آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
درد قفسه سینه

درد قفسه و درمان آن


درد قفسه سینه از شایع‌ترین دلایلی است که افراد را وادار میکند تا به دنبال مراقبت‌های پزشکی بروند. این درد معمولا از یک ناراحتی جزئی تا یک علامت هشدار دهنده بیماری جدی مانند حمله قلبی متغیر است. محل، شدت و نوع درد قفسه سینه به تشخیص علت کمک می کند. دلایل درد قفسه سینه بسیار متنوع است و  شامل مشکلات قلبی، ریوی، گوارشی، عضلانی اسکلتی و حتی اختلالات روانی باشد. به همین دلیل، تشخیص دقیق علت درد قفسه سینه توسط پزشک متخصص مهم است. نادیده گرفتن درد قفسه سینه می‌تواند عواقب جدی به دنبال داشته باشد، لذا در صورت احساس هرگونه درد در قفسه سینه، به خصوص اگر همراه با علائمی مانند تنگی نفس، سرگیجه یا تعریق باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق‌تر دلایل، علائم و روش‌های تشخیص و درمان درد قفسه سینه می پردازیم.

 

علت درد قفسه سینه


دلایل درد قفسه سینه

افرادی که درد قفسه سینه را تجربه میکنند، معمولا به دنبال علت آن میگردند.باید بگوییم که درد قفسه سینه ناشی از طیف وسیعی از مشکلات سلامتی است، از مشکلات خفیف تا بیماری‌های جدی‌تر. تشخیص صحیح و درمان مناسب درد قفسه سینه در رفع مشکل تأثیر زیادی دارد.علت های شایع درد قفسه سینه شامل موارد زیر می باشد:


●    بیماری‌های قلبی:

_آنژین صدری: این بیماری ناشی از کاهش جریان خون به عضله قلب است و با فعالیت های بدنی یا استرس، تشدید می‌شود.
_حمله قلبی: زمانی که بخشی از عضله قلب به دلیل انسداد یک شریان می‌میرد، حمله قلبی اتفاق می افتد.
_پری‌کاردیتیس: التهاب کیسه اطراف قلب، منجر به بیماری ای به نام پری کاردیتیس می شود.
_بیماری دریچه‌ قلب: اختلال در عملکرد دریچه‌ قلب می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود.


●    مشکلات ریوی:

_آمبولی ریه: لخته خونی که به ریه‌ها می‌رود و باعث انسداد رگ‌های خونی شده و به آمبولی ریه منجر می‌شود.
_پنومونی: عفونت ریه‌ به عنوان بیماری پنومونی شناخته می شود. 
_پلوئریت:پزشکان، التهاب پوشش ریه‌ها را بیماری پلوئریت می نامند.
_آسم: راه‌های هوایی که باعث تنگی نفس و سرفه می‌شود، بیماری مزمنی به نام آسم را پدید می آورند.


●    مشکلات گوارشی:

_سوزش سر دل: برگشت اسید معده به مری باعث سوزش سر دل می شود. 
_رفلاکس معده به مری: یک بیماری مزمن که در آن اسید معده به طور مکرر به مری باز می‌گردد.
_زخم معده: زخم‌های باز در پوشش داخلی معده یا روده 
_اسپاسم عضلات مری: انقباض دردناک عضلات مری به اسپاسم عضلات مری معروف است.


●    مشکلات اسکلتی عضلانی:

_کشیدگی عضلات قفسه سینه: در اثر فعالیت بدنی شدید یا حرکات ناگهانی.
_شکستگی دنده: در اثر ضربه مستقیم به قفسه سینه، دنده ها دچار شکستگی می شوند. 
_فیبرومیالژیا: یک اختلال مزمن که با درد گسترده در عضلات و مفاصل همراه است.


●    علت های دیگر

علاوه بر موارد فوق، علت های دیگری هم وجود دارند که باعث درد قفسه سینه می شوند.از آنجا که استرس همواره برای بدن اثر سو و مضر دارد؛اضطراب و حملات پانیک می‌تواند باعث درد قفسه سینه شوند.همچنین بیماری زونا که یک عفونت ویروسی است و باعث بثورات پوستی و درد شدید می‌شود.از جمله مشکلات قفسه سینه می‌توان به التهاب مفصل استرنوکلاویکولار که مفصلی بین جناغ و ترقوه است اشاره کرد.سرطان هایی مانند تومورهای ریه، مری یا سایر اندام‌های قفسه سینه نیز می‌توانند باعث درد قفسه سینه شوند.


