آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

متخصص داخلی چیست و چطور به بیماران کمک می‌کند؟


متخصص داخلی چیست

متخصص داخلی چیست و برای درمان چه بیماری‌های می‌توانید به آن مراجعه کنید؟ در طول زندگی مشکلات و بیماری‌های مختلفی برای افراد پیش می‌آید. حتی اگر رژیم غذایی و ورزش در برنامه منظم شخص باشد، باز هم امکان ابتلا به بیماری وجود دارد. در این شرایط با بروز انواع علائم و نشانه‌ها، باید بدانید که لازم است به کدام پزشک و متخصص مراجعه کنید. در ادامه این مقاله قصد داریم به یک از مهم‌ترین رشته‌های پزشکی بپردازیم. در ادامه خواهیم گفت که دکتر داخلی چیست، چه زمانی باید به آن مراجعه کنیم و تفاوت پزشک عمومی با دکتر متخصص داخلی چیست؟

چرا باید به متخصص داخلی مراجعه کنیم؟

آشنایی با رشته‌های مختلف پزشکی به این معناست که برای درمان و برطرف‌کردن هر مشکلی باید به پزشک و متخصص خاصی در رشته متفاوت مراجعه کنید. با مراجعه به متخصص داخلی در منزل یا درمانگاه می‌توانید مشکلات و بیماری‌های زیر را بررسی و درمان کنید.

بیماری‌های قلبی عروقی

بیماری‌های قلبی از مشکلات رایجی هستند که بسیاری از افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. البته برخی از اختلالات قلبی به ویزیت پزشک متخصص قلب در منزل یا درمانگاه نیاز دارد. بااین‌حال متخصصان داخلی می‌توانند برخی از مشکلات قلبی و سیستم گردش خون را درمان کنند. این نکته، خصوصا درباره افراد مبتلا به بیماری فشارخون صدق می‌کند؛ زیرا دکتر داخلی می‌تواند فشار‌خون بیمار را بررسی کند، آزمایش خون و ادرار تجویز کند و سبک زندگی خاصی را برای بیمار در نظر بگیرد. در ادامه امکان درمان با تجویز دارو در بلندمدت نیز وجود دارد تا در‌ نهایت، بیماری کنترل یا درمان شود.

بیماری‌های تنفسی

در پاسخ به این سوال که متخصص داخلی یعنی چه و چه زمانی به آن مراجعه کنید، باید به بیماری‌های تنفسی هم اشاره کنیم. یک متخصص داخلی می‌تواند به افراد با مشکلات ریوی مثل عفونت حاد تنفسی ناشی از قارچ کمک کند و با دارو سبب درمان آن شود. در چنین شرایطی بیماری متناسب با شرایط شخص، داروی آنتی‌بیوتیک یا ضد قارچ تجویز می‌کند.

دکتر داخلی چیست

 

مشکلات سیستم اسکلتی

پزشک داخلی می‌تواند برخی از مشکلات اسکلتی-عضلانی استئو‌آرتریت و پوکی استخوان را نیز درمان کند. پزشک برای تشخیص این بیماری‌ها آزمایش‌ رادیوگرافی و ام‌آرآی را تجویز می‌کند. پس از ویزیت متخصص در منزل یا درمانگاه، برای این بیماری‌ها نسخه‌ای برای تسکین درد یا درمان بیماری تجویز می‌شود که در‌نهایت مشکل را کنترل و درمان کند.

اختلالات سیستم غدد درون‌ریز

مشکلات خاصی مثل دیابت، پرکاری تیروئید و کم‌کاری تیروئید در بین سایر اختلالات غدد درون‌ریز قابل تشخیص و درمان است. پزشک داخلی متناسب با شرایط بیمار، از آزمایش خون، سونوگرافی، اسکن تیروئید و سایر امکانات تشخیصی استفاده می‌کند. پس از اطمینان از وجود بیماری و میزان پیشروی آن، برنامه درمان، سبک زندگی و داروهایی تجویز می‌شود.

