آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

آرتروز گردن در سالمندان


آرتروز گردن سالمندان

آرتروز گردن، که به آن اسپوندیلوز گردنی نیز گفته می شود، بیماری شایعی است که باعث تخریب غضروف مفاصل گردن می شود و منجر به درد، سفتی و سایر مشکلات می گردد.آرتروز گردن معمولا در سالمندان بالای ۶۵ سال مشاهده می شود. در ادامه به طور مفصل به علت های آرتروز گردن و اقدامات پیشگیرانه و در نهایت درمان آرتروز گردن در سالمندان می پردازیم.

حتما از آرتروز گردنتان یک رادیولوژی بگیرید : رادیولوژی در منزل 

آرتروز گردن در سالمندان

عوامل خطر در ابتلا به آرتروز گردن در سالمندان

اگر مایلید تا عواملی که باعث ایجاد آرتروز گردن در افراد مسن می شود را بشناسید باید بگوییم فاکتورهای متعددی خطر ابتلا به آرتروز گردن را در افراد مسن افزایش می دهد، از جمله:

●      سن: با افزایش سن، دیسک های بین مهره های گردن به طور طبیعی فرسوده می شوند و از بین می روند و در نتیجه استخوان ها ساییده شده و خار استخوانی ایجاد می شود که این خارها فضای کانال نخاعی را باریک کرده و به اعصاب فشار وارد می کنند.

●      آسیب: عامل بعدی، آسیب به گردن است که میتواند در اثر  تصادف یا ضربه ورزشی، خطر ابتلا به آرتروز گردن را در  ساامندان افزایش دهد.

●      شغل: مشاغلی مانند مشاغل ساختمانی یا کار با کامپیوتر و گوشی که نیازمند حرکات مکرر یا فشار روی گردن هستند، نیز خطر ابتلا به آرتروز گردن را افزایش می دهند.

●      سابقه خانوادگی: اگر سابقه خانوادگی آرتروز گردن دارید، باید بدانید که احتمال درگیری شما به این عارضه نیز وجود دارد.

●      اضافه وزن:چاقی یا اضافه وزن فشار بیشتری به ستون فقرات، از جمله گردن وارد می کند.

●      وضعیت بدنی نامناسب: قوز کردن یا وضعیت بدنی نامناسب برای مدت طولانی فشار بیشتری به گردن وارد می کند و ریسک آرتروز گردن را بالا می‌برد.

●      سیگار کشیدن: سیگار کشیدن جریان خون به دیسک های بین مهره ها را کم کرده و روند فرسایش آنها را تسریع می کند.

●      آرتریت روماتوئید: این بیماری التهابی مفاصل گردن را نیز درگیر خواهد کرد.

●      پوکی استخوان:از آنجا که درگیر شدن با مسئله پوکی استخوان باعث ضعیف شدن استخوان ها می شود، لذا آنها را بیشتر در معرض شکستگی و ایجاد خار استخوانی قرار می دهد.

اگر نگران خطر ابتلا به آرتروز گردن هستید، با پزشک متخصص ارتوپد مشورت کنید.او به شما کمک می کند تا عامل خطر ابتلا به این بیماری را ارزیابی کنید و در صورت نیاز اقدامات پیشگیرانه یا درمانی را انجام دهید.

خدمات در حال ارائه همراه طب : ویزیت متخصص عفونی در منزل ، ویزیت متخصص زنان در منزل ، نوار مغز در منزل ، فصد خون در منزل 

 آرتروز گردن در افراد مسن  چه علائمی دارد؟

شایع ترین علامت آرتروز گردن، درد است. درد ممکن است در گردن، شانه ها، بازوها یا حتی سر احساس شود و تیز و مبهم می باشد و با حرکت کردن نیز تشدید می شود. همچنین آرتروز گردن گاهی باعث سفتی در گردن هم می شود، به خصوص صبح ها و یا بعد از نشستن طولانی مدت . در این حالت فرد مسن هنگام چرخاندن یا خم کردن سر احساس سختی می کند و دامنه حرکاتش نیز محدود می شود. به طوریکه در چرخاندن، خم کردن یا کج کردن سر با مشکل مواجه می‌شود. گاهی ممکن است در هنگام حرکت دادن گردن خود صدای تق تق یا ساییدگی شنیده شود که این حالت به دلیل ساییدگی غضروف مفاصل  پیش می آید.

در موارد شدید، آرتروز گردن می تواند باعث ضعف یا بی حسی در بازوها و دست ها شود. که این حالت بر اثر فشار بر اعصاب نخاعی است که از گردن عبور می کنند.

اگر چنانچه سالمندان عزیز این علائم را تجربه کردند ، لازم است که برای تشخیص و درمان به متخصص ارتوپد مراجعه کنند. ذکر این نکته ضروری است که آرتروز گردن قابل درمان نیست، اما راه هایی برای مدیریت علائم و جلوگیری از پیشرفت بیماری وجود دارد.

آرتروز گردن در سالمندان

مدیریت علائم و جلوگیری از پیشرفت آرتروز گردن

 همانطور که گفتیم آرتروز گردن معمولا درمان قطعی ندارد ولی روش هایی برای کنترل و جلگیری از پیشرفت آن وجود دارد. داروهایی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و داروهای شل کننده عضلانی می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند.استفاده از گردنبند طبی برای اینکه حرکات سر و گردن محدود شوند نیز می‌تواند مفید باشد.فیزیوتراپی نیز یکی از روش های کنترل آرتروز گردن محسوب می شود  و فیزیوتراپیست در ارائه تمریناتی برای تقویت عضلات گردن و بهبود انعطاف پذیری آن کمک کننده خواهد بود. برخی پزشکان تزریق استروئید یا سایر داروها را که به طور مستقیم به فضای مفصلی تزریق می‌شوند را گزینه مناسبی می‌دانند. در موارد شدید،برای برداشتن بافت آسیب دیده یا فشرده سازی اعصاب نخاعی جراحی لازم است.

