آمپول بیوتین و دکسپانتنول برای چه بیماریهایی تجویز میشود؟ بهطور کلی این دو آمپول برای بهبود سلامت فرد در بیماریهای مختلف تجویز میشود. این دو دارو بهصورت ترکیبی قابل استفاده هستند که البته باید با تجویز پزشک برای انواع بیماران تجویز و تزریق شوند. در این مقاله قصد داریم به ماهیت این دو آمپول، تاثیر آنها بر انواع بیماری و نحوه تزریق آمپول بیوتین و دکسپانتنول بپردازیم.
آمپول بیوتین برای چیست ؟
بیوتین، یکی از انواع ویتامین B است که وجود آن برای رشد و عملکرد مثبت متابولیسم بدن ضروری است. کمبود آن در بدن را ممکن است با ریزش مو، کاهش کیفیت ناخنها، خشکی یا زبری پوست، خستگی بدون دلیل، چاقی، افزایش قند و.. تجربه کنید. برای اینکه از مزایای این آمپول استفاده کنید، میتوانید از خدمات تزریقات در منزل یا درمانگاه استفاده بهره ببرید.
کمبود دکسپانتنول و بیوتین باعث چه بیماریهایی میشود؟
پزشک ممکن است که وجود امراض زیر را مرتبط با کمبود ویتامین بیوتین بداند. از همین رو پزشک برای بیمار، آمپول بیوتین دکسپانتنول تجویز میکند.
اختلالات عصبی
نشانههایی مثل لرزش دست و پا، استرس، کمطاقتی ممکن است در اثر کمبود بیوتین ایجاد شده باشد که با تزریق آمپول، این دارو به بدن بیمار وارد میشود.
اختلالات پوستی
در درمان بیماریهای پوستی مانند جوشزدن زیاد، پسوریازیس، پیسی، لوپوس، درماتیت سبورئیک، اگزما از تزریق آمپول دکسپانتنول و بیوتین استفاده میشود.
اختلالات گوارشی
در درمان سوزش سردل، اسهال، استفراغ، شکمدرد و سایر مشکلات گوارشی میتوان از تزریقات ویتامین B کمک گرفت.
آمپول دکسپانتنول برای چیست؟
شرکتهای داروسازی، دارویی به نام دکسپانتنول را بهعنوان یک مشتق از ویتامین ب 5 وارد بازار کردهاند. در زمانهایی مثل کوفتگی بافتها، بهبودی انواع زخم (زخم بستر، زخم پای دیابتی، انواع جراحت)، تامین انرژی از تزریق آمپول دکسپانتنول استفاده میشود.
هدف از تزریق آمپول دکسپانتنول و بیوتین چیست؟
تزریق هر دارو و آمپولی باید با مشورت و طبق نظر پزشک متخصص تجویز شود تا عوارض و خطرات احتمالی آن پیش نیاید. تاثیر آمپول بیوتین و دکسپانتنول بر بیماریهای خاصی دیده شده است. در ادامه، بیماریهایی که با دسکپانتنول و بیوتین قابل درمان هستند، شامل موارد زیر میشوند.
1. زخمهای پوستی
برخی از بیماریها مثل: دیابت، بیماری عروقی، اگزما، پسوریازیس، لوپوس، تبخال، سرطان پوست، عفونت (قارچی، ویروسی و باکتریایی) باعث ایجاد التهاب و زخم پوستی میشوند. ویزیت متخصص قلب در منزل میتواند به تشخیص و پیگیری بهتر برای درمان با آمپول کمککننده باشد.
2. زخمهای مخاطی
بیماریهایی از قبیل بیماری کرون، لوپوس، زخم پپتیک، پسوریازیس، تبخال، زگیل تناسلی خانم ها و آقایان، انواع عفونتها (قارچی، باکتریایی، ویروسی) یا با مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی باعث ایجاد زخمهای مخاطی میشوند که برای درمان آنها میتوان از تزریقات آمپول بیوتین یا دکسپانتنول بهره برد.
3. سوختگیها
افرادی که دچار انواع سوختگی (آب جوش، روغن داغ، الکتریسیته) شدهاند، برای بهبود سریعتر آن با استفاده از تزریق آمپولهایی مثل دکسپانتنول و بیوتین به هدف خود میرسند. برای درما مشکلاتی مثل سوختگی و باز کردن گچ در منزل، باید از متخصصین باتجربه در این حوزه کمک بگیرید.
