دلایل سوزش قلب
یکی از بیماری هایی که افراد زیادی به آن مبتلا هستند سوزش قلب است و به رفلاکس معده-مری نیز معروف است۰، این بیماری زمانی رخ میدهد که اسید معده به داخل مری باز گشته و باعث سوزش و ناراحتی در قفسه سینه میشود. البته دلایل دیگری نیز برای بروز این بیماری در بدن وجود دارد. سوزش قلب بیماری شایعی است که بر اکثر افراد تأثیر میگذارد و به صورت موقتی بوده و از بین میرود. با این حال، اگر سوزش قلب مکرر یا شدید باشد، میتواند نشانه یک مشکل جدیتر باشد و باید به متخصص قلب مراجعه شود. در این مقاله علت های سوزش قلب و عوامل خطر و راه های درمان آن ذکر شده است. برای افزایش اطلاعات خود در این زمینه، ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید.
درمان کنید : ویزیت متخصص داخلی در منزل
دلایل سوزش قلب
اگر بخواهید بدانید که دلیل سوزش قلب چیست باید بگوییم شایعترین علت سوزش قلب، شل شدن یا ضعیف شدن اسفنکتر مری تحتانی است.شاید نام اسفنکتر مری تحتانی به گوشتان آشنا نباشد و نام ماهیچهای است که در انتهای مری قرار دارد و از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری میکند. زمانی که این عضله ضعیف و یا شل شود، اسید معده به راحتی به مری باز میگردد و باعث سوزش قلب میشود.
عوامل متعدد دیگری نیز باعث شل شدن یا ضعیف شدن اسفنکتر مری تحتانی میشوند در ادامه به ذکر این عوامل میپردازیم:
● برخی از غذاها، مانند غذاهای چرب، تند و یا اسیدی، میتوانند باعث شل شدن اسفنکتر مری تحتانی و افزایش خطر سوزش قلب شوند.
● برخی از نوشیدنیها، مانند کافئین، الکل و نوشابههای گازدار، میتوانند باعث شل شدن اسفنکتر مری تحتانی و افزایش خطر سوزش قلب شوند.
● اضافه وزن یا چاقی عاملی است که باعث میشود فشار بیشتری به شکم وارد شود و در نتیجه باعث شل شدن اسفنکتر مری تحتانی و افزایش خطر سوزش قلب شود.
● رحم در حال رشد در دوران بارداری میتواند فشار بیشتری به شکم وارد کند که میتواند باعث شل شدن اسفنکتر مری تحتانی میشود و ریسک ابتلا به سوزش قلب را بالا میبرد.
● فتق هیاتال زمانی رخ میدهد که قسمت بالایی معده از طریق سوراخی در دیافراگم به سمت قفسه سینه بالا میرود و یکی از دلایلی است که باعث سوزش قلب میشود.
● برخی از داروها، مانند ایبوپروفن و آسپرین که مسکن هستند و داروهای آرامشبخش عضلانی نیز ، میتوانند باعث شل شدن اسفنکتر مری تحتانی و افزایش خطر سوزش قلب شوند.
● سیگار کشیدن میتواند اسفنکتر مری تحتانی را تحریک کند و آن را ضعیفتر کند و باعث سوزش قلب شود.
● استرس یکی از فاکتورهایی است که باعث میشود تولید اسید معده افزایش یابد و سوزش قلب را تشدید خواهد کرد.
حالتان وخیم است و حال خوبی ندارید و احتیاج به سرم دارید ولی به دلیل حال بدتان نمیتوانید بیرون بروید پس کلیک کنید : تزریق سرم در منزل
عوامل خطر سوزش قلب
برخی از افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سوزش قلب هستند،در افرادی که دارای اضافه وزن هستند، فشار بیشتری به شکم وارد میشود و این مسئله میتواند باعث ابتلا به سوزش قلب شود. دسته بعدی زنان باردار هستند که مستعد این بیماری میباشند. زسرا رحم در حال رشد در دوران بارداری است که میتواند فشار بیشتری به شکم وارد کند و ریسک ابتلا به سوزش قلب را افزایش دهد.
