آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
مشروب و ایست قلبی

ایست قلبی هنگام خوردن بیش از اندازه مشروبات الکلی


این روزها مصرف مشروبات الکلی در بین برخی افراد به خصوص جوانان و نوجوانان شایع شده است. بسیاری از آنها تاثیر سوء مصرف الکل بر بدن را نمیدانند،باید بگوییم که الکل پس از ورود به بدن، به سرعت جذب خون می شود و به تمام اندام‌ها می‌رسد. کبد، به عنوان اولین و اصلی‌ترین اندام متابولیزه کننده الکل، با تجزیه آن، بدن را از شر این ماده مضر خلاص می کند. اما مصرف بیش از حد الکل، کبد را تحت فشار قرار می دهد و منجر به کبد چرب و سیروز می‌شود. علاوه بر این، الکل بر مغز نیز تأثیر منفی داشته و باعث اختلال در عملکرد شناختی، کاهش حافظه و بیماری‌های عصبی می‌گردد. همچنین، مصرف مزمن الکل با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، انواع سرطان‌ها و مشکلات گوارشی مرتبط است. 
همانطور که اشاره شد،مصرف مشروبات الکلی یکی از عوامل خطرناک برای بروز ایست قلبی است. شواهد علمی متعددی نشان می‌دهند که مصرف الکل به طرق مختلف بر قلب تأثیر منفی می‌گذارد و خطر ایست قلبی را افزایش می‌دهد.در این مطلب به چگونگی آن می‌پردازیم. 

 

علائم ایست قلبی حین خوردن الکل


چگونه الکل باعث ایست قلبی می‌شود؟

الکل به روش‌های مختلف زیر می تواند منجر به ایست قلبی شود. 


●    آریتمی قلبی:

در اثر مصرف زیاد الکل ، ریتم طبیعی ضربان قلب مختل میشود و باعث بروز آریتمی‌های خطرناکی مانند فیبریلاسیون بطنی می گردد که در نهایت به  ایست قلبی منجر می شود.


●    افزایش فشار خون:

 مصرف الکل آن هم در طولانی مدت، باعث افزایش فشار خون می شود و بالطبع فشار خون بالا انواع بیماری‌های قلبی از جمله ایست قلبی رخ می‌دهد.


●    آسیب به عضله قلب:

 الکل این توانایی را دارد که به عضله قلب آسیب برساند و فرآیند پمپاژ قلب را ضعیف کند.زمانی که قلب به خوبی خون را پمپاژ نکند می‌تواند منجر به ایست قلبی گردد.


●    افزایش کلسترول بد:

افزایش سطح کلسترول بد خون  در پی مصرف الکل، امری بدیهی در حوزه پزشکی و سلامت است.افزایش کلسترول خطر بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد.


●    تضعیف دیواره رگ‌ها:

الکل به دیواره رگ‌های خونی آسیب می رساند و خطر تشکیل لخته خون را افزایش می دهد. لخته شدن خون در رگ‌های قلب می‌تواند باعث حمله قلبی می شود و در موارد شدید ایست قلبی را به همراه خواهد داشت. 


عوامل تشدید کننده خطر ایست قلبی در مصرف کنندگان الکل

افرادی که الکل مصرف میکنند باید توجه داشته باشند که هرچه مقدار و مدت زمان مصرف الکل بیشتر باشد، خطر عوارض قلبی نیز بیشتر می‌شود.همچنین مصرف همزمان الکل با سایر مواد مخدر مانند کوکائین خطر ایست قلبی را به شدت افزایش می دهد. افرادی که سابقه بیماری‌های قلبی مانند بیماری عروق کرونر یا نارسایی قلبی دارند. در صورت مصرف الکل بیشتر در معرض خطر ایست قلبی هستند.


