آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
قاتل پسوریازیس

بیماری پسوریازیس چیست؟ قاتل پسوریازیس، علائم


تغییرات پوستی به یکباره به وجود نمی آیند بلکه نقطه آغازی برای آنها وجود دارد. شاید نتوان برای برخی از بیماریهای پوستی مثل پسوریازیس، درمان قطعی یافت اما می توان با دریافت دارو آنها را در همان مراحل اولیه ( زمانی که کوچک هستند) متوقف نمود. یا حتی اگر سابقه خانوادگی برای ابتلا به بیماری پسوریازیس وجود دارد؛ با روش هایی مثل فصد خون از مبتلا شدن به آنها جلوگیری یا حتی درمان کرد.

وارد شوید : درخواست انجام فصد خون در منزل از طریق شرکت خدمات درمان در منزل در تهران

بیماری پسوریازیس

بیماری پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس جزء بیماری های خود ایمنی مزمن است. یعنی سیستم دفاعی بدن یا گلبولهای سفید خون به سلول های پوست حمله کرده و علائمی مانند: پوست ضخیم بی رنگ، پوستی شبیه به فلس، پوسته پوسته شدن را به وجود می آورد.

مراحل رشد پسوریازیس

ابتدا برجستگی های کوچک به وجود می آید. کم کم با رشد برجستگی ها فلس هایی رو پوست تشکیل می شود. دقت کنید که امکان ریزش سطح رویی وجود دارد اما با اتصال فلس های زیر آن به هم دیگر ، لکه های بزرگتر درست خواهد شد. خراشیدن فلس ها ممکن است با خونریزی همراه باشد.

انواع پسوریازیس

بیماری پسوریازیس بسته به محل وجود علائم، شکل ظاهری و سن مبتلایان به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. انواع پسوریازیس عبارتند از:

پسوریازیس پلاکی یا ولگاریس

شایع ترین نوع پسوریازیس بوده به طوری که جامعه آماری بین 80 تا 90 درصدی بین مبتلایان به بیماری پسوریازیس را به خود اختصاص داده است. داشتن لکه های ضخیم و پوسته پوسته به نام پلاک از نشانه های پسوریازیس ولگاریس می باشد.

پسوریازیس معکوس

در این نوع از پسوریازیس، شاهد رشد بیش از حد سلولهای پوستی در نقاط چین خورده مثل: زیر بغل، ناف، زیر سینه در زنان و.. خواهید بود که باعث ایجاد پلاک های نازک بدون فلس می شود.

درمان انواع زخم توسط متخصص زخم با انتخاب : خدمات درمان زخم بستر در منزل

پسوریازیس روده ای

مبتلا شدن به گلودرد ناشی از استرپتوکوک می تواند زمینه ساز ابتلا به پسوریازیس روده ای در کودکان و بزرگسالان باشد. از علائم پسوریازیس روده ای داشتن لکه های پوسته پوسته کوچک، قرمز و قطره ای شکل در پوست می باشد.

پسوریازیس پوسچولار یا تاول دار

داشتن تاول های چرک دار روی پوست از علائم پسوریازیس پوسچولار است. دو نوع از آن وجود دارد که شامل : 1. پسوریازیس پوسچولار موضعی 2. پسوریازیس پوسچولار عمومی می باشد. خطرناکترین نوع پسوریازیس تاول دار که در صورت عدم درمان می تواند تهدید کننده زندگی تلقی شود؛ پسوریازیس پوسچولار ژنرالیزه است.

ویزیت متخصص عفونی در منزل برای درمان این نوع از پسوریازیس مناسب است.

پسوریازیس اریترودرمیک

شاید بتوان پسوریازیس اریترودرمیک را دارای شدیدترین علائم دانست زیرا 90 درصد پوست درگیر می کند. این بثورات شبیه سوختگی هستند و می توانند به قدری خطرناک شوند که باعث لرز، تب و کم آبی بدن شوند. درمان پسوریازیس اریترودرمیک نیاز به فوریت دارد.

جبران کم آبی و تقویت بدن با استفاده از خدمات وصل کردن سرم در منزل

سبوپسوریازیس

این نوع از پسوریازیس بیشتر در منطقه سر و صورت بوده و با ظهور برجستگی ها و پلاک های چرب و زرد شناخته می شود. امکان اشتباه گرفتن پسوریازیس با بیماری درماتیت سبورئیک یه دلیل تلاقی محل ظهور علائم وجود دارد.

