آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
قرص کاپتوپریل

قرص کاپتوپریل


قرص کاپتوپریل

در میان انبوهی از داروها که در بازار وجود دارد، شاید نام قرص کاپتوپریل به گوشتان آشنا باشد،این قرص با نام های تجاری کاپوتن و کاپریل نیز شناخته می شود و دارویی است که معمولا متخصصان قلب برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی  بیمار تجویز می‌کنند. این دارو جز مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) قرار می‌گیرد.اگر مایلید در مورد این داروی کاربردی بیشتر بدانید کافی است در این مقاله ما را همراهی کنید تا با نحوه عملکرد آن و عوارض جانبی احتمالی ، موارد مصرف و منع مصرف و تداخلات دارویی آن آشنا شوید.

برای درمان سریع : ویزیت در منزل

نحوه عملکرد قرص کاپتوپریل

کاپتوپریل با مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین عمل می کند. این آنزیم آنژیوتانسین I را به نوع II تبدیل می کند، هورمونی که باعث رگ های خونی می شود و فشار خون را افزایش می دهد. با مهار ACE، کاپتوپریل سطح آنژیوتانسین II را در خون کاهش می دهد و در نتیجه باعث می‌شود رگ های خونی شل شده و فشار خون پایین بیاید.

قرص کاپتوپریل

موارد مصرف کاپتوپریل

کاپتوپریل معمولا  ضمن اینکه برای درمان فشار خون بالا در افراد بزرگسال تجویز می‌شود. برای درمان نارسایی قلبی نیز کاربرد دارد.دوز معمول این قرص بسته به تشخیص پزشک ، معمولا 6.25 تا 25 میلی گرم دو بار در روز است. نکته مهم در مصرف کاپتوپریل مصرف دقیق آن طبق دستور پزشک می‌باشد.

اگر تجویز پزشک تزریق سرم نیز اگر بود : تزریق سرم در منزل

عوارض جانبی مصرف قرص کاپتوپریل

مانند همه داروهایی که وجود دارد، این قرص نیز ممکن است عوارض جانبی برای برخی از بیماران داشته باشد که شامل سردرد، سرفه خشک، سرگیجه، خستگی، حالت تهوع، اسهال و بثورات پوستی می‌باشد. و چنانچه بعد از مصرف این قرص هر کدام از این عوارض، باعث ناراحتی شما شد، حتما با پزشک متخصص قلب در میان بگذارید.

موارد منع مصرف کاپتوپریل

 داروها برای همه افراد مناسب نیستند. قرص کاپتوپریل نیز جز آن دسته از داروهایی است که برای برخی افراد ممنوعیت مصرف دارد. اگر چنانچه به کاپتوپریل حساسیت دارید، نباید از این دارو استفاده نمایید همچنین اگر سابقه آنژیوادم (تورم صورت، لب ها، گلو یا زبان) دارید، مصرف این دارو برای شما مجاز نمی‌باشد.در صورتی که باردار هستید و یا در دوران شیردهی به سر می‌برید،این دارو برای مصرف شما مناسب نمی‌باشد. در صورتی که جز موارد منع مصرف قرص کاپتوپریل قرار دارید حتما متخصص قلب برای شما داروی دیگری را به عنوان جایگزین تجویز خواهد کرد.

مصرف کاپتوپریل در دوران شیردهی و بارداری مجاز است؟

مصرف کاپتوپریل در دوران بارداری و شیردهی به شدت منع شده است. مضرات آن را در ادامه به تفکیک هم برای دوران بارداری و هم شیردهی بیان خواهیم کرد:

خطرات مصرف کاپتوپریل در دوران بارداری

کاپتوپریل می تواند باعث نقص مادرزادی قلبی در جنین شود، به خصوص اگر در سه ماهه اول بارداری مصرف شود.استفاده کاپتوپریل در دوران بارداری با خطر افزایش مرگ جنین، زایمان زودرس و کم وزنی نوزاد روبرو است.پس اگر به سلامتی خود و  نوزادتان اهمیت می‌دهید در این دوران ها از داروی کاپتوپریل استفاده ننمایید.

 افراد عزیزی که این احساس را دارند دچار بیماری در ناحیه تناسلی شدند حتما یک تست پاپ اسمیر انجام دهند : تست پاپ اسمیر در منزل

خطرات مصرف کاپتوپریل در دوران شیردهی

اگر در دوران شیردهی از قرص کاپتوپریل استفاده شود، می تواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود و برای نوزاد مضر باشد.امکان بروز عوارض جانبی جدی مانند افت فشار خون، مشکلات تنفسی و مرگ در نوزادان به دلیل مصرف این دارو وجود دارد.

بنابراین چنانچه باردار یا شیرده هستید، قبل از مصرف هرگونه دارو، از جمله کاپتوپریل، با پزشک خود مشورت کنید. او می تواند در مورد خطرات و مزایای مصرف این دارو در مورد خاص به شما مشاوره دهد و در صورت نیاز، داروهای دیگری که جایگزین موثر و امن هستند، برای شما تجویز کند.

عفونت هاتو درمان کن : ویزیت متخصص عفونی در منزل

در مصرف کاپتوپریل چه نکاتی را رعایت کنیم؟

●      قبل از شروع مصرف کاپتوپریل، حتماً با پزشک متخصص قلب در مورد سابقه پزشکی خود، از جمله هر گونه بیماری یا آلرژی، صحبت کنید.

●      در حین مصرف کاپتوپریل، فشار خون خود را به طور منظم بررسی نمایید.

●      اگر دچار سرگیجه شدید، رانندگی نکنید و از انجام دادن فعالیت هایی که نیاز به تمرکز بیشتری دارند خودداری نمایید.

