آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

میگرن عصبی چیست و چه علائمی دارد؟


میگرن عصبی چه علائمی دارد

میگرن عصبی چه علائمی دارد؟ سردرد‌های شدید و ضربان‌دار از شاخصه‌های اصلی میگرن عصبی است. میگرن که در گروه بیماری‌های اعصاب و روان قرار می‌گیرد، با ویزیت توسط متخصص مغز و اعصاب، شناسایی شده و با استفاده از روش‌هایی مثل حجامت از شدت علائم و تعداد حملات آن کاسته می‌شود. در ادامه این مقاله قصد داریم به علت، علائم، درمان و سایر جزئیات مربوط به میگرن عصبی بپردازیم.

علت میگرن عصبی

هنوز مشخص نیست که چه اتفاقی می‌افتد که فرد، دچار میگرن عصبی می‌شود. اما تصور پزشکان بر این است که فاکتورهایی مانند ژنتیک و عوامل محیطی در ایجاد آن و تشدید علائمش نقش مهمی خواهند داشت. برای بهبود این سردردها می‌توانید از خدمات ویزیت در منزل استفاده کنید. موارد زیر می‌توانند از محرک‌های میگرن عصبی باشند.

  • مصرف داروهای هورمونی
  • داشتن استرس
  • مصرف غذاهایی مثل سرکه، شکلات، مواد غذایی دارای نگهدارنده یا نیترات
  • کمبود خواب
  • قرار‌گرفتن در محیط‌هایی با نورهای روشن
  • شنیدن اصوات بلند
  • استشمام بوی قوی

میگرن چیست؟

خوب است در ابتدای امر به این نکته که میگرن عصبی چیست و چه علائمی دارد بپردازیم. در واقع میگرن یک سردرد شدید است که دردی ضربان‌دار در یک طرف سر ایجاد می‌کند. مراحل مختلف سردرد میگرنی حداقل 4 ساعت طول می‌کشد ولی می‌تواند روزهای متمادی ادامه داشته باشد. در ادامه، به این مراحل (Stage) سردرد میگرنی بیشتر می‌پردازیم. در‌صورت بروز سردرد یا سایر مشکلات برای فرزندتان می‌توانید از خدمات ویزیت متخصص اطفال در منزل استفاده کنید.

درمان میگرن عصبی چیست؟

درمان میگرن عصبی با هدف کاهش تعداد حملات و شدت علائم صورت می‌گیرد؛ زیرا درمان قطعی برای از‌بین‌بردن کامل میگرن عصبی وجود ندارد. پزشک بعد از ویزیت از روش‌های زیر برای درمان این بیماری استفاده می کند.

  • داروهای مسکن
  • داروهای ضد‌تهوع مثل اندانسترون
  • انجام حجامت در منزل
  • مصرف داروهای تریپتان
  • استفاده از داروهای ضد‌افسردگی
  • انجام بوتاکس
  • داروهای ضد‌اضطراب

 

میگرن عصبی چه علائمی دارد

 

روش‌های پیشگیری از میگرن عصبی

به‌طور کلی، امکان پیشگیری از میگرن عصبی وجود ندارد و فقط می‌توانید اقداماتی را به کار بگیرید که کمتر دچار سردرد شوید. در ادامه، این اقدامات را مورد بررسی قرار داده‌ایم تا بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

  1. دقت کنید که بعد از قرار‌گرفتن در چه محیط‌هایی یا خوردن چه خوراکی‌هایی، دچار علائم میگرن عصبی می‌شوید و از آن‌ها اجتناب کنید.
  2. برنامه خواب خود را تنظیم کنید، به‌گونه‌ای که 8 ساعت نیاز روزانه تامین شود.
  3. برنامه‌ای منظم برای انجام فعالیت‌های ورزشی در طول هفته داشته باشید.
  4. از روش‌های کاهش استرس مثل سفر، مدیتیشن و ورزش استفاده کنید.
  5. وعده‌های غذایی را در زمان مشخص و طبق برنامه میل کنید.
  6. میزان مصرف روزانه آب (حتما 8 لیوان در روز) را به‌منظور هیدراته‌ماندن کنترل نمایید.
  7. ویزیت متخصص داخلی می‌تواند به‌منظور درمان و مشورت انتخاب شود.

