درد پهلو یا داشتن مقاربت دردناک در زنان ممکن است آنها را به سمت کشف کیست تخمدان در بدنشان سوق دهد. کیست تخمدان ، زمانی باعث نگرانی می شود که بدانید در مراحل اولیه رشد آن ، علائم کیست تخمدان را حس نخواهید کرد. در واقع ، ویزیت پزشک ، موقعی اتفاق می افتد که علائم شدیدی را به خاطر پارگی کیست یا پیشرفته شدن بیماری حس می کنید. خارش یا ترشحات از واژن می توانند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شده باشند اما با خوددرمانی از کنار آنها نگذرید و با انتخاب ویزیت در منزل ، بهترین متخصص زنان را برای تشخیص کیست خود به خدمت بگیرید.
آشنایی با سابقه و نحوه دریافت خدمات درمانی در منزل با کلیک بر : مرکز خدمات درمان در منزل
تخمدان ها کجا هستند؟
هر خانمی ، یک رحم و دو تخمدان ( به اندازه بادام ) دارد. تخمکی که با اسپرم لقاح می یابد ؛ در درون تخمدان ها رشد کرده و در دوره های ماهانه در سال های باروری آزاد می شود.
کیست تخمدان چیست ؟
کیست تخمدان ، کیسه مایعی است که در تخمدان ها تشکیل می شود می تواند یک کیست باشد یا چندین کیست . سن خاصی برای به وجود آمدن این بیماری و بروز علائم کیست تخمدان مطرح نیست.
اینجا بخوانید : نحوه نگهداری از سالمند دیالیزی در منزل
انواع کیست تخمدان
دو نوع کیست تخمدان تعریف شده است. پس ، انواع کیست تخمدان عبارتند از :
کیست عملکردی تخمدان
این نوع از کیست ها ، در زمان قاعدگی به وجود می آید و بعد از تمام شدن پریود از بین می روند. خطرناک نبوده و عمرشان کوتاه است. بنابراین ، سن ابتلا و بروز علائم کیست تخمدان به بعد از قاعدگی بر می گردد.
کیست پاتولوژیک تخمدان
با اینکه کمتر رایج هستند اما خطرناک تر تلقی می شوند. در اثر رشد رشد غیر طبیعی سلول ایجاد می شوند. غالبا بروز علائم کیست تخمدان به این نوع از کیست بر می گردد.
انجام اکو قلب در منزل با جدیدترین تجهیزات به صورت شبانه روزی و بی نوبت
علائم کیست تخمدان
کیست های زیر ، معمولا بدون علامت بوده و پس از چند مدت ، خود به خود و بدون درمان خاصی از بین می روند اما این در مورد کیست های بزرگ و پاره شده صدق نمی کند. علائم کیست تخمدان عبارتند از :
- داشتن قاعدگی دردناک
- داشتن درد در هنگام برقراری رابطه جنسی
- درد کمر یا درد لگن
- احساس تهوع و استفراغ
- درد در روده ها و نفخ زیاد در پایین شکم
- احساس پری در شکم یا سیری زود هنگام
- تکرر ادرار
- ناتوانی در بارداری
- یبوست
مقاله پیشنهادی : آزمایش psa
چه زمانی باید توسط پزشک ویزیت شد ؟
- داشتن درد ناگهانی در لگن و شکم
- دردی که با تب و استفراغ همراه باشد.
- تنفس سریع و مداوم به همراه احساس سردی در پوست
- احساس ضعف یا سبکی سر
با مشاهده آنچه به عنوان علائم کیست تخمدان ذکر شده به پزشک خود مراجعه کنید و در اسرع وقت ویزیت شوید.
