آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

پشت پرده سینوزیت: علل، علائم، انواع و پیشگیری


سینوزیت

آیا تا به حال به دلایل مختلفی مثل سرماخوردگی با مشکلات تنفسی مواجه شده‌اید؟ این مشکلات می‌توانند زندگی روزمره را به‌طور جدی دچار اختلال کنند. سینوزیت یکی از همین بیماری‌هایی است که با علائمی که دارد می‌تواند تنفس را مختل کند. اما این بیماری با سایر مشکلات جسمی اشتباه گرفته می‌شود؛ پس باید با آن به‌خوبی آشنا شوید. در ادامه قصد داریم به علائم سینوزیت، علت ابتلا، راه‌های پیشگیری و سایر جزئیات مربوط به سینوزیت بپردازیم.

 

سینوزیت آلرژیک

 

علت سینوزیت چیست؟

به‌طور کلی، عوامل مختلفی می‌تواند باعث بروز سینوزیت شود اما هر عاملی که باشد دلیل حبس مایعات در سینوس‌ها خواهد بود و این شرایط به میکروب‌ها اجازه رشد می‌دهد. با اینکه مهم‌ترین دلیل بروز این مشکل، ویروس‌ها هستند اما عفونت باکتریایی هم می‌تواند منجر‌به سینوزیت شود. محرک‌هایی مثل آلرژی، آسم و آلاینده‌های موجود در هوا مثل مواد شیمیایی از دلایل این مشکل هستند. یکی از مقاله‌هایی که باید به آن استناد کنیم، از سایت www.my.clevelandclinic.org است که دلایل سینوزیت را به‌طور دقیق‌تر در موارد زیر خلاصه می‌کند.

:Viruses, bacteria, fungi and allergens can cause sinusitis. Specific triggers for sinusitis include
The common cold
The flu (influenza)
Streptococcus pneumoniae bacteria
Haemophilus influenza bacteria
Moraxella catarrhalis bacteria
Nasal and seasonal allergies

ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و آلرژن‌ها می‌توانند باعث سینوزیت شوند. محرک‌های خاص سینوزیت هم شامل موارد زیر هستند:

  • سرماخوردگی
  • آنفولانزا
  • باکتری استرپتوکوک پنومونیه
  • باکتری هموفیلوس آنفولانزا
  • باکتری موراکسلا کاتارالیس
  • آلرژی بینی و فصلی

برای بررسی علل بیماری‌ها می‌توانید از ویزیت متخصص گوش و حلق و بینی در منزل استفاده کنید.

علائم سینوزیت

حالا باید بدانید که علائم و نشانه‌های سینوزیت چیست که تا حد امکان آن را با مشکل یا بیماری دیگر اشتباه نگیرید. علائم، برحسب مدت زمان ابتلا به سینوزیت و شدت آن می‌تواند متفاوت باشد که شامل موارد زیر می‌شوند.

  • ترشحات بینی (سبز یا زرد)
  • گلو‌درد
  • سرفه
  • بوی بد دهان
  • تب
  • سر‌درد
  • کاهش حس بویایی و چشایی
  • دندان‌درد
  • بینی کیپ یا آبریزش بینی
  • درد یا فشار صورت
  • حساسیت یا تورم اطراف چشم، بینی، گونه و پیشانی

آشنایی با علائم میگرن عصبی یا سینوزیت به افزایش سرعت بهبودی کمک می‌کند.

 

سینوزیت

 

سینوس چیست و انواع سینوزیت کدام است؟

سینوس‌ها 4 حفره جفت در قسمت سر هستند که معابر باریک آن‌ها به یکدیگر وصل می‌شوند. سینوس‌ها مخاطی می‌سازند که باید از مجرای بینی خارج شود. این فرایند به تمیزی بینی از باکتری‌ها، آلرژن‌ها و سایر میکروب‌ها (عوامل بیماری‌زا) کمک می‌کند. برای آشنایی بهتر با این بیماری باید با انواع آن آشنا شوید. در ادامه بر‌اساس فاکتورهای خاصی انواع این بیماری را دسته‌بندی کرده‌ایم.

مدت زمان درگیری

انواع سینوزیت بر‌اساس مدت زمان درگیری با آن، به حاد، تحت حاد، مزمن و عود‌کننده تقسیم می‌شود.

  • سینوزیت حاد: علائمی مثل احتقان بینی، درد، فشار صورت و کاهش بویایی دارد که کمتر از 1 هفته طول می‌کشد. معمولا این نوع از Sinusitis با ویروس‌هایی مثل
  • سرماخوردگی ایجاد می‌شود.
  • سینوزیت تحت حاد: این نوع دیگری از بیماری است که حدود 4 تا 12 هفته طول می‌کشد.
  • سینوزیت مزمن: نوع مزمن آن حداقل 12 هفته طول می‌کشد و باکتری‌ها دلیل اصلی آن هستند.
  • سینوزیت عود‌کننده: این نوع بیماری عود‌کننده یا مکرر است که 4 بار یا بیشتر در سال عود می‌کند و هر بار کمتر از 2 هفته طول می‌کشد.

