گرگرفتگی چیست و چه دلیلی دارد؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به ناگهان احساس گرمای شدیدی در بدن خود میکنید؛ این حس به گرگرفتگی معروف است و با تعریق، تپش قلب ، قرمزی پوست و اضطراب همراه است که ممکن است این علائم چند دقیقه ای طول بکشد و فرد این احساس ناخوشایند را تجربه کند و سپس به تدریج از بین برود. در این مقاله علت گرگرفتگی و راه های درمان آن و نیز درمان های طبیعی را بیان خواهیم کرد؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.
اگر نیازداشتید کلیک کنید و با مرکز ما تماس بگیرید : گواهی فوت در منزل
علت گرگرفتگی چیست؟
عوامل مختلفی در ایجاد گرگرفتگی نقش دارند؛ معمولا گرگرفتگی در زنان یائسه و یا کسانی که در آستانه یائسگی قرار دارند مشهود است و این به دلیل کاهش ناگهانی سطح استروژن میباشد. همچنین در دوران بارداری، قبل از دوران پریودی و نیز در دوران شیردهی به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است گرگرفتگی رخ دهد.فاکتور دیگری که میتواند باعث این حس گرمای ناخوشایند در بدن شود، مصرف داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای کورتیکواستروئید و داروهای فشار خون است.پرکاری تیروئید، افت قند خون و تومورهای غدد فوق کلیوی نیز میتوانند باعث گرگرفتگی شوند.
مصرف کافئین، الکل،دخانیات و همچنین غذاهای تند و پر ادویه مثل همیشه نقش منفی در سلامتی افراد دارند که میتوانند گرگرفتگی را تشدید کنند.همواره پزشکان به کنترل خشم و استرس و اضطراب توصیه دارند زیرا این عامل متاسفانه به گرگرفتگی هم ارتباط داشته و ممکن است حتی آن را تشدید کند.
مرکز ما خدمات تزریق سرم در منزل نیز دارد.
علائم گرگرفتگی چیست؟
گرگرفتگی با یک یا چند علامت در افراد مختلف بروز میکند. در ادامه برخی از این نشانه ها را ذکر میکنیم:
● فرد به طور ناگهانی در صورت، گردن و قفسه سینه خود احساس گرمای ناگهانی میکند.
● تعریق شدید، به خصوص در قسمت فوقانی بدن، نیز از علائم گرگرفتگی میباشد.و برخی افراد از این حالت شکایت دارند و از آن رنج میبرند.حتما در هنگام ویزیت این مسئله را با پزشک خود مطرح نمایید.
● پوست قرمز و برافروخته حس ناخوشایندی را موقع گرگرفتگی در افراد ایجاد میکند.
● یکی از نشانه های گرگرفتگی که در برخی افراد خود را نشان میدهد، ضربان قلب سریع یا نامنظم است و در فردی که دچار گرگرفتگی شده است اذیت کننده میباشد.
● در حالت گرگرفتگی، حس اضطراب یا عصبی بودن بر فرد غلبه میکند.
برای درمان گرگرفتگی تماس بگیرید : ویزیت متخصص داخلی در منزل
درمان گرگرفتگی
روشهای درمانی مختلفی برای کنترل نشانه ها و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به گر گرفتگی های مکرر وجود دارد.موقع ویزیت پزشک با فرد بیمار، داروهای مختلفی مانند هورمون درمانی، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد تشنج میتواند برای کنترل گرگرفتگی تجویز شوند.
بسیاری از افراد از درمانهای جایگزینی مانند طب سوزنی، یوگا و مدیتیشن را برای کمک به کنترل گرگرفتگی استفاده میکنند.
برای درمان یبوست های شدید : انما در منزل
گرگرفتگی در زنان شایع تر است یا در مردان؟
از آنجا که یکی از شایعترین علائم یائسگی در بانوان گرگرفتگی است، آمار نشان میدهد که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد زنان در برخی از مراحل یائسگی این حالت را تجربه میکنند و گرگرفتگی در زنان بسیار شایعتر از مردان است.
دلایل متعددی برای این تفاوت جنسیتی وجود دارد به طور مثال کاهش ناگهانی سطح استروژن در دوران یائسگی، فاکتور کلیدی برای گرگرفتگی زنان است.با افزایش سن، سطح تستوسترون مردان کاهش مییابد و این کاهش به تدریج و آهستهتر پیش میرود و گاهی باعث بروز علائمی مانند گرگرفتگی میشود. از آنجا که زنان و مردان تفاوتهای زیادی در سیستم عصبی و نیز تنظیم کننده دمای بدن خود دارند و این مسئله ممکن است بر حساسیت آنها به گرگرفتگی اثر بگذارد.
استرس و اضطراب، خطر ابتلا به گرگرفتگی را در چه در زنان و چه مردان افزایش می دهد. با این حال، زنان به دلیل حساسیت، بیشتر از مردان به این شرایط مبتلا میشوند.
مهم است به خاطر داشته باشید که گرگرفتگی در مردان میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. کمبود تستوسترون، پرکاری تیروئید و تومورهای غدد فوق کلیوی، میتواند دلیل گرگرفتگی مردان باشد. بعضی از داروها عوارض جانبی دارند که این عوارض میتواند باعث گرگرفتگی در مردان شود.
فارغ از جنسیت، اگر دچار گرگرفتگی هستید حتما پزشک شما را باید ویزیت کند تا با بررسی علل آن، راه های درمان و کاهش آن را به شما بگوید.