چگونه از خطر ایست قلبی ناشی از مصرف الکل پیشگیری کنیم؟

با وجود خطراتی که در پی مصرف الکل برای قلب ذکر کردیم، بهترین راه برای پیشگیری از عوارض قلبی ناشی از مصرف الکل، پرهیز کامل از آن یا کاهش مصرف است. اگر فشار خون بالا دارید، حتماً تحت نظر پزشک قرار بگیرید و داروهای خود را  مرتب مصرف کنید. برای کنترل سطح کلسترول خون،از یک رژیم غذایی سالم حاوی میوه ها، سبزیجات و غلات کامل پیروی کنید و در صورت نیاز و صلاحدید پزشک،  از داروهای کاهنده کلسترول استفاده نمایید.از آنجا که ورزش منظم به تقویت قلب و عروق شما کمک می کند و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد؛ بنابراین ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

 

 

علائم ایست قلبی

 

اقدامات کادر درمان برای بیماران ایست قلبی ناشی از مصرف الکل

ایست قلبی که در پی مصرف الکل رخ میدهد،  یک اورژانس پزشکی بسیار جدی است و نیاز به اقدامات فوری دارد. کادر درمان در مواجهه با چنین بیمارانی، معمولاً مراحل زیر را طی می‌کنند:


1. احیای قلبی ریوی (CPR):

 با اعمال فشارهای قوی و سریع بر روی قفسه سینه، خون به مغز و قلب پمپاژ می‌شود.همچنین با دمیدن هوا به دهان بیمار، اکسیژن به خون رسانده میرسد.


2. استفاده از دستگاه شوک الکتریکی (دفیبریلاتور):

دستگاه دفیبریلاتور، ریتم قلبی بیمار را تحلیل می کند و در صورت لزوم، برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب، شوک الکتریکی اعمال می‌کند.


3. تجویز داروهای اورژانسی:

اپی‌نفرین از جمله داروهایی است که برای تقویت انقباض قلب و افزایش فشار خون استفاده می‌شود.همچنین آتروپین برای افزایش ضربان قلب در  بعضی آریتمی‌ قلبی استفاده می‌شود.بسته به وضعیت بیمار،داروهای دیگری مانند بتابلوکرها یا کلسیم کانال بلاکرها نیز تجویز می شوند.


4. برقراری راه هوایی:

برای تأمین یک راه هوایی ایمن و مؤثر، لوله درون تراکئال در نای بیمار قرار داده می‌شود.


5. انتقال سریع به بیمارستان:
 

بیمار به سرعت به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل می‌شود تا تحت مراقبت‌های تخصصی قرار گیرد.


6. اقدامات تکمیلی در بیمارستان:

در بیمارستان تجویز داروهای مختلف برای کنترل فشار خون، آریتمی و سایر عوارض آغاز می شود و بنا به تشخیص پزشک، در صورت وجود انسداد در عروق کرونر،آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی انجام می شود.در موارد شدید، ممکن است جراحی قلب باز لازم باشد و باید  برای بیمار نظارت مداوم بر وضعیت او، کنترل علائم حیاتی و درمان عوارض احتمالی  انجام شود.

شمما متیوانید از پزشک های قلب همراه طب نیز کمک بگیرید : ویزیت متخصص قلب در منزل 


اثرات بلندمدت فشار خون بالا بر قلب افراد الکلی

فشار خون بالا و مصرف الکل دو عامل خطر خیلی مهم برای بیماری‌های قلبی هستند. افرادی که فشار خون بالایی دارند، باید بدانند که وقتی این دو عامل با هم ترکیب می‌شوند، خطر ابتلا به عوارض قلبی به شدت افزایش می‌یابد.حال این سوال پیش می آید که اچگونه فشار خون بالا بر قلب افراد الکلی تأثیر می‌گذارد ؟باید بگوییم که  فشار خون بالا باعث می‌شود که قلب سخت‌تر کار کند تا خون را پمپاژ کند. با گذشت زمان، این فشار اضافی باعث ضعیف شدن عضله قلب می شود.همچنین فشار خون بالا به دیواره‌های عروق کرونر آسیب می‌رساند و باعث تنگ شدن آن‌ها می‌گردد. این تنگ شدن در نهایت منجر به کاهش جریان خون به قلب و افزایش خطر حمله قلبی در فرد می شود.از دیگر عوارض فشار خون بالا می‌توان به این مورد اشاره کرد که فشارخون بالا ریتم طبیعی ضربان قلب را مختل می کند و باعث بروز آریتمی‌های خطرناک می شود. آریتمی‌ها در برخی موارد به لخته شدن خون و افزایش خطر سکته مغزی منجر می شوند.مصرف زیاد الکل می‌تواند به کبد آسیب برساند و باعث تجمع چربی در آن شده و در نهایت به افزایش فشار خون و سایر مشکلات قلبی منجر شود.
 برای جبران فشار خون بالا، قلب مجبور می‌شود که بزرگ‌تر شود تا قادر باشد خون بیشتری را پمپاژ کند. بزرگ شدن قلب می‌تواند به نارسایی قلبی منجر شود.در نهایت فشار خون بالا می‌تواند باعث ضعیف شدن دیواره‌های آئورت شود و خطر پارگی آنوریسم را افزایش دهد.


