آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
کلامیدیا

کلامیدیا چیست ؟


آیا تاکنون نام بیماری کلامیدیا را شنیده اید؟ میدانید این بیماری به چه علت بروز میکند؟  و آیا راه درمانی برای آن وجود دارد یا خیر؟برای اطلاع بیشتر شما باید بگوییم که کلامیدیا یک بیماری مقاربتی شایع است که از طریق تماس جنسی محافظت نشده با فرد آلوده منتقل می‌شود و می‌تواند هر دو جنس را مبتلا کند. آشنایی با این بیماری می‌تواند به شما کمک کند که از بروز آن پیشگیری و یا در صورت ابتلا آن را کنترل نمایید. به این منظور ، مقاله پیش رو را مطالعه فرمایید.

کلیک کنید : تزریق سرم در منزل ، رادیولوژی در منزل 

کلامیدیا

علائم بیماری کلامیدیا را بشناسید!

نشانه های بیماری کلامیدیا در همه افراد و جنسیت ها یکسان نیست. از نشانه های بیماری کلامیدیا در زنان می‌توان به  ترشحات غیرطبیعی واژن، درد هنگام دفع ادرار ، درد در ناحیه لگن و خونریزی بین دوره‌های پریود اشاره نمود و در مردان، علائم به صورت ترشحات آلت تناسلی، درد در زمان دفع ادرار و تورم بیضه‌ها خود را نشان می دهند.

 در صورت مشاهده علائم فوق نسبت به درمان آن اقدام کنید زیرا عدم درمان این بیماری می‌تواند عوارض جدی مانند ناباروری، عفونت لگن در زنان، و التهاب بیضه‌ها در مردان را به همراه داشته باشد.

پزشک متخصص عفونی برای تشخیص کلامیدیا معمولا از تجویز آزمایش ساده‌ای از ادرار یا ترشحات واژن یا آلت تناسلی کمک می‌گیرد.لازم به ذکر است که درمان کلامیدیا با آنتی‌بیوتیک‌ها به صورت خوراکی و یا تزریقی انجام می‌شود.

چنانچه ممکن است در معرض کلامیدیا قرار گرفته باشید، به پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید تا آزمایش های لازم برای شما انجام شود  و روند درمان سریعتر شروع شود زیرا در صورت پیشرفت، کار درمان سخت تر خواهد شد و ممکن است مشکلات جدی تری به بار آورد.

برای دریافت خدمات پزشکی چون ویزیت متخصص ریه در منزل با همراه طب تماس بگیرید . 

کلامیدیا چه افرادی را درگیر می کند؟

 برخی از افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به  بیماری کلامیدیا هستند، از جمله افراد جوان بین 15 تا 24 سال و یا افراد دارای چندین شریک جنسی و همچنین مردانی که از کاندوم در فعالیت‌های جنسی استفاده نمی‌کنند، افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های مقاربتی سوزاک یا سیفلیس دارند و زنانی که با دوش واژینال شستشو می‌کنند .این افراد باید برای چکاپ و آزمایش های روتین با پزشک خود مشورت نمایند و تحت نظر باشند تا در صورت ابتلا به بیماری کلامیدیا سریعتر تحت درمان قرار گیرند.

عوامل خطر ابتلا به کلامیدیا در زنان چیست؟

از جمله فاکتورهای خطر که برای ابتلا به بیماری کلامیدیا در بانوان وجود دارد می‌توان به استفاده از قرص‌های ضد بارداری اشاره کرد که ممکن است خطر ابتلا به کلامیدیا را در زنان افزایش دهد. همچنین داشتن دهانه رحم غیرطبیعی مانند سرویکس اکتوپیک، نیز می‌تواند از عوامل خطرساز  برای آنها باشد.

