حتما شما هم خبر فوت یکی از اطرافیان و آشنایان خود را بر اثر ایست قلبی شنیده اید و از مرگ او تعجب کرده اید.ایست قلبی چیست که افراد زیادی حتی جوانان را درگیر میکند؟خوب است بدانید در اثر ایست قلبی، قلب ناگهان از تپش میایستد و دیگر خون را پمپاژ نمیکند و این مسئله باعث میشود که اکسیژن و خون به مغز و سایر اندامهای حیاتی نرسد.این یک عارضه جدی است که اورژانسی باید درمان شود و اگر در عرض چند دقیقه درمان انجام نشود، متاسفانه میتواند منجر به مرگ مغزی و در نهایت مرگ فرد شود. در درمان ایست قلبی ثانیه ها مهم هستند و با اقدام به موقع و فوری می توان جان یک نفر را از مرگ نجات داد و ابنمستلزم آگاهی و مهارت در این زمینه است. ما هم به سبب دغدغه ای که راجع به این موضوع داشتیم، در مقاله پیش رو درباره اش صحبت خواهیم کرد.
قبل از اینکه اتفاقات بدی برای قلبتان بیفتد : ویزیت متخصص قلب در منزل
علائم ایست قلبی
ابتدا لازم است تا علائم ایست قلبی را بشناسید.این علائممیتواند شامل ناگهانی از هوش رفتن، قابل لمس نبودن نبض و عدم تنفس فرد باشد در برخی موارد پوست آبی یا خاکستری رنگ میشود. در چنین مواقعی فوراً با اورژانس تماس بگیرید و CPR یا همان احیای قلبی ریوی را شروع کنید. CPR میتواند جریان خون و اکسیژن را به مغز و سایر اندامهای حیاتی حفظ کند تا کمکهای پزشکی و مسئولین اورژانس برسند.
سرم هاتو داخل خونه تزریق کن : تزریق سرم در منزل
چه عواملی باعث ایست قلبی می شوند؟
بلید دانست که عوامل متعددی میتوانند خطر ابتلا به ایست قلبی را افزایش دهند، از جمله: بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، چاقی، کشیدن سیگار و سابقه خانوادگی
شایعترین علت ایست قلبی، اختلالات ریتم قلب به ویژه فیبریلاسیون بطنی است و وضعیتی است که در آن سیگنالهای الکتریکی در قلب آشفته شده و باعث میشوند که بطنها به طور ناهماهنگ بلرزند. در نتیجه، قلب نمیتواند خون را به طور موثر پمپاژ کند. بیماری عروق کرونر که در آن پلاک در شریانهای کرونر که خون را به عضله قلب میرسانند، جمع می شود و این تجمع میتواند جریان خون به قلب را مسدود کرده و منجر به حمله قلبی و یا ایست قلبی شود.
برای تشخیص بیماری های قلبی : نوار قلب در منزل
کاردیومیوپاتی نیز می تواند یکی از علت های بروز ایست قلبی باشد و وضعیتی را پیش می آورد که در آن عضله قلب ضعیف یا بزرگ میشود و توانایی قلب در پمپاژ خون را مختل کرده و در نهایت منجر به ایست قلبی می شود. بیماری دریچه قلب، شوک الکتریکی، غرق شدن، مصرف بیش از حد مواد مخدر و یا داروها میتوانند باعث اختلال در ریتم قلب و ایست قلبی شوند.
پیشگیری از ایست قلبی
اما چاره کار در پیشگیری از ایست قلبی این است که با انجام برخی تغییرات در سبک زندگی می توان خطر ابتلا به ایست قلبی را کاهش داد.پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و چربیهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری شده، پرچرب و پرنمک، اولین اقدام پیشگیرانه خواهد بود. روزی نیم ساعت ورزش هوازی انجام دهید و چنانچه سیگار میکشید آن را محدود و یا ترک نمایید. سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری قلبی و ایست قلبی را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.سعی کنید اضافه وزن خود را کنترل نمایید.فشار خون خود را به طور منظم چک کنید و در صورت بالا بودن آن، با متخصص قلب در خصوص راههای کنترل آن صحبت کنید.کلسترول خود را به طور منظم چک کنید. چنانچه دیابت دارید، قند خون خود را به طور منظم بررسی کنید. اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا ایست قلبی دارید، با متخصص قلب در مورد خطر ابتلا به این بیماری صحبت کنید.
هرگونه بیماری داخلی داشته باشید با ما تماس بگیرید : ویزیت متخصص داخلی در منزل
با توجه به مطالبی که گفته شد،باید توجه داشت که ایست قلبی یک اتفاق جدی است ولی با اقدام سریع و درمان مناسب،اکثر بیماران از آن جان سالم به در می برند.
با انجام این اقدامات پیشگیرانه، میتوانید خطر ابتلا به ایست قلبی را به طور قابل توجهی کاهش دهید و شانس خود را برای یک زندگی طولانی و سالم افزایش دهید.
هر عضوی از بدنتان اگر شکستگی داشت : رادیولوژی در منزل
آیا ایست قلبی میتواند ارثی باشد؟
دانستیم که ایست قلبی میتواند یک اتفاق ناگهانی باشد،ولی ذکر این نکته نیز اهمیت دارد که عوامل متعددی مانند سابقه خانوادگی می تواند خطر ابتلا به آن را افزایش دهد.
