آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
هموروئید

هموروئید


همواره بسیاری از افراد هستند که از بیماری هموروئید رنج می‌برند. هموروئید، که به آن بواسیر نیز گفته می‌شود، به تورم و التهاب رگ‌های خونی در ناحیه مقعد و رکتوم اشاره دارد.این رگ‌ها مسئول تخلیه خون از این نواحی هستند. اما زمانی که تحت فشار زیاد قرار می‌گیرند، متورم و ملتهب شده و می‌توانند علائمی مانند خونریزی، درد، خارش و احساس توده در مقعد ایجاد کنند.

برای انجام تزریق و تزریق سرم کلیک کنید : تزریق سرم در منزل 

هموروئید

چرا برخی افراد برای درمان هموروئید دیر به پزشک مراجعه می کنند؟

افراد به دلایل مختلفی ممکن است بیماری هموروئید خود را پنهان کنند و برای مراجعه به پزشک و درمان آن تعلل کنند. هموروئید در ناحیه مقعد و رکتوم رخ می‌دهد که ناحیه‌ای خصوصی تلقی می‌شود و بسیاری از افراد به دلیل شرم و خجالت، از صحبت در مورد این عارضه با دیگران، آن را پنهان می‌کنند.

از طرفی هموروئید اغلب به عنوان یک بیماری "شرم آور" دیده می‌شود و بیماران از ترس قضاوت یا تمسخر توسط دیگران، از صحبت در مورد هموروئید خودداری می‌کنند.

برخی از افراد ممکن است از وجود هموروئید یا علائم آن آگاه نباشند.در نتیجه، ممکن است به دنبال درمان نباشند.

همچنین برخی از باورهای غلط در مورد هموروئید وجود دارد، مانند اینکه این بیماری مسری است یا فقط افراد مسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.این باورهای غلط می‌توانند باعث شوند افراد از صحبت در مورد هموروئید خود با دیگران خودداری کنند و آن را پنهان کنند.

درمان هموروئید می‌تواند پرهزینه باشد.برخی از افراد ممکن است به دلیل نگرانی از هزینه درمان، از مراجعه به پزشک خودداری کنند : ویزیت پزشک در منزل 

انواع هموروئید را بشناسید

تشخیص هموروئید معمولاً با معاینه فیزیکی توسط پزشک انجام می‌شود.در برخی موارد، ممکن است پزشک برای بررسی دقیق‌تر روده بزرگ، آزمایشات دیگری مانند کولونوسکوپی یا سیگموئیدوسکوپی را تجویز کند. به طور کلی هموروئید به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می‌شود.

●      هموروئید داخلی: در داخل رکتوم و در زیر مخاط آن ایجاد می‌شود و معمولاً بدون درد است. خونریزی اصلی‌ترین علامت هموروئید داخلی است.

●      هموروئید خارجی: در زیر پوست اطراف مقعد ایجاد می‌شود و می‌تواند دردناک باشد.

( اگر سالمندی دارید که سالخورده است و هموروئید دارد و همینطور توانایی انجام کارهایش را ندارد : پرستار سالمند در منزل )

علت هموروئید چیست؟ 

علت دقیق هموروئید ناشناخته است، اما عوامل متعددی می‌توانند در ایجاد یا تشدید آن نقش داشته باشند، از جمله:

●      افزایش فشار در ناحیه شکم که ناشی از بارداری، یبوست، چاقی یا بلند کردن اجسام سنگین است، فرد را مستعد هموروئید می‌کند.

●      نشستن برای مدت طولانی، به ویژه روی سطوح سخت، می‌تواند جریان خون را در ناحیه مقعد مختل کند و منجر به تورم رگ‌ها و در نتیجه همورویید شود.

●      اسهال یکی از عواملی است که باعث تحریک مقعد شده و خطر ابتلا به هموروئید را افزایش می‌دهد.

●      با افزایش سن، عضلات و بافت‌های اطراف مقعد ضعیف‌تر می‌شوند و می‌توانند به هموروئید منجر شود.

●      افرادی که در خانواده خود سابقه هموروئید دارند، احتمال ابتلای آنها به هموروئید بیشتر از افراد عادی است و نیاز است که بیشتر مراقبت خود باشند.

