آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
ویتامین های ضروری برای بدن

ویتامین های ضروری برای بدن


ویتامین های ضروری برای سلامتی بدن

ویتامین ها، مولکول های آلی ضروری هستند که نقش حیاتی در بدن ما ایفا می کنند و ما از وجود این دوست داشتنی های مفید در بدنمان بی خبریم. آنها در متابولیسم، عملکرد سیستم ایمنی و رشد سلولی نقش پر رنگی دارند. و زمانی که ویتامین ها در بدن کم باشند،منجر به عواقب وخیمی برای سلامتی می‌شوند.

در این مقاله، سفری به دنیای ویتامین های ضروری برای سلامتی بدن خواهیم داشت و وظایف و منابع غذایی هر کدام را بررسی خواهیم کرد.پس در این مقاله جذاب ما را همراهی کنید.

اگر ریه هایتان در اثر گرفتن بیماری کرونا درگیر شده است نگران نباشید : ویزیت متخصص ریه در منزل 

ویتامین های ضروری برای بدن

ویتامین چیست؟

ویتامین ها مولکول های آلی هستند و وجود آنها در بدن ما ضروری است.ویتامین ها را می توان به دو دسته محلول در چربی و محلول در آب تقسیم کرد. ویتامین های محلول در چربی در بافت های چربی بدن ذخیره می شوند که برای مدت طولانی تری در بدن باقی می‌مانند. در مقابل، ویتامین های محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند و مرتبا باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند.

هر یک از ویتامین ها نقش خاصی را در سلامتی بدن بازی مي‌کنند به همین دلیل، داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل انواع مختلف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات و پروتئین باشد، برای دریافت تمام ویتامین های مورد نیاز بدن ضروری است.

نکته : خواص زردچوبه برای بیماری 

در برخی موارد، ممکن است افراد به دلیل رژیم غذایی، شرایط سلامتی یا مصرف برخی داروها به مکمل های ویتامین نیاز داشته باشند.و باید توجه شود که مصرف ویتامین ها فقط با تجویز پزشک و در دوزهای توصیه شده انجام شود، زیرا  همانطور که وجود آنها برای بدن لازم است افراط در مصرف آنها می تواند مضر باشد.که در ادامه به مضرات مصرف بیش از حد ویتامین ها خواهیم پرداخت : ویزیت در منزل 

انواع ویتامین های ضروری برای بدن

1. ویتامین A: وظیفه حفظ بینایی، تقویت سیستم ایمنی، ارتقای سلامت پوست و سلول های مخاطی و کمک به رشد و نمو را به عهده دارد و در غذاهایی مانند جگر، هویج، سیب زمینی شیرین، اسفناج، کلم بروکلی، زردآلو، تخم مرغ و لبنیات یافت می‌شوند.

2. ویتامین D:

جذب کلسیم و فسفر برای سلامت استخوان ها و دندان ها، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم خلق و خو، کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند ام اس و سرطان از مسئولیت های ویتامین دی است و چنانچه بخواهید از وجود این ویتامین در بدن بهره مند شوید ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین و تن، زرده تخم مرغ، قارچ، و شیر غنی شده مصرف کنید.

3. ویتامین E:

آنتی اکسیدانی قوی که وظیفه آن محافظت از از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد ، تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت پوست و چشم، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است و در مصرف ویتامین ای نهفته است با خوردن روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، بادام، آووکادو، اسفناج، بروکلی ویتامین E بدن خود را تامین خواهید کرد.

4. ویتامین K:

جالب است بدانید که مسئول لخته شدن خون، حفظ سلامت استخوان ها، تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ویتامین K است و در سبزیجات برگ دار مانند کلم پیچ، اسفناج، کلم بروکلی، کلم، جگر، لوبیا سبز یافت می‌شود.

5. ویتامین C:

       وظایف: تقویت سیستم ایمنی، کمک به جذب آهن، حفظ سلامت پوست و لثه، ترمیم زخم به عهده C است. منابع غذایی آن شامل پرتقال، گریپ فروت، لیمو، توت فرنگی، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، کیوی می‌باشد.

6. ویتامین های گروه B:

خانواده ویتامین های گروه B شامل تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3)، اسید پانتوتنیک (B5)، پیریدوکسین (B6)، بیوتین، اسید فولیک (B9) و کوبالامین (B12) می شوند. هر کدام از این ویتامین ها وظایف خاصی در  بدن دارند،متابولیسم انرژی، عملکرد سیستم عصبی،سلامت پوست، مو و ناخن،عملکرد هورمون ها،تولید گلبول های قرمز خون و سلامت مغز و حافظه. و با خوردن گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات، غلات سبوس دار و سبزیجات برگ دار و آجیل و دانه ها، ویتامین B بدن خود را تامین کنید.

با آگاهی از اهمیت ویتامین ها و گنجاندن منابع غذایی غنی از آنها در رژیم غذایی خود، می توانید گامی مهم در جهت حفظ سلامتی و ارتقای کیفیت زندگی خود بردارید و به جای مصرف دارو و تزریق سرم و آمپول ، سعی کنید ویتامین های بدن خود را با مصرف غذاها و میوه های طبیعی دریافت کنید. 

