دوران بارداری به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی و رشد و تکامل جنین،دوره ای حساس است. به همین دلیل، در کنار مراقبت های زیادی که باید مادر باردار انجام دهد، مصرف هر نوع دارو، چه با نسخه و چه بدون نسخه، و همچنین مکمل ها و گیاهان دارویی نیز باید با احتیاط کامل انجام شود.حال ممکن است این سوال در ذهن افراد پیش بیاید که دلیل این احتیاط ها در دوران بارداری چیست؟ ما در این زمینه حرف هایی برای گفتن داریم.
کلیک کنید : ویزیت متخصص ریه در منزل
1. داروها از جفت عبور میکنند.
جفت، وظیفه تبادل مواد مغذی و اکسیژن بین مادر و جنین را به عهده دارد و در برابر بسیاری از مواد، مخصوصا داروها، خاصیت نفوذپذیری دارد و برخی از داروها می توانند از جفت عبور کرده و وارد جریان خون جنین شوند.
2. اندام های جنین در حال تکاملند.
اندام های جنین ، به خصوص در سه ماهه اول بارداری در حال تکامل هستند و در برابر اثرات مضر داروها آسیب پذیرترند.حتی مصرف کوتاه مدت برخی از داروها می تواند منجر به نقص مادرزادی جنین شود.
3. عدم وجود اطلاعات کافی
یکی دیگر از دلایل اجتناب از مصرف دارو در دوران بارداری میتواند این باشد که هنوز تحقیقات کافی در مورد ایمنی اکثر داروها در این دوران انجام نشده است و انجام آزمایشات بالینی روی زنان باردار به دلیل خطرات بالقوه برای جنین غیراخلاقی است.در نتیجه، اطلاعات زیادی در مورد خطرناک بودن و بی خطر بودن داروها وجود ندارد.
مقاله های پیشنهادی : ویتامین های ضروری برای بدن ، پارگی مینیسک زانو
4. اثرات ناخواسته داروها
بعضی داروها عوارض جانبی مانند تهوع، استفراغ یا سرگیجه را در مادر، ایجاد میکنند.این عوارض جانبی می تواند بر سلامت مادر تاثیر بگذارد.
به همین دلیل، این مسئله خیلی اهمیت دارد که قبل از مصرف هرگونه دارو در دوران بارداری،مادر با پزشک خود به طور مستمر در ارتباط باشد و با او مشورت کند. پزشک درباره خطرات و مزایای احتمالی هر دارو برای مادر و جنین مشاوره میدهد و کمک میکند.
خانم های بارداری برای تزریق هر دارویی با پزشک زنان خود در ارتباط باشید : ویزیت متخصص زنان در منزل
نکاتی جهت تزریق سرم و آمپول در دوران بارداری
اگر شما مادر باردار ، دغدغه یک بارداری خوب و موفق را دارید، باید توجه داشته باشید که تزریق سرم و آمپول در دوران بارداری باید با احتیاط و تحت نظر متخصص و در یک مرکز درمانی معتبر انجام شود زیرا باید ملاحظاتی قبل از تزریق و در حین آن و بعد از تزریق برای شما انجام شود.
قبل از انجام هرگونه تزریق، چه سرم و چه آمپول، در دوران بارداری، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
زیرا با توجه به شرایط خاص شما، بهترین راهنمایی و مشاوره را پزشک با توجه به دانش و تجربه و تخصص خود به شما ارائه میدهد و در صورت لزوم میزان مصرف دارو و زمان آن را به شما ميگوید.
در صورت احساس ناخوشی یا سرگیجه، از تزریق خودداری کنید و به پزشک خود اطلاع دهید.شما موظفید به پزشک خود در درباره داروها و ویتامین ها و مکمل هایی که استفاده میکنید و یا حتی آلرژی یا سابقه پزشکی، به طور کامل اطلاع رسانی کنید. و سوالات خود را درباره مصرف دارو و تزریق آمپول و سرم و اقدامات احتیاطی در این دوران بپرسید.
در حین تزریق سعی کنید در محیطی آرام این کار برایتان انجام شود تا از هرگونه تنش و استرس به دور باشید و به پهلو یا در حالت دراز کشیده قرار بگیرید تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید. پرستار یا تکنسین باید قبل و بعد از تزریق دست های خود را به طور کامل بشوید و از تجهیزات استریل استفاده کند.شما به عنوان یک مادر باردار دغدغه مند باید این نکات را در حسین تزریق زیر نظر داشته باشید.
بعد از تزریق، محل تزریق را به مدت چند دقیقه با یک پد استریل فشار دهید تا از خونریزی جلوگیری کنید و در صورت مشاهده هرگونه عوارض جانبی مانند درد، قرمزی، تورم، تب یا بثورات پوستی، به پزشک خود اطلاع دهید.سعی کنید حتما بعد از تزریق، مایعات فراوان بنوشید. در صورت نیاز، پس از تزریق استراحت کنید تا بدنتان ریکاوری شود. تزریق سرم و آمپول در دوران بارداری بهتر است در مراکز درمانی و تحت نظر متخصص انجام شود. و در نظر داشته باشید که تزریق عضلانی در دوران بارداری باید با احتیاط بیشتری انجام شود، زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. در برخی موارد، ممکن است جایگزین های خوراکی یا موضعی برای داروها وجود داشته باشد که می تواند در دوران بارداری ایمن تر باشد.