4. زخمهای دیابتی
عدم جذب گلوکز توسط سلولها منجر به بیماری دیابت در افراد میشود. رسوب گلوکز در کلیهها، اندام بدن و عروق محیطی باعث پدیدآمدن وضعیتی به نام زخم پای دیابتی میشود که با آمپول بیوتین دکسپانتنول میتوان به بهبود آن کمک کرد.
5. زخمهای ناشی از پرتودرمانی
پرتودرمانی راهی برای درمان انواع بیماریها مثل سرطان است که گاهی اوقات باعث زخم میشود. زخمهای پرتویی به بافت، پوست و حتی استخوان آسیب میرساند که بهمرور زمان میتواند بهسختی بهبود پیدا کند. در این شرایط داروهایی مثل آمپول دکسپانتنول و بیوتین برای بیمار تجویز میشود. به یاد داشته باشید که افراد با بیماریهای خاص باید بهصورت دقیق و مرتب تحت نظر پزشک باشند. درصورت لزوم این افراد میتوانند از خدمات درمان در منزل برای راحتی بیشتر بهرهمند شوند.
علاوهبر موارد بالا، این آمپولها برای مشکلات زیر هم تجویز میشود.
- تغییر رو به مثبت شکنندگی موها
- کاهش التهابات پوستی (مثل التهاب پوست در مشکلاتی مثل: آکنه، حساسیت فصلی، آبلهمرغان، زونا)
- سندروم تخمدان پلیکیستیک
- کاهش ریزش مو
سایر کاربردهای آمپول بیوتین دکسپانتنول
علاوهبر آنچه در بالا ذکر شد، شما میتوانید در درمان برخی از مشکلات زیر نیز از تزریق آمپول دکسپانتنول استفاده کنید:
اگزما
درماتیت
جوش یا آکنه
نحوه تزریق آمپول بیوتین و دکسپانتنول
در ابتدای امر باید به این نکته اشاره کنیم که تزریق همزمان آمپول بیوتین و دکسپانتنول باید با مشورت و توسط متخصص انجام شود. از تزریق عضلانی برای دریافت آمپولهای بیوتین و دکسپانتنول استفاده میشود و نحوه تزریق آنها به شرح زیر است:
1. دستان خود را با آب و صابون بشویید.
2. محل تزریق را با پد الکلی ضدعفونی کنید.
3. سوزن را به سرنگ متصل کنید.
4. برای یکنواختسازی، محتویات آمپول را بهآرامی تکان دهید.
5. دارو را به داخل سرنگ کشیده و هوای داخل سرنگ را خارج کنید.
6. عضله مناسب را انتخاب کرده و محتویات داخل سرنگ را به داخل عضله خالی کنید.
7. بعد از اتمام تزریق، محل آن را ضد عفونی کنید.
عوارض جانبی آمپول بیوتین و دکسپانتنول
هریک از داروهای شیمیایی میتوانند عوارض مختلفی برای بدن افراد مختلف داشته باشند. گرچه این عوارض در همه بیماران ظاهر نمیشود و احتمال بروز آنها بالا نیست ولی آشنایی با آنها ضرورت دارد. ضمن اینکه استفاده از خدماتی مثل نوار قلب در منزل میتواند کمک شایانی به تشخیص و درمان انواع بیماریها کند. عوارض تزریق بیوتین و دکسپانتنول شامل موارد زیر میشود.
- مشکلات تنفسی
- کولیک روده
- اسهال یا استفراغ
- آشفتگی در بیماران مسن
- خارش و سوزن سوزنشدن پوست
سخن آخر
در نهایت آمپول دکسپانتنول و بیوتین برای درمان و جبران کمبود ویتامین بی در جهت درمان انواع بیماریها تجویز میشود. گرچه این آمپولها بدون نیاز به تجویز پزشک هم قابل استفاده هستند اما بهترین کار این است که بهدلیل وجود انواع عوارض و بیماریها، از متخصصین این زمینه کمک بگیرید. با توجه به اهمیت سلامت بدن و تشخیص بهموقع بیماری، خدماتی مثل اکو قلب در منزل تا تزریق انواع بیماریها توسط همراه طب با سرعت بالا انجام میشود. آیا تابهحال از خدمات همراه طب استفاده کردهاید.