شما سالمند گرامی اگر از آرتروز گردن رنج می برید، با متخصص ارتوپد صحبت کنید تا بهترین گزینه های درمانی را برای شما تعیین کند.

شاید نیازتان باشید : آمپول کتورولاک 

پزشکان چگونه آرتروز گردن را تشخیص می دهند؟

برای تشخیص آرتروز گردن، پزشک متخصص  چندین اقدام انجام خواهد داد. او در مورد سابقه پزشکی بیمار، از جمله هر گونه آسیب یا بیماری قبلی که ممکن است به گردن مرتبط باشد، از بیمار سؤال خواهد کرد و در طول معاینه فیزیکی، دامنه حرکت، قدرت و حساسیت گردن را بررسی می نماید. او همچنین ممکن است برای بررسی وجود درد یا سفتی، گردن را حرکت دهد. پزشک ممکن است از یکی یا چند مورد از تست های تصویربرداری برای تجسم مفاصل گردن فرد و بررسی ناهنجاری هایی مانند خار استخوانی، باریک شدن فضای دیسک یا آسیب به مفاصل استفاده کند. اشعه ایکس تصاویری از استخوان های گردن را ایجاد می کند. تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی از امواج مغناطیسی و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویر دقیق از مفاصل، دیسک ها، رباط ها و اعصاب گردن کمک میگیرد. برای ابجاد تصاویر مقطعی از گردن سی تی اسکن تجویز میشود.در برخی موارد، پزشک ممکن است آزمایشات دیگری مانند الکترومیوگرافی (EMG) را برای ارزیابی سلامت اعصاب کنترل کننده عضلات گردن تجویز کند.

با توجه به سابقه پزشکی، معاینه فیزیکی و نتایج تست های تصویربرداری،متخصص ارتوپد می تواند آرتروز گردن را تشخیص دهد یا سایر علل احتمالی درد و سفتی گردن  را رد کند.

در چه مواقعی جراحی به کمک آرتروز گردن سالمندان می آید؟

در برخی موارد و در صورت شدت، جراحی یک گزینه برای کنترل آرتروز گردن در سالمندان می باشد. اگر درد با درمان های غیر جراحی به خوبی کنترل نشود، جراحی برای برداشتن فشار از روی اعصاب یا نخاع فرد توصیه می شود و یا چنانچه آرتروز گردن باعث ضعف و بی حسی در بازوها یا دست ها شود که به مرور زمان بدتر می شود،  روش جراحی برای آزاد کردن فضای بیشتر برای اعصاب نخاعی ضروری است.اگر آرتروز باعث بی ثباتی گردن شود، به طوری که مهره ها بیش از حد حرکت کنند، معمولا برای تثبیت ستون فقرات جراحی لازم است.همچنین در مواقعی که آرتروز گردن باعث شکستگی یا فشردگی نخاع شود، جراحی برای رفع آسیب و جلوگیری از آسیب بیشتر عصبی ضروری به نظر می آید.

تصمیم به انجام جراحی آرتروز گردن باید با دقت و پس از مشورت کامل با پزشک متخصص ارتوپد گرفته شود. او سابقه پزشکی، علائم و شدت آرتروز را در نظر می گیرد و همچنین سایر گزینه های درمانی را قبل از توصیه جراحی بررسی می کند و در نهایت جراحی گزینه آخر محسوب خواهد شد.

بخوانید و بهره ببرید : آیا ایست قلبی منجر به مرگ میشود ؟ ، قرص آهن  ، علت تپش قلب بعد از خوردن قهوه 

آرتروز گردن

چه ورزش هایی برای سالمندانی که آرتروز گردن دارند، مجاز است؟

بر خلاف تصور برخی افراد که ورزش میتواند به مهره های گردن فردی که دچار آرتروز گردن شده، آسیب برساند ، پزشکان معتقدند که سالمندان مبتلا به آرتروز گردن ، می‌توانند و باید ورزش کنند. در واقع، ورزش منظم به کاهش درد، بهبود دامنه حرکت و تقویت عضلات اطراف گردن که از مفاصل حمایت می‌کنند، کمک بزرگی میکند.ولی انتخاب نوع و شدت ورزش برای سالمندان مبتلا به آرتروز گردن بسیار مهم است.تمرینات مناسب برای سالمندان مبتلا به آرتروز گردن عبارتند از تمرینات کششی ملایم که این تمرینات به افزایش انعطاف‌پذیری عضلات گردن و شانه‌ها کمک میکند. همچنین سالمندان عزیز حرکات کششی ملایم سر، مانند خم کردن سر به جلو، عقب، و به طرفین، را نباید فراموش کنند و  در نظر داشته باشند که حرکات قدرتی ملایم با استفاده از وزنه‌های سبک به تقویت عضلات اطراف گردن و شانه‌های آنها کمک می کند.  فعالیت‌های هوازی سبک مانند پیاده‌روی، شنا یا دوچرخه‌سواری برای بهبود سلامت کلی و افزایش گردش خون  آنها موثر است.

‌نظرات کاربران