آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
هفته چهارم بارداری

هفته چهارم بارداری آغاز سفری شگفت‌انگیز


شما به عنوان مادر ممکن است علائمی از بارداری را احساس نکنید در حالیکه اتفاقات مهمی در بدنتان در حال رخ دادن است؛ اتفاقاتی که رشد و تکامل شگفت‌انگیز جنین شما را رقم می‌زند.بله شما هفته چهارم بارداری را تجربه می کنید.میخواهید بدانید در این هفته جنین شما چه ویژگی هایی دارد و چه شکلی است؟ و شما چه باید بکنید؟ پس ما را تا ادامه این نوشتار همراهی کنید تا با آگاهی بیشتر، لذت بارداری و بودن جنین در شکمتان را حس کنید.

برای خانم های باردار : ویزیت متخصص زنان در منزل 

 

هفته 4 بارداری

 

هفته چهارم بارداری در بدن شما چه می گذرد؟

اگر شما از آن دسته مادرانی هستید که مایلید بدانید هفته به هفته جنینتان چه شکلی است و چه تغییراتی در بدن شما در حال رخ دادن است ؛باید بگوییم که در این هفته لانه‌گزینی انجام می شود. بلاستوسیست یا همان تخمک بارور شده به دیواره رحم می‌چسبد. البته لانه گزینی  گاهی اوقات با خونریزی یا لکه‌بینی خفیف همراه است و اگر در این هفته این حالت را تجربه کردید، نگران نباشید. نکته دیگر درباره هفته چهارم، افزایش هورمون است ،هورمون‌هایی مانند پروژسترون و hCG افزایش می‌یابند و در پی آن علائم اولیه بارداری مانند خستگی، حالت تهوع، نفخ و حساسیت سینه‌ها به سراغتان می آید. رحم شما در این هفته  کم کم جای خود را برای جنین باز می‌کند و کمی بزرگ می شود‌. جنین کوچک شما در این مرحله به اندازه یک دانه نمک است و لایه‌های سلولی اولیه که به اندام‌ها و بافت‌های بدن تبدیل می‌شوند، تشکیل می‌شوند.قلب جنین شما نیز در حال شکل‌گیری است و  فقط در سونوگرافی واژینال با داپلر قابل مشاهده میباشد. طناب عصبی نیز ، که پایه سیستم عصبی جنین شما است، در حال رشد است.

اگر در هفته چهارم بارداری تزریقاتی داشتید : تزریقات در منزل 

 

مراقبت‌های بارداری در هفته چهارم بارداری

در هفته چهارم با تایید بارداری برای اولین ویزیت بارداری خود، به متخصص زنان مراجعه کنید.پزشک بعد از بررسی های اولیه،غالبا مصرف ویتامین‌های دوران بارداری، به خصوص اسید فولیک را برای شما تجویز خواهد کرد. از همین هفته یک رژیم غذایی مناسب و سرشار از مواد مغذی را برای خود در نظر بگیرید و به مقدار کافی مایعات بنوشید تا بدنتان دچار کم‌آبی نشود.از مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر به شدت بپرهیزید.

در هفته چهارم بارداری، با مشورت پزشک متخصص زنان ، فعالیت بدنی منظم را در برنامه خود قرار دهید.

از آنجا که استرس می تواند تاثیر منفی بر روی سلامتی شما و جنینتان داشته باشد، پس سعی کنید استرس خود را توسط یوگا و مدیتیشن مدیریت کنید و همواره با پزشک در ارتباط باشید و نگرانی ها و سوالات خود را با او در میان بگذارید تا هفته ها و ماه های بارداری را به سلامت پشت سر بگذارید.

