آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

تادالافیل چیست؟


اثر قرص تادالافیل چند ساعت است

در میان دارو‌های مختلفی که برای درمان اختلالات نعوظ در مردان استفاده می‌شود، نام دارویی به نام تادالافیل به گوش برخی افراد که از این بیماری رنج می‌بردند و درمان شده‌اند، آشناست. در این مقاله، به بررسی جامع این دارو خواهیم پرداخت. در ادامه مواردی مانند مکانیسم اثر، کاربردها، دوزاژ، عوارض جانبی، تداخلات دارویی، موارد منع مصرف و نکات مهم در مورد مصرف قرص تادالافیل را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

معرفی قرص تادالافیل

قرص تادالافیل تاخیری است که در دسته مهارکننده‌های فسفودی استراز نوع 5 قرار دارد که با شل‌کردن عضلات دیواره رگ‌های خونی، موجب افزایش جریان خون در نواحی خاصی از بدن می‌شود. تادالافیل برای درمان اختلال نعوظ و همچنین بزرگ‌شدن خوش‌خیم پروستات به کار می‌رود و همواره این مشکل مردان را حل کرده است و باعث می‌شود تا نعوظ بهتری را تجربه کنند. 

 

تادالافیل

 

مکانیسم اثر تادالافیل

عملکرد تادالافیل به این صورت است که دارو  باعث افزایش جریان خون در ناحیه آلت تناسلی می‌شود؛ طوری‌که با شل‌کردن عضلات صاف دیواره رگ‌های خونی و افزایش تولید یک ماده شیمیایی به نام نیتریک‌اکسید، باعث گشاد‌شدن رگ‌های خونی در آلت تناسلی شده و نعوظ قوی‌تر و پایدارتری ایجاد می‌شود. به عبارت ساده‌تر، تادالافیل فرایند طبیعی نعوظ را که توسط تحریک جنسی آغاز می‌شود، تسهیل می‌کند.

قرص تادالافیل 20 برای چیست؟

یکی از سایت‌هایی که برای تدوین این مقاله به آن استناد کرده‌ایم www.webmd.com است که کاربردهای مختلف قرص تادالافیل 20 را به شرح زیر بیان می‌کند.

Tadalafil is a medicine that is commonly used for the following conditions.

Erectile dysfunction, a condition where you have trouble getting or keeping an erection
Pulmonary arterial hypertension, a condition where you have high blood pressure in the blood vessels that carry blood from your heart to your lungs
Benign prostatic hyperplasia (BPH), a condition where the prostate gland has become enlarge
.Tadalafil may also be used for other conditions as determined by your healthcare provider

"تادالافیل دارویی است که معمولا برای شرایط زیر استفاده می‌شود. اختلال نعوظ، وضعیتی که در آن برای نعوظ یا حفظ آن مشکل دارید. فشار‌خون شریانی ریوی، وضعیتی که در آن فشار‌خون بالا در رگ‌های خونی که خون را از قلب به ریه‌ها می‌برند، دارید. هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH)، وضعیتی که در آن غده پروستات بزرگ شده است.
تادالافیل همچنین ممکن است برای سایر شرایطی که توسط پزشک شما تعیین می‌شود استفاده شود."

تادالافیل کاربردهای مختلفی دارد و پزشک متخصص با توجه به شرایط هر فرد، دوز متفاوتی از این دارو را تجویز می‌کند. در ادامه به بررسی کاربردهای این داروی تاثیرگذار خواهیم پرداخت.

1. درمان اختلال نعوظ

تادالافیل با افزایش جریان خون به آلت تناسلی، به مردان کمک می‌کند تا نعوظ قوی‌تر و طولانی‌تری را تجربه کنند.

2. درمان علائم بزرگ‌شدن خوش‌خیم پروستات

این دارو عضلات مثانه و پروستات را شل می‌کند و به بهبود جریان ادرار و کاهش نیاز مکرر به ادرار‌کردن، شب‌ادراری و جریان ضعیف ادرار کمک می‌کند.