به یاد داشته باشید که هر بارداری منحصر به فرد است و بهترین راهنمایی را می توانید از پزشک یا مامای خود دریافت کنید و از ملاک قرار دادن تجربیات شخصی و صحبت های اطرافیان جدا بپرهیزید.در این دوران حتی تزریق آمپول های تقویتی و سرم برای از بین بردن بی حالی و ضعف بدن نیز نباید به صورت خودسرانه و بدون مشورت با پزشک انجام شود.
اگر زانو شما در اثر ورزش یا پیچ خردگی آسیب دیده است : فیزیوتراپی در منزل
بایدها و نبایدهای دارویی در دوران بارداری
استرس خطرناک بودن مصرف دارو و تزریق آمپول و سرم در دوران بارداری درباره همه داروها صدق نمیکند و جالب است بدانید که برخی از داروها، مانند آنتی بیوتیک های خاص، برای درمان عفونت در دوران بارداری بی خطرند. .داروهای دیگری مانند داروهای ضد تهوع یا داروهای فشار خون ممکن است در برخی موارد نیز لازم باشند. از طرفی برخی از داروها باید در دوران بارداری از آنها اجتناب شود. این داروها می توانند باعث نقص مادرزادی، سقط جنین یا سایر مشکلات سلامتی برای جنین شوند.مثلا داروهایی، مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، برخی از داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد تشنج و داروهای شیمی درمانی
همراه پزشکان زیادی جهت صدور گواهی فوت در منزل دارد.
خطرات تزریق سرم و آمپول در دوران بارداری
همانطور که در قسمت های قبلی عنوان شد، تزریق سرم و آمپول در دوران بارداری، مانند هر داروی دیگر، باید با احتیاط کامل انجام شود. برخی از داروها می توانند برای سلامتی جنین خطرناک باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است بی خطر باشند و مهمترین نکته این است که قبل از دریافت هر گونه تزریق یا سرم در دوران بارداری، با پزشک یا ماما خود مشورت کنید.برخی از خطرات بالقوه تزریق سرم و آمپول در دوران بارداری شامل نقص مادرزادی میباشد زیرا برخی از داروها می توانند از جفت عبور کرده و به جنین برسند و باعث نقص مادرزادی شوند. همچنین بعضی از داروها می توانند خطر سقط جنین را افزایش دهند. همانطور که برخی از داروها می توانند خطر زایمان زودرس را افزایش دهند. و بسیاری از داروها نیز مستعد تاثیر نامطلوب بر رشد جنین هستند. با این حال، مهم است که مادر باردار به خاطر داشته باشد که:
● بسیاری از مادران باردار بدون هیچ مشکلی سرم یا آمپول دریافت می کنند.
● پزشک صرفا داروهایی را که برای مادر و جنین بی خطر باشد را تجویز میکند.
● برای اطمینان خاطر بیشتر شما می توانید با پرسیدن سوالات و بیان نگرانی های خود به در مورد خطرات و مزایای دارو ها و روش های درمانی از پزشک خود سوال کنید و در نهایت تصمیم آگاهانه ای بگیرید.
● همیشه قبل از دریافت هر گونه دارو به پزشک خود بگویید که باردار هستید.
اگر به نوار مغز نیاز دارید برای صرفه جویی وقت خود هم که شده با مرکز ما تماس بگیرید : نوار مغز در منزل
جلوگیری از عوارض جانبی تزریق آمپول و سرم
تزریق آمپول و سرم در دوران بارداری به ظاهر امری ساده به نظر میرسد، اما برای جلوگیری از عوارض جانبی آن باید مادر باردار نکاتی را رعایت کند. استفاده از سوزن مناسب، رعایت بهداشت فردی، تمیز کردن محل تزریق، رعایت دمای دارو، نحوه تزریق و نحوه نگهداری آمپول و سرم در مرکز درمانی و یا منزل از ضروریات میباشد و با رعایت این نکات می توان از عوارض تزریق آمپول و سرم در بارداری جلوگیری کرد.
هرگونه تستی اعم از تست پاپ اسمیر ما انجام میدهیم : تست پاپ اسمیر در منزل
مزایای تزریق سرم در بارداری
بر خلاف تصور بسیاری افراد، تزریق سرم در دوران بارداری می تواند مزایای زیادی برای مادر و جنین داشته باشد. تزریق سرم می تواند کمبود آب بدن را که در دوران بارداری شایع است، جبران کند. تزریق سرم به سرعت مایعات و الکترولیت ها را به بدن مادر میرساند و به رفع کم آبی کمک میکند. تهوع صبحگاهی که عارضه شایع و ناخوشایند دوران بارداری است که منجر به کم آبی بدن مادر میشود و تزریق سرم به جبران مایعات و همچنین الکترولیت های از دست رفته و تسکین تهوع و استفراغ مادر کمک میکند .یکی دیگر از مزایای تزریق سرم و آمپول در دوران بارداری، این است که جنین برای رشد و تکامل به مایعات و مواد مغذی نیاز دارد و تزریق سرم می تواند به دریافت کافی این مواد مغذی توسط جنین کمک کند.از آنجا که کم آبی بدن می تواند خطر زایمان زودرس را افزایش دهد، تزریق سرم به حفظ هیدراتاسیون مناسب و کاهش خطر زایمان زودرس کمک میکند.