لرزیدن دست در سالمندی طبیعی است اما آیا می توان علت لرزش دست در جوانی را نیز طبیعی دانست؟ علل مختلفی برای این اتفاق وجود دارد از افت انرژی ساده تا یک بیماری عصبی جدی! برای تشخیص دلیل لرزیدن دست و ضعف بدن از آزمایشاتی مثل نمونه گیری خون و عکسبرداری به نام نوار مغز استفاده می شود.
همراه طب، شرکت ارائه دهنده خدمات درمان در منزل با اعزام متخصص و تجهیزات، خدمات نوار مغز در منزل ارائه می دهد.
منظور رعشه یا لرزش دست چیست؟
حرکت غیر ارادی و ریتمی دست را رعشه یا لرزیدن می نامند. لرزش دست یا رعشه، سن و سال نمی شناسد. ممکن است در همه سنین برای هرکسی رخ دهد اما چه زمانی خطرناک تلقی می شود و نیاز به علت یابی و درمان دارد؟ زمانی که ادامه دار باشد و برای چندین بار در فاصله زمانی معین اتفاق بیفتد.
علائم لرزش دست
مواقعی وجود دارند که شاید برای شما لرزش دست در آنها زمان ها عادی به نظر برسد اما باید با یک متخصص مغز و اعصاب درمان بگذارید. علائم و علت لرزش دست را در مواقع زیر جدی بگیرید:
- لرزش کوتاه در نوشتن
- عدم توانایی برای حمل اجسام سنگین
- لرزش دست در زمان داشتن استرس
- مشکل در غذا خوردن و برداشتن قاشق
ملاقات با متخصص به صورت شبانه روزی و بدون نوبت: ویزیت متخصص مغز و اعصاب در منزل
8 مورد مهم درباره علت لرزیدن دست را بشناسید!
1. کمبود ویتامین ب 12
کسانی که دچار کمبود ویتامین ب 12 شده اند؛ علاوه بر لرزش کل بدن که شامل لرزش دست نیز می شود، علائم دیگری مانند: عدم تمرکز، درد و التهاب در دهان، زردی پوست، سردرد مداوم، یبوست، تغییرات خلق و خو، سوزن سوزن شدن پاها و... را از نیز تجربه می کنند. اگر در کنار لرزیدن دست، سایر علائم ذکر شده را حس کردید؛ بهتر است همزمان با مراجعه به پزشک برای یافتن علت لرزش پوست از خوردن مواد غذایی حاوی ویتامین ب 12 مثل: تخم مرغ، لبنیات، جگر گوسفند، گوشت گاو، کلیه گوسفند، ماهی قزل آلا، ماهی تن و ساردین، غلات و... کمک بگیرید.
اطلاعات کامل درباره بهترین داروی تقویتی : آمپول نوروبیون برای چیست؟
2. پرکاری تیروئید
علت لرزش دست در جوانی یا کهنسالی می تواند ابتلا به پرکاری تیروئید باشد. اگر دلیل لرزیدن دست شما تیروئید پرکار باشد؛ همزمان باید علائمی نظیر: تپش قلب، از دست دادن وزن، افزایش اشتها، مشکلات بینایی، اسهال، تعریق غیر عادی، نازکی پوست، احساس رطوبت روی پوست و گرمای بیش از حد را نیز تجربه کنید.
بهترین متخصص برای تشخیص و درمان پرکاری تیروئید: ویزیت متخصص داخلی در منزل
3. ابتلا به بیماری دیستونی
دیستونی، یک بیماری حرکتی سیستم عصبی است که با علائمی مانند: اسپاسم عضلانی کنترل نشده، پیچش غیر ارادی قسمتهای از عضلات بدن(مانند کشیده شدن گردن به پهلو یا چرخش پاها به سمت داخل)، لرزیدن بدن و پلک زدن بیش از حد شناخته می شود. ممکن است علت لرزش دست شما ابتلا به این بیماری باشد.
4. بیماری ام اس
ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در آن، سیستم ایمنی بدن به غلافهای میلین (پوشش سلولهای عصبی) حمله کرده و باعث انتقال ضعیف پیام های عصبی از مغز به اندام های مختلف از جمله دست می شود. علت لرزش دست در جوانی می تواند ابتلا به ام اس باشد که توسط آزمایش نوار مغز قابل تشخیص است. سایر علائم ام اس شامل: سرگیجه، عدم تعادل، تاری دید، دوبینی، مشکل در راه رفتن، بی حسی عضلات یا درد شدید آنها، ریزش مو ، تشنج و.. می باشند که در کنار یافتن علت لرزش دست باید به آنها توجه نمود.
دریافت و تزریق انواع دارو از جمله داروی های ام اس: انجام تزریقات در منزل
5. حمله پانیک
زمانی ممکن است در اثر اضطراب شدید، حملات پانیک را تجربه کنید که شامل علائم: تنگی نفس، سرگیجه، گرفتگی عضلات، لرزش بدن و دست ها، تپش قلب و ترس زیاد می باشد. علت لرزش دست اگر حملات پانیک باشد، باید توجه داشته باشید که انگار حمله قلبی را تجربه می کنید اما اینگونه نیست. از آنجایی که پانیک، بیماری مرتبط با اعصاب نیست بلکه ناشی از اضطراب است؛ پس با انجام آزمایش نوار مغز احتمال آن رد می شود.
6. مسمومیت با جیوه
مسمومیت با جیوه می تواند به دو صورت خوردن جیوه یا استنشاق هوای دارای جیوه اتفاق بیفتد. مسمومیت با جیوه یک علت لرزش دست به شمار می رود. برای درک بهتر وضعیت، باید سایر علائم مسمومیت با جیوه مثل: تحلیل رفتن عضلات، بی خوابی، سردرد، ضعف و خستگی، تغییرات خلق و خو، عصبی بودن، تحریک پذیری، مشکلات کلیوی و تنفسی را نیز بشناسید. در مسمومیت با جیوه، نیازی به آزمایش نوار مغز برای تشخیص نیست. جیوه در اشیایی مانند: تلفن، تلویزیون، چرخ خیاطی، لامپ، رادیو و باتری یافت می شود.
اعزام شبانه روزی پرستاران برای ارائه خدمات وصل سرم در منزل
7. ابتلا به پارکینسون
با کاهش تولید دوپامین در مغز، بیماری عصبی مزمنی به نام پارکینسون ایجاد می شود. علت لرزش دست میتواند مبتلا شدن به پارکینسون باشد. البته علائم کامل پارکینسون شامل: مشکلات گفتاری و نوشتاری، عدم تعادل در ایستادن و مشکلات حرکتی، انجام فعالیت های روزانه با کندی، سفتی عضلات، لرزیدن (دست ها- پاها-حتی صورت) می باشد.
8. پایین آمدن قند خون
افت قند خون می تواند باعث لرزش دستان شما شود. پایین آمدن قند خون ممکن است در اثر مواردی همچون: فعالیت شدید بدنی، عوارض جانبی مصرف دارو (گلی بنکلامید ) فراموشی وعده غذایی و داشتن رژیم غذایی بدون قند به وجود آید.
اینجا بخوانید: آشنایی با نحوه مصرف مکمل های بدنسازی