3. درمان فشار‌خون شریانی ریوی

تادالافیل رگ‌های خونی در ریه‌ها را گشاد کرده و به بهبود عملکرد قلب و کاهش فشار خون در ریه‌ها کمک می‌کند.

دوز و نحوه مصرف تادالافیل

تادالافیل معمولا به‌صورت قرص خوراکی مصرف می‌شود. دوز دقیق و نحوه مصرف این دارو توسط ویزیت متخصص داخلی در منزل تعیین می‌شود و  فاکتورهای مختلفی مانند شدت بیماری، سن بیمار و داروهای مصرفی او بستگی دارد. حالا باید بدانید که اثر قرص تادالافیل چند ساعت است؟ به‌طور کلی، این دارو حدود 30 دقیقه قبل از فعالیت جنسی مصرف می‌شود و اثر آن تا 36 ساعت باقی می‌ماند. باید توجه داشت که این دارو برای استفاده روزانه نیز تجویز می‌شود و مهم است که دستورالعمل‌های پزشک را به‌دقت رعایت کرده و از تغییر دوز یا قطع خودسرانه دارو خودداری نمایید. همچنین، مصرف بیش از حد تادالافیل می‌تواند خطرناک باشد و عوارض جانبی جدی ایجاد کند.

عوارض جانبی تادالافیل

تادالافیل 20 یا هر دوز دیگر مانند هر داروی دیگری، ممکن است عوارضی را به‌همراه داشته باشد. باید دانست که اکثر این عوارض خفیف بوده و معمولاً به‌مرور زمان برطرف می‌شوند. سردرد، یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی تادالافیل است. سوء‌هاضمه شامل علائمی مانند سوزش سر‌دل، نفخ و حالت تهوع می‌تواند از عوارض جانبی این دارو باشد. درد عضلانی و کمر‌دردی که بعد از مصرف تادافیل ایجاد می‌شود، معمولا خفیف بوده و با گذشت زمان برطرف می‌شود. گرفتگی بینی، قرمزی صورت و تاری دید نیز از عوارض کوتاه‌مدت و موقتی داروی تادافیل است.

عوارض جانبی جدی‌تری در مصرف تادالافیل وجود دارد که می‌توان به نعوظ طولانی‌مدت  اشاره کرد. اگر نعوظ بیمار بیش از 4 ساعت طول بکشد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند. همچنین تادالافیل می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را در برخی افراد افزایش دهد. افرادی که بیماری قلبی، فشارخون بالا یا کلسترول بالا دارند، باید هنگام ویزیت پزشک در منزل به او اطلاع دهند تا پزشک برای جلوگیری از عوارض تداخل تادالافیل با داروهای دیگر، جایگزینی برای این دارو تجویز کند. ناگفته نماند که در موارد نادر، تادالافیل می‌تواند باعث از‌دست‌دادن ناگهانی بینایی شود.

عوامل موثر بر شدت عوارض جانبی

هر دارویی عوارض خاص خود را دارد که باید پیش از مصرف، آگاهی کامل درباره آن کسب کنید. قرص تادالافیل نیز از این قاعده مستثنی نیست ولی فاکتورهایی وجود دارد که بر شدت این عوارض می‌افزاید و در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • دوز مصرفی: با افزایش دوز قرص مصرفی، احتمال بروز عوارض جانبی نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • سن و وضعیت سلامتی: افراد مسن و و همچنین افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، ممکن است نسبت به عوارض جانبی قرص تادالافیل حساس‌تر باشند.
  • تداخلات دارویی: مصرف هم‌زمان تادالافیل با برخی داروهای دیگر می‌تواند خطر بروز عوارض جانبی را افزایش دهد. در ادامه به تداخلات این قرص با سایر داروها اشاره خواهیم کرد.

برای کاهش عوارض جانبی رعایت دوز تجویزی پزشک را در اولویت قرار دهید؛ زیرا مصرف بیش از حد تادالافیل خطر بروز عوارض جانبی و حتی اوردوز را افزایش می‌دهد.