درمان کلامیدیا در زنان : ویزیت متخصص زنان در منزل 

عوامل خطر ابتلا به کلامیدیا در مردان

 عدم ختنه از جمله مواردی است که ریسک ابتلا به کلامیدیا را در مردان افزایش می دهد.همچنین مردانی که سابقه عفونت مجرای ادراری  دارند، دور از انتظار نیست که کلامیدیا نیز به سراغشان بیاید و مهم است که افراد به خاطر داشته باشند که ممکن است کلامیدیا بدون علامت باشد، بنابراین آزمایش منظم برای رد بیماری‌های مقاربتی و یا در صورت ابتلا، پیگیری و درمان آن باید در برنامه شان قرار گیرد.البته کلامیدیا با آنتی‌بیوتیک‌ها به راحتی قابل درمان است ولی اگر دیر درمان شود و یا فرد مبتلا به هر دلیل برای درمان به متخصص عفونی مراجعه نکند، ممکن است منجر به عوارض جدی شود.

نحوه تشخیص کلامیدیا

در مورد نحوه تشخیص بیماری کلامیدیا باید بگوییم که معمولا کلامیدیا با آزمایش‌های ساده‌ای تشخیص داده می‌شود،از انواع آزمایش هایی که برای تشخیص این بیماری تجویز میشود می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

●      آزمایش ادرار: رایج‌ترین روش برای تشخیص کلامیدیا در مردان و زنان آزمایش ادرار مي‌باشد. در این آزمایش از نمونه ادرار برای احتمال وجود یا عدم باکتری کلامیدیا استفاده می‌شود : آزمایش در منزل 

●      آزمایش ترشحات: اگر از ترشحات غیرطبیعی واژن یا آلت تناسلی رنج می‌برید، پزشک برای تشخیص نوع بیماری، از ترشحات نمونه‌گیری می‌کند تا تشخیص دهد که ترشحات حاوی باکتری کلامیدیا هست یا خیر؟

●      آزمایش دهانه رحم یا پاپ اسمیر: در طول معاینه لگن، پزشک ، نمونه ای از سلول‌های دهانه رحم را تحت عنوان پاپ اسمیر برای تشخیص وجود باکتری کلامیدیا و سایر بیماری‌های مقاربتی به آزمایشگاه می‌فرستد :تست پاپ اسمیر در منزل 

●      سونوگرافی: در برخی موارد برای بررسی عفونت در رحم، لوله‌های فالوپ یا تخمدان‌ها در زنان و  پروستات در مردان، سونوگرافی انجام می‌شود : سونوگرافی در منزل 

درمان کلامیدیا

اگر به کلامیدیا مبتلا هستید، مهم است که درمان را طبق دستور پزشک متخصص عفونی به طور کامل انجام دهید، حتی اگر علائمتان از بین رفته باشد.تا زمانی که شما و همسرتان درمان را کامل کرده باشید از رابطه جنسی خودداری کنید. درمان کلامیدیا معمولاً با آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی به مدت 7 تا 10 روز انجام می‌شود. در برخی موارد، ممکن است از آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی برای درمان استفهده شود.

انواع مختلفی از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان کلامیدیا وجود دارد. پزشک بهترین نوع آنتی‌بیوتیک را برای شما بر اساس سابقه پزشکی و حساسیت‌های شما تجویز خواهد کرد.مهم است که تمام دوره درمان را حتی اگر علائمتان از بین رفت، کامل کنید. قطع زودهنگام درمان می‌تواند منجر به عود عفونت و همچنین افزایش خطر ابتلا به عوارض جدی شود.عوارض احتمالی درمان نشدن کلامیدیا عبارتند از:

●      ناباروری: در زنان، کلامیدیا می‌تواند باعث التهاب لگن و در نهایت منجر به ناباروری شود.

●      بارداری خارج از رحم: در زنان، کلامیدیا می‌تواند خطر بارداری خارج از رحم را افزایش دهد.

●      عفونت نوزاد: در زنان باردار، کلامیدیا می‌تواند در حین زایمان به نوزاد منتقل شود و منجر به عفونت چشم یا عفونت ریه در نوزاد شود.