در‌صورت لزوم می‌توانید برای کاهش علائم انواع بیماری‌ها از خدمات وصل سرم در منزل استفاده کنید.

منشاء ابتلا

همانطور که اشاره کردیم ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌توانند منشاء ابتلا به سینوزیت آلرژیک یا انواع دیگر آن باشند. باکتری‌ها می‌توانند به‌صورت مستقل باعث این شرایط شوند یا پس از یک سینوزیت ویروسی بروز پیدا کنند. اگر با علائمی مثل گرفتگی بینی و درد صورت مواجه هستید که بعد از 10 روز از بین نمی‌رود، احتمالا به سینوزیت باکتریایی دچار شده‌اید. شاید علائم آن از بین برود اما پس از مدتی دوباره بر‌می‌گردد و از علائم اولیه آن حادتر خواهد بود. نوع دیگری از این نوع بیمار وجود دارد که به سینوزیت قارچی مشهور است و معمولا جدی‌تر از انواع دیگر آن محسوب می‌شود. اگر سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید، احتمال وقوع آن بیشتر خواهد بود.

 

سینوزیت چیست

 

درمان سینوزیت و خشکی بینی

دغدغه اصلی افرادی که با مشکل سردرد سینوزیت یا سایر علائم آن درگیر هستند، درمان است. برحسب علائم و مدت زمان ابتلا به آن گزینه‌های درمانی مختلفی وجود دارد. این گزینه‌ها شامل درمان‌های خانگی، مصرف دارو و بهبودی با طب سنتی است. علاوه‌بر آن، نکاتی نیز وجود دارد که با رعایت آن‌ها می‌توانید این مشکل را کنترل کنید.

راه پیشگیری از سینوزیت چیست؟

بر‌حسب منشاء این بیماری، راهکارهایی وجود دارد که برای کاهش خطر ابتلا به این مشکل کاربردی است. این راهکارها شامل موارد زیر هستند.

  1. طبق دستور پزشک، بینی خود را با آب و نمک شستشو دهید.
  2. در‌صورت توصیه پزشک از اسپری بینی استروئیدی استفاده کنید.
  3. در‌صورت سیگار‌کشیدن، آن را ترک کنید و از قرارگیری در معرض دود آن بپرهیزید.
  4. دست‌ها را خوب بشویید و عادات کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را در زندگی خود جای دهید.
  5. از اقدامات پیشگیری از آلرژی مثل دارو، واکسن و اجتناب از محرک‌ها (گرد‌وغبار و دود) استفاده کنید.
  6. به‌جای درمان سریع حمله آسم یا استفاده از دارو برای بهبود علائم سینوزیت آلرژیک می‌توانید از آن‌ها پیشگیری کنید.

 

علائم سینوزیت

 

تمایز سینوزیت با سرماخوردگی و کووید

سرماخوردگی، کرونا، آلرژی و سینوزیت همگی علائمی مشابه دارند و گاهی تشخیص آن‌ها از یکدیگر کمی دشوار است. سرماخوردگی معمولا با علائم زیاد بروز می‌کند، به‌مرور اوج می‌گیرد و به‌آرامی ناپدید می‌شود. در ضمن سرماخوردگی ممکن است چند روز تا یک هفته طول بکشد. آلرژی که با عطسه، خارش بینی و چشم، آبریزش بینی و ترشحات مخاط گلو همراه است در فواصل خاصی ظاهر می‌شود از طرف دیگر هم کووید علائمی مثل تنگی نفس و تب را ایجاد می‌کند. نکته این‌جاست که همه این سه مورد می‌تواند باعث بروز علائم عفونت سینوسی شوند. برای اینکه از ابتلا به هر یک از این موارد مطمئن شوید، می‌توانید از خدمات ویزیت آنلاین استفاده کنید.

سینوزیت و مراجعه به پزشک

به‌طور کلی هر زمان که با علائم سینوزیت مزمن مواجه شدید، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید. علاوه‌بر آن، اگر با وجود مصرف دارو همچنان با علائم نگران‌کننده روبه‌رو هستید، باید با پزشک خود مشورت کنید. با ابتلا به این بیماری باید یاد بگیرید که با آن زندگی کنید. در ابتدا می‌توانید داروهای بدون نسخه یا درمان خانگی را امتحان کنید اما با دیدن علائم مکرر، نیاز به بررسی بیشتر آن وجود دارد. با وجود همراه طب در این راه تنها نیستید؛ زیرا مجموعه‌ای از بهترین پزشکان و کارشناسان آماده هستند تا انواع خدمات پزشکی در منزل را به شما ارائه دهند.

‌نظرات کاربران