متخصص داخلی چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

پزشک داخلی که گاهی‌اوقات به متخصص داخلی هم شناخته می‌شود، بیماری‌ها و مشکلات پیچیده را به‌خوبی تشخیص می‌دهد. این پزشک می‌تواند مشکلات و بیماری‌های شدید بزرگسالان را تشخیص دهد و در نهایت مدیریت یا درمان کند. پس از تشخیص چنین بیماری‌هایی، توصیه‌های بلندمدتی بر‌اساس موقعیت منحصربه‌فرد هر شخص داده می‌شود. برای اینکه بدانید دکتر داخلی چیست، باید به این نکته اشاره کنیم که آموزش عمیق و دانش آن‌ها از بدن انسان و سیستم اندام‌ها به فرد کمک می‌کند تا بهترین درمان را پیشنهاد کنند و برای شناسایی علائم نارسایی کبد یا سایر بیماری‌ها قدم بردارند.

تفاوت پزشک عمومی و دکتر داخلی چیست؟

هدف هر دو پزشک عمومی و داخلی، ارائه مراقبت‌های پزشکی باکیفیت و کمک به بیماران است. با این حال تفاوت‌های قابل توجهی در تخصص هر‌یک از این دو فرد وجود دارد. در ادامه ذکر می‌کنیم که تفاوت متخصصین این دو رشته چیست.

سن بیمار

پزشک عمومی می‌تواند همه بیماران در تمام گروه‌های سنی، از نوزادان تا بزرگسالان را ویزیت کند. درحالی‌که متخصص داخلی بیشتر بر ویزیت و درمان بیماران بزرگسال تمرکز دارد.

پیچیدگی بیماری

پزشک عمومی دانش و تجربه کافی را برای تشخیص و درمان بیماری‌های جزئی و رایج دارد. در طرف مقابل، پزشک داخلی برای تشخیص و مدیریت انواع بیماری‌های پیچیده آموزش‌‌های لازم را دیده است.

ارجاع به همکاران در سایر رشته‌ها

پزشک عمومی، معمولا بیمار را برای درمان بیشتر به متخصصان دیگر ارجاع می‌دهد. در مقابل، پزشک داخلی می‌تواند جهت درمان با سایر همکاران متخصص همکاری کند تا درمان بیماری‌های پیچیده حاصل شود.

متخصص داخلی یعنی چه

 

مزایای مراجعه به پزشک داخلی

هر‌یک از پزشکان در رشته‌های مختلف به تحصیل پرداخته‌اند که مراجعه به هریک از آن‌ها مزایای خودش را دارد. با استفاده از شماره طرح درمان در منزل می‌توانید به‌سرعت برای تشخیص و درمان بیماری اقدام کنید. در ادامه به مزایای پزشک داخلی اشاره می‌کنیم.

  • دانش تخصصی در تشخیص و درمان بیماری‌های پیچیده
  • ارزیابی‌های عمیق با درنظرگرفتن تعامل بین اندام‌های مختلف
  • مدیریت بیماری‌های مزمن مثل دیابت، فشارخون و بیماری قلبی-عروقی
  • امکان مراقبت و همکاری با سایر پزشکان متخصص

اهمیت مراجعه به متخصص داخلی برای بیماری‌های مختلف

حالا که می‌دانید متخصص داخلی چیست و چه کاری انجام می‌دهد، به اهمیت مراجعه به آن پی بردید. هرکدام از بیماری‌ها با علائم و شرایط خاصی در بدن بروز پیدا می‌کنند. شناسایی سریع و اقدام برای درمان آن‌ها اهمیت زیادی دارد. در برخی از بیماری‌ها اگر در مراحل اولیه برای درمان اقدام کنید، سرعت پیشروی آن کاهش پیدا می‌کند. همراه طب با ارائه خدماتی مثل ویزیت متخصص گوارش در منزل تا درمان و نمونه‌گیری برای درمان این بیماری‌ها به کمک شما و خانواده‌تان می‌شتابد.

‌نظرات کاربران


احمد محمودی 1403/08/29
سلام متخصص داخلی ویزیت روزانه برای بیمار انجام میدن؟
ادمین 1403/08/30
سلام وقت بخیر بله شما میتوانید با تماس بامرکز همراه طب هماهنگی های لازم را جهت ویزیت روزانه متخصص داخلی انجام دهید وپزشک بیمار شما را روزانه ویزیت نماید