به‌جز ویزیت ویزیت پزشک، روش‌های تشخیصی مثل رادیولوژی در منزل می‌تواند به تشخیص بیماری‌ها کمک کند.

در مراحل مختلف میگرن عصبی چه علائمی دارد؟

سوال مهمی که باید به آن بپردازیم این است که میگرن عصبی چه علائمی دارد؟ تعداد حملات و تجربه علائم میگرن عصبی از فردی به فرد دیگر متغیر است به‌گونه‌ای که برخی از افراد ممکن است فقط چند بار در سال میگرن عصبی را تجربه کنند، در‌حالی‌که برخی دیگر ممکن است هر روز این علائم را داشته باشند. به یاد داشته باشید که به‌جز سردرد باید علت درد قلب بعد از رابطه زناشویی را نیز پیدا کنید.
علائم میگرن را می‌توان در سه زمان قبل، حین و بعد از سردرد بررسی کرد. در ادامه به بررسی هر سه مرحله می پردازیم.

مرحله اول: پیش آگهی (Prodrome)

اولین علائم میگرن عصبی، 1 تا 2 روز پیش از آن ظاهر می‌شود و با تغییرات ظریفی به شما هشدار می‌دهد. این تغییرات شامل یبوست، تغییرات خلقی از افسردگی به سرخوشی، هوس غذا، سفتی گردن، تشنگی زیاد، ادرار مکرر و خمیازه زیاد هستند.

مرحله دوم: هاله (Aura)

5 دقیقه تا 1 ساعت، مدت زمانی است که این مرحله از میگرن عصبی (اورا) طول می‌کشد و بیشتر از 1 ساعت نخواهد بود. دیدن اشکال مختلف مثل نقاط روشن، از‌دست‌دادن بینایی، سوزن‌سوزن‌شدن پا یا بازو، ضعف و بی‌حسی یک طرف بدن یا صورت، مشکل در صحبت‌کردن، شنیدن صداها و تکان‌های غیر‌قابل‌کنترل از علائم این مرحله از میگرن است.

مرحله سوم: حمله (Attack)

با اینکه شدت و مدت زمان میگرن از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما همه علائم زیر را حتما هم‌زمان با سردرد حس می‌کنند. درد شدید و ضربان‌دار (معمولاً در یک سمت سر)، حالت تهوع و استفراغ، حساسیت به نور و صدا، گیجی و خستگی از نشانه‌های قرارگیری در این مرحله است.

مرحله چهارم: پس آگهی (Post-Drome)

بعد از فروکش کردن سردرد میگرنی، احساس گیجی و گاهی سرخوشی خواهید داشت. نداشتن انرژی و خستگی، مشکل در تمرکز و تغییرات خلقی از دیگر علائم این مرحله هستند. برای مواقعی که بیمار ناتوان یا مسن دارید، استفاده از خدماتی مثل وصل یا کشیدن سوند در منزل برای شما مناسب خواهد بود.

 

میگرن عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

 

زندگی با میگرن عصبی

اگر به این بیماری دچار شده‌اید، باید یاد بگیرید که چگونه با آن زندگی کنید. استفاده از داروهای مختلف به تجویز پزشک کمک می‌کند تا تعداد دفعات و میزان تاثیر علائم را کاهش دهید. از همین رو ویزیت پزشک برای تشخیص و درمان اهمیت زیادی پیدا می‌کند. در این راستا، همراه طب بهترین خدمات را برای ویزیت، درمان بیماری یا مشاوره‌های لازم مراقبت از بیمار بعد از سکته مغزی در منزل را ارائه می‌دهد.

‌نظرات کاربران