بهره مند شوید از خدمات های چون : فیزیوتراپی در منزل ، گواهی فوت در منزل

هموروئید

شایع ترین علائم هموروئید 

علائم هموروئید بسته به نوع و شدت آن متفاوت و آزار دهنده است. شایع ترین نشانه هموروئید ، خونریزی مقعدی است.خونریزی ممکن است به صورت خونریزی حین مدفوع باشد. یکی دیگر از علائم هموروئید، درد است این درد می‌تواند خفیف و یا شدید باشد و هنگام دفع مدفوع، نشستن یا ایستادن طولانی مدت، تشدید شود.خارش یا تحریک در مقعد یکی دیگر از علایم هموروئید می‌باشد که ناشی از التهاب و تورم رگ‌ها است.بسیاری از افراد در دفع مدفوع با مشکل مواجه هستند که ناشی از تحریک و التهاب در ناحیه مقعد می‌باشد.ترشح مخاط از مقعد، احساس پری یا سنگینی در مقعد، درد در حین رابطه جنسی نیز از علایمی است که ممکن است سبب آزار افراد به دلیل بیماری هموروئید باشد.

آیا هموروئید قابل درمان است؟

خوشبختانه، هموروئید قابل درمان است و روش‌های مختلفی برای رهایی از این عارضه ناخوشایند وجود دارد.انتخاب روش درمان مناسب به نوع و شدت هموروئید شما بستگی دارد.

در ادامه نوشتار با ما همراه باشید تا برخی از روش‌های درمانی رایج هموروئید را به شما معرفی نماییم:

1. سبک زندگی خود را تغییر دهید

اگر جز آن دسته از افرادی هستید که مایلید با استفاده از روش های خانگی ، به درمان هموروئید بپردازید حتما مصرف فیبر را در برنامه غذایی خود قرار دهید.فیبرها در میوه ها و سبزیجات و غلات کامل و حبوبات یافت می شوند.توجه داشته باشید که نوشیدن مایعات به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند و انجام ورزش منظم در بهبود گردش خون و هضم غذا تاثیر به سزایی دارد. توصیه ای که اکثر پزشکان به افراد مستعد هموروئید دارند این است که اگر مجبور به نشستن طولانی مدت هستند، هر 30 دقیقه یکبار از جای خود بلند شده  و کمی راه بروند . همچنین اگر اضافه وزن دارند، کاهش وزن می‌تواند به کاهش فشار روی رگ‌های ناحیه مقعد و رکتوم کمک کند و باعث بهبود و رفع هموروئید شود.

2. از داروهای بدون نسخه کمک بگیرید

●      کرم‌ها، پمادها و شیاف‌ها می‌تواند به کاهش درد، التهاب و خارش کمک می‌کنند.

●      داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می‌توانند در کاهش درد و التهاب هموروئیدی موثر باشد.

3. درمان‌های پزشکی را جدی بگیرید

●      پزشک با تزریق اسکلروزان به هموروئید موجب انقباض رگ‌های آن شده و بواسیر را بهبود می‌دهد. این روش از بستن حلقه، اثر کمتری دارد.

●      برای درمان هموروئید با حلقه، پزشک با بستن حلقه دور هموروئید داخلی باعث قطع خون رسانی به هموروئید شده و در نتیجه هموروئید خشک شده و می‌افتد.

●      پزشک با برش در هموروئید و خارج کردن لخته ایجاد شده موجب بهبود آن می‌شود.

●      در درمان کردن بواسیر با استفاده از روش‌های مختلف مانند اشعه مادون قرمز، لیزر و بی پلار، پزشک هموروئید داخلی را سوزانده و موجب کوچک شدن و چروک آن می‌شوند. در این روش احتمال بازگشت هموروئید وجود دارد.

●      در اسکلروتراپی ماده‌ای به داخل رگ‌های متورم تزریق می‌شود تا آنها را کوچک کند.

●      در موارد شدید هموروئید، ممکن است از لیزر یا جراحی برای برداشتن هموروئید استفاده شود.

در صورت مشاهده هر یک از علائم هموروئید، مهم است که برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.پزشک شما با توجه به نوع و شدت هموروئید، بهترین روش درمانی را  تجویز خواهد کرد. توجه داشته باشید که خود درمانی هموروئید می‌تواند خطرناک باشد و عوارض جانبی جدی به همراه داشته باشد.