 

قرص تادالافیل

 

تداخلات دارویی با قرص تادالافیل

نمونه‌هایی از داروهایی که می‌تواند باعث تداخل با تادالافیل شود، شامل موارد زیر هستند.

داروهای درد قفسه سینه(نیترات‌ها)

نیتروگلیسیرین، ایزوسوربایددی‌نیترات و نیتریت‌بوتیل در دسته داروهایی که برای تسکین درد قفسه تجویز می‌شوند، قرار می‌گیرند. اگر فردی تادالافیل را با این نیترات‌ها مصرف کند، فشار خون او ممکن است ناگهان به سطح خطرناکی کاهش پیدا کرده و  باعث بیهوشی او شود.

داروهای فشارخون یا پروستات(مسدود‌کننده‌های آلفا)

ترازوسین، تامسولوسین، دوکسازوسین، پرازوسین و آلفوزوسین در تداخل مستقیم با قرص تادالافیل هستند.

داروهای خاص ایدز

ریتوناویر، لوپیناویر، ریتوناویر داروهای خاصی برای کنترل بیماری ایدز هستند و مصرف Tadalafil با این داروها می تواند سطح تادالافیل را در خون بیمار افزایش داده و منجر به کاهش فشار‌خون، سرگیجه، غش و اختلالات بینایی و در مردان نیز منجر به پریاپیسم شود.

داروهای ضد قارچ خوراکی

کتوکونازول و ایتراکونازول که داروهای ضد‌قارچ هستند؛ با تادالافیل سازگاری ندارند و باعث افزایش سطح تادالافیل در خون بیمار می‌شوند و کاهش فشار‌خون، سرگیجه، غش و اختلالات بینایی را به‌همراه دارند.

برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها

مصرف آنتی بیوتیک‌ها مانند کلاریترومایسین و یا آزیترومایسین با Tadalafil سطح تادالافیل را در خون بیمار افزایش داده و منجر به کاهش فشار‌خون، سرگیجه، غش و مشکلات بینایی می‌شود.
ریفامپین دارویی است که سطح تادالافیل را در خون کاهش داده و از عملکرد خوب تادالافیل جلوگیری می‌کند.

سایر داروهای اختلال نعوظ

ازآنجا‌که قرص سیلدنافیل و واردنافیل همان عملکرد تادالافیل را دارند، در‌صورت مصرف هم‌زمان با Tadalafil، خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش می‌دهند.

سایر داروهای فشارخون شریانی ریوی

درصورتی‌که ریوسیگوات با تادالافیل مصرف شود؛ فشار‌خون بیمار را ناگهان به‌میزان خطرناکی پایین می‌آورد.

داروهای اسید معده

هیدروکسید منیزیم و هیدروکسید آلومینیوم با قرص تادالافیل باعث جلوگیری از جذب تادالافیل می‌شوند‌.

داروهای صرع

مصرف فنی توئین، کاربامازپین، فنوباربیتال با تادالافیل سطح آن را در خون بیمار کاهش داده و از عملکرد خوب تادالافیل جلوگیری می‌کنند.

برخی از داروهای قلبی

آملودیپین، متوپرولول در واقع میانه خوبی با تادالافیل ندارند.

موارد منع مصرف تادافیل

تادالافیل برای برخی افراد که بیماری قلبی، فشار خون پایین، مشکلات کبدی یا کلیوی شدید، اختلالات خونی دارند، مناسب نخواهد بود. همچنین افرادی که به این قرص حساسیت دارند، نباید از آن استفاده کنند. درضمن Tadalafil برای زنان و کودکان نیز مناسب نیست.

مصرف هم‌زمان تادالافیل با نیترات‌ها می‌تواند خطرناک باشد و افت شدید فشار‌خون را به‌همراه داشته باشد. بنابراین بیمار قبل از مصرف تادالافیل، باید حتماً با پزشک مشورت نماید. چنانچه بیمار پس از مصرف تادالافیل دچار عارضه جانبی جدی شد، باید بلافاصله برای بالا بردن سریع فشار یا کاهش سایر عوارض، با پزشک خود تماس بگیرید.

