آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
اگزما

علائم و درمان قطعی اگزما پوستی و تفاوت با قارچ


بسیاری از بیماری ها علائم مشابه اگزما یا همان حساسیت پوستی را ایجاد می کنند. در این مقاله درباره اینکه اگزما پوستی چیست ؟ علت و علائم اگزما در کودکان و بزرگسالان چگونه است ؟ یا به معرفی روش های شناخت اگزما از سایر بیماری ها مشابه مثل قارچ ها، انواع آن ، روش های تشخیصی و درمان همچون فصد خون می پردازیم. امروزه، فقط یک تماس با شرکت های خدمات درمان در منزل تهران مثل همراه طب لازم است تا خدمات فصد خون در منزل را دریافت کنید.

اگزما چیست ؟

اگزما، یک بیماری پوستی است که موجب خشکی پوست، خارش و برآمدگی در پوست می شود. دقت کنید که اگزما را با سرطان پوست یا بیماری خود ایمنی مانند پسوریازیس اشتباه نگیرید. زیرا بدن ما صرفا با قرارگیری در معرض یک یا چند محرک، از خود واکنش نشان می دهد. مثلا برخی از اشخاص به مواد شوینده حساسیت داشته و علائم اگزما را تجربه می کنند.

اگزما پوستی

علائم اگزما

هر نوع اگزما با علامت خاصی شناخته میشود اما به طور کلی علائم اگزما عبارتند از:

  • خارش شدید که ممکن است به زخم و عفونت پوستی منجر شود.
  • پوسته پوسته شدن مناطق درگیر با اگزما
  • خشکی در پوست
  • دانه دانه شدن یا وجود تاول های زیر
  • تغییر رنگ پوست به قرمزی
  • زبر و ضخیم شدن قسمت های از پوست به ویژه در پاها

با مشاهده تصاویر اگزما خونسردی خود را حفظ کرده و درباره روش های درمانی مثل فصد خون تحقیق کنید.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود کلیک کنید: تزریق سرم در منزل 

آیا اگزما مسری است؟

با اینکه میزان شیوع بیماری اگزما پوستی در بین جوامع انسانی بالاست اما مسری و واگیر دار نیست.

آیا اگزما خطرناک است ؟

اگزما به خودی خود خطرناک و کشنده نیست اما بودن در برخی از شرایط می تواند بیماری اگزما را مرگ آفرین کند. برای مثال، زمانی که عفونت مرتبط با اگزما درمان نشود و در تمام سطح بدن پخش شود، می تواند باعث سپسیس ( عفونت و التهاب خون ) شود که کشنده است.

 ورود باکتری خطرناکی به نام سلولیت از طریق پوست زخم شده در اثر خارش اگزما می تواند در صورت عدم درمان به مرگ منجر شود.

به همین دلیل، در درمان اگزما به بررسی و تشخیص عوامل عفونی اهمیت ویژه ای داده می شود.

درمان بیماری های پوستی تا دیابت با درخواست: ویزیت متخصص داخلی در منزل

انواع اگزما

بسته به عامل محرک و حساسیت زا، برای بیماری اگزما انواع مختلفی را در نظر می گیرند که عبارتند از:

درماتیت آتوپیک

یکی از شایع ترین، انواع اگزما در کودکان  است که اغلب کودکان زیر یک سال را با علائم خارش، خشکی و ترک خوردن پوست درگیر می کند.

درماتیت تماسی 

تماس پوستی با موادی همچون: لوازم آرایشی، عطرها، جواهرات، شوینده ها ، پاک کننده ها، اسید و گیاهان می تواند باعث بروز بثورات پوستی خارش دار ، متورم و ناراحت کننده شود که علائم آن، اغلب در طی چند روز پس از تماس ظاهر می شوند. این نوع اگزما دارای دو تقسیم بندی است. 1. درماتیت تماسی آلرژیک 2. درماتیت تماسی تحریک کننده

مشاوره و ویزیت شبانه روزی انواع متخصص با انتخاب گزینه : ویزیت در منزل

اگزمای دیسیدروتیک

این نوع از اگزما بیشتر در بانوان و افراد زیر 40 سال دیده میشود. از نشانه های اگزمای دیسیدروتیک می توان به وجود بثورات تاول دار در کف دست و پا یا کناره های انگشتان اشاره کرد. میزان سوزش و خارش با انجام فصد خون کاهش می یابد.

نورودرماتیت

از علائم واضح نورودرماتیت این است که با خارش شروع شده و اغلب باعث ظهور برجستگی های زبر و یا پوسته پوسته شدن مناطقی در گردن، مچ دست، ساعد، پاها یا ناحیه کشاله ران می شود.

اگزمای عددی ( درماتیت اگزماتوز نومولار)

از این نوع از اگزما لکه های سکه ای مانند، با بثورات خشن و خارش دار در درونشان ایجاد می شوند.

درماتیت سبورئیک

با اینکه محل اثر اگزمای درماتیت سبورئیک، عمدتا پوست سر شماست اما امکان درگیری پوست در نواحی چرب بدن مانند صورت، کناره های بینی، ابروها، گوش ها، پلک ‌ها و سینه نیز وجود دارد. علائم اگزما سبورئیک شامل: لکه های پوسته پوسته، پوست ملتهب و شوره سر می باشد.

تهیه دارو و تزریق انواع داروهای تزریقی: تزریقات در منزل شبانه روزی

دلیل بیماری اگزما چیست ؟

از آنجایی که عامل بیماری اگزما ، یک یا چند ماده محرک است و برای هر فردی، عامل محرک متفاوتی وجود دارد؛ پس می توان در پاسخ به این پرسش که دلیل بیماری اگزما چیست؟ باید گفت که برقراری تماس فیزیکی با هر نوع ماده حساسیت زا مثل: گرده گلها، گیاهان، شوینده ها، لوازم آرایشی، فلزات، برخی از جواهرات، پاک کننده ها، صابون، مدفوع حیوانات خانگی، اثرات بجا مانده از سوسک ها و... می تواند علت اگزما در کودکان و بزرگسالان باشد.

آیا بیماری های خودایمنی، تاثیری در اگزما دارند؟

برخی از بیماری های خود ایمنی، باعث بروز بثورات پوستی میشوند. مبتلایان به این نوع از خود ایمنی، بیشتر در معرض اگزما هستند.

دیگر نیازی به حرکت دادن استخوان های آسیب دیده نیست: رادیولوژی در منزل

فرق اگزما و قارچ

بیماری اگزما و قارچ در موارد زیر تفاوت دارند:

  • اگزما مسری نیست اما برخی از عفونت های قارچی واگیردار هستند. بنابراین، مشاهده علائم مشابه در چندین نفر از اعضای خانواده به طور همزمان می تواند احتمال آلودگی با عفونت قارچ را تقویت نماید.
  •  در اگزما هرچه تماس فیزیکی با عامل محرک بیشتر باشد، علائم گسترش می یابند. این در حالی است که عفونت قارچی بدون عامل خارجی و به راحتی پخش می شوند.
  • یکی از تفاوت های اگزما و قارچ در محل بیماری است. به طوری که می توان گفت: ناخن ها در اگزما درگیر نمی شوند اما عفونتهای قارچی به ناخن ها نیز سرایت می کنند.
  • شدت خارش در اگزما در مقایسه با قارچ خیلی بیشتر است.
  • علائم اگزما می آیند و میروند اما برای عفونت های قارچی راه حلی، به جز استفاده از داروهای ضد قارچ وجود ندارد.