علائم پارگی کیست تخمدان
در صورتی که کیست تخمدان ، دچار پارگی شود ؛علائمی را در فرد ایجاد می کند که شامل موارد زیر است :
- خونریزی از واژن
- شوک ؛ سردی پوست ، سرگیجه ، سبکی سر ، تنفس تند
- درد در شانه و کتف
- درد شدید و ناگهانی شکم
- تب . حالت تهوع و استفراغ
- ورم شکم ، حساس شدن به لمس شکم
- زیاد شدن درد در زمان نشستن
- احساس سنگینی در لگن
چه اندازه کیست تخمدان خطرناک است ؟
علت ایجاد و نوع کیست ، دو مولفه تعیین کننده در میزان خطرناک بودن کیست های تخمدان هستند. اما به طور کلی ، باید در پاسخ به این پرسش که چه اندازه کیست تخمدان خطرناک است ؟ گفت : کیست هایی با اندازه 50 الی 60 میلی متر ، نیاز به بررسی دقیق تر دارند. ویزیت پزشک برای کاهش علائم کیست تخمدان ضروری است.
درمان کیست تخمدان
پزشکان ، درمان هایی که برای معالجه کیست تخمدان پیشنهاد می دهند ؛ با در نظر گرفتن سن بیمار ، نوع کیست ، اندازه آن و علائم کیست تخمدان خواهد بود. گزینه های درمان کیست تخمدان عبارتند از:
پیگیری . از آنجایی که کیست های کوچک ، خود به خود از بین می روند؛ پزشک با مشاهده این کیست ها در جواب سونوگرافی ، بدون هیچ درمانی ، با انجام چندین سونوگرافی در فاصله زمانی معین ، منتظر نابودی آنها خواهد ماند . مگر اینکه جواب سونوگرافی ، نشان دهنده رشد غیر معمول آنها در طول بین دو سونوگرافی باشد.
پاسخگویی 24 ساعته به تماس شما و انجام شبانه روزی ، بدون نوبت با خدمات سونوگرافی در منزل
داروهای ضد بارداری خوراکی . قرص های ال دی و سایر داروهای ضد بارداری خوراکی از تشکیل کیست های جدید جلوگیری می کنند. دوز قرص های ال دی مشخص بوده و در طی دوره 21 روزه ( روزانه یک عدد ) توسط زنان مصرف می شود.
هورمون درمانی . یکی از روش های موثری است که در هنگام ویزیت متخصص زنان در منزل برای کمک به کوچک شدن کیست ها یا جلوگیری از تشکیل کیست های جدید استفاده می شود.
جراحی . پزشکان زمانی به روش جراحی می رسند که علائم کیست تخمدان ناشی از کیست های پاره شده یا کیست های مشکوک به سرطان باشد و برداشتن کیست ضروری به نظر برسد.
انواع جراحی کیست تخمدان
در صورتی که جراحی کیست تخمدان ، گزینه شما برای درمان این بیماری باشد. بعد از ویزیت پزشک ، می توانید با پزشک درباره روش های زیر مشورت کنید:
جراحی لاپاراسکوپی
در این روش از جراحی ، برش های کوچکی در شکم ایجاد می شود. این جراحی در مقایسه با سایر روش های جراحی، کم تهاجمی تر است.
از بهترین خدمات همراه طب : تزریقات در منزل
جراحی لاپاراتومی
همان جراحی معمول با ایجاد برش بزرگ در شکم است. عوارض زیادتری مثل از دست دادن خون ، احتمال عفونت و.. دارد.
چگونه از کیست تخمدان پیشگیری کنیم ؟
با استفاده از دستورالعمل های زیر میتوان احتمال ابتلا به کیست تخمدان را تا حدود زیادی کاهش داد :
1. انجام معاینات منظم لگن . ویزیت شدن به موقع و انجام معاینات منظم لگن در تشخیص کیست های تخمدان در مراحل اولیه اهمیت بالایی دارد.
2. روش های پیشگیری از بارداری را جدی بگیرید. استفاده از روش های پیشگیری از بارداری مانند قرص های ضد بارداری یا کاندوم در کاهش خطر ابتلا به کیست تخمدان موثر هستند.
3. وزن خود را در حالت نرمال نگه دارید. چاقی و اضافه وزن ، خطر ابتلا به کیست تخمدان را افزایش می دهند. میتوانید برای داشتن یک رژیم غذایی سالم از ویزیت متخصص داخلی در منزل استفاده کنید.
4. با برنامه ورزش کنید. داشتن برنامه ورزشی منظم در حفظ تعادل هورمون ها و کاهش خطر ابتلا به کیست تخمدان موثر می باشد.