این روزها قهوه، به نوشیدنی محبوب دورهمی ها و مهمانی ها تبدیل شده است.نوشیدنی تلخ و معطر که از دانههای قهوه بو داده تهیه میشود. سلیقه و ذائقه افراد در انتخاب نوع قهوه متفاوت است. این نوشیدنی، طعمها و روشهای دم کردن متفاوتی دارد، از اسپرسوی غلیظ تا قهوه سرد میتواند سلیقه گروه های مختلف باشد، طوری که بسیاری از مردم قهوه را جایگزین چای و دیگر نوشیدنی ها کرده اند. ولی در این میان بسیاری افراد نیز پس از خوردن قهوه دچار تپش قلب میشوند و سعی میکنند به همین دلیل مصرف قهوه را محدود و یا ترک کنند.ما در این نوشتار به بررسی تاثیر قهوه بر روی قلب و دلایل و راه حل های آن میپردازیم تا با دغدغه و نگرانی کمتری قهوه را نوش جان کنید. لطفا ما را همراهی کنید.
کلیک کنید : سونوگرافی در منزل ، ویزیت متخصص ارتوپد در منزل
دلیل تپش قلب بعد از خوردن قهوه
بسیاری افراد بعد از نوشیدن قهوه دچار تپش قلب میشوند و این حالت باعث می شود علی رغم اینکه عاشق قهوه هستند ولی از مصرف آن اجتناب کنند. باید بگوییم تپش قلب بعد از خوردن قهوه دلایل مختلفی دارد؛ از آنجا که کافئین موجود در قهوه محرک سیستم عصبی مرکزی است؛ در نتیجه میتواند ضربان قلب را افزایش دهد. برخی از قهوه ها نیز با شکر، شیرین میشوند و استفاده از آن به این روش میتواند باعث افزایش ناگهانی قند خون و در نتیجه تپش قلب و سایر علائم مانند لرزش و اضطراب شود.دلیل دیگری که باعث تپش قلب و افزایش فشار خون میشود وجود اسید کلروژنیک قهوه است. در بیشتر موارد، تپش قلب بعد از خوردن قهوه بی ضرر است و نیازی به درمان ندارد.برای کمک به کاهش تپش قلب بعد از خوردن قهوه مصرف قهوه خود را به 1-2 فنجان در روز محدود کنید. چنانچه کافئین را مقصر تپش قلب خود می دانید، می توانید قهوه های بدون کافئین یا کم کافئین را امتحان کنید.با این حال، اگر تپش قلب شما شدید یا همراه با علائم دیگری مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس یا سرگیجه است، باید حتما به متخصص قلب مراجعه کنید.
برای درمان زخم : پانسمان زخم در منزل
مضرات قهوه برای قلب
قهوه، نوشیدنی محبوب بسیاری از مردم جهان است. همواره در رابطه با سلامتی قلب در حالی که شواهدی از فواید نوشیدن قهوه برای قلب وجود دارد، مصرف بیش از حد آن می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد.
1. افزایش فشار خون: کافئین موجود در قهوه، این قابلیت را دارد که به طور موقت فشار خون را افزایش دهد و مصرف قهوه در افراد مبتلا به فشار خون بالا یا کسانی که به کافئین حساس هستند میتواند چالش برانگیز باشد.
2. ضربان قلب نامنظم: مصرف زیاد قهوه در افراد مبتلا به بیماری های قلبی خاص مانند فیبریلاسیون دهلیزی می تواند منجر به ضربان قلب نامنظم و یا آریتمی شود.
3. اضطراب و بی خوابی: از آنجا که کافئین می تواند باعث افزایش اضطراب و بی خوابی شود. کمبود خواب می تواند منجر به افزایش فشار خون، ضربان قلب نامنظم و سایر عوامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی شود.
4. تداخل با داروها: داروهای ضد انعقاد خون و داروهای ضد افسردگی از جمله داروهایی هستند که با کافئین قهوه تداخل دارند و اثربخشی آنها را تحت تاثیر قرار میدهند. این تداخلات خطر ابتلا به عوارض قلبی عروقی را افزایش خواهد داد.بنابراین هنگام مراجعه به متخصص قلب حتما در مورد داروهایی که استفاده میکنید و نیز مقدار قهوه مصرفی خود با پزشک صحبت کنید.
5. وابستگی: از آنجا که مصرف زیاد قهوه باعث وابستگی به کافئین میشود. قطع ناگهانی مصرف قهوه می تواند علائمی مثل سردرد، خستگی را به همراه داشته باشد.
6. افزایش سطح کلسترول: طبق تحقیقات، مصرف زیاد قهوه می تواند سطح کلسترول بد را در برخی افراد افزایش دهد.
7. کم آبی بدن: کافئین یک ماده ادرار آور است و می تواند باعث دفع آب از بدن و کم آبی بدن شود. و در نهایت کم آبی بدن به افزایش فشار خون و ضربان قلب منجر میشود.
