آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
آمپول حساسیت فصلی

بهترین آمپول برای حساسیت فصلی


با شروع فصل بهار که فصل سرسبزی است، طبیعت رنگ و بوی خاصی پیدا میکند و گل ها و گیاهان زیادی جلوه گری میکنند ولی این زیبایی ها برای برخی افراد خوشایند نیست زیرا عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم به دنبال دارد.این علائم به عنوان حساسیت فصلی یا رینیت آلرژیک شناخته می‌شود، این حساسیت زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به گرده گیاهان، هاگ قارچ‌ها یا کَنه‌های گرد و غبار واکنش بیش از حد معمول نشان می‌دهد. این مواد آلرژن ها هستند و در هوا یافت میشوند و به راحتی با تنفس وارد بدن شخص می شوند.

علائم حساسیت فصلی شامل ،عطسه، آبریزش بینی، خارش بینی و چشم، گرفتگی بینی، آبریزش چشم، قرمزی و خارش چشم، سرفه و خستگی میباشد که در افراد مختلف به صورت یک یا چند علامت خودنمایی می‌کند. شدت علائم حساسیت فصلی در فصول مختلف سال متفاوتند و برخلاف تصور برخی افراد، حساسیت فصلی در فصول مختلف سال جلوه گری می‌کند و مختص فصل بهار نیست. 

برای تزریق آمپول حساسیت فصلی کلیک کنید : تزریقات در منزل 

حساسیت فصلی

رایج ‌ترین آلرژی ‌های فصلی

در این مقاله قصد داریم شما را با رایج‌ترین آلرژن‌های فصلی آشنا کنیم :

       گرده گیاهان، درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز

       هاگ قارچ‌ها که به ویژه در پاییز فراوان است.

       کَنه‌های گرد و غبار و موجودات ذره‌بینی که در خانه‌ها یافت می‌شوند.

        دود سیگار و مواد شیمیایی

برای اینکه ریشه این حساسیت را  از بدنتان به طور کلی ببرید : ویزیت متخصص داخلی در منزل 

راه‌های پیشگیری از حساسیت فصلی

برای اینکه علائم آزار دهنده حساسیت فصلی را به حداقل برسانید راه کارهایی به شما پیشنهاد می‌دهیم که با انجام آن ها ، حس بهتری را در فصول سال تجربه خواهید کرد

 اولین اقدام این است که تماس خود را با آلرژن‌ها کاهش دهید. پنجره‌ها را در خانه و محل کار خود بسته نگه دارید.همچنین زمانی که در ماشین حضور دارید، از فیلترهای هوا در خانه و ماشین خود استفاده کنید و سعی کنید لباس‌ها و ملحفه های خود را به طور مرتب با آب گرم بشویید.از دستگاه بخور در خانه استفاده کنید تا هوا را مرطوب نگه دارید. موهای خود را قبل از خواب بشویید تا گرده‌ها را از بین ببرید.هنگامی که هوا آفتابی است ،از عینک آفتابی استفاده کنید تا از ورود گرده به چشمانتان جلوگیری شود.

از سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود خودداری کنید. همچنین مصرف مایعات را افزایش دهید تا مخاط بینی شما مرطوب بماند.

مرتبا دست‌های خود را بشویید، به خصوص بعد از تماس با مواد آلرژی‌زا . حتی الامکان از تماس با حیوانات خانگی مخصوصا آنهایی که دارای آلرژن هستند خودداری نمایید.اگر اهل مصرف دارو هستید، آنتی هیستامین ها هستند که می‌توانند علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی و خارش را کاهش دهند.. اسپری بینی کورتیکواستروئیدی را همراه خود داشته باشید و در مواقع لزوم از آن استفاده نمایید زیرا این اسپری می‌تواند التهاب و تورم را در مجاری بینی کاهش دهد.یکی دیگر از داروهای ضد حساسیت ، داروهای ضد احتقان است که می‌توانند گرفتگی بینی را رفع کنند.استفاده از ایمونوتراپی که به نام واکسن آلرژی شناخته شده، می‌تواند به مرور زمان حساسیت بدن به آلرژن‌ها را کاهش دهد.

کلیک کنید و وارد شوید : نوار مغز در منزل 

چه زمانی باید برای درمان حساسیت فصلی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم حساسیت فصلی شدید باشد و با داروهای بدون نسخه بهبود نیابد باید به متخصص داخلی مراجعه نمایید.چنانچه علائم حساسیت فصلی سبب ایجاد اختلال در خواب یا فعالیت‌های روزانه شما شود این‌ متخصص داخلی است که می‌تواند به شما راهکارهایی پیشنهاد دهد.اگر علائم حساسیت فصلی با تب، تنگی نفس یا خس خس سینه همراه باشد، می‌تواند آزاردهنده باشد، اما با اقدامات پیشگیرانه و درمانی  به موقع ، می‌توانید نشانه های حساسیت خود را کنترل کرده و از زندگیتان لذت ببرید.

