صدای تق تق زانو
تق تق زانو، صدایی است که هنگام راه رفتن، خم شدن یا صاف شدن و نشست و برخاست ایجاد میشود. این صدا علت های مختلفی دارد. در این مقاله، به بررسی علل، علائم، تشخیص و درمان تق تق زانو میپردازیم. همچنین به شما خواهیم گفت که چگونه میتوانید از سلامت مفصل زانوی خود مراقبت کنید.
هر سوالی داشتید کلیک کنید و سوال خود را رفع کنید : ویزیت متخصص زنان در منزل
مفصل زانو را بشناسیم
شاید برایتان جالب باشد بدانید که مفصل زانو، مفصلی پیچیده است که از استخوانها، غضروفها، رباطها، تاندونها و کیسههای مفصلی تشکیل شده . این مفصل به شما امکان میدهد تا زانوی خود را خم و راست کنید، بچرخانید و به طرفین حرکت دهید.
از دیگر فعالیت های همراه طب میتونیم به ساکشن ریه در منزل اشاره کنیم.
نحوه عملکرد مفصل زانو
زمانی که شما زانوی خود را خم میکنید، عضلات ران که به چهار سر ران معروفند، منقبض شده و کشکک را به سمت بالا و استخوان ساق پا را به سمت جلو میکشند. در نتیجه این حرکت است که انتهای استخوان ران و استخوان ساق پا روی غضروف زانو می لغزند.رباطها و تاندونها به ثبات مفصل و جلوگیری از حرکت بیش از حد آن کمک میکنند.
هنگامی که شما زانوی خود را صاف میکنید، عضلات پشت ران یا همسترینگ منقبض شده و استخوان ساق پا را به عقب و کشکک را به پایین میکشند. این حرکت باعث میشود که انتهای استخوان های ران و ساق پا دوباره روی غضروف زانو قرار بگیرند.
مفصل زانو توسط شبکه پیچیدهای از اعصاب و رگهای خونی کنترل میشود.از شگفتی های مفصل زانو این است که این اعصاب و رگهای خونی به ارسال سیگنالها به مغز برای حرکت دادن مفصل و رساندن مواد مغذی و اکسیژن به سلولهای مفصل کمک میکنند.پس شایسته است که از مفصل خود به خوبی مراقبت کرده و به نکاتی که در ادامه به آن میپردازیم توجه نمایید.
هر دارویی برای تزریق دارید : تزریق سرم در منزل
مراقبت از مفصل زانو
اگر برای سلامت مفصل زانوی خود اهمیت قائلید، بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:
● وزن خود را نرمال نگه دارید : اضافه وزن ،فشار بیشتری به زانوها وارد میکند و میتواند خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهد.
● ورزش کنید : ورزش منظم به تقویت عضلات و مفصل زانو کمک میکند.
● حرکات کششی به طور مرتب انجام دهید : حرکات کششی باعث انعطافپذیری زانوها شده و دامنه حرکتی آنها را افزایش میدهد.
● کفش مناسب بپوشید : کفشهایی که استاندارد هستند باعث میشوند که فشار روی زانوها کمتر باشد.
● در هنگام ورزش یا فعالیتهای دیگر، از زانوهای خود محافظت کنید.
● رژیم غذایی سالم برای سلامت کلی بدن و به خصوص برای سلامت مفاصل ضروری است. غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین D برای حفظ سلامت استخوانها و غضروفها مهم هستند. همچنین، مصرف میوهها، سبزیجات و اسیدهای چرب امگا 3 میتواند به کاهش التهاب و درد مفاصل کمک کند.
● اگر در زانوی خود احساس درد دارید، برای تشخیص و درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید.احتمالا با یک فیزیوتراپی ساده مشکل شما گسترده تر نخواهد شد.
با مراقبت از مفصل زانو، میتوانید سالها از تحرک و انعطافپذیری آن لذت ببرید و مفصلی سالم داشته باشید با رعایت این نکات ساده، میتوانید از سلامت مفصل زانوی خود مراقبت کنید و از بروز مشکلات و تق تق زانو نیز جلوگیری کنید.
از خدمات پزشکی پررضایتمون که افراد رضایت زیادی داشتید خدمات سونوگرافی در منزل میباشد.
علل تق تق کردن زانو چیست؟
با نکاتی که درباره مراقبت از زانو گفتیم، مواردی هم پیش می آید که به دلایلی در هنگام راه رفتن و خم و راست شدن زانو صدای تق تق می دهد.علت های زیادی درباره تق تق زانو وجود دارد به طور مثال هنگام حرکت مفصل زانو، حبابهای کوچکی از گاز در مایع مفصلی ایجاد میشوند و این حبابها هنگام ترکیدن صدای تق تق تولید میکنند.رباطها و تاندونها به حفظ ثبات مفصل زانو کمک میکنند. هنگامی که این بافتها کشیده میشوند، دلیل بروز صدای تق تق میشوند همانطور که پیشتر گفتیم غضروف ها در مفصل زانو نیز وجود دارند و سطح مفصل زانو را میپوشاند و به حرکت نرم و روان آن کمک میکنند. با گذشت زمان، این غضروف ها ساییده و فرسوده شده و منجر به صدا دادن زانو میشوند. یکی دیگر از علت های صدای تق تق زانو ابتلای فرد به آرتروز است ،آرتروز در واقع التهاب مفصل است که باعث ساییدگی غضروف و ایجاد صدا در زانو می شود. همچنین در مواردی پیش می آید که به هر دلیل مینیسک زانوی فرد پاره میشود. همانطور که میدانید مینیسک، دو غضروف C شکلند که در داخل مفصل زانو قرار دارند و به جذب ضربه کمک میکنند. اگر مینیسک پاره شود، در هنگام حرکت زانو صدای تق تق تولید می کند.