پسوریازیس ناخن

تغییرات در ناخن ها شامل: تغییر رنگ پوست اطراف یا زیر ناخن، ایجاد حفره و تغییر شکل ظاهری ناخن های دست و پا می تواند علامت ابتلا به پسوریازیس ناخن باشد. انجام فصد خون برای درمان این نوع از پسوریازیس نیز مناسب است.

پسوریازیس کدام مناطق پوست را هدف قرار می دهد؟

وجود لکه های ضخیم یا پوسته پوسته شدن در نقاط زیر می تواند نشانه ای از پسوریازیس باشد:

  • آرنج و زانو
  • صورت و داخل دهان
  • پوست سر
  • ناخن های دست و پا
  • اندام تناسلی
  • پایین کمر
  • کف دست و پا

توجه داشته باشید که ممکن است لکه ها در ابتدا جدا از هم باشند اما بعد از مدتی به هم متصل شده و منطقه وسیعی را اشغال کنند.

درمان بیماری های که نیاز به جراحی ندارند با ویزیت متخصص داخلی در منزل

آرتریت پسوریاتیک

نوعی از پسوریازیس است که مفاصل را دچار التهاب و درد می کند. از هر 3 نفری که پسوریازیس تشخیص داده می شود، 1 نفر به دلیل التهاب دچار آرتروز می شود. 

چه کسانی در معرض بیماری پسوریازیس هستند؟

احتمال ابتلا به پسوریازیس در تمام نژاد ها ، قومیت ها ، جنسیت (مرد _ زن) و گروه های سنی برابر است. اما داشتن شرایطی مثل سابقه خانوادگی یا والدین مبتلا می تواند این توازن را برهم زند. گروه های زیر در برابر ابتلا به بیماری پسوریازیس آسیب پذیرترند:

1.   افراد سیگاری 

2.   کسانی پدر یا مادر یا هر دو والد آنها به پسوریازیس مبتلاست.

3.   اشخاصی که در معرض استرس کاری شدید هستند.

4.   تنفس هوای آلوده شهری

آیا پسوریازیس همان اگزما است؟

درست است که علائم پسوریازیس در مواردی مثل ایجاد بثورات پوستی، خارش یا تغییر رنگ پوست با اگزما مشابه است. اما در برخی موارد تفاوت هایی وجود دارد مثلا پلاک های پسوریازیس، ضخیم بوده که در انتها با فلس پوشانده می شود در حالی در اگزما بثورات پوستی به صورت خشک و ناهموار هستند. ضمنا شدت خارش در اگزما نسبت به پسوریازیس بسیار بیشتر است.

علائم پسوریازیس

بیماری های پوستی معمولا علائم مشابهی دارند اما می توان وجود پلاک یا فلس را از مهم ترین علائم پسوریازیس دانست. سایر علائم مرتبط با پلاک ها عبارتند از:

  • ضخیم یا برجسته شدن پوست
  • تغییر رنگ پوست در محل پلاک
  • پوسته پوسته شدن که به راحتی می ریزد
  • خارش پوست
  • پوست ترک خورده و خشک
  • ناخن های سوراخ شده یا ترک خورده
  • درد در پوست یا مفاصل
  • عفونی شدن بثورات که با تورم و قرمزی همراه است.

اینجا بخوانید: علت استخوان درد در زنان 

درمان بیماری پسوریازیس

تفاوت پسوریازیس با قارچ در چیست ؟

تفاوت پسوریازیس با قارچ در بحث درمان است. پسوریازیس، یک بیماری مزمن مادام العمر است که برایش درمان قطعی وجود ندارد و درمان های ارائه شده در جهت مدیریت علائم و متوقف کردن آنها پیشنهاد می شود. این در صورتی است که در عفونت های قارچی با مصرف داروهای ضد قارچ می توان منشا بیماری را به طور کامل از بین برد.

چه چیزهایی در تشدید پسوریازیس نقش دارند؟

کسانی که به بیماری پسوریازیس مبتلا شده اند باید از عوامل زیر دوری کنند:

  • قرار گرفتن در استرس عاطفی.
  • قرارگیری در معرض افراد دارای گلودرد (با منشا استرپتوکوک).
  • آسیب دیدگی پوست در اثر بریدگی، خراش یا جراحی.
  • مصرف دارهایی مثل لیتیوم و بتا بلوکرها.
  • تغییر یافتن دمای بدن به دلیل آب و هوا یا مسافرت.

‌نظرات کاربران