البته که با بهترین پزشک های منطقه : ویزیت پزشک در منزل

 

در هفته چهارم بارداری جنین چه شکلی است؟

برای بسیاری از مادران اهمیت دارد که بدانند در هر هفته جنین چه اندازه ای دارد و چه شکلی است.باید بگوییم در هفته چهارم بارداری، بلاستوسیست یا جنین شما بسیار کوچک است و تقریبا به اندازه یک دانه نمک یا نوک سوزن است. قطر آن تقریباً 0.1 تا 0.2 میلی‌متر می باشد و برای دیدن با چشم غیرمسلح بسیار کوچک است ولی یکی از شگفتی ها این است که در این هفته رشد و تکامل به سرعت در حال انجام است. سلول‌های بلاستوسیست به دو لایه سلولی به نام های لایه‌های زایای داخلی و خارجی می‌گویند.لایه داخلی که به اندام‌های گوارشی، تنفسی و کبد تبدیل خواهند شد و لایه خارجی به پوست، سیستم عصبی و استخوان‌ها تبدیل می‌شوند. حفره‌ای پر از مایع به نام کیسه آمنیوتیک در اطراف بلاستوسیست تشکیل می‌شود. مسئولیت این کیسه محافظت از جنین در حال رشد و فراهم کردن فضای برای رشد و حرکت جنین شما است.سلول‌های دیگری در اطراف بلاستوسیست جمع می شوند و ساک حاملگی را تشکیل می‌دهند. جفت است که از این ساک حاملگی تشکیل می‌شود.وظایف جفت، تبادل مواد مغذی و اکسیژن بین مادر و جنین و دفع مواد زائد است.در این هفته، نواری از سلول‌ها به نام طناب عصبی نیز شروع به شکل‌گیری خواهد کرد. این طناب عصبی مغز و نخاع جنین را تشکیل خواهد داد.همچنین برایتان باید جذاب باشد که بدانید ،قلب جنین شما نیز در این هفته تشکیل می شود. قلب او ابتدا به صورت لوله ای ساده است و به تدریج پیچیده تر می شود و تا پایان هفته چهارم میتوانید ضربان قلب جنین را با سونوگرافی واژینال یا داپلر بشنوید. به خاطر داشته باشید که هر بارداری منحصر به فرد بوده و  سرعت رشد جنین در افراد مختلف کمی متفاوت خواهد بود.بنابراین فقط تاییدات و توصیه های پزشک متخصص زنان را مد نظر قرار دهید و از مقایسه خود و جنین با دیگر مادران باردار و شرایط آنها خودداری کنید.

اینجا بخوانید : آموزش سرم زدن و رگ گیری ، بیماری بری بری ، عفونت واژن 

 

بارداری در هفته چهارم

 

تغذیه در هفته چهارم بارداری

تغذیه در سلامت مادر و جنین نقش مهمی بازی می‌کند. بنابراین متخصص زنان به طور کلی رژیم غذایی سالم که سرشار از مواد مغذی ضروری برای رشد و تکامل جنین باشد را توصیه می‌کند.

 چند نکته کلی که پزشک برای یک رژیم غذایی سالم در هفته چهارم بارداری توصیه می کند شامل موارد زیر خواهد بود:

●      میوه‌ها و سبزیجات: سعی کنید حتما انواع مختلف میوه‌ها و سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. زیرا منبع خوب ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند که برای سلامتی شما و جنینتان ضروری هستند.

●      غلات کامل: نان گندم کامل، برنج قهوه‌ای و جو دوسر منبع خوبی برای غلات کامل هستند و سعی کنید که به جای غلات تصفیه شده، آنها را انتخاب کنید زیرا غلات کامل فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری دارند.

●      پروتئین: مرغ، ماهی، لوبیا، عدس و تخم مرغ، سرشار از پروتئین هستند و برای رشد و ترمیم بافت‌ها ضروری می باشند.

●      چربی‌های سالم: مصرف چربی‌های سالم که در آجیل، دانه‌ها، ماهی‌های چرب و روغن زیتون وجود دارد را حتما  در برنامه روزانه قرار دهید زیرا چربی‌های سالم برای رشد مغز جنین و جذب ویتامین‌ها مفید هستند.

●      محصولات لبنی کم چرب: شیر، ماست و پنیر از نوع کم چرب، منابع خوبی از کلسیم و ویتامین D هستند و سلامت استخوان‌ها و دندان‌های شما و جنینتان را تامین می کنند.

●      آب: از آنجا که کم‌آبی بدن می‌تواند منجر به خستگی، یبوست و سردرد شود، لذا مصرف آب کافی را در این دوران فراموش نکنید.

