم و حیاتی است زیرا با توجه به سبک زندگی این روزها بیماری های کلیه شایع شده است. یکی از بیماری هایی که بسیاری از افراد به آن دچار میشوند عفونت کلیه است و ما در این نوشتار میخواهیم شما را با این بیماری آشنا کنیم. و علت ها و روش درمان و راه های پیشگیری از آن را به شما بگوییم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
برای درمان عفونت کلیه : ویزیت پزشک در منزل
علائم ابتلا به عفونت کلیه
عفونت کلیه نشانه های مختلفی دارد؛ درد در پهلو یا پشت جز شایع ترین علامت های عفونت کلیه به شمار میآید که ممکن است این درد شدید باشد و حتی به قسمت کشاله ران یا پایین شکم نیز سرایت کند و فرد دچار دردسر شود.از دیگر علائم عفونت کلیه تب و لرز است و پزشک در این صورت برای فرد آزمایش تجویز میکند تا از صحت تشخیص درباره عفونت کلیه مطمئن شود.
تکرر ادرار و سوزش ادرار یکی از نشانه هایی است که در عفونت کلیه پیش میآید و در این مورد فرد بیمار احساس میکند که باید دائماً به دستشویی برود و هنگام ادرار کردن نیز احساس سوزش یا درد دارد.اگر فردی در ادرار خود خون مشاهده کرد و یا رنگ ادرارش کدر بود و یا حاوی چرک، احتمالا به عفونت کلیه دچار شده است و حتما باید با یک متخصص داخلی ملاقات داشته باشد.حالت تهوع و استفراغ هم میتواند یکی از علائم عفونت کلیه باشد همانطور که احساس ضعف یا خستگی میتواند نشانه تشخیص و پیگیری این بیماری باشد.
انجام ساکشن ریه در منزل برای عزیزانی که سالمند یا فردی را در منزل دارند که خلط گلو اذیتشان میکند.
علل شایع ابتلا به عفونت کلیه
وقتی بیمار با یک یا چند تا از علائمی که در قسمت قبل به آن پرداختیم، مواجه شد احتمالا به عفونت کلیه مبتلا شده است که به آن پیلونفریت نیز گفته میشود،این بیماری زمانی رخ میدهد که باکتریها توسط مجرای ادراری به کلیهها راه پیدا کنند. در ادامه شایع ترین علت های عفونت کلیه را ذکر میکنیم.
● عفونت ادراری شایع ترین علت عفونت کلیه، است که به مثانه یا مجاری ادرار محدود نشده و به کلیه ها نیز سرایت کرده است. باکتری های E. coli عامل اصلی عفونت های ادراری هستند.و باعث میشوند که کلیه های فرد بیمار درگیر شود.
● هر چیزی که جریان ادرار و مجاری آن را مسدود کند، مانند سنگ کلیه، تومور یا بزرگ شدن پروستات، می تواند باعث ابتلا به عفونت کلیه شود و خطر ابتلا به آن را افزایش دهد.
● بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های خودایمنی از آن دسته بیماری هایی هستند که می توانند افراد را به عفونت کلیه دچار کنند.
● کسانی که سیستم ایمنی بدن آنها دچار ضعف میباشد بیشتر در معرض ابتلا به عفونت کلیه خواهند بود مانند افراد مسن، کودکان و افراد مبتلا به بیماری های مزمن
● برخی از روش های پزشکی، مانند گذاشتن سوند، می تواند خطر ابتلا به عفونت کلیه را افزایش دهند.
اگر سالمندی دارید که دچار عفونت کلیه است و شما هم مشغله های زیادی دارید بهترین گزینه : استخدام پرستار سالمند در منزل
چگونه پزشک عفونت کلیه را تشخیص میدهد؟
زمانی که فرد بیمار با یک یا چند علامت عفونت کلیه که شامل تب و لرز، سوزش و تکرر ادرار و درد در پهلو و پشت به متخصص داخلی یا ارولوژیست مراجعه میکنید، پزشک با معاینه فیزیکی، بررسی سابقه پزشکی و آزمایش به وجود عفونت کلیه در بدن شما پی میبرد. پزشک متخصص داخلی علائم حیاتی بیمار را مانند فشار خون، ضربان قلب و دمای بدن بررسی کرده و همچنین شکم و پهلو را معاینه میکند تا به دردناک بودن نواحی درگیر به این بیماری پی ببرد.
سپس از بیمار در مورد علائم، سابقه پزشکی و عواملی که خطر ابتلا به عفونت کلیه را افزایش می دهند سوالاتی میپرسد. و در نهایت با تجویز یک یا چند آزمایش به تشخیص قطعی بیماری عفونت کلیه دست مییابد. آزمایش ادرار رایج ترین آزمایشی است که متخصص داخلی برای تشخیص عفونت کلیه تجویز میکد. این آزمایش میتواند وجود باکتری، گلبولهای سفید و ناهنجاریها در ادرار را نشان دهد.در آزمایش کشت ادرار نیز، نمونهای از ادرار شما در آزمایشگاه کشت داده میشود تا نوع باکتری که سبب بروز بیماری شده است بررسی شود. همچنین ممکن است آزمایش خون نیز برای بررسی وجود عفونت و چک کردن عملکرد کلیه ها تجویز شود.