●      در صورتی که علائم جدید یا بدتر شدن عوارض جانبی را تجربه کردید، به متخصص قلب خود اطلاع دهید.

●      قرص کاپتوپریل را در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری نمایید.

برای دریافت مشاوره درباره خدمات ساکشن ریه در منزل یا تنقیه در منزل با ما تماس بگیرید.

تفاوت کاپتوپریل و لوزارتان

کاپتوپریل و لوزارتان داروهایی هستند که برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی تجویز می‌شوند.با این حال، هر کدام از آنها در دسته های دارویی مختلفی قرار دارند و عملکردشان نیز متفاوت است.

کاپتوپریل یک مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین است. این آنزیم آنژیوتانسین I را به آنژیوتانسین II تبدیل می کند، هورمونی که باعث رگ های خونی می شود و فشار خون را افزایش می دهد. با مهار ACE، کاپتوپریل سطح آنژیوتانسین II را در خون کاهش می دهد و در نتیجه باعث می شود رگ های خونی شل شده و فشار خون پایین بیاید.

در صورتی که لوزارتان با اتصال به گیرنده های آنژیوتانسین II در رگ های خونی و جلوگیری از اتصال آنژیوتانسین II به این گیرنده ها عمل می کند. و در نتیجه رگ های خونی را شل کرده و فشار خون را پایین می‌آورد.

 دانستنی ها : عفونت کلیه چیست ؟

تفاوت های کلیدی کاپتوپریل و لوزارتان

ویژگی

کاپتوپریل

لوزارتان

دسته دارویی

مهارکننده ACE

آنتاگونیست ARB

مکانیسم عملکرد

مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)

مسدود کردن گیرنده های آنژیوتانسین II

عوارض جانبی

سردرد، سرفه خشک، سرگیجه، خستگی، حالت تهوع، اسهال، بثورات پوستی

سردرد، سرگیجه، خستگی، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، درد عضلانی

تداخلات دارویی

ممکن است با دیورتیک ها، پتاسیم، لیتیوم و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تداخل داشته باشد

ممکن است با دیورتیک ها، پتاسیم و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی تداخل داشته باشد

در این وضعیت بهترین دارو برای شما به عوامل مختلفی از جمله شدت فشار خون، سابقه پزشکی و سایر داروهایی که مصرف می کنید و شرایط جسمانی شما بستگی دارد.متخصص قلب با در نظر گرفتن این عوامل بهترین دارو و در واقع مناسب ترین را برای شما تجویز خواهد کرد.

بخوانید و بدانید : اسپاسم مثانه 

داروی کاپتوپریل

تداخلات دارویی کاپتوپریل

تداخل دارویی زمانی رخ می دهد که مصرف همزمان یک دارو با دارو یا داروهای دیگر، غذا، نوشیدنی یا داروی گیاهی، اثر آن را در بدن تغییر دهد. این تغییر اثر می تواند باعث کاهش یا افزایش اثر دارو، ایجاد عوارض جانبی جدید یا تشدید عوارض جانبی موجود شود.کاپتوپریل هم از آن دسته داروهایی است که می تواند با داروهای دیگر تداخل داشته باشد. مهم است که قبل از مصرف کاپتوپریل، داروهای مصرفی خود را به پزشک متخصص قلب اطلاع دهید، حتی اگر از داروهای بدون نسخه و مکمل های گیاهی استفاده می‌کنید، پزشک باید در جریان قرار بگیرد.برخی از داروهایی که می توانند با کاپتوپریل تداخل داشته باشند عبارتند از: دیورتیک ها،پتاسیم،لیتیوم،داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و آلپرنولول

●      دیورتیک ها : داروهایی هستند که به بدن بیمار کمک می کنند تا از طریق ادرار، آب اضافی را دفع کند. مصرف کاپتوپریل همراه با دیورتیک ها می تواند منجر به افت فشار خون شدید شود.

●      پتاسیم : قرص کاپتوپریل سطح پتاسیم را در خون افزایش می‌دهد. مصرف کاپتوپریل همراه با مکمل های پتاسیم یا داروهایی که سطح پتاسیم را افزایش می دهند می تواند منجر به هایپرکالمی یعنی سطح بالای پتاسیم در خون، شود.

●      لیتیوم: لیتیوم دارویی است که برای درمان اختلالات خلقی مانند بیماری دوقطبی استفاده می شود و کاپتوپریل این قابلیت را دارد که سطح لیتیوم را در خون افزایش دهد و در نتیجه منجر به عوارض جانبی جدی شود.

●      داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی: در دسته داروهایی قرار می‌گیرند که برای تسکین درد و التهاب به کار می‌روند. مصرف کاپتوپریل همراه این داروها می تواند اثر کاپتوپریل را کاهش داده  و خطر ابتلا به مشکلات کلیوی را افزایش دهد.بنابراین مصرف همزمان آنها توصیه نمی‌شود.

●      آلپرنولول: این نوع دارو برای درمان فشار خون بالا و آنژین استفاده می شود. مصرف کاپتوپریل همراه با آلپرنولول باعث افت فشار خون شدید خواهد شد که خطرناک می‌باشد.

علاوه بر این، کاپتوپریل می تواند با الکل و گریپ فروت نیز تداخل داشته باشد. مصرف الکل با کاپتوپریل خطر افت فشار خون را افزایش می‌دهد. گریپ فروت حاوی ماده ای به نام فورانوکومارین است که می تواند سطح کاپتوپریل را در خون افزایش دهد.سعی کنید از مصرف این دو با هم خودداری نمایید.

‌نظرات کاربران