آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

میاستنی گراویس و لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان!


طول عمر بیماران میاستنی گراویس

آیا می‌دانستید لکنت زبان در کودکان یا بزرگسالان می‌تواند دلیلی مثل ابتلا به بیماری میاستنی گراویس داشته باشد؟ برای آگاهی از سایر علائم میاستنی گراویس، میزان خفیف یا شدید‌بودن، انواع آزمایشات تشخیصی، درمان قطعی این بیماری، عاقبت و طول عمر بیماران میاستنی گراویس و سایر اطلاعات مربوط به پرسش و پاسخ درباره بیماری ضعف عضله با ما همراه باشید.

بیماری میاستنی گراویس چیست؟

میاستنی گراویس در گروه بیماری‌های خود‌ایمنی قرار می‌گیرد. یعنی سیستم دفاعی بدن بنا به دلایل ناشناخته، به سیستم عصبی محیطی حمله کرده و عملکرد عضلات را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. متناسب با اینکه عصب کدام عضله آسیب دیده باشد؛ شاهد اختلال در عملکرد آن اندام خواهید بود. همانند اتفاقی که در بیماری ام‌اس می‌افتد.

علائم بیماری میاستنی گراویس

بیماران میاستنی گراو در مراحل اولیه بیماری علائم خفیفی دارند که در‌صورت عدم درمان یا تشخیص اشتباه می‌تواند شدیدتر شود. علائم بیماری میاستنی گراویس خفیف که به مرور شدیدتر می‌شوند، موارد زیر را در برمی‌گیرد.

  • مشکلات چشمی مانند افتادگی پلک
  • داشتن لکنت زبان
  • داشتن مشکلات بینایی مثل دوبینی یا تاری دید
  • مشکل جویدن یا بلعیدن
  • ضعف عضلانی در پاها، بازوها و دست‌ها
  • احساس خستگی مزمن
  • داشتن تنگی نفس

بیماری میاستنی گراویس در چه کسانی بیشتر دیده می‌شود؟

این بیماری بیشتر در سنین بین 20 تا 30 سال، خود را نشان می‌دهد اما نمی‌توان احتمال وجود آن را در سنین کمتر حتی در کودکان و نوزادان رد کرد. برای درمان بیماری‌های مربوط به کودکان باید ویزیت متخصص اطفال در منزل را در برنامه خود داشته باشید.

 

 

میاستنی گراویس

 

طول عمر بیماران میاستنی گراویس

اگر درباره طول عمر بیماران میاستنی گراویس نگران هستید، باید بدانید که این فاکتور به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل موارد زیر می‌شود.

سن بیمار

ابتلا به بیماری میاستنی گراویس در سنین کمتر، باعث می‌شود که بیماران طول عمر کمتری را تجربه کنند. در برخی مواقع با تشخیص پزشک، باید نوار مغز در منزل را برای اطمینان از سلامت خود بدهید.

شدت بیماری

طول عمر بیماران میاستنی گراویس تحت‌تاثیر شدت بیماری قرار می‌گیرد. در میاستنی گراویس خفیف، برعکس کسانی که به نوع شدید مبتلا هستند، طول عمر بیماران بیشتر است. به‌طور کلی، برای اینکه بتوانید با آگاهی بیشتر برای بهبودی قدم بردارید، باید درمان اسهال در خانه یا بیماری میاستنی گراویس را بشناسید.

بیماری‌های زمینه‌ای

داشتن سایر بیماری‌های مزمن مثل دیابت، مشکلات قلبی عروقی، فشار‌خون یا کلسترول بالا می‌تواند بر شدت بیماری افزوده و طول عمر بیماران میاستنی گراویس را کاهش دهد. در برخی از بیماری‌ها در‌صورت داشتن درد شدید می‌توانید با مشورت پزشک از آمپول کتورولاک استفاده کنید.

درمان درست

اقدام به‌موقع برای تشخیص و مراجعه به متخصص ماهر برای درمان مناسب می‌تواند طول عمر بیماران میاستنی گراویس را افزایش دهد. این نکته را در نظر داشته باشید که طول عمر بیماران مبتلا به میاستنی گراویس مشابه افراد سالم است؛ مگر اینکه اقدام مناسبی برای درمان صورت نگیرد و بیماری میاستنی گراویس در حالت شدیدتر رخ دهد. به‌جز میاستنی گراویس، باید برای تشخیص سایر بیماری‌ها، آزمایش‌های لازم مثل تست پاپ اسمیر در منزل را بدهید.