در افراد مبتلا به فتق هیاتال به دلیل اینکه قسمت بالایی معده از طریق سوراخی در دیافراگم به سمت قفسه سینه بالا میرود. میتوانند دچار سوزش قلب شوند.
برخی از بیماری ها مانند آسم، دیابت و بیماریهای التهابی روده، میتوانند خطر ابتلا به سوزش قلب را افزایش دهند. همچنین افرادی که داروهای خاص مصرف میکنند به دلیل اینکه برخی از داروها، مانند ایبوپروفن و آسپرین و داروهای آرامشبخش عضلانی، میتوانند باعث شل شدن اسفنکتر مری تحتانی میشوند در معرض سوزش قلب هستند. همواره سیگار کشیدن میتواند اثرات سوئی بر بدن انسان بگذارد ، در این مورد هم نقش منفی مصرف سیگار مشهود است.افراد مبتلا به سابقه خانوادگی سوزش قلب نیز باید خیلی مراقب خود باشند و متخصص قلب را در جریان بیماری ژنتیکی خود بگذارند. و همواره چکاپ قلب را فراموش نکنند و در برنامه خود قرار دهند.
میدونستی که مرکز ما متخصص زنان هم دارد و از همه مهم تر منزل هم میاد برای ویزیت پس شما میتوانید هر موقع بخواهید از خدمات ویزیت متخصص زنان در منزل ما استفاده کنید.
درمان سوزش قلب
درمان سوزش قلب به علت و شدت آن بستگی دارد. در بیشتر موارد، میتوان با ایجاد تغییرات در شیوه زندگی و مصرف برخی داروها، سوزش قلب را به طور موثر درمان کرد.
مقاله پیشنهادی : باطری قلب سالمند ها
تغییرات در شیوه زندگی
همه ما میدانیم که سبک زندگی در سلامتی افراد تاثیر بسزایی دارد و به جهت درمان سوزش قلب نیز برخی از تغییرات در شیوه زندگی میتوانند به بهبودی این بیماری کمک کنند که عبارتند از:
● کاهش وزن: اگر اضافه وزن یا چاقی دارید، کاهش حتی مقدار کمی وزن میتواند به کاهش فشار روی شکم و کاهش خطر سوزش قلب نیز کمک کند.
● اجتناب از غذاهای محرک: از غذاهایی که باعث سوزش قلب شما میشوند، مانند غذاهای چرب، تند یا اسیدی، کافئین، الکل و نوشابههای گازدار، اجتناب کنید.
● خوردن وعدههای غذایی کوچکتر و مکرر: به جای سه وعده غذایی بزرگ در روز، سعی کنید پنج یا شش وعده غذایی کوچکتر و مکرر میل کنید تا این کار به کاهش حجم اسید در معده شما در یک زمان و کاهش خطر بازگشت اسید به مری کمک کند.
● آهسته غذا خوردن و خوب جویدن غذا: آرام غذا بخورید و غذای خود را به خوبی بجوید تا غذای شما به راحتی هضم شود و خطر بازگشت اسید به مری کاهش یابد.
● خوردن غذا قبل از خواب پرهیز کنید: حداقل دو تا سه ساعت قبل از خواب از خوردن غذا خودداری کنید. زیرا این عمل به معده شما فرصت میدهد تا غذا قبل از دراز کشیدن هضم شود و خطر بازگشت اسید به مری را کاهش میدهد. آدامس بدون قند بجوید زیرا جویدن آدامس بدون قند بعد از غذا میتواند به افزایش تولید بزاق کمک کند و در کاهش خطر سوزش قلب کمک کننده است.
● بلند کردن سر تخت: سر تخت خود را کمی بالا ببرید. زیرا این کار میتواند به جلوگیری از بازگشت اسید معده به مری در شب کمک کند خواب راحت تری را تجربه کنید.