●      اپیدیدیمیت: در مردان، کلامیدیا می‌تواند باعث التهاب اپیدیدیم  شود‌ اپیدیدیم بخشی از لوله‌های اسپرم است.

با توجه به مطالب فوق، اگر فکر می‌کنید ممکن است در معرض کلامیدیا قرار گرفته باشید، به پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید تا تحت آزمایش و درمان قرار گیرید. تشخیص و درمان زودهنگام کلامیدیا می‌تواند به جلوگیری از عوارض جدی کمک کند.

تاثیر کلامیدیا بر جنین

اگر در دوران بارداری به کلامیدیا مبتلا هستید، مهم است که در اسرع وقت پزشک را در جریان بیماری خود قرار دهید. زیرا کلامیدیا تاثیرات منفی بر روی جنین خواهد داشت و باعث زایمان زودرس می شود.زایمان زودرس زایمانی است که قبل از هفته 37 بارداری اتفاق می‌افتد و در نتیجه نوزادان نارس بیشتر در معرض مشکلات سلامتی و حتی مرگ هستند. کم وزنی هنگام تولد هم از تاثیرات کلامیدیا بر روی نوزادان‌می باشد. نوزادانی با وزن کمتر از 2.5 کیلوگرم کم وزن محسوب می شوند. و نوزادان کم وزن در معرض مشکلات و بیماری هایی مانند کلامیدیا هستند و ممکن است نیاز به مراقبت‌های ویژه در بیمارستان داشته باشند. کلامیدیا می‌تواند در حین زایمان به نوزاد نیز منتقل شود و باعث عفونت چشم و ریه نوزاد شوند. این عفونت‌ها می‌توانند جدی باشند و منجر به مشکلات بینایی یا تنفسی دائمی شوند.در موارد نادر کلامیدیا باعث سقط جنین یا مرگ نوزاد می شود.

و اگر فکر می‌کنید ممکن است در معرض کلامیدیا قرار گرفته باشید، به خصوص اگر باردار هستید، به پزشک خود مراجعه کنید تا آزمایش و درمان شوید. تشخیص و درمان زودهنگام کلامیدیا می‌تواند به محافظت از جنین در برابر عوارض جدی کمک کند.

کلامیدیا در زنان و مردان

عوارض بیماری کلامیدیا در صورت عدم درمان

همانطور که گفته شد،کلامیدیا بیماری جدی است که اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به عوارض ناخوشایندی شود.برخی از عوارض عدم درمان کلامیدیا در زنان عبارتند از:

●      از جمله بیماریهایی که به سبب عدم درمان کلامیدیا برای زنان ممکن است پیش بیاید، بیماری التهابی لگن را میتوان‌مثال زد . بیماری التهابی لگن عفونتی است که رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌های زنان را درگیر می‌کند و منجر به درد مزمن لگن، ناباروری و افزایش خطر بارداری خارج رحم خواهد شد.

●       بارداری خارج رحم زمانی اتفاق می‌افتد که تخمک بارور شده خارج از رحم، معمولاً در لوله فالوپ، کاشته شود و این مسئله می تواند جز عوارض کلامیدیای درمان نشده به شمار آید.

●      همانطور که ذکر شد کلامیدیا می‌تواند در حین زایمان به نوزاد نیز منتقل شود و باعث عفونت چشمی نوزاد یا ذات الریه شود. این عفونت‌ها می‌توانند جدی باشند و منجر به مشکلات بینایی یا تنفسی دائمی شوند.

از عوارض عدم درمان کلامیدیا در مردان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

●      یکی از عوارض عدم درمان کلامیدیا در مردان، اپیدیدیمیت یا التهاب اپیدیدیم است. که باعث ایجاد درد، تورم و حساسیت در بیضه‌ها و در موارد شدیدتر، منجر به ناباروری خواهد شد.

‌نظرات کاربران