آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

اسپاسم مثانه


اسپاسم مثانه

اسپاسم مثانه 

همواره افراد بسیاری به ناراحتی دردناک اسپاسم مثانه دچار می‌شوند،این بیماری که به آن سیستیت بینابینی هم گفته می‌شود، و یک بیماری مزمن است که بیمار با احساس درد و فشار در ناحیه مثانه مواجه می‌شود و به همین دلیل به پزشک متخصص داخلی مراجعه می‌کند. این درد همواره ثابت نیست و می‌تواند متناوب باشد ولی در مواردی ممکن است آنقدر شدید باشد که زندگی روزمره فرد بیمار را دچار اختلال کند. اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که مایلید با این بیماری بیشتر آشنا شوید و علت بروز آن و راه های درمانش را بدانید با مطالعه ادامه این مقاله بر دانش خود بیافزایید.

کلیک کنید و بخوانید : دیابت 

اسپاسم مثانه

علت بروز اسپاسم مثانه 

باید گفت که علت دقیق و واضح اسپاسم مثانه هنوز ناشناخته است، اما فاکتورهای مختلفی می‌توانند در بروز این بیماری نقش داشته باشند. اختلالات عصبی یکی از آنهاست. آسیب به اعصاب کنترل کننده مثانه و یا وجود مشکل در سیگنال‌های عصبی بین مغز و مثانه می‌تواند باعث اسپاسم مثانه و درگیری عضلات آن شود. همچنین التهاب لایه داخلی مثانه نیز می‌تواند باعث اسپاسم مثانه گردد. عامل بعدی عفونت‌های ادراری مکرر است که می‌تواند به مثانه فرد آسیب رسانده و منجر به اسپاسم عضلات مثانه شود. در برخی موارد تغییرات هورمونی در زنان، مانند یائسگی،دلیلی بر بروز اسپاسم مثانه می‌شود.استرس، اضطراب و افسردگی که عامل اکثر بیماری هاست در اسپاسم مثانه نقش منفی خود را بروز می‌دهد و اسپاسم  را تشدید می‌کند.

بهره ببرید : فیبروم رحم 

علائم اسپاسم مثانه را بشناسیم!

افراد با علائم مختلفی که آنها را آزار می‌دهد به پزشک مراجعه می‌کند که هر کدام از آن نشانه ها می‌تواند دلیل وجود اسپاسم مثانه باشد. به طور کلی علائم اصلی اسپاسم مثانه، درد در قسمت مثانه است و اکثر افراد با این علامت که می‌تواند ثابت یا متناوب باشد به مراکز درمانی مراجعه کرده  و در موارد  حاد این درد به قدری زیاد است که فرد فعالیت های روزمره خود را نمی‌تواند انجام بدهد و در واقع درد امان او را می‌برد و تحملش دشوار خواهد بود.

یکی دیگر از علائم اسپاسم مثانه به این صورت است که فرد زمانی که مثانه اش کاملاً پر نیست نیاز به دفع ادرار مکرر و فوری دارد و این حالت او را دچار مشکل می‌کند. در مواردی نیز دفع ادرار به خصوص در ابتدای ادرار کردن برای بیمار دردناک و با سوزش همراه است که می‌تواند نشانه وجود اسپاسم عضلات مثانه باشد.

در این بیماری گاهی اوقات  فرد حتی زمانی که مثانه اش کاملاً پر نیست، احساس فشار یا پری در ناحیه مثانه دارد و باعث می‌شود این حالت ناخوشایند را تجربه کند.

حتی در مواردی ممکن است فرد نتواند مثانه خود را به طور کامل تخلیه کند و در این صورت منجر به عفونت ادرار خواهد شد.

 

( یکی دیگر از خدماتی که مخاطبان زیادی را راضی نگهداشته خدمات نوار مغز در منزل میباشد . )

اسپاسم مثانه چگونه قابل تشخیص است؟

در مواردی با توجه به شبیه بودن علائم اسپاسم مثانه با سایر بیماری‌ها، مانند عفونت ادرار یا سنگ کلیه ، کار تشخیص سخت خواهد شد و برای تشخیص، پزشک متخصص داخلی باید سابقه پزشکی و علائم بیمار را به طور دقیق بررسی کند و حتی امکان دارد آزمایش هایی مانند معاینه لگن، آزمایش ادرار، سونوگرافی مثانه و سیستوسکوپی (معاینه داخل مثانه با دوربین) را برای بیمار تجویز کند.

اگر هر دارویی برای تزریق دارید که نمیتوانید از منزل خود به درمانگاه یا جایی بروید از خدمات تزریقات در منزل ما هم میتوانید استفاده کنید .

درمان اسپاسم مثانه 

روش‌های درمانی مختلفی برای کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی بیمار مبتلا به اسپاسم مثانه وجود دارد. داروهایی مانند آنتی‌کولینرژیک‌ها، داروهای مسکن‌ و ضد افسردگی‌ها قطعا به کاهش درد، تکرر ادرار و کنترل اضطراب فرد کمک می‌کنند.

در مواردی فیزیوتراپی با تقویت عضلات کف لگن و بهبود کنترل مثانه به کمک بیمار می‌آید : فیزیوتراپی در منزل 

همچنین تغییر سبک زندگی مانند کاهش مصرف کافئین، الکل و غذاهای تند به بهبود اسپاسم عضلات مثانه کمک بزرگی خواهد کرد.در موارد شدیدتر ، ممکن است برای تخریب اعصاب کنترل کننده مثانه یا بزرگ کردن مثانه از جراحی به عنوان یک روش درمانی کمک گرفته شود این کار برای کاهش تکرر ادرار مفید است.

اسپاسم مثانه بیماری دشوار و طاقت‌فرسایی است ، اما با انتخاب پزشک متخصص داخلی  کاربلد و حاذق و مراجعه به مرکز درمانی معتبر و شناخته شده،با درمان مناسب، اکثر افراد می‌توانند علائم خود را کنترل کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشند.شما نیز اگر علائم اسپاسم مثانه را تجربه کردید، به خاطر داشته باشید که مهم است که برای تشخیص و درمان، بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کنید .

برای اعزام سریع و به موقع پزشک با ما تماس بگیرید : ویزیت در منزل 

راهکارهای موثر برای پیشگیری از اسپاسم مثانه

برای اینکه به اسپاسم مثانه ، این بیماری آزار دهنده، دچار نشویم اقداماتی وجود دارد که هر فرد می‌تواند برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری و یا مدیریت نشانه های آن در صورت ابتلا انجام دهد. در ادامه به بررسی این راهکارها و اقدامات می‌پردازیم.

1. کاهش عوامل محرک:

●       کافئین باعث تحریک مثانه می‌شود،پش مصرف کافئین را محدود کنید.

●      از مصرف الکل پرهیز کنید، زیرا سبب تحریک مثانه شده و علائم آن را تشدید می‌کند.

●      همانطور که غذاهای تند و پرادویه دلیل بروز برخی بیماری هاست ،در اسپاسم مثانه هم نقش منفی ای بازی خواهد کرد. پس از مصرف اینگونه غذاها پرهیز کنید.همچنین نوشیدن نوشابه‌های گازدار، آب میوه و محصولات حاوی اسید سیتریک را به حداقل برسانید و یا استفاده از آنها را برای حصول اطمینان بیشتر قطع کنید.

2. حفظ تعادل مایعات بدن:

●      به اندازه کافی آب بنوشید تا هیدراته بمانید زیرا نوشیدن آب کافی باعث رقیق شدن ادرار و کاهش تحریک مثانه می‌شود.

●      از نوشیدن بیش از حد مایعات،به ویژه قبل از خواب، خودداری نمایید، زیرا می‌تواند علاوه بر اینکه باعث تکرر ادرار در شب و آزار و اذیت شما شود، به بروز و تشدید اسپاسم مثانه نیز کمک مي‌کند.

3.  مدیریت اضطراب و استرس:

●      تکنیک‌های آرامش‌بخش مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق را در برنامه روزانه خود قرار دهید تمرین کنید تا به کاهش استرس و اضطراب شما که می‌توانند علائم اسپاسم را بدتر کنند، کمک کنید.

●      اگر با دوستان و خانواده خود در مورد بیماریتان صحبت کنید قطعا احساس عاطفی از آنها دریافت خواهید کرد و در واقع با این روش اضطراب خود را مدیریت می‌کنید.

4. حفظ سلامت کلی:

●      حفظ سلامت کلی بدن در گرو فعالیت بدنی است. اگر به طور مرتب ورزش کنید سلامت کلی خود را حفظ خواهید کرد و به کاهش استرس کمک می‌کنید. ورزش روش پیشگیرانه ای برای اکثر بیماری هاست.

●      از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید و برنامه غذایی که سرشار از میوه‌، سبزیجات و غلات کامل باشد را برای خود تنظیم کنید.

●       اگر اضافه وزن دارید،حتما سعی کنید آن را کنترل نمایید و برای کاهش وزن با متخصص داخلی خود صحبت کنید.

5. درمان عفونت‌های ادراری:

●      در صورت مشاهده علائم عفونت ادراری، به سرعت به پزشک متخصص داخلی مراجعه کنید و طبق دستور او داروهایتان را مصرف کنید.

●      برای جلوگیری از عفونت‌های ادراری مکرر، اقداماتی مانند نوشیدن مایعات کافی، دفع مکرر ادرار و رعایت بهداشت فردی را انجام دهید تا عفونت سریعتر از بدن شما خارج شود.

برای اینکه تشخیص دهید که عفونت ادراری دارید یا خیر حتما آزمایش دهید : آزمایش در منزل 

6. مراجعه به پزشک:

●       معاینات منظم و نظارت بر نشانه های بیماری باعث می‌شود راحت تر و سریعتر بیماری را کنترل و درمان کنید.

●       در مورد گزینه‌های درمانی مختلف و انتخاب بهترین روش درمانی با پزشک متخصص داخلی مشورت نمایید و در صورت تجویز هر کدام از روش های درمانی که ذکر شد و پزشک شما به انجام آن تاکید کرد حتما دقیق انجام دهید تا بیماری شما سریعتر درمان شود.

پیشگیری از اسپاسم مثانه شاید دشوار به نظر بیاید اما با انجام اقدامات پیشگیرانه و مدیریت نشانه های بیماری، می‌توانید کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشید و سلامت زیستن را تجربه کنید.

اسپاسم مثانه در مردان و زنان

اسپاسم مثانه در زنان شایعتر است یا مردان؟

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که شیوع اسپاسم مثانه در زنان بین 6 تا 12 درصد است، در حالی که در مردان کمتر از 1 درصد است این نشان می‌دهد که اسپاسم مثانه در زنان به طور قابل توجهی شایع‌تر از مردان است اما دلیل این تفاوت جنسیتی هنوز به طور دقیق شناخته نشده است،با این وجود فرضیه‌های مختلفی برای توجیه و توضیح آن وجود دارد . تغییرات هورمونی در زنان، که به صورت یائسگی بروز می‌کند می‌تواند نقش مهمی در بروز بیماری اسپاسم مثانه داشته باشد. نکته حائز اهمیت دیگری که وجود دارد این است که زنان مجرای ادراری کوتاه‌تری نسبت به مردان دارند و این دلیل می‌تواند آنها را در معرض عفونت‌ها و اسپاسم و گرفتگی مثانه قرار دهد.برخی شواهد نیز نشان می‌دهد ژنتیک در بروز این بیماری در برخی افراد می‌تواند نقش داشته باشد. التهاب در مثانه در زنان بیشتر از مردان است لذا در معرض التهاب مزمن قرار دارند .همچنین عفونت‌های ادراری مکرر بانوان بیشتر از آقایان است . شاید به همین دلیل اسپاسم و فشار مثانه در زنان نیز شایع تر است. بارداری و زایمان نیز یکی از فاکتورهای مهمی است که می‌تواند به مثانه و مجرای ادراری زنان آسیب برساند و باعث اسپاسم مثانه شود.

اگر زنان دچار اسپاسم مثانه شدند نگران نباشید و کلیک کنید : ویزیت متخصص زنان در منزل 

‌نظرات کاربران