عاقبت بیماری میاستنی گراویس

از‌آنجا‌که عواملی مثل سن، نوع درمان، شدت بیماری و ابتلا به سایر بیماری‌های زمینه‌ای در افزایش یا کاهش طول عمر بیماران میاستنی گراویس موثر هستند؛ پس، پیشرفت‌هایی که در حوزه تشخیص، مراقبت و درمان صورت گرفته، می‌تواند عاقبت بهتری را برای بیماری میاستنی گراویس رقم بزنند. به‌طور کلی، نبودن در معرض عوامل میکروبی، اطلاع از داروهای ممنوع و مصرف داروهای کم‌عوارض می‌تواند عاقبت بیماری میاستنی گراویس را مانند افراد سالم کند.

آیا میاستنی گراویس کشنده است؟

پاسخ بله است اما در واقع شرایط تعیین کننده هستند؛ یعنی زمانی میاستنی گراویس کشنده است که شما سه عامل زیر را در نظر نگرفته و رعایت نکنید.

عفونت

بدن بیماران میاستنی گرایس در مقایسه با افراد سالم در برابر عوامل عفونی خطرناک از مقاومت کمتری، چه در میزان مبتلا‌شدن و یا در بحث بهبودی برخوردار است. به‌طوری که ابتلا به بیماری‌های عفونی می‌تواند خطر مرگ را برای بیماران میاستنی گرایس به‌دنبال داشته باشد. لذا از حضور در بیمارستان‌ها یا مراکز تجمعی که احتمال وجود عوامل میکروبی بالاست، جدا خودداری کرده و کارهای درمانی خود را از طریق شرکت ارائه دهنده خدمات درمانی در منزل انجام دهید.

بحران میاستنیک

مصرف داروهای محرک میاستنی یا کاهش مصرف آنتی‌کولین‌استرازها باعث کاهش استیل کولین در بدن خواهد شد که می‌تواند منجر به ایجاد یک وضعیت اورژانسی شده و بیماران میاستنی گراویس را با ضعف شدید عمومی، ضعف تنفسی، نارسایی تنفسی و مرگ روبه‌رو کند. بنابراین، اطلاع از نام داروهای ممنوع در میاستنی گراویس می‌تواند عاقبت مبتلایان به این بیماری را بهتر کند.

عوارض جانبی داروها

داروهایی که برای درمان قطعی میاستنی گراویس توسط متخصص تجویز می‌شوند، ممکن است دارای عوارض جانبی جدی باشند. به‌طوری که باعث مرگ بیماران میاستنی گراویس شوند. در زمان تجویز از میزان عوارض داروها مطمئن شوید تا عاقبت بهتری در انتظارتان باشد. با مراقبت‌های مناسب پزشکی و پیروی از یک برنامه درمانی، عاقبت بیماری میاستنی گراویس مثبت خواهد بود.

بهبود عاقبت بیماری میاستنی گراویس

برای بهتر‌شدن عاقبت بیماری میاستنی گراویس، انجام نکات زیر را به بیماران پیشنهاد می شود.

  • مراجعه منظم و مداوم به پزشک برای بررسی روند درمان و تعیین عملکرد مثبت داروها
  • رعایت کامل دستورالعمل‌های پزشک و مصرف دقیق و کامل داروها
  • داشتن برنامه ورزشی منظم و مداوم
  • کاهش استرس از طریق انجام تمرینات یوگا، مدیتیشن، مشاوره با روانشناس یا ارتباط با دوستان
  • رعایت رژیم غذایی سالم و متعادل

درمان قطعی میاستنی گراویس

متاسفانه تاکنون درمان قطعی میاستنی گراویس کشف نشده است و درمان‎های خانگی یا دارویی که برای این بیماری تجویز می‌شود، با هدف کنترل علائم، بهبود زندگی و کاهش عوارض بیماری میاستنی گراویس هستند. برای درمان انواع بیماری‌ها، تزریقات در منزل می‌تواند یک گزینه مناسب باشد.