بیماری های قلبی خود را به بهترین متخصص ها بسپار : ویزیت متخصص قلب در منزل 

تنقیه روشی برای درمان هموروئید

تنقیه یا انما به تزریق آب یا مایعات به رکتوم (انتهای روده بزرگ) میگویند که به منظور تخلیه کامل فضولات از روده بزرگ انجام میشود و به رفع یبوست و درمان هموروئید کمک میکند . همچنین برخی افراد سالمند ناتوان و یا بیمارانی که مجبورند مدتهای طولانی در بستر باشند و یا در وضعیت استراحت مطلق هستند به دلیل عدم تحرک دچار یبوستهای طولانی و آزاردهنده میشوند در این صورت انما گزینه مناسبی برای این افراد است.

برای درمان بیماری و راهکار های درمان آن ما در خدمت شما هستیم : کیست تخمدان و راهکار های درمان آن

تنقیه برای یبوست چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام تنقیه به همکاری پزشک و بیمار تواماَ نیاز است. قبل از انجام ، بیمار باید مواردی که پزشک توصیه کرده است را باید رعایت کند و در حین انجام عمل نیز با پزشک همراهی کند.

قبل از تنقیه لازم است اقداماتی انجام شود. پزشک ممکن است از بیمار بخواهد که قبل از انجام انما، غذاهایی مصرف کند که حاوی فیبر متراکم هستند زیرا غذاهای فیبردار کار رودهها را تسریع میکنند. با این حال، این توصیهها ممکن است بسته به نیاز بیمار متفاوت باشد. تنقیه را میتوان در خانه یا بیمارستان تحت نظر پزشک انجام داد.

در حین تنقیه برای قرار دادن آسان لوله از ژل روانکننده در انتهای لوله استفاده میشود تا عمل راحت تر انجام شود و اندازهگیری باید قبل از عمل انجام شود و نوک لوله تنقیه نباید بیش از ده سانتیمتر به سمت راست روده پیش رود. پس از وارد شدن لوله به رکتوم، محلول داخل لوله فشرده شده تا تخلیه شود. نفس عمیق در طول این فرآیند باعث آرامش بیمار میشود. 

پس از پایان عمل، نوک لوله به آرامی از رکتوم خارج می‌شود. هنگامی که لوله برداشته می‌شود، بیمار حس می‌کند که باید بلافاصله به دستشویی بروند. اگر هدف تمیز کردن روده باشد، باید مقداری محلول در روده باقی بماند. به طور کلی، نگه داشتن تنقیه در روده به مدت ۵ دقیقه کافی است.

در برخی موارد، تنقیه برای کودکان یا نوزادان نیز لازم است. برای انجام آن مهم است که به متخصص اطفال مراجعه نموده و تنقیه تحت نظر او انجام شود : ویزیت متخصص اطفال در منزل 

 درمان هموروئید

معایب تنقیه

تنقیه همانطور که دارای مزایایی است، می‌تواند باعث تحریک روده بزرگ و ایجاد علائمی مانند درد شکم، نفخ و اسهال شود.

همچنین استفاده مکرر از انما می‌تواند منجر به عدم تعادل الکترولیت در بدن شود.نکته قابل توجه این است که استفاده بیش از حد از تنقیه می‌تواند باعث وابستگی روده به این روش برای دفع مدفوع شود ضمن اینکه اگر تنقیه به درستی انجام نشود، می‌تواند خطر عفونت را افزایش دهد.

از این مقاله کسب اطلاعات کنید : آمپول پنی سیلین  

موارد منع مصرف تنقیه

      از آنجا که انما می‌تواند باعث انقباضات رحمی و زایمان زودرس شود بنابراین انجام آن در حین بارداری توصیه نمی‌شود.

      تنقیه می‌تواند علائم بیماری‌های التهابی روده مانند بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو را تشدید کند لذا برای کسانی که دچار بیماری التهابی روده هستند پیشنهاد نمی‌شود.

     این عمل می‌تواند منجر به عدم تعادل مایعات و الکترولیت در افراد مبتلا به نارسایی کلیوی شود.بنابراین روش مناسبی برای بیماران کلیوی محسوب نمي‌شود.

‌نظرات کاربران