زنان و مردانی که احتیاج به متخصص ارتوپد دارید مرکز همراه طب طبیب همراه شماست : ویزیت متخصص ارتوپد در منزل
درمانهای طبیعی برای گرگرفتگی
اگر جز آن دسته از افرادی هستید که از گرگرفتگی رنج میبرید و مایلید تا با استفاده از روش های طبیعی آن را درمان کنید و از شر این حالت ناخوشایند خلاص شوید، ابتدا باید از تغییر در رژیم غذایی خود شروع کنید و سپس رفته رفته سبک زندگی خود را تغییر دهید. استفاده از مکمل ها و گیاهان دارویی را نیز فراموش نکنید و در برنامه روزانه خود قرار دهید.
۱- تغییر در رژیم غذایی
برای کاهش و درمان گرگرفتگی ابتدا میتوانید در رژیم غذایی خود یک سری تغییرات ایجاد کنید. مصرف غذاهای سرشار از فیتواستروژن در این زمینه به شما کمک میکند.خوب است بدانید که فیتواستروژن ترکیبات گیاهی هستند که در بدن شما مانند استروژن عمل میکنند.سویا، بذر کتان، نخود، عدس و غلات کامل غذاهایی هستند که حاوی فیتواستروژن میباشند.
سعی کنید غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان مصرف کنید زیرا آنتیاکسیدانها به محافظت از بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد کمک شایانی میکنند. غذاهای حاوی آنتیاکسیدان شامل میوهها، سبزیجات، آجیل و دانهها میباشند. مصرف کافئین و الکل گرگرفتگی را تشدید میکنند لذا مصرف آنها را قطع و یا به حداقل برسانید. و در نهایت آب کافی بنوشید زیرا آب کافی به حفظ هیدراتاسیون بدن و خنک ماندن کمک میکند.
۲- تغییر در سبک زندگی
بعد از اینکه رژیم غذایی خود را مطابق مواردی که ذکر شد،تنظیم کردید،ورزش را در روتین روزانه خود قرار دهید. فعالیت بدنی منظم به کاهش استرس کمک میکند و در کاهش گرگرفتگی نیز موثر است.
تکنیکهای آرامشبخش مانند یوگا و مدیتیشن نیز باعث کاهش استرس میشوند.
سعی کنید خواب خود را نیز تنظیم کنید زیرا کمبود خواب میتواند گرگرفتگی را تشدید کند. ۷ تا ۸ ساعت خواب شب بسیار کمک کننده خواهد بود و سعی کنید از پوشیدن لباسهای تنگ یا گرم خودداری کنید .
۳- استفاده از مکملها و گیاهان دارویی
بسیاری از زنان و مردان برای مدیریت گرگرفتگی و تعریق شبانه به محصولات طبیعی روی می آورند. اگر محصولات یا مکمل های طبیعی مصرف می کنید، مهم است که این مورد را هنگام ویزیت با پزشک و داروساز خود ذکر کنید. برخی از محصولات می توانند با داروهای بدون نسخه و تجویزی تداخل داشته باشند.استفاده از مکملها و گیاهان دارویی مانند سویا و تخم کتان که منبع خوبی از فیتواستروژن ها هستند به کاهش گرگرفتگی کمک میکنند. همچنین مصرف ویتامین E که یک آنتیاکسیدان است به کاهش در درمان گرگرفتگی موثر است. یکی از گیاهانی که به کاهش گرگرفتگی کمک میکند جینسینگ است.
اگر در نظر دارید از درمانهای طبیعی برای گرگرفتگی استفاده کنید، مهم است که در هنگام ویزیت با کارشناس طب سنتی صحبت کنید تا در مورد مزایای احتمالی این درمان های طبیعی و احتمالا معایب آن شما را راهنمایی کند.
ریه های خود را درمان کن : ویزیت متخصص ریه در منزل
عوارض گرگرفتگی
گرگرفتگی ممکن است بر فعالیت های روزانه و کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. گرگرفتگی شبانه که به صورت تعریق شبانه خود را نشان می دهد، می تواند شما را از خواب بیدار کند و به مرور زمان باعث اختلال خواب طولانی مدت شود.
تحقیقات نشان می دهد که زنانی که گرگرفتگی دارند ممکن است در مقایسه با زنانی که گرگرفتگی ندارند، در معرض خطر بیماری قلبی و پوکی استخوان بیشتر باشند.
گرگرفتگی از چه سنی شروع می شود؟
همانطور که ذکر کردیم ، گرگرفتگی یکی از علائم یائسگی است که در برخی از بانوان ممکن است با گذراندن این مرحله انتقالی از زندگی اتفاق بیفتد. به طور متوسط، یائسگی در اواخر دهه 40 تا اوایل 50 سالگی اتفاق می افتد. این می تواند بسته به هر فرد متفاوت باشد.
بخوانید : کم کاری تیروئید ، گرفتگی عضلات
آیا گرگرفتگی بعد از یائسگی از بین می رود؟
درست مانند بسیاری از جنبه های دیگر گرگرفتگی، مدت زمان ماندگاری آنها می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. ممکن است فقط برای مدتی در طول یائسگی گرگرفتگی را تجربه کنید، اما نه در تمام مدت. گرگرفتگی شما ممکن است پس از یائسگی پایان یابد. در موارد دیگر، آنها می توانند تا پایان عمر شما دوام بیاورند. گرگرفتگی که مدت طولانی طول می کشد اغلب با گذشت زمان شدت کمتری پیدا می کند.