تفاوت تادالافیل با سایر داروهای درمان اختلال نعوظ

تادالافیل دارویی کاربردی برای درمان اختلال نعوظ است که به گروه مهارکننده‌های فسفودی استراز نوع 5 متعلق است. این دارو با شل‌کردن عضلات صاف دیواره رگ‌های خونی و افزایش جریان خون به آلت تناسلی، به ایجاد و حفظ نعوظ کمک می‌کند. اگرچه تادالافیل و سایر داروهای اختلال نعوظ، مکانیسم عمل مشابهی دارند اما تفاوت‌هایی در مدت زمان تاثیر، مدت ماندگاری و برخی عوارض جانبی بین آن‌ها دیده می‌شود. تفاوت اصلی تادالافیل یا سایر داروهای اختلال نعوظ، مدت‌زمان اثرگذاری طولانی‌تر آن است. به همین دلیل، تادالافیل به‌عنوان "قرص آخر هفته" شناخته می‌شود و به مردان این امکان را می‌دهد تا در هر زمانی از روز، بدون نیاز به برنامه‌ریزی، رابطه جنسی داشته باشند. بااین‌حال، انتخاب بهترین دارو برای هر فرد باید با توجه به شرایط پزشکی، سبک زندگی و توصیه‌های پزشک انجام شود.

 

قرص تادالافیل تاخیری است

 

آیا تادالافیل اعتیادآور است؟

باید بگوییم که تادالافیل اعتیادآور نیست. این قرص دارویی است که برای درمان اختلال نعوظ و برخی بیماری‌های دیگر تجویز می‌شود و مکانیسم اثر آن بر‌اساس افزایش جریان خون است. این دارو باعث ایجاد وابستگی یا اعتیاد نمی‌شود. ولی مصرف خودسرانه و بیش از دوز تجویز‌شده، ممکن است سبب عوارض جانبی شود. بنابراین، همواره باید قبل از مصرف هر دارویی، از جمله تادالافیل، با پزشک مشورت کنید و  توصیه‌های او را به دقت رعایت کنید.

اوردوز با تادالافیل

اوردوز با تادالافیل یک اورژانس پزشکی است که نیاز به مراقبت و رسیدگی فوری دارد. تادالافیل دارویی است که برای درمان اختلال نعوظ تجویز می‌شود و مصرف بیش از حد آن می‌تواند عوارض جانبی جدی از جمله کاهش فشار‌خون شدید، ضربان قلب نامنظم، مشکلات تنفسی و حتی سکته قلبی یا مغزی را به‌دنبال داشته باشد. اگر از اطرافیان شما، کسی به‌طور تصادفی یا عمدی مقدار زیادی تادالافیل مصرف کرده، بلافاصله با اورژانس تماس گرفته و یا اینکه او را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنید. به یاد داشته باشید که اوردوز با این دارو نباید در خانه و بدون نظارت پزشک انجام شود.

اهمیت تجویز قرص تادالافیل توسط دستور مستقیم پزشک

در‌نهایت حالا می‌دانید که مصرف بی‌رویه این قرص می‌تواند چه عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. از همین رو بسیار اهمیت دارد که با یک پزشک متخصص، پیش از مصرف آن مشورت کنید و آن را مطابق دستور میل کنید. با وجود خدمات درمانی در منزل می‌توانید با سرعت بالاتری به تجویز و استفاده از قرص تادالافیل برسید. همراه طب با کمک پزشکان و متخصصان می‌تواند این ویزیت و درمان راحت و سریع را برای شما فراهم کند.

‌نظرات کاربران


حسین احمدزاده 1403/10/18
سلام ممنون از مطالب عالی و مفید تون
ادمین 1403/10/19
سلان وقت شما بخیر رضایت شما عزیزان افتخار ماست