در بیشتر موارد، صدا دادن زانو نیازی به درمان ندارد و جای نگرانی نیست. با این حال، اگر صدا دادن زانو با درد، تورم یا مشکل در حرکت زانو همراه باشد، باید به پزشک مراجعه کنید و در بیشتر موارد ، با فیزیوتراپی و روش های درمانی دیگر مشکل حل خواهد شد.پزشک با معاینه فیزیکی و بررسی عکس رادیولوژی و یا MRI میتواند علت صدای تق تق زانو را تشخیص دهد.
از سالمند خود توانایی انجام کارهاشو نداره نگهداری کن : پرستار سالمند در منزل
درمان صدای تق تق زانو
برای درمان تق تق زانو میتوانید از روش های خانگی و یا پزشکی بهره ببرید البته باید توجه داشته باشید که درمان به علت ایجاد آن نیز بستگی دارد
· درمانهای خانگی
برای درمان صدای تق تق زانو از فعالیتهایی که باعث زانو درد میشوند،خودداری نمایید. استفاده از کمپرس یخ به مدت 15 تا 20 دقیقه می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.اگر ضمن حرکت و صدای تق تق ، در ناحیه زانو، درد و یا التهاب حس کردید داروهای مسکن ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش درد و التهاب موثر خواهند بود. سعی کنید از زانوبند استفاده کنید و زانوی خود را گرم نگه دارید و هنگامی که مینشینید یا دراز میکشید،نیز زانوی خود را با یک بالش بالا نگه دارید.چنانچه اضافه وزن دارید، کاهش وزن فشار روی زانوهایتان را کم می کند.
از بهترین مقاله ها : جدا کردن پانسمان چسبیده به زخم
· درمانهای پزشکی
فیزیوتراپی یک روش درمانی موثر در درمان زانو درد و کاهش و رفع صدای تق تق زانو می باشد. یک فیزیوتراپ به شما در یادگیری تمرینات تقویت عضلات اطراف زانو و بهبود دامنه حرکتی آن کمک می کند.و آموزش های لازم را به شما خواهد داد. پزشک در مواردی برای کاهش درد و التهاب زانو، کورتیکواستروئید را به داخل مفصل زانو تزریق می کند و در موارد شدیدتر، برای ترمیم غضروف آسیبدیده یا مینیسک پاره شده، ممکن است نیاز به جراحی باشد.
اگر نگران صدای تق تق زانوی خود هستید، برای تشخیص و درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید. زیرا همانطور که اشاره کردیم این صدای زانو می تواند علت های مختلفی داشته باشد که تشخیص زودهنگام و درمان به جلوگیری از آسیب بیشتر به مفصل زانو و بهبود کیفیت زندگی شما کمک خواهد کرد.
اگر احساس میکنید که بیماری دارید اول آزمایش دهید ( آزمایش در منزل ) و سپس به دکتر مراجعه کنید.
داروهای مناسب درد و تق تق زانو
اگر در ناحیه زانوی خود احساس درد کردید و یا مایلید تا صدای تق تق آن از بین برود، ابتدا باید به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید. پزشک بعد از معاینه فیزیکی و سوالاتی که به تشخیص او در تجویز روش درمانی کمک میکند معمولا داروهای زیر را توصیه میکند و بعضا با یک یا چند دوره فیزیوتراپی، به شما در برطرف کردن مشکل زانویتان کمک خواهد کرد.
مسکن های بدون نسخه: داروهایی مانند ایبوپروفن و استامینوفن به کاهش درد و التهاب زانو در موارد خفیف کمک میکنند.
داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی :داروهای قوی تر مانند ناپروکسن و دیکلوفناک نیز برای درد زانو تجویز میشوند. این داروها باید با احتیاط مصرف شوند زیرا در مواردی عوارض جانبی مانند مشکلات معده و خونریزی را ایجاد خواهند کرد.
کورتیکواستروئیدها: کورتیکواستروئیدها معمولا به طور مستقیم به مفصل زانو تزریق میشود تا التهاب و درد را کاهش دهد. تزریق کورتیکواستروئید باید محدود باشد زیرا این قابلیت را دارد که به غضروف مفصل آسیب برساند.
بخوانید و بدانید : زخم معده چیست ؟
تزریق هیالورونیک اسید به زانو: هیالورونیک اسید ماده ای طبیعی است که در مایع مفصلی یافت می شود. و تزریق هیالورونیک اسید به روان کردن مفصل و کاهش درد زانو کمک میکند.
گلوکزامین و کندرویتین: این مکمل های دارویی از غضروف مفصلی ساخته شده اند و به کاهش درد زانو کمک میکنند.