لازم به ذکر است که تاثیر قهوه بر افراد مختلف، متفاوت است و افراد با شرایط پزشکی خاص، مانند فشار خون بالا، اضطراب یا مشکلات قلبی، باید با احتیاط قهوه مصرف کنند و در صورت داشتن هرگونه نگرانی در مورد تاثیر قهوه بر سلامتی خود، باید با پزشک متخصص قلب مشورت کنند.
تست پاپ اسمیرتو داخل خونه بگیر : تست پاپ اسمیر در منزل
کنترل تپش قلب بعد از نوشیدن قهوه
چنانچه بعد از نوشیدن قهوه، تپش قلب را تجربه کردید، برای کنترل آن میتوانید روش های زیر را امتحان کنید و بدون نگرانی از نوشیدن قهوه لذت ببرید.
1. سعی کنید بعد از نوشیدن قهوه آب بنوشید زیرا ممکن است تپش قلب شما به علت کمبود آب بدن باشد.
2. نفسهای عمیق بکشید و تنفس را به آرامی انجام دهید تا تپش قلب خود را کنترل نمایید.
3. یک فعالیت ورزشی کوتاه مانند پیاده روی انجام دهید.
4. انجام تکنیکهای آرامش بخشی مانند مدیتیشن، یوگا یا تمرینات تنفسی میتواند به تنظیم تپش قلب بعد از خوردن قهوه کمک کند.
5. صورت خود را با آب سرد بشویید یا یک دستمال خیس را بر روی صورت قرار دهید.
6. تکنیک والسالوا تکنیکی است که با فشار به سوراخهای بینی، هوای بینی را بسته و وارد بدن میکند.
تپش قلب پس از مصرف قهوه یکی از اثرات جانبی است که توسط کافئین، ایجاد میشود. کافئین یک محرک مرکزی است که به سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارد و منجر به تپش قلب می شود. در بسیاری از موارد تپش قلب بعد از خوردن قهوه زودگذر است و نیاز به درمان ندارد. ولی اگر چنانچه دچار عوارض جدی تری شدید حتما به متخصص قلب اطلاع دهید.
اعزام پزشک برای : صدور گواهی فوت در منزل
رازهایی برای لذت بردن از قهوه بدون تپش قلب
آیا از آن دسته افرادی هستید که عاشق قهوه اید اما از تپش قلب بعد از نوشیدن آن می ترسید؟ نگران نباشید ما رازهایی را برای مرتفع کردن مشکل شما بیان می کنیم تا با رعایت چند نکته ساده بتوانید از قهوه خوردن خود بدون نگرانی از عوارض جانبی آن لذت ببرید.
اولین و مهمترین نکته این است که مصرف قهوه خود را محدود کنید.در حقیقت کم مصرف کنید ولی با لذت . اکثر افراد تا 400 میلی گرم کافئین در روز یعنی چیزی حدود 4 فنجان قهوه را بدون مشکل میتوانند تحمل کنند.اگر به عنوان فردی که شروع به قهوه خوردن کرده است، نگران سلامتی خود هستید، توصیه می شود با مقادیر کم شروع کنید و به تدریج مصرف قهوه را افزایش دهید تا ببینید بدن شما چه واکنشی از خود نشان می دهد.
سایر خدمات همراه طب : نوار مغز در منزل ، ویزیت متخصص اطفال در منزل
نکته حائز اهمیت این است که حتما به زمان مصرف قهوه توجه کنید از نوشیدن قهوه در اواخر روز اجتناب کنید زیرا کافئین می تواند تا 6 ساعت در بدن شما باقی بماند و بر خواب شما تأثیر بگذارد و شما را دچار کم خوابی و یا بی خوابی کند.به همین دلیل بسیاری از افراد برای اینکه بتوانند شب بیدار بمانند، آخر شب قهوه می نوشند. ولی در حالت عادی بهترین زمان برای نوشیدن قهوه صبح یا اوایل بعد از ظهر است.
بعضی از افراد معتقدند که نوشیدن قهوه به همراه غذا می تواند به کند شدن جذب کافئین و کاهش احتمال عوارض جانبی مانند تپش قلب کمک کند.شما نیز میتوانید این روش را امتحان کنید.
بخوانید : پیش بینی زمان مرگ ، سوزش قلب از چیست ؟
اضافه کردن شیر و یا خامه به قهوه نیز یکی از ترفندهایی است که تاثیر کافئین آن را خنثی میکند. نکته ای که منطقی به نظر میرسد این است که اگر از قهوه های بدون کافئین یا کم کافئین استفاده کنید، بدون تپش قلب و عارضه جانبی میتوانید همیشه مصرف قهوه را در روتین روزانه خود داشته باشید. این مورد برای کسانی که به کافئین حساسیت دارند نیز گزینه مناسبی است. قهوه های بدون کافئین طعم و عطر قهوه معمولی را دارند، اما کافئین آنها به طور قابل توجهی کمتر است.به خاطر داشته باشید که کافئین فقط در قهوه وجود ندارد. نوشیدنی های دیگر مانند چای، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا نیز حاوی کافئین هستند لدا در مصرف آنها جانب احتیاط را رعایت کنید.