یکی از بهترین آمپول هایی که باعث تسکین درد میشود : آمپول کتورولاک 

تزریق آمپول حساسیت در دوران بارداری ضرر دارد؟

از آنجا که دوران بارداری ، بسیار حساس است، خطرات و مزایای بالقوه ای در این دوران وجود دارد که باید به ان توجه شود.

 برخی تحقیقات نشان می دهد که تزریق آمپول حساسیت در دوران بارداری ضرری ندارد از سوی دیگر، تحقیقات دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد خطراتی در ارتباط با تزریق آمپول حساسیت در دوران بارداری وجود این تحقیق نشان داد که کودکان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری امپول ضد حساسیت تزریق کرده بودند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم بودند.

لذا برای اطمینان خاطر بیشتر، مادر باردار قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا در دوران بارداری آمپول ضد حساسیت دریافت کند یا خیر، باید حتما با دکتر متخصص داخلی و یا متخصص زنان مشورت نماید.

اگر باردار هستید و نیاز به سونوگرافی دارید : سونوگرافی در منزل 

بهترین آمپول برای حساسیت فصلی

رابطه حساسیت فصلی و ژنتیک

در پاسخ به این سوال که آیا حساسیت فصلی میتواند ریشه ژنتیکی داشته باشد یا خیر باید بگوییم بله، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد حساسیت‌های فصلی می‌توانند تا حدی ارثی باشند.به طور مثال اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به آلرژی‌های فصلی باشد، احتمال ابتلا به آن در شما بیشتر خواهد بود. این احتمالا به دلیل وجود ژن‌هایی است که در افزایش خطر ابتلا به این بیماری نقش دارند.همچنین برخی از ژن‌ها با افزایش خطر ابتلا به آلرژی‌های فصلی مرتبط هستند. به عنوان مثال، ژن HLA با افزایش خطر ابتلا به رینیت آلرژیک یا همان تب یونجه مرتبط است.افرادی که به بیماری‌هایی مانند آسم یا اگزما مبتلا هستند، ریسک ابتلا به آلرژی‌های فصلی در آنها بیشتر است.با این حال، عوامل محیطی نیز در ایجاد حساسیت‌های فصلی نیز نقش دارند. به عنوان مثال، قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی‌زا مانند گرده، کپک و کنه‌های گرد و غبار می‌تواند علائم آلرژی را در افراد مستعد تشدید کند

اگر ریه هایتان آب آورده است : ساکشن ریه در منزل

آیا حساسیت های فصلی خطرناک هستند؟

در حالی که حساسیت‌های فصلی برای اکثر افراد آزاردهنده می باشند، اما در موارد نادر خطرناک نیز هستند.

خطرات حساسیت‌های فصلی عبارتند از:

      آسم: حساسیت‌های فصلی ، آسم را در افراد مبتلا به این بیماری تشدید کرده و ممکن است منجر به حملات شدید آسمی شوند.

      آنافیلاکسی:  یک واکنش آلرژیک شدید و تهدید کننده به نام آنافیلاکسی وجود دارد که باعث ایجاد خطراتی برای سلامتی فرد خواهد شد.

      سینوزیت: حساسیت‌های فصلی همچنین خطر ابتلا به سینوزیت و عفونت سینوس‌ها را افزایش می دهند.

      عفونت گوش: عفونت گوش در کودکان میتواند در پی حساسیت فصلی ایجاد شود.

      مشکلات خواب: احتقان بینی، حالتی است که می‌تواند خواب فرد را دچار اختلال کند و در نهایت منجر به خستگی در طول روز شود.

تاکید میکنیم که اگر دچار هر یک از علائم زیر هستید،  فوراً به پزشک متخصص داخلی مراجعه کنید زیرا ممکن است عدم توجه و رسیدگی به آنها خطرناک باشد.

      تنفس دشوار

      تورم صورت، لب‌ها یا گلو

      کهیر

      گیجی یا سرگیجه

      درد شکم

      استفراغ

با اقدامات پیشگیرانه مناسب، می توانید خطر عوارض جدی ناشی از حساسیت های فصلی را کاهش دهید.

بخوانید : عفونت کلیه چیست  و چگونه درمان میشود ؟

آمپول بتامتازون، آمپولی آشنا برای ضد حساسیت

 آمپول بتامتازون می‌تواند با کاهش واکنش سیستم ایمنی بدن به التهاب، به درمان حساسیت فