آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
هفته اول بارداری

هفته اول بارداری


مطالب و دانستنی های جالبی درباره هفته اول بارداری وجود دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. هفته اول بارداری در حقیقت به عنوان اولین هفته از آخرین دوره قاعدگی یک فرد محاسبه می شود، حتی اگر او باردار نباشد و در این زمان، هیچ نشانه و یا تغییری در بدن وجود ندارد که نشان دهد بارداری رخ داده است یا خیر، زیرا تخمک گذاری حدود 14 روز پس از اولین روز آخرین دوره قاعدگی انجام می‌شود و وقتی که تخمدان یک تخمک آزاد می‌کند آن تخمک ممکن است کاندیدای باروری توسط اسپرم شود. اگر اسپرم تخمک را بارور کند روند لانه گزینی ۶ تا ۱۲ روز بعد انجام خواهد شد.این سوال در ذهن برخی از بانوان پیش می‌آید که در لانه گزینی چه اتفاقی می‌افتد؟ لانه گزینی زمانی است که تخمک بارور شده به دیواره رحم یک خانم می چسبد و در حقیقت پدیده زیبای بارداری رخ می‌دهد.

در هفته اول بارداری، هیچ راهی برای دانستن اینکه یک خانم باردار است وجود ندارد و در حقیقت بارداری در پرده ای از ابهام می‌باشد. هورمون های بارداری هنوز توسط بدن او تولید نمی شوند و زمانی که آزمایش بارداری مادر مثبت شود، باید برای تأیید بارداری و شروع مراقبت‌های این دوران با متخصص زنان ملاقات کرد.

خدمات های پزشکی مجموعه همراه طب : گواهی فوت در منزل ، ویزیت متخصص داخلی در منزل ، ویزیت متخصص ارتوپد در منزل 

هفته اول بارداری

علائم هفته اول بارداری چیست؟

برخی از زنان ممکن است در هفته اول بارداری علائم ظریفی را تجربه کنند که این علائم می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و شاید ناشی از عوامل دیگری به غیر از بارداری نیز باشد.

علائم احتمالی که ممکن است در هفته اول بارداری برای برخی از بانوان رخ دهد عبارتند از:

●      لکه بینی: با دیدن لکه خون در این دوران ممکن است این تصور در ذهن یک خانم پیش بیاید که دوران قاعدگی او شروع شده است ولی در واقع این لکه بینی یا خونریزی خفیف نشانگر"لکه بینی لانه گزینی" است و می تواند حدود 6 تا 12 روز پس از لقاح رخ دهد در این زمان است که تخمک بارور شده به دیواره رحم می چسبد و در حقیقت شروع یک معجزه شگفت انگیز به نام بارداری است.

●      نفخ شکم: تغییرات هورمونی در اوایل بارداری می تواند منجر به احتباس آب و نفخ شود.

●       حساسیت سینه ها: تغییرات هورمونی از هفته اول بارداری شروع می‌شود و می‌تواند باعث درد، حساسیت یا سوزن سوزن شدن سینه ها شود.

●      خستگی: افزایش سطح پروژسترون در بدن یک خانم باردار معمولا باعث خستگی او می‌شود.و احساس خواب آلودگی و خستگی در این دوران شایع است.

●      تغییرات خلقی: تغییرات و نوسانات خلقی که به دلیل تغییرات هورمونی رخ می‌دهد در بسیاری از بانوان مشهود است.

●      حالت تهوع صبحگاهی: معمولاً در هفته های 6 تا 8 حالت تهوع صبحگاهی شروع می شود، ولی برخی از زنان در اوایل بارداری نیز آن را تجربه می‌کنند.

●      افزایش اشتها یا کمبود اشتها: تغییرات در اشتها در این دوران از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

●      تکرر ادرار: افزایش سطح هورمون ها منجر به نیاز به دفع ادرار مکرر خواهد شد.

به یاد داشته باشید که اینها نمونه های احتمالی هستند که ممکن است در هفته اول بارداری در برخی از بانوان رخ دهد و بعضی افراد اصلا هیچ علامتی را در هفته اول بارداری حس نمی‌کنند.هیچ زنی تجربه یکسانی از بارداری ندارد.

بهترین راه برای تأیید بارداری ، انجام آزمایش بارداری در خانه یا مراجعه به پزشک متخصص زنان است.

خواب آلودگی و خستگیتو درمان کن با : فصد خون در منزل

بارداری در هفته اول

تغذیه در هفته اول بارداری

اگر خانمی اقدام به بارداری نموده و احتمال می‌دهد در هفته اول بارداری به سر می‌برد باید با انتخاب غذاهای سالم و مغذی از همان ابتدا اساس بارداری سالم و رشد جنین را فراهم کند.غذاهای سرشار از اسید فولیک مصرف کند. اسید فولیک یک ویتامین B ضروری است و وجود آن برای پیشگیری از نقص لوله عصبی در جنین در بدن مادر حیاتی است . مصرف سبزیجات برگدار سبز مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی ، لوبیا و عدس و مرکبات مانند پرتقال، گریپ فروت، آجیل و دانه ها که شامل بادام، گردو و تخمه آفتابگردان هستند، اسید فولیک بدن مادر را تامین می‌کنند. بسیاری از غلات صبحانه با اسید فولیک غنی شده اند. غذاهای سرشار از آهن که برای انتقال اکسیژن به جنین ضروری است و در گوشت قرمز و مرغ و ماهی لوبیا و عدس، سبزیجات ، تخم مرغ یافت می‌شود، غذاهای سرشار از کلسیم که برای سلامت استخوان ها و دندان های جنین ضروری است و در لبنیات و سبزیجات برگدار سبز ، بادام، غلات غنی شده و آب پرتقال غنی شده با کلسیم به وفور یافت می‌شود.مصرف ۸ تا ۱۰ لیوان آب که به هیدراته ماندن برای سلامت کلی مادر و جنین کمک می‌کند. و پرهیز از الکل و مواد مخدر همگی می‌توانند یک بارداری سالم و لذت بخش را برای مادر رقم بزند.