چه زمانی باید به ویزیت در منزل بگیریم ؟

زمانی ما باید ویزیت در منزل بگیریم که درد قفسه سینه با علائمی مانند درد شدید و فشار در وسط قفسه سینه، درد که به بازوها، گردن، فک یا پشت انتشار می‌یابد. درد قفسه سینه می‌تواند به شکل‌های مختلفی بروز کند. این درد گاهی تیز، مبهم، سوزنده، فشاری یا مانند یک گرفتگی باشد و یا اگر با تنگی نفس ، عرق سرد ، حالت تهوع یا استفراغ و سرگیجه همراه باشد، از همراه طب درخواست ویزیت متخصص داخلی در منزل کنید . 


انواع درد قفسه سینه 

درد قفسه سینه به دلایل مختلفی رخ می دهد و هر نوع درد، نشان از یک مشکل خاص است. در ادامه به بررسی انواع درد قفسه سینه و دلایل بروز آن‌ها می‌پردازیم:


بر اساس نوع درد


●    درد تیز : این نوع درد اغلب ناشی از مشکلات ریوی مانند پنومونی، آمبولی ریه یا پلوئریت است و یا در اثر آسیب دیدگی دنده‌ها یا مشکلات عصبی اگر مشکل ریوی بود کلیک کنید : ویزیت متخصص ریه در منزل 


●    درد مبهم و فشاری: در بیماری‌های قلبی مثل آنژین صدری و حمله قلبی این نوع درد دیده می شود. احساس سنگینی یا فشار در قفسه سینه، همراه با سرایت درد به بازوها، گردن یا فک، از مشخصه‌های این نوع درد است.


●    درد سوزنده: به دلیل مشکلات گوارشی مثل سوزش سر دل، رفلاکس اسید و زخم معده رخ می‌دهد.


●     تیر کشیدن:  در اثر مشکلات عضلانی، عصبی یا استخوانی مانند فیبرومیالژیا، زونا یا شکستگی دنده ممکن است قفسه سینه تیر  می کشد.

 

پیشگیری از قفسه سینه


بر اساس محل درد

دردی که در وسط قفسه سینه رخ میدهد،اغلب به مشکلات قلبی که باید سریعا از ویزیت متخصص قلب در منزل استفاده کنید ، یا گوارشی بیمار مربوط است و دردی که در سمت چپ قفسه سینه بروز می کند، نشانه‌ای از مشکلات قلبی، ریوی یا گوارشی او است.درد در سمت راست قفسه سینه به مشکلات ریوی یا کبدی مربوط است.همچنین درد در پشت قفسه سینه  ناشی از مشکلات قلبی، ریوی یا ستون فقرات است. 


تشخیص درد قفسه سینه

پزشک برای تشخیص علت درد قفسه سینه، از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند.ابتدا پزشک قلب، ریه‌ها و شکم بیمار را معاینه می‌کند و برای بررسی فعالیت الکتریکی قلب از الکتروکاردیوگرام بهره می‌گیرد. اکوکاردیوگرافی ( اکو قلب در منزل ) نیز برای بررسی ساختار و عملکرد قلب روش مناسبی است که معمولا متخصصان قلب از آن بهره میگیرند.گاهی پزشک برای اندازه گیری سطح آنزیم‌های قلبی، آزمایش خون در منزل تجویز می‌کند و زمانی نیز برای بررسی ریه‌ها و قلب از اشعه ایکس استفاده می‌کند.سی تی اسکن نیز از جمله روش های بررسی دقیق‌تر قفسه سینه است و در نهایت ام آر آی برای چک کردن دقیق‌تر بافت‌های نرم گزینه مناسبی است.