 

غیر مجاز های تغذیه ای در هفته چهارم بارداری

همانطور که مصرف غذاهای سالم و مغذی در هفته چهارم بارداری شما ضروری است، برای داشتن تجربه بارداری سالم و موفقیت آمیز، از مصرف برخی مواد غذایی نیز باید اجتناب کنید.غذاهای فرآوری‌شده، پرچرب، پرنمک و پرشکر، کالری و چربی ناسالم را به رژیم غذایی شما اضافه می کنند که برای سلامتی شما و جنینتان مضر است. همچنین مصرف کافئین خود را محدود کنید. کافئین می‌تواند از جفت عبور کند و بر رشد جنین تأثیر بگذارد. از نوشیدن الکل به شدت بپرهیزید زیرا الکل برای جنین در حال رشد مضر است. همواره پزشکان مصرف هرگونه مواد مخدر را رد کرده اند و دوران بارداری که بسیار حساس می باشد،  توجه به این نکته بسیار ضروری است.

 هرگونه خدماتی در دوران هفته چهارم بارداری نیاز داشتید مانند : تنقیه در منزل ، ساکشن ریه در منزل ، ویزیت متخصص ریه در منزل 

 

تعیین جنسیت در هفته چهارم امکان پذیر است؟

درست است که تعیین جنسیت جنین یکی از هیجان‌انگیزترین بخش‌های بارداری است، و معمولاً بین هفته‌های 18 تا 20 بارداری که سونوگرافی آناتومیکی انجام می شود، جنسیت مشخص می شود و در هفته چهارم بارداری، نمیتوان با قطعیت جنسیت جنین را تشخیص داد، زیرا  جنین که به آن بلاستوسیست می‌گویند، بسیار کوچک است و اندام‌های جنسی آن هنوز در حال شکل‌گیری است و در این هفته، هیچ آزمایش یا سونوگرافی قابل اعتمادی برای تعیین جنسیت جنین وجود ندارد.برخی روش‌های غیرعلمی برای پیش‌بینی جنسیت جنین در هفته چهارم وجود دارد و توصیه می شود که به آنها توجهی نکنید زیرا هیچ پایه علمی برایشان وجود ندارد و دقت آنها ثابت نشده است و بهتر است تا سونوگرافی آناتومیکی صبور باشید. زیرا در این سونوگرافی،  اندام تناسلی جنین و جنسیت قابل مشاهده است .

 

هفته چهارم بارداری

 

علامت های هفته چهارم بارداری

شما در هفته چهارم بارداری، ممکن است هنوز هیچ علامتی را تجربه نکنید و نگران نباشید زیرا ممکن است برای نشانه های بارداری کمی زود باشد . با این حال، برخی از زنان در این هفته   علائم اولیه بارداری را تجربه می‌کنند.تغییر در دوره قاعدگی، لکه بینی یا خونریزی خفیف،حساسیت سینه‌ها،خستگی،حالت تهوع،نفخ،تغییر در اشتها، تکرر ادرار و تغییرات خلقی از علائمی است که برخی بانوان در هفته چهارم بارداری تجربه می کنند.

به یاد داشته باشید که هر بارداری منحصر به فرد است و ممکن است همه زنان این علائم را تجربه نکنند.همچنین شدت این علائم می‌تواند در زنان مختلف متفاوت باشد.

 

سطح هورمون hcg در هفته چهارم بارداری

در هفته چهارم بارداری، اندازه‌گیری سطح هورمون hCG توسط آزمایش خون انجام می‌شود.سطح hCG در این مرحله از بارداری به سرعت در حال افزایش است، پزشکان هیچ محدوده دقیقی را برای آن در نظر نمی گیرند و به طور کلی، سطح hCG در هفته چهارم بارداری بین 5 تا 50 mIU/mL است.

ضروری است که در هفته چهارم بارداری ، سلامت خود و جنینتان را اولویت قرار داده  و  به توصیه های پزشک متخصص زنان عمل کنید تا به سلامت وارد هفته های بعدی شوید.

‌نظرات کاربران