از دیگرخدمات همراه طب : رادیولوژی در منزل 

عوارض ناشی از کمبود ویتامین در بدن

ویتامین‌ها که بدن ما به مقدار مناسب و کافی برای عملکرد صحیح به آنها نیاز دارد را می‌توان از طریق غذا یا مکمل‌ها دریافت کرد. کمبود هر یک از ویتامین‌ها می‌تواند منجر به طیف وسیعی از علائم و بیماری‌ها شود و پزشک مجبور است با تزریق سرم و آمپول های ویتامین کمبود آنها را در بدن فرد تا حدودی جبران کند.

در ادامه به برخی از عوارض شایع ناشی از کمبود ویتامین‌ها اشاره می‌کنیم:

ویتامین A:

       افزایش خطر ابتلا به عفونت،شب کوری، خشکی چشم،پوست خشک و پوسته پوسته شده،مشکلات رشد در کودکان

ویتامین D:

       افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان، نرمی استخوان (راشیتسم) در کودکان،درد استخوان و ضعف عضلانی در بزرگسالان و ضعف سیستم ایمنی

ویتامین E:

       مشکلات عصبی، ضعف عضلانی،مشکلات بینایی و اختلال عملکرد سیستم ایمنی

ویتامین K:

       کبودی و خونریزی آسان، دوره‌های قاعدگی طولانی و شدید، خونریزی بینی و کم خونی

ویتامین های گروه B:

       خستگی، ضعف عضلانی، مشکلات گوارشی، مشکلات عصبی، افسردگی، کم خونی، ریزش مو و ترک‌های گوشه‌ای دهان

اگر با علائم کمبود ویتامین روبرو شدید، به پزشک مراجعه کنید تا علت آن تشخیص داده شود و از روش درمانی مناسب که به صورت تزریق سرم و آمپول و درمان های مناسب دیگر است بهره مند شوید.

فشار خونتو درمان کن : فصد خون در منزل 

راه‌های پیشگیری از کمبود ویتامین در بدن

این سوال در ذهن برخی افراد پیش می‌آید که چگونه می‌توان از کمبود ویتامین در بدن پیشگیری کرد و در واقع به دنبال راهکار هستند. باید بگوییم داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل که شامل انواع مختلف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات و پروتئین باشد می‌تواند از کمبود ویتامین پیشگیری کند. مصرف مکمل‌های ویتامین، با تجویز پزشک نیز از کمبود ویتامین در بدن جلوگیری مي‌کند.به مدت 10 تا 15 دقیقه در روز جلوی نور آفتاب قرار بگیرید به تولید ویتامین D کمک بزرگی خواهد بود. پرهیز از سیگار کشیدن و مصرف بیش از حد الکل برای جذب ویتامین‌ها توصیه می‌شود.

با حفظ یک رژیم غذایی سالم و پیروی از توصیه‌های پزشک، می‌توانید از کمبود ویتامین‌ها و عوارض ناشی از آنها پیشگیری کنید.

فیزیوتراپ و به منزلت ببر : فیزیوتراپی در منزل 

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین ها

این تصور اشتباهی است که هر چه قدر بیشتر ویتامین به بدن برسد، فرد سالمتر خواهد ماند. نکته ای که باید به آن توجه شود این است که اگرچه ویتامین ها برای سلامتی ضروری هستند، اما مصرف بیش از حد آنها می تواند مسمومیت و عوارض جانبی جدی به همراه داشته باشد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که بدن شما بیش از حد ویتامین خاصی را از طریق رژیم غذایی، مکمل ها یا هر دو دریافت کند. به دلیل مسمومیت ،نیاز به تزریق سرم و دارو پیدا خواهد کرد. باید بدانید که هر ویتامین علائم مسمومیت خاص خود را دارد، اما برخی از علائم شایع عبارتند از:

       حالت تهوع و استفراغ، اسهال، درد شکم، خستگی ، سردرد و گیجی، ریزش مو و خشکی پوست، آسیب های کبدی و کلیوی  و در موارد شدیدتر، حتی می تواند منجر به مرگ شود.

برخی از ویتامین ها که احتمال مسمومیت با آنها بیشتر است عبارتند از:

       ویتامین A: مصرف بیش از حد ویتامین A می تواند منجر به تهوع، استفراغ، سردرد، ریزش مو، آسیب کبدی و حتی نقایص مادرزادی در زنان باردار شود.

       ویتامین D: مسمومیت با ویتامین D می تواند منجر به حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ضعف عضلانی، درد استخوان و آسیب کلیوی شود.

       ویتامین E: دوزهای بالای ویتامین E می تواند باعث خونریزی، افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی و مشکلات گوارشی شود.

       ویتامین K:اگر ویتامین K بیش از حد مصرف شود،ممکن است با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد و خطر خونریزی را افزایش دهد.

اعزام سریع پزشک در طول شبانه روزی جهت صدور گواهی فوت در منزل .

ویتامین ضروری بدن

عوامل خطر مسمومیت با ویتامین:

        شایع ترین علت مسمومیت با ویتامین ، مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین است که بعضا در بین ورزشکاران دیده می‌شود.

       داشتن رژیم غذایی سرشار از یک ویتامین خاص مانند خوردن مقادیر زیاد جگر که منبع غنی ویتامین A است.

       برخی از شرایط پزشکی مانند بیماری های التهابی روده که می تواند جذب ویتامین ها را افزایش دهد.و خطرناک خواهد بود.

       مصرف برخی داروها: مصرف برخی از داروها با جذب یا متابولیسم ویتامین ها تداخل دارد و موجب مسمومیت خواهد شد‌.

برای کسب اطلاعات خود هم که شده بخوانید : قرص کاپتوپریل 

‌نظرات کاربران