آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

ضربان قلبتان تند است؟ تاکی کاردی را جدی بگیرید!


تاکی کاردی

تاکی کاردی از مشکلات قلبی است که در آن قلب بیشتر از حد نرمال می‌تپد. گاهی‌اوقات این تپش غیر‌عادی، به‌دلیل فعالیت بیش از حد است و بعد از مدتی از بین می‌رود. در حالت دیگر، این مشکل می‌تواند موجب اختلال در زندگی روزمره فرد شود. اگر با ضربان قلب نامنظم دست‌وپنجه نرم می‌کنید، باید اطلاعات کافی درباره آن به دست آورید و دنبال درمان باشید. در ادامه این مقاله قصد داریم درباره اینکه تاکی کاردی چیست، چه انواعی دارد و چگونه درمان می‌شود، صحبت کنیم.

تاکی کاردی چیست و انواع آن کدام است؟

تعداد ضربان قلب نرمال یک فرد بالغ در حالت استراحت بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه دارد. اگر ضربان قلب در این شرایط بیشتر از 100 باشد، تاکی کاردی (Tachycardia) اتفاق می‌افتد. در واقع اگر ضربان قلب فرد در یک دقیقه با میزان فعالیت او تناسب نداشته باشد، غیر‌طبیعی محسوب می‌شود. جهت اطمینان از سلامت قلب در چنین شرایطی، استفاده از خدمات اکو در منزل پیشنهاد خوبی است. برای اینکه با این مشکل بیشتر آشنا شوید، در ادامه به انواع تاکی‌کاردی اشاره خواهیم کرد.

1. فیبریلاسیون دهلیزی (AFIB)

این شایع‌ترین نوع از تاکی‌کاردی است که طی آن سیگنال‌های الکتریکی نامنظم از حفره‌های بالایی قلب به‌نام دهلیز شروع می‌شود. این سیگنال‌ها باعث ایجاد ضربان قلب سریع و ناراحتی در طول شبانه‌روز می‌شوند. معمولا تاکی کاردی فیبریلاسیون دهلیزی موقتی است ولی گاهی تا زمان درمان ادامه خواهند داشت.

2. فلوتر دهلیزی

فلوتر دهلیزی شباهت زیادی با نوع قبلی تاکی‌کاردی یعنی AFIB دارد ولی در این نوع، ضربان قلب منظم‌تر است. گاهی فلوتر دهلیزی به‌صورت خود‌به‌خود از بین می‌رود و گاهی نیز به درمان توسط پزشک نیاز دارد. برای اطمینان از نوع تاکی‌کاردی می‌توانید از خدمات ویزیت متخصص قلب در منزل استفاده کنید.

3. تاکی کاردی بطنی

یکی دیگر از انواع ضربان قلب سریع، تاکی کاردی بطنی است که از حفره‌های پایینی قلب به‌نام بطن شروع می‌شود. به‌دلیل ضربان سریع قلب، بطن‌ها پر نمی‌شوند و فشار آن از پمپاژ خون به بدن جلوگیری می‌کند. حمله‌های آن کوتاه است و بدون هیچ آسیبی، فقط چند ثانیه طول می‌کشد اما اگر بیشتر از چند ثانیه طول بکشد، می‌تواند برای جان بیمار خطرناک باشد.

4. تاکی کاردی فوق بطنی (SVT)

تاکی کاردی فوق بطنی اصطلاح گسترده‌ای است که شامل ریتم‌های نامنظم قلب از بالای حفره‌های پایین قلب می‌شود. حمله‌های این نوع تاکی‌کاردی به‌صورت ناگهانی آغاز و پایان می‌یابد.

5. فیبریلاسیون بطنی

یکی از آریتمی های خطرناک قلبی، فیبریلاسیون بطنی است. اگر بعد از چند دقیقه ریتم قلب تنظیم نشود، می‌تواند برای بیمار کشنده باشد. در این نوع تاکی‌کاردی، سیگنال‌های الکتریکی سریع و بسیار نامنظم باعث لرزش حفره‌های پایینی قلب می‌شوند. معمولا افرادی که به این نوع آریتمی دچار می‌شوند، بیماری قلبی دارند.

6. تاکی کاردی سینوسی

یکی دیگر از انواع آریتمی قلبی که بسیار هم شایع است، تاکی کاردی سینوسی نام دارد. در این آریتمی، سیگنال‌های الکتریکی از گره سینوسی دهلیزی قلب آغاز می‌شوند. اما علت تاکی کاردی سینوسی چیست؟ این آریتمی، معمولا در نتیجه عوامل استرس‌زا، ترس، ورزش و ننوشیدن مایعات کافی رخ می‌دهد. با انجام نوار قلب در منزل می‌توانید این نوع آریتمی را به‌خوبی شناسایی کنید.

 

تاکی کاردی

 

علت بروز تاکی کاردی چیست؟

تاکی‌کاردی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد در طول روز با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. گاهی اوقات، این مشکل بر فعالیت روزانه بیمار اثرات منفی زیادی می‌گذارد. برای اینکه از بروز این مشکل جلوگیری کنید، شناخت علائم آن کمک زیادی به شما می‌کند. در پاسخ به سوال علت تاکی کاردی چیست، باید به موارد زیر اشاره کنیم.

  • استرس
  • مصرف بیش از حد کافئین یا الکل
  • سیگار یا محصولات تنباکو
  • حمله قلبی و بیماری قلبی
  • عدم‌وجود خون کافی در عروق کرونر
  • مصرف داروهای خاص

درمان تاکی کاردی: آیا تاکی کاردی خطرناک است؟

همانطور که اشاره کردیم، تاکی‌کاردی با انواع مختلفی برای افراد پیش می‌آید. انتخاب روش درمانی یا بهترین دارو برای تاکی کاردی به نوع آن بستگی دارد. برای انتخاب هر‌یک از روش‌های درمانی این مشکل، باید با پزشک خود مشورت کنید. به‌جز استفاده از دارو یا روش‌های درمانی دیگر، باید سبک زندگی خود را نیز تغییر دهید و از استرس بپرهیزید. در ادامه این راهکارهای درمانی را ذکر خواهیم کرد.

  • ماساژدرمانی
  • خواب کافی
  • کاهش مصرف الکل و کافئین
  • دارودرمانی
  • کاردیوورژن
  • دفیبریلاتور قلبی قابل کاشت (ICD)

 

تاکی کاردی چیست

 

تشخیص زودهنگام تا درمان تاکی کاردی

تاکی کاردی از آن دسته مشکلات جسمی است که باید فورا توسط پزشک تشخیص داده شود. میزان آسیب و خطر این بیماری، به نوع آن بستگی دارد. اما نگران نباشید؛ زیرا با استفاده از داروها و سایر روش‌های درمانی می‌توانید علائم آن را مدیریت کنید تا با وجود آن، راحت‌تر زندگی روزمره را بگذرانید. باید اشاره کنیم که همراه طب انواع خدمات درمانی و تشخیصی مربوط به مشکلات قلبی را با بهترین پزشکان، متخصصان و کارشناسان این حوزه ارائه می‌دهد.

‌نظرات کاربران