آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

زندگی راحت‌تر برای بیماران با باتری قلب


عمر کسانی که باتری قلب دارند

در‌صورتی‌که بیمار شما قبلا با مشکلات قلبی، دست‌و‌پنجه نرم کرده و اکنون مجبور به استفاده از باطری قلب است، می‌توانید راهنمایی‎های لازم مثل نحوه برخورد و زندگی با باطری قلب را دریافت کرده و از نکات ضروری اما کوچک غافل نشوید. در ادامه به ارائه اطلاعاتی نظیر همه‌چیز درباره باطری قلب در سالمندان و عمر کسانی که باتری قلب دارند پرداخته‌ایم.

منظور از باتری قلب چیست؟

باطری قلب یا ضربان‌ساز (Pacemaker) دستگاه کوچکی است که زیر پوست سینه کاشته می‌شود. این دستگاه، وظیفه ارسال سیگنال‌های الکتریکی به قلب را برای تنظیم ضربان آن برعهده دارد. نکته این است که نصب باطری قلب، فقط محدود به سالمندان نمی‌شود و هدف از نصب آن، بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر بیماران قلبی است.

 

نظرات کسانی که باتری قلب دارند

 

برای درمان چه بیماری‌هایی از باطری قلب استفاده می‌شود؟

هنگامی که سالمند شما به‌دلیل احساس علائمی نظیر تنگی نفس، افزایش یا کاهش ضربان قلب، تهوع، سرگیجه و… از  ویزیت متخصص قلب در منزل استفاده کند؛ ممکن است پزشک، بعد از تشخیص چندین بیماری به شما درباره نصب باطری قلب در سالمندان اطلاعاتی ارائه دهد؛ زیرا این باطری در درمان طیف وسیعی از مشکلات قلبی، از جمله موارد زیر کاربرد دارد.

آریتمی قلبی

به هرگونه ریتم غیرطبیعی ضربان قلب، آریتمی می‌گویند این می‌تواند شامل تپش قلب سریع، نامنظم یا کند باشد. وصل‌کردن باطری قلب در سالمندان و افراد مبتلا به آریتمی در جهت تنظیم ضربان قلب خواهد بود.

بلوک قلب

قلب ما با پالس‌های الکتریکی منظمی شروع به تپیدن می‌کند. هرگاه در مسیر این جریان الکتریکی، انسداد یا اختلالی ایجاد شود، با عنوان بلوک قلب از آن یاد می‌شود. از علائم بلوک قلب، کندی ضربان یا عدم توانایی قلب در پمپاژ خون به‌طور موثر است. باطری قلب در سالمندان ممکن است که برای رفع این اختلال نصب شود. در‌صورت نیاز استخدام پرستار سالمند در منزل می‌تواند در شرایط مختلف به شما کمک کند.

سندرم سینوس بیمار

افرادی که به سندرم سینوس بیمار مبتلا هستند، برای رفع مشکل خود باید از باطری قلب استفاده کنند. در واقع، این بیماری به اختلالی اشاره می‌کند که در آن، گره سینوسی (گره کنترل‌کننده ضربان قلب) توانایی کارکرد به‌طور موثر را ندارد.

اجزا باطری قلب بیماران قلبی

باطری قلب دستگاهی کاشتنی است که ضربان و ریتم این عضو حساس را کنترل می‌کند. این باطری در ساده‌ترین حالت شامل اجزا و بخش‌های زیر است.

مولد ضربان (سیگنال ساز)

همانگونه که از نامش مشخص است، وظیفه تولید سیگنال‌های الکتریکی بر عهده این دستگاه کوچک است.

الکترودها

سیگنال‌ها یا همان پالس‌های تولید‌شده، باید از دستگاه مولد ضربان به قلب انسان برسند. انتقال جریان الکتریکی، توسط الکترودها انجام می‌شود.

محل نصب باطری قلب کجاست؟

اگر باطری قلب را دو تکه در نظر بگیریم محل نصب آن، اینگونه است که قسمت مولد ضربان (سیگنال‌ساز) در زیر پوست سینه توسط یک عمل جراحی سرپایی با بیهوشی موضعی کاشته می‌شود اما الکترودهای آن درون رگ‌های خونی منتهی به قلب جای داده می‌شوند.

نحوه کار باطری قلب در سالمندان

مولد ضربان، در‌صورتی‌که با کاهش ضربان قلب کمتر از حد نرمال مواجه شود؛ پالس‌های الکتریکی را به قلب می‌فرستد که با انقباض عضله قلب، جریان خون را دوباره به راه بیاندازد. به‌جز مشکلات مربوط به قلب، خدماتی مثل انما در منزل نیز می‌تواند شما را در بهبود شرایط جسمانی بیمار سالمند یاری کند.

 

عمل باطری قلب بیهوشی دارد؟

 

عمر باطری قلب چقدر است؟

طول عمر باطری قلب معمولا بین 7 تا 10 سال اندازه‌گیری شده است. با از کار افتادن باطری قلب، بلافاصله با یک جراحی سرپایی (بیهوشی موضعی)، باید به تعویض آن اقدام نمود.

تعویض باطری قلب چگونه خواهد بود؟

در طول عمل جراحی سرپایی سعی می‌شود تا مولد ضربان قدیمی برداشته و یک مولد ضربان جدید جایگزین آن شود. در‌صورت صلاح‌دید متخصص قلب ممکن است الکترودها نیز تعویض شوند.