● ترک سیگار: همواره سیگار کشیدن اثرات منفی روی بدن ما میگذارد . سیگار کشیدن همچنین میتواند اسفنکتر مری تحتانی را تحریک کند و آن را ضعیفتر کند و خطر سوزش قلب را افزایش دهد.پس سعی کنید آن را ترک کنید تا به سلامتی خود کمک نمایید.
● لباس های گشاد بپوشید: لباسهای تنگ میتوانند به شکم و قلب شما فشار وارد کنند و خطر سوزش قلب را افزایش دهند.پس سعی کنید از لباس های گشاد استفاده کنید.
● مدیریت استرس: استرس همواره تشدید کننده انواع بیماری هاست و میتواند باعث افزایش تولید اسید معده نیز شود. یافتن راههایی برای مدیریت استرس، مانند ورزش، یوگا یا مدیتیشن، میتواند به کاهش خطر سوزش قلب کمک کند.نقش مثبت ورزش در اینجا نمایان میشود.
تماس بگیرید و مشاوره رایگان بگیرید : تنقیه در منزل
داروهای مناسب سوزش قلب
در برخی موارد،متخصص قلب داروهایی را برای درمان سوزش قلب تجویز میکند. داروهای مختلفی وجود دارد که میتوانند به کاهش تولید اسید معده، خنثی کردن اسید معده یا تقویت اسفنکتر مری تحتانی کمک کنند. از جمله:
● آنتی اسیدها: آنتی اسیدها،در واقع اسید معده را خنثی میکنند و میتوانند به سرعت تسکین سوزش قلب را فراهم کنند. نمونههایی از آنتی اسیدها عبارتند از: Maalox، Tums و Rolaids.
● مهارکنندههای پمپ پروتون: (PPIs) این مهار کننده ها در نقش مسدود کننده تولید اسید معده عمل میکنند. آنها معمولاً برای درمان سوزش قلب شدیدتر یا مزمن استفاده میشوند. نمونههایی از PPIs عبارتند از: Prilosec، Prevacid و Nexium.
● مسدودکنندههای H2: مسدودکنندههای H2 با مسدود کردن هیستامین، نوعی ماده شیمیایی که تولید اسید معده را تحریک میکند، عمل میکنند که معمولاً برای درمان سوزش قلب خفیف تا متوسط استفاده میشوند. نمونههایی از مسدودکنندههای H2 عبارتند از: Zantac و Pepcid.
اگر سوزش قلب شما با تغییرات در شیوه زندگی و مصرف مسکن بهبود نیافت، به پزشک متخصص قلب مراجعه کنید. پزشک شما ممکن است داروهای قویتر یا درمانهای دیگری را برای کمک به کنترل سوزش قلب شما توصیه کند.
اگر در مورد سوزش قلب خود سوالی دارید، همیشه بهتر است با پزشک متخصص قلب مشورت کنید.
شاید نیاز داشته باشید : سونوگرافی در منزل ، ساکشن ریه در منزل
سوزش قلب و حمله قلبی
سوزش قلب و حمله قلبی هر دو می توانند در قسمت قفسه سینه ایجاد درد و ناراحتی کنند، اما علت و علائم دیگری نیز دارند که آنها را از یکدیگر متمایز می کند.
سوزش قلب دردی است که در قفسه سینه، احساس می شود. این درد به دلیل تحریک مری توسط اسید معده ایجاد می شود. ولی حمله قلبی زمانی رخ می دهد که جریان خون به بخشی از عضله قلب راه نمییابد و مسدود می شود. این انسداد می تواند ناشی از پلاک باشد که در شریان های قلب جمع شده اند و لخته خونی ایجاد می کند. علائم حمله قلبی با درد قفسه سینه همراه است و ممکن است سایر قسمت های بدن مانند بازوها، شانه ها، گردن، فک یا پشت را نیز درگیر کند.