در برخی موارد، ممکن است پزشک متخصص داخلی برای بررسی دقیق تر کلیه ها و همچنین مجاری ادرار، از سونوگرافی یا سی تی اسکن استفاده کند.
بر اساس نتایج این معاینات و آزمایشات، پزشک متخصص داخلی و یا اورولوژیست می تواند تشخیص دهد که آیا فرد به عفونت کلیه مبتلا هست یا خیر.
برای آزمایشات دیگری چون تست پاپ اسمیر در منزل کلیک کنید .
درمان عفونت کلیه
درمان عفونت کلیه در همه افراد یکسان نیست و به شدت عفونت نیز بستگی دارد. در اکثر مواقع، عفونت کلیه با آنتی بیوتیک ها به راحتی درمان می شود و پزشک متخصص داخلی نوع و دوز آنتی بیوتیک را بر اساس نوع باکتری ای که باعث عفونت کلیه شده و همچنین وضعیت سلامتی بیمار تعیین و تجویز میکند.او ممکن است آنتی بیوتیک را به صورت خوراکی و یا تزریقی تجویز نماید. در صورتی که عفونت شدید باشد معمولا آنتی بیوتیک ها به صورت IV یا همان وریدی پیشنهاد میشود.
در روند درمان مهم است که دوره درمان آنتی بیوتیک کامل شود و قطع زودهنگام آنتی بیوتیک می تواند منجر به بازگشت عفونت کلیه و مجاری ادرار شود بنابراین فرد باید در مصرف آنتی بیوتیک ها صبوری کند و به طور مرتب آنها را مصرف کند.
اگر بیمار احساس تهوع و استفراغ دارد و یا در ناحیه شکم پهلو و پشت درد دارد ، در کنار آنتی بیوتیک ، پزشک متخصص داخلی داروهای ضد تهوع و یا مسکن تجویز میکند. همچنین به بیمار توصیه میکند که باید مایعات زیادی بنوشد تا به دفع باکتری ها از بدن او کمک کند.
برای درمان و بهبود عفونت کلیه : تزریق سرم در منزل
عفونت کلیه مقوله ای است که به طور کلی باید درمان بشود و اکثر افرادی که به این بیماری دچار هستند با درمان مناسب به طور کامل بهبود می یابند ولی مهم مراجعه زود هنگام به پزشک و انجام توصیه های اوست که باعث میشود درمان انجام شده و از عوارض احتمالی، مثل نارسایی کلیه، جلوگیری شود.
در برخی موارد، در صورتی که عفونت کلیه شدید باشد ممکن است بیمار در بیمارستان بستری شود. در بیمارستان، بیمار آنتی بیوتیک ها را از طریق ورید دریافت میکند. پزشک متخصص داخلی نیز علائم او را از نزدیک کنترل کرده و در صورت نیاز درمان های دیگری را ارائه می دهد. پس از ترخیص ، به توصیه ها و دستورالعمل های پزشک در خصوص مصرف داروها، نوشیدن مایعات و استراحت باید توجه کرد و از انجام فعالیت های شدید خودداری نمود تا بهبودی کامل حاصل شود.
بخوانید : بیماری های منجر به زخم بستر
اقدامات پیشگیرانه برای عفونت کلیه
برای اینکه فردی به بیماری عفونت کلیه دچار نشود لازم است تا یک سری اقدامات پیشگیرانه انجام دهد زیرا پیشگیری راحت تر از درمان است. ضمن اینکه همه افراد باید این اقدامات را انجام دهند اگر فردی در طول دوره زندگی خود سابقه عفونت کلیه نیز داشته باشد، باید فعالیت های پیشگیرانه را برای عدم ابتلای مجدد جدی تر انجام دهد .پس توصیه های زیر را حتما رعایت کنید.
● نوشیدن مایعات زیاد به دفع باکتری ها از بدن شما کمک می کند.
● هنگامی که نیاز به ادرار دارید، آن را نگه ندارید و سریع به توالت بروید.
● بعد از رفتن به دستشویی، ناحیه تناسلی خود را به طور کامل و با دقت بشویید.
● از کاندوم برای محافظت در برابر عفونت های مقاربتی و رابطه جنسی امن استفاده کنید زیرا عدم انجام این کار می تواند خطر ابتلا به عفونت کلیه را افزایش دهد.
● چنانچه دیابت یا فشار خون بالا دارید حتما آن را درمان و کنترل نمایید تا عفونت ، کلیه های شما را درگیر نکند.
● اگر به صورت مکرر سابقه عفونت کلیه دارید، حتما با پزشک متخصص داخلی در ارتباط باشید پزشک معمولا برای کاهش ریسک ابتلا به عفونت در آینده، داروهایی مانند آنتی بیوتیک های کم دوز برای پیشگیری از عفونت کلیه تجویز میکند.
به دانش خود بیفزایید : سرطان پوست چیست ؟
با رعایت این اقدامات می توانید خطر ابتلا به عفونت کلیه را کاهش داده و داشتن کلیه های سالم را تجربه کنید و از سالم زیستن لذت ببرید.