اگر باطری قلب از کار بیفتد چه می‌شود؟

در‌صورتی‌که باطری قلب از کار بیفتد، ضربان قلب فرد ممکن است کند یا نامنظم شود. علائم ناشی از این توقف فعالیت باطری قلب شامل کندی ضربان قلب (کمتر از 60 ضربان در دقیقه)، به سختی نفس‌کشیدن، داشتن ضربان قلب نامنظم، خستگی مداوم، سبکی سر یا داشتن سرگیجه، کاهش هوشیاری یا حتی غش‌کردن است. در موارد شدیدتر، امکان ایست قلبی در افراد نیز وجود دارد.

عمر کسانی که باتری قلب دارند چقدر است؟

با اینکه انتظار می‌رود افرادی که از باطری قلب استفاده می‌کنند، طول عمر طبیعی را تجربه کنند. اما نمی‌توان عوامل موثر بر افزایش طول عمر بعد از عمل قلب باز یا نصب باتری از قبیل وضعیت سلامت بیمار، نوع باطری و سن بیمار را نادیده گرفت. پس در پاسخ به این پرسش که عمر کسانی که باتری قلب دارند، چقدر است، باید به عوامل زیر اشاره کنیم.

وضعیت سلامت عمومی بیمار

گاهی چنین افرادی با داشتن یک بیماری زمینه‌ای همچون دیابت، سرطان یا بیماری قلبی هم‌زمان با استفاده از باطری قلب، طول عمر کوتاه‌تری نسبت به افراد سالم خواهند داشت.

داشتن سن بالا

افراد مسن‌تر یا به عبارتی سالمندان، نسبت به افراد جوان‌تر کمتر عمر می‌کنند. هرچه سن فردی که از باطری قلب استفاده می‌کند بیشتر باشد، طول عمر کمتری خواهد داشت.

نوع باطری قلب

تعویض به‌موقع باطری یا استفاده از باتری‌های قلب جدیدتر، معمولاً عمر طولانی‌تری را برای این بیماران رقم می‌زند؛ زیرا باطری‌های قلب قدیمی‌تر، طول عمر کمتری دارند.

عوارض باتری قلب

درصد شکایت‌کنندگان از عوارض باطری قلب بسیار کم است. با این وجود، عوارض احتمالی نادر را در پس ذهن خود داشته باشید که شامل موارد زیر می‌شود. در‌صورت نیاز می‌توانید با ویزیت در منزل شمال تهران این عوارض را کاهش دهید.

 

عوارض باتری قلب

 

عفونت در محل کاشت

علامت تورم و قرمزی در محل قرار‌گرفتن باطری، بالا‌رفتن دمای بدن (تب) را به‌عنوان عوارض بعد از عمل باطری قلب در نظر می‌گیرند که نشانه‌ای از وجود عفونت تلقی می‌شود. مخصوصا اینکه امکان انتقال عفونت به خون نیز وجود دارد.

شکستن الکترودها

یکی از عوارض باتری قلب می‌تواند پارگی یا شکستن الکترود‌ها باشد که منجر به اختلال در عملکرد باطری قلب می‌شود.

حساسیت به باطری

در برخی از افراد با بروز علائمی مثل خارش یا قرمزی، متخصص قلب، پی به حساسیت ایجاد‌شده در فرد بیمار نسبت به باطری قلب می‌برد.

خونریزی

با اینکه احتمال خونریزی در محل کاشت باطری قلب، آن هم به‌صورت خفیف، بسیار کم است اما جای نگرانی نیست؛ زیرا مورد از عوارض باتری قلب، به‌راحتی با درمان دارویی کنترل خواهد شد.

ترومبوز

یکی از عوارض بعد از عمل باطری قلب، لخته‌شدن خون در رگ‌های خونی (رگ‌های متصل به قلب) است.

داشتن ضربان نامنظم قلب

این امر معمولاً خفیف و جزئی است و به خودی خود برطرف می‌شود. در صورت داشتن درد به دلیل وجود باتری قلب یا هر مشکل دیگر می‌توانید از تزریق کتورولاک در منزل استفاده کنید.

نصب باطری برای قلب با جراحی

یکی از سوالاتی که افراد مبتلا به بیماری قلبی می‌پرسند، این است که آیا عمل باتری قلب بیهوشی دارد؟ نصب باتری در قلب، به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که نیاز به جراحی و بیهوشی دارد. هدف از جراحی این است که درد کمتری حس کنید، سریع‌تر بهبود پیدا کنید و به‌سرعت به زندگی عادی روزمره بازگردید. متناسب با انتخاب هر یک از روش‌های درمانی، جراحی 1 تا 5 ساعت طول می‌کشد.

زندگی با باطری قلب تحت نظر پزشک

برای اینکه از این باتری استفاده کنید، باید تحت‌نظر پزشک باشید و مطابق تشخیص او این درمان را انجام دهید. پس از جراحی نیز اقدامات مراقبتی و پزشکی خاصی وجود دارد که رعایت آن‌ها الزامی است. به‌عنوان مثال طبق نظرات کسانی که باتری قلب دارند، باید با نظر پزشک داروهایی را مصرف کنید تا آن باتری بهتر عمل کند. برای حفظ سلامتی خود در چنین شرایطی باید بدانید LDL در آزمایش خون چیست یا بیماری قلبی چطور درمان می‌شود. همراه طب با بهره‌گیری از بهترین پزشکان و متخصصان قلب‌وعروق برای ویزیت و درمان بیماری‌های قلبی به یاری شما می‌شتابد.

‌نظرات کاربران


احمد رضایی 1403/08/05
سلام خسته نباشید بعد از گذاشتن باطری میتونیم mriانجام بدیم؟؟
ادمین 1403/08/05
با عرض سلام معمولا باطری های قلب مقاوم به MRI نمی باشند و حتما باید قبل از انجام MRI با پزشک مشورت کنید و اگر باطری شما از نوع مقاوم به MRI باشد منعی جهت انجام آن نخواهید داشت.