سابقه خانوادگی یا ژنتیک در ایجاد برخی از بیماریهای قلبی منجر به ایست قلبی می شود، به عنوان مثال، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، که باعث ضخیم شدن عضله قلب میشود، و سندرم کوئین، که اختلال در ریتم قلب را به دنبال دارد که هر دوی آنها میتوانند ارثی باشند.
اگر سابقه خانوادگی ایست قلبی ناگهانی، به ویژه در سنین جوانی، یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی ژنتیکی دارید، مهم است که با پزشک متخصص قلب در مورد خطر ابتلا به این بیماری صحبت کنید. پزشک آزمایشاتی را برای ارزیابی خطر توصیه می کند و داروها یا درمانهای پیشگیرانه و مناسب را تجویز می کند.
با این حال، باید در نظر داشت که سابقه خانوادگی تنها عامل خطر ایست قلبی نمی باشد. عوامل خطر دیگری که ریسک ابتلا را بالا میبرند عبارتند از:
● سن: خطر ابتلا به ایست قلبی با افزایش سن بیشتر میشود.
● جنسیت: مردان بیشتر از زنان در معرض ایست قلبی قرار میگیرند.
● سبک زندگی: سیگار کشیدن، رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی و چاقی همگی خطر ابتلا به ایست قلبی را افزایش میدهند.
همانطور که عنوان کردیم با انجام برخی تغییرات در سبک زندگی و پیروی از توصیههای متخصص قلب، میتوانید خطر ابتلا به ایست قلبی را حتی اگر سابقه خانوادگی این بیماری را داشته باشید، به طور قابل توجهی کاهش دهید.
اگر خدایی نکرده در منزل اقوامی فوت کردند بهترین و بی دردسر ترین کار : گواهی فوت در منزل
تفاوت ایست قلب و حمله قلبی
شاید این سوال در ذهن شما مطرح شود که تفاوت ایست قلبی و حمله قلبی چیست؟ باید خاطر نشان کنیم که ایست قلبی و حمله قلبی هر دو عارضه های جدی هستند که با قلب در ارتباطند اما تفاوتهای کلیدی بین آنها وجود دارد.حمله قلبی زمانی رخ میدهد که جریان خون به بخشی از عضله قلب (به دلیل انسداد ناگهانی در شریانهای کرونر که خون را به قلب میرسانند)، قطع میشود. این انسداد ناگهانی معمولاً به دلیل تجمع پلاک(ماده چربی که میتواند در شریانها سخت شود و جریان خون را محدود کند)، ایجاد میشود. علائم حمله قلبی شامل درد قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع و تعریق است. حمله قلبی یک وضعیت اورژانسی را در فرد بوجود می آورد و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا میتواند منجر به آسیب دائمی به عضله قلب یا حتی مرگ شود.و اما ایست قلبی زمانی رخ میدهد که قلب به ناگاه از تپش باز میایستد و خون را پمپاژ نمیکند و سبب می شود تا اکسیژن و خون به مغز و سایر اندامهای حیاتی نرسد. اگر در عرض چند دقیقه درمان نشود، منجر به مرگ مغزی خواهد شد. علت شایع ایست قلبی اختلال ریتم قلب به نام فیبریلاسیون بطنی است که در آن سیگنالهای الکتریکی در قلب آشفته میشوند و باعث میشوند بطنها به طور ناهماهنگ بلرزند. علائم ایست قلبی شامل از دست دادن ناگهانی هوشیاری، قابل لمس نبودن نبض و عدم تنفس است. ایست قلبی یک اورژانس پزشکی است که نیاز به درمان فوری، معمولاً با CPR (احیای قلبی ریوی) و دفیبریلاسیون دارد که شوکی به قلب است تا ریتم طبیعی آن را بازیابی کند.
در حالی که هم ایست قلبی و هم حمله قلبی تهدید کننده زندگی هستند، اقدامات پیشگیرانهای وجود دارد که میتوانید برای کاهش خطر ابتلا به آنها انجام داد که شامل حفظ یک سبک زندگی سالم با رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم و حفظ وزن سالم است. همچنین باید به طور منظم با متخصص قلب برای کنترل عوامل خطر مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت دیدار داشته باشید. اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید، حتما با پزشک در مورد خطر ابتلا به این بیماری صحبت کنید و آزمایشات غربالگری را انجام دهید.
کلیک کنید و بخوانید : بیماری قلبی ، آنمی آپلاستیک ، کلامیدیا
علت ایست قلبی جوانان در خواب چیست؟
وقتی می شنویم که جوانی در خواب به علت ایست قلبی جان خود را از دست داده طبیعتا متاثر می شویم.ایست قلبی ناگهانی در جوانان، که به مرگ ناگهانی قلبی نیز معروف است، یک اتفاق غیر منتظره است که در آن فعالیت الکتریکی قلب یکباره متوقف میشود و باعث از دست رفتن هوشیاری، تنفس و نبض میشود. از علت های شایع ایست قلبی ناگهانی در جوانان می توان به بیماری قلبی مادرزادی اشاره نمود که شامل نقایص ساختاری قلب است که فرد با آن متولد میشود.
کاردیومیوپاتی باعث سفت و سخت شدن عضله قلب میشود و پمپاژ خون را برای قلب دشوار می کند.
کانالهای قلبی غیر طبیعی به عنوان مسیرهای اضافی در قلب شناخته می شوند باعث آریتمی قلبی و در نهایت ایست قلبی می شوند.
یک اختلال ژنتیکی به نام سندرم بروگادا است که میتواند باعث آریتمی قلبی شود.