اقدامات پیشگیرانه 

برای پیشگیری از بروز حمله قلبی در اثر مصرف الکل، آگاهی دادن به مردم در مورد خطرات مصرف الکل و اهمیت سبک زندگی سالم ضروری است. برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های قلبی و کنترل آنها، باید افراد غربالگری منظم انجام دهند. همچنین  با استفاده از داروها و تغییر سبک زندگی، فشار خون خود را کنترل کنند.باید توجه داشت که ترک کامل مصرف الکل یا کاهش مصرف آن،خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می دهد.مصرف غذاهای کم‌نمک، میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل در کنترل فشار خون کمک کننده است.مضاف بر آن ،فعالیت بدنی منظم می‌تواند در کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب موثر باشد. کاهش وزن نیز در افرادی که اضافه وزن دارند، به کنترل فشار خون کمک می کند.
بنابراین اگر فشار خون بالا دارید و الکل مصرف می‌کنید، حتما با پزشک مشورت کنید تا بهترین روش درمان برای شما تعیین شود.

 

ایست قلبی حین خوردن مشروبات الکلی

 

راهکارهایی برای ترک مشروبات الکلی

ترک مصرف الکل، فرآیندی پیچیده و چالش برانگیز است،ولی با اراده و کمک مناسب، امکان‌پذیر است. در ادامه برخی از راهکارهایی که می‌توانند به افراد در این مسیر کمک کنند آورده شده است:


1. تصمیم قاطعانه:
 

به طور کامل از عواقب مصرف الکل بر سلامت جسمی و روانی خود آگاه شوید و  یک هدف روشن و قابل دستیابی برای خود تعیین کنید. به خانواده و دوستان نزدیک خود درباره تصمیم‌تان اطلاع دهید و از آن‌ها حمایت بخواهید.


2. دریافت مشاوره :

 با یک مشاور یا روانشناس متخصص در زمینه اعتیادتان به الکل مشورت کنید. آن‌ها می‌توانند به شما در مدیریت علائم ترک و تغییر سبک زندگی کمک کنند.شرکت در جلسات گروه‌های حمایتی می‌تواند بسیار مفید باشد. همچنین ارتباط با افرادی که تجربه‌ای مشابه دارند، انگیزه شما را تقویت می کند.


3. تغییر سبک زندگی:

محیط اطراف خود را تغییر دهید. از مکان‌ها و افرادی که باعث وسوسه شما می‌شوند دوری کنید و برای پر کردن اوقات فراغت خود به دنبال فعالیت‌های سالم مانند ورزش، مطالعه، یا شرکت در کلاس‌های آموزشی باشید.در نظر داشته باشید که یک رژیم غذایی متعادل و مغذی به بهبود سلامت شما و کاهش علائم ترک کمک کند.


4. مصرف داروهای تجویزی:

 در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی برای کاهش علائم ترک و کنترل میل به مصرف الکل تجویز کند.


5.  خودمراقبتی:

استراحت و خواب کافی به شما کمک می‌کند تا با استرس و خستگی بهتر مقابله کنید. برای کاهش اضطراب و بهبود سلامت روان شما ، مدیتیشن و یوگا کمک کننده است.
در نظر داشته باشید که ترک اعتیاد الکل و مشروبات الکلی، یک فرآیند تدریجی است و باید در این مسیر صبور باشید.

‌نظرات کاربران