درمان درد قفسه سینه

درد قفسه سینه نشانه‌ای از طیف وسیع مشکلات سلامتی است، از مشکلات خفیف تا بیماری‌های جدی‌تر. درمان این درد به علت اصلی آن بستگی دارد.تشخیص دقیق علت درد، اولین و مهم‌ترین قدم در درمان است.شدت درد و علائم همراه آن بر انتخاب روش درمانی تاثیرگذار است. وجود بیماری‌های دیگر مانند دیابت، فشار خون بالا یا بیماری‌های قلبی نیزمی‌تواند بر درمان تاثیرگذار باشد.


روش‌های درمان درد قفسه سینه


1. دارو درمانی:

برای تسکین درد خفیف تا متوسط از داروهای ضد درد استفاده می‌شود.داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نیز برای کاهش التهاب و درد موثر هستند.برای گشاد کردن رگ‌های خونی و کاهش درد ناشی از آنژین صدری،نیترات ها کاربرد دارند و برای کاهش فشار خون و ضربان قلب از بتابلوکرها استفاده می‌شود.برای جلوگیری از تشکیل لخته خون در رگ‌ها داروهای ضد انعقادی تجویز می‌شوند.داروهای مهارکننده پمپ پروتون نیز تأثیر زیادی در کاهش اسید معده و درمان سوزش سر دل دارند.


2. درمان‌های مداخله‌ای:

آنژیوپلاستی و استنت گذاری برای باز کردن رگ‌های مسدود شده قلب استفاده می‌شود و جراحی بای‌پس برای ایجاد مسیرهای جدید خونرسانی به قلب‌مناسب است.همچنین ابلاسیون برای درمان برخی از انواع آریتمی‌های قلبی کاربرد دارد.


3. تغییر سبک زندگی:

داشتن تغذیه سالم مانند مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و کاهش مصرف غذاهای چرب، سرخ شده و شور به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می کند.فعالیت بدنی منظم در بهبود سلامت قلب و عروق موثر است. همچنین چاقی یکی از عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی است و کنترل وزن باید در اولویت قرار بگیرد.سیگار کشیدن نیز یکی از مهم‌ترین عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و ریوی است. یکی دیگر از عوامل مهم کنترل استرس بر سلامت قلب است.


4. درمان‌های مکمل:

یوگا و مدیتیشن از جمله درمان های مکمل هستند که می‌توانند به کاهش استرس و بهبود سلامت کلی بدن کمک کنند.طب سوزنی نیز گاهی در تسکین درد برخی افراد موثر است.


نکات مهم در درد قفسه سینه 

برای تسکین درد قفسه سینه لازم است نکات زیر را رعایت کنید:


●     برای تسکین درد قفسه سینه ،هرگز بدون مشورت با پزشک، از داروهای بدون نسخه یا درمان‌های خانگی استفاده نکنید.


●     تغییرات ناگهانی در شدت یا نوع درد، یا بروز علائم جدید مانند تنگی نفس، سرگیجه یا ضعف، نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند.


●    لازم است برای بررسی وضعیت سلامتی و کنترل بیماری‌های زمینه‌ای، به طور منظم به پزشک مراجعه نمایید.


●    در صورت بروز درد قفسه سینه، به خصوص اگر همراه با علائم دیگری مانند تنگی نفس، عرق سرد، حالت تهوع یا استفراغ باشد، باید فوراً به اورژانس مراجعه کنید.

 

درمان درد قفسه سینه

 

برای درد قفسه سینه به چه دکتری مراجعه کنیم؟

این سوال افرادی است که با درد قفسه سینه مواجه می شوند.در جواب آن باید گفت که باید برای تشخیص و درمان دقیق درد قفسه سینه، بهتر است به پزشک متخصص داخلی یا قلب و عروق مراجعه کنید. این پزشکان با بررسی علائم و انجام آزمایش‌های لازم، علت دقیق درد را مشخص میکنند و درمان مناسب را تجویز می کنند. در برخی موارد،نیاز به مشورت با متخصصین دیگر مانند متخصص ریه یا گوارش نیز است. به یاد داشته باشید که درد قفسه سینه می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های جدی قلبی و ریوی باشد، بنابراین هرگز آن را نادیده نگرفته و در صورت بروز هرگونه نگرانی، به پزشک مراجعه نمایید.

‌نظرات کاربران