منظور از کاهش علائم بیماری چیست؟ داروها با هدف از بین بردن ضعف عضلانی، خستگی و مشکل در تنفس تجویز می‌شوند.
چگونه درمان در بهبود کیفیت زندگی بیماران میاستنی گراویس موثر است؟ با افزایش توانایی انجام فعالیت‌های روزمره از طریق فیزیوتراپی و مصرف دارو شاهد بهبود زندگی‌شان خواهند بود.

منظور از عوارض بیماری میاستنی گراویس چیست؟ عفونت و نارسایی تنفسی از عوارض جدی بیماری میاستنی گراویس هستند که با دارو‌درمانی و تغییر سبک زندگی، سعی در جلوگیری از وقوع آنها می‌شود.

انواع درمان‌های میاستنی گراویس

همچون هر بیماری دیگری، بیماری میاستنی با داروها و روش‌های خاصی قابل کنترل است. هر یک از این روش‌ها و داروها، متناسب با نظر پزشک قابل استفاده هستند. در ادامه به روش‌های درمانی مختلف برای میاستنی گراویس اشاره می‌کنیم.

  1. دارودرمانی: با تجویز داروهای مهارکننده کولین‌استراز، داروهای کورتیکواستروئیدی، داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی به‌دنبال افزایش قدرت عضلات، کاهش التهاب و کنترل علائم بیماری میاستنی گراو هستند.
  2. ژن‌درمانی: با استفاده از جایگزین‌کردن ژن‌هایی که در بیماری دخیل هستند، از عود‌کردن بیماری میاستنی گراویس جلوگیری می‌کنند.
  3. تیمکتومی: با برداشتن غده تیموس که در قفسه سینه قرار دارد، شدت بیماری را کاهش می‌دهند.
  4. پلاسما‌درمانی: با استفاده از پلاسما میزان حساسیت گلبول‌های سفید را کاهش می‌دهند.
  5. ایمونوتراپی: در این روش نحوه عملکرد سیستم ایمنی را تقویت یا تغییر می‌دهند.

داروهای ممنوع در میاستنی گراویس

میاستنی گراویس همچون هر بیماری دیگری باید و نبایدهایی برای مراقبت و کنترل بیماری دارد. یکی از ممنوعیت‌هایی که درباره آن وجود دارد، مصرف داروهای خاصی است که باید از آن پرهیز شود. داروهای ممنوعه در میاستنی گراویس شامل جنتامایسین، آمیکاسین، آزیترومایسین، کلاریترومایسین، سوکسینیل‌کولین، روکورونیوم، ایمی‌پرامین، آمی‌تریپتیلین، دیازپام، لورازپام، هالوپریدول و کلرپرومازین می‌شوند.

 

لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان

 

تفاوت میاستنی گراو و ام اس

بیماری ام‌اس و میاستنی گراویس، هر دو بیماری خود‌ایمنی هستند که باعث آسیب‌دیدگی عصب عضلات می‌شوند اما در عین حال تفاوت‌هایی با هم دارند. برای مثال، در بیماری میاستنی گراویس، عصب صورت به‌طور معمول آسیب می‌بیند که علائم بیماری با انجام فعالیت، شدت می‌یابند در‌حالیکه در ام‌اس علائمی مثل عدم تعادل، ناهماهنگی بین اعضای بدن، مشکلات بینایی رخ می‌دهند که در میاستنی گراویس کمتر دیده می‌شوند. پس، تفاوت میاستنی گراو و ام‌اس در متفاوت‌بودن بروز علائم در نقاط خاص و نحوه پیشروی بیماری است. به یاد داشته باشید که برای بررسی علائم این بیماری‌ها یا سکته مغزی باید فورا با پزشک مشورت کنید.

دلیل اهمیت تشخیص میاستنی گراویس چیست؟

همانطور که اشاره کردیم، برای این بیماری درمان قطعی وجود ندارد و فقط می‌توان علائم آن را کنترل کرد. اما برای مدیریت کارآمد میاستنی گراویس، باید به‌زودی آن را تشخیص دهید. همراه طب انواع خدمات از ویزیت پزشک تا ارائه خدمات طب سوزنی در منزل را برای انواع بیماری‌ها ارائه می‌دهد.

‌نظرات کاربران


بهزاد محمدی 1403/09/27
دکتر مغزواعصابم دارید؟
ادمین 1403/09/28
سلام وقت شما بخیر بله شما میتوانید با تماس با کارشناسان همراه طب ز خدمات ویزیت متخصص مغزواعصاب درمنزل بهره مند شوید