همچنین به پزشک متخصص زنان  در مورد مصرف هرگونه ویتامین یا مکمل غذایی اطلاع دهید.برخی از ویتامین ها یا مکمل ها می توانند در دوران بارداری مضر باشند.

خانم باردار در بارداری بیشتر به یبوست دچار میشوند : تنقیه در منزل 

در هفته اول بارداری جنین چه شکلی است؟

بسیاری از مادران باردار مایلند بدانند که هر هفته جنین در رحم مادر چه شکلی است و سیر تکاملی بدن او چگونه است و این سوال از هفته اول بارداری در ذهن آنها نقش می‌بندد.در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در این مرحله، لقاح و تشکیل جنین هنوز رخ نداده است تا جنینی تشکیل شده باشد زیرا تخمک گذاری معمولاً حدود 14 روز پس از اولین روز آخرین قاعدگی رخ می دهد و همانطور که گفته شد زمانی که در لانه گزینی تخمکی که از تخمدان آزاد می‌شود به دیواره رحم می‌چسبد معجزه شگفت انگیز بارداری رخ می‌دهد و تا زمان لانه گزینی، ساختاری به عنوان جنین به وجود نیامده است. تخمک بارور شده در مرحله ای که به رویان معروف است در حال تقسیم و تکثیر است و به سمت رحم حرکت می کند و حدود روز ششم پس از لقاح، رویان به یک توپ سلولی تبدیل می‌شود که "بلاستوسیست" نام دارد. این بلاستوسیست دو نوع سلول دارد. سلول های داخلی که به جنین تبدیل می شوند و سلول‌های خارجی که جفت را تشکیل می دهند و تا زمانی که بلاستوسیست در روز ششم یا هفتم به رحم نرسد و لانه گزینی نکند، بارداری آغاز نمی شود و جالب است بدانید که رشد و نمو واقعی جنین از هفته دوم بارداری آغاز می شود و مادران خوش ذوق می‌توانند از هفته دوم پیگیر مراحل رشد جنین خود باشند.

پیشنهاد ما برای کسب اطلاعات بیشتر خواندن مقاله های پزشکی همراه طب است : ویتامین های ضروری برای بدن ، تزریق سرم و آمپول در بارداری 

در هفته اول بارداری عدد بتا چند است؟

باید بگوییم که در هفته اول بارداری، سطح هورمون بتا یا همان HCG در خون یا ادرار قابل اندازه گیری نیست و یا خیلی ناچیز است در حدود 0 تا 5 . به این دلیل که هورمون HCG توسط سلول های جفتی تولید می شوند که معمولاً تا 6 تا 12 روز پس از لقاح، وارد جریان خون مادر نمی شود و توصیه می‌شود که برای انجام آزمایش بارداری خیلی زود اقدام نکنید زیرا نتایج دقیقی را به شما ارائه نخواهد داد و در این مورد کمی صبر داشته باشید.

به صورت کلی سطح این هورمون در هفته اول بارداری بین 0 - 5 mIU/mL، هفته دوم: 5 - 50 ، هفته سوم: 18 - 561 ، هفته چهارم: 1000 - 30000 و هفته پنجم: 5000 - 60000 البته به خاطر داشته باشید که سطوح hCG می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد.و چنانچه آزمایش بارداری انجام داده اید و نتیجه آن مثبت است، برای تأیید بارداری و بررسی های اولیه به یک متخصص زنان مراجعه کنید.

پزشک ابتدا سطح hCG شما را با توجه به آزمایش اندازه گیری می‌کند و سونوگرافی انجام می‌دهد تا تاریخ بارداری شما را تخمین زده و آزمایشات و رژیم غذایی  و داروهای لازم دوران بارداری را تجویز کند. 

اگر میخواهید هودتان را آماده کنید برای بارداری حتما تست پاپ اسمیر را انجام دهید : تست پاپ اسمیر در منزل

کارهای خطرناک در هفته اول بارداری

فاکتورهای خطر در هفته اول بارداری

برخی از فاکتورهای خطر که ممکن است در هفته اول بارداری رخ دهد شامل موارد زیر می‌باشد که با مشاهده هر کدام از آنها سریع به متخصص زنان مراجعه نمایید.

      خونریزی شدید: خونریزی شدید واژینال در هفته اول بارداری معمولا نشان دهنده سقط جنین و یا بارداری خارج رحمی می باشد.

●      درد شدید شکم: یکی از علائم خطر در هفته اول بارداری، درد شدید شکم است که نشان دهنده مشکل جدی می باشد. عفونت: نکته قابل توجه این است که  هر نوع عفونتی در دوران بارداری می تواند خطرناک باشد به ویژه در اوایل بارداری که بدن در حال سازگاری با جنینی است که در حال رشد می باشد. اگر علائمی مانند تب، لرز، یا درد  در هفته اول بارداری رخ دهد ، باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

‌نظرات کاربران