آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

فیبروم رحم چیست؟


راه کوچک شدن فیبروم

خونریزی شدید و دردناک در قاعدگی، داشتن درد در هنگام رابطه جنسی و نشانه‌هایی مانند این‌ها ممکن است شما را به سمت داشتن فیبروم رحم راهنمایی کند. در ادامه با پاسخ این پرسش که فیبروم چیست؟ یا چگونه از روی علائم، آن را تشخیص دهیم؟ آیا راه کوچک‌شدن فیبروم وجود دارد؟ و اینکه کدام درمان‌های خانگی و دارویی به نابودی فیبروم منتهی می‌شوند به‌گونه‌ای که بتوان آن را معجزه درمان فیبروم نامید. برای تشخیص و درمان فیبروم رحم باید به متخصص زنان مراجعه کنید یا از خدمات ویزیت در منزل برای دسترسی بدون نوبت به بهترین متخصص زنان تهران استفاده نماید.

فیبروم چیست؟

فیبروم‌ها را با کیست اشتباه نگیرید؛ زیرا فیبروم‌ها، توده‌های عضلانی خوش‌خیمی هستند که از بافت ماهیچه صاف رحم (میومتر) نشات می‌گیرند و با نام میوم رحمی نیز شناخته می‌شوند. رشد فیبروم در رحم اتفاق می‌افتد؛ بنابراین اصطلاح فیبروم رحم متداول است.

شکل و اندازه فیبروم رحم

شکل فیبروم رحم را می‌توان به‌صورت یک گره منفرد یا خوشه‌ای یافت که قطر آن‌ها از 1 میلی‌متر تا بیش از 20 سانتی‌متر متغیر است. هیچ محدودیتی برای اندازه فیبروم‌ها در رشد وجود ندارد. یعنی ممکن است در سطح داخلی یا خارجی رحم رشد کرده و به ابعاد یک استوانه با ارتفاع 20 سانتی‌متر نیز در بیایند.

آیا فیبروم سرطان است؟

خیر؛ فیبروم توموری غیر‌سرطانی است که در قسمت‌های مختلف بدن از جمله رحم ایجاد می‌شود. با این اوصاف نیازی به نگرانی در‌خصوص سرطانی بودن فیبروم برای زنان نیست.

آیا فیبروم رحم خطرناک است؟

فیبروم رحم، شایع‌ترین تومور لگنی در زنان در سن باروری است که جامعه آماری 30 الی 70 درصدی از خانم‌ها را درگیر خود می‌کند. این تومورهای جامد که در رحم ایجاد می‌شوند، در اغلب موارد علامتی از خود نشان نداده و بی‌ضرر (در 99 درصد مبتلایان) تلقی می‌شوند اما این نباید به‌معنای نادیده‌گرفتن آن‌ها باشد؛ زیرا عوارضی مثل خون‌ریزی زیاد یا مشکلات بارداری را به‌دنبال دارند. آن‌ها قابل درمان بوده و با دارو از بین می‌روند. پس در‌صورت بزرگ‌شدن بیش از حد و احتمال خون‌ریزی، خطرناک به شمار می‌روند.

 

 

فیبروم رحم

 

آیا امکان بارداری با فیبروم رحم وجود دارد؟

تاکنون بارداری‌های زیادی با وجود فیبروم به نتیجه رسیده‌اند. در واقع، بسیاری از بیماران مبتلا به فیبروم، دارای حاملگی ایمن و سالم هستند. البته نمی‌توان تاثیر اندازه، محل و تعداد فیبروم‌ها را بر نتایج بارداری نادیده گرفت. به‌گونه‌ای که برخی از بیماران مبتلا به فیبروم ممکن است که نیاز به سزارین داشته باشند یا زایمان زودرس را تجربه کنند. احتمال سقط جنین نیز (با درصد خیلی کم) با وجود فیبروم وجود دارد. برای باخبر‌شدن از سلامت بدن خود می‌توانید از تفسیر نتایج آزمایش تیروئید یا زنان استفاده کنید.

علت فیبروم رحم چیست؟

هنوز علت دقیقی برای به وجود آمدن فیبروم رحم کشف نشده است اما بر‌اساس تحقیقات صورت گرفته، درصد دخالت عواملی مثل ژنتیک و یا قرار‌گرفتن طولانی‌مدت در معرض استروژن را نمی‌توان درباره افزایش خطر ابتلا به فیبروم نادیده گرفت. برای درمان حمله ناگهانی آسم یا مشکلات دیگر جسمی باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

علائم فیبروم رحم چیست؟

معمولا رشد فیبروم در زمان شروع، علامتی را ایجاد نمی‌کند. اما فیبروم‌های بزرگ‌تر یا فیبرومی که در محل خطرناکی رشد کرده، می‌تواند باعث بروز علائم خاصی شود. علائم فیبروم رحم شامل موارد زیر می‌شوند.

  1. خون‌ریزی شدید قاعدگی: از‌دست‌دادن خون زیاد برعکس قاعدگی‌های قبلی و لخته خون در دوره پریود، از علائم داشتن فیبروم رحم است.
  2. درد در ناحیه لگن: اگر دردی که در لگن ایجاد می‌شود در اثر فیبروم باشد، دارای نشانه‌هایی مثل تیزی، مبهمی و مداومت است. برای کنترل این درد، می‌توانید از آمپول کتورولاک استفاده کنید.
  3. خستگی و کاهش انرژی: از‌دست‌دادن خون و کمبود آهن در اثر خون‌ریزی زیاد در قاعدگی می‌تواند باعث کسلی و نداشتن انرژی در زنان شود.
  4. رابطه جنسی دردناک: به‌دلیل فشار فیبروم روی رحم یا سایر اندام‌های لگنی، برقراری رابطه جنسی می‌تواند با درد همراه باشد.
  5. یبوست: فشار فیبروم بر روده‌ها می تواند باعث ایجاد یبوست در زنان شود که با خدمات تنقیه در منزل قابل درمان است.
  6. احساس پری در شکم: وجود فیبروم‌های بزرگ در رحم به شخص، احساس پر‌بودن شکم را القا می‌کند.
  7. تکرر ادرار: فیبروم‌ها ممکن است به دیواره مثانه فشار آورده و باعث تکرر ادرار در خانم‌ها شوند.
  8. مشکلات باروری: با انسداد لوله‌های فالوپ و جلوگیری از لانه‌گزینی جنین توسط فیبروم‌ها زنان با مشکل بارداری مواجه می‌شوند.

 

درمان فیبروم رحم

 

راه کوچک شدن فیبروم و درمان آن

درمان‌هایی که توسط پزشکان برای از بین بردن و نابودی فیبروم رحم پیشنهاد می‌شوند متاثر از سن، علائم، اندازه و محل فیبروم‌هاست. با خدمات پزشکی و پرستاری در منزل می‌توانید یکی از این روش‌ها به‌عنوان راه کوچک شدن فیبروم به کار گیرید.

درمان دارویی فیبروم رحم با نام دارو

اولین و راحت‌ترین راه کوچک شدن فیبروم، استفاده از دارو‌های مناسب است. این دارو‌ها طبق نظر پزشک و متناسب با شرایط بیمار تجویز می‌شوند. برای دارو‌درمانی می‌توانید یکی از موارد زیر را به کار بگیرید.

  • مصرف قرص ضد‌بارداری خوراکی: تنظیم قاعدگی و کاهش خون‌ریزی شدید قاعدگی، از اثرات مصرف قرص‌های ضد‌بارداری همچون ال‌دی است که راهی برای کوچک‌شدن فیبروم نیز به شمار می‌رود.
  • هورمون درمانی: تزریق  آنالوگ‌های GnRH به‌عنوان هورمون درمانی، یک آمپول کوچک کننده فیبروم است. آنالوگ GnRH، یک هورمون مصنوعی است که با توقف تولید استروژن در تخمدان‌ها از بزرگ‌شدن فیبروم رحمی جلوگیری می‌کند؛ زیرا استروژن باعث افزایش رشد فیبروم‌های رحمی می‌شود. با استفاده از خدمات تزریقات در منزل برای دریافت این دارو می‌توانید استفاده کنید.
  • مصرف تسکین‌دهنده‌ها: تجویز داروهای مسکن مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می‌تواند راه‌حل پزشک در زمان ویزیت برای کاهش درد لگن شما باشد.
  • تزریق پروژسترون: از این آمپول کوچک کننده فیبروم، برای جلوگیری از رشد سریع پوشش داخلی رحم استفاده می‌شود. تزریق پروژسترون، هر 13 هفته یک بار تا زمان درمان به دستور پزشک قابل تزریق است. از عوارض آمپول کوچک کننده فیبروم می‌توان به افزایش وزن و خونریزی نامنظم اشاره کنیم.

درمان‌های جراحی فیبروم رحمی

انواع جراحی که به‌عنوان راه کوچک شدن فیبروم، می‌تواند در زمان ویزیت پزشک پیشنهاد شود، در زیر آمده است.
جراحی لاپاراسکوپی: روشی کم‌تهاجمی است که با استفاده از چند برش کوچک اقدام به حذف فیبروم‌های رحمی می‌کنند. ویزیت متخصص زنان در منزل در رابطه با مشاوره در این زمینه بهتر کمک‌کننده است.

  • جراحی لاپاراتومی: در این شکل درمان یک برش بزرگ در شکم برای برداشتن فیبروم‌ها ایجاد می‌شود. لاپاراتومی، عوارض بیشتری مثل خونریزی زیاد، احتمال عفونت و... را  در مقایسه با سایر روش‌های جراحی دارد.
  • هیسترکتومی: به عمل برداشتن رحم، هیسترکتومی گفته می‌شود. این روش معمولاً فقط در موارد شدید فیبروم رحم در زمان ویزیت پزشک انجام می‌گیرد.

درمان‌های خانگی فیبروم رحم

معمولا درمان‌های خانگی نیز می‌توانند راه کوچک شدن فیبروم به شمار روند. این روش برای موارد خفیف و طبق نظر پزشک تجویز می‌شود.

  • داشتن برنامه ورزشی منظم: کاهش علائمی مانند درد لگن و خون‌ریزی شدید قاعدگی را می‌توان با انجام فعالیت‌های ورزشی منظم کاهش داد.
  • استفاده از رژیم تغذیه سالم: فیبروم رحم را با به تعادل‌رساندن هورمون‌ها می‌توان کوچک کرد. این تعادل هورمون‌ها، با داشتن  یک رژیم غذایی سالم محقق می‌شود.
  • مصرف مکمل‌ها: استفاده از مکمل‌های دارای ویتامین E و اسید‌فولیک ممکن است به کاهش علائم فیبروم کمک کنند.

انتخاب راه کوچک شدن فیبروم با مشورت پزشک

همانطور که اشاره کردیم راه کوچک شدن فیبروم متنوع است و می‌توانید یکی از آن‌ها را به دستور پزشک انتخاب کنید. در‌صورتی‌که فیبروم کوچک و خفیف باشد، به‌راحتی با دارو قابل درمان است. در غیر این صورت، مطابق نظر پزشک می‌توانید راه‌های دیگر را امتحان کنید. نکته مهم درباره فیبروم این است که علائم خاصی ندارد و ویزیت مرتب پزشک می‌تواند تا حد زیادی به تشخیص و درمان زودهنگام آن کمک کند. همراه طب با کمک بهترین متخصصان و پزشکان در حوزه زنان می‌تواند در امر تشخیص و درمان بیماری‌های این چنینی شما را یاری کند.

‌نظرات کاربران


راحله اسکویی 1403/08/03
سلام و خسته نباشید میشه راهنماییم کنید اصلی ترین راه تشخیص فیبروم چیه ؟و چطور میشه مطمئن شد این علائمی که دارم مربوط به فیبروم رحم هست؟هست
ادمین 1403/08/05
با عرض سلام باید توسط متخصص زنان ویزیت شوید و نتیجه را از پزشک متخصص جویا شوید و یا با شماره 02122119922 ما در همراه طب همراه باشید تا با بهترین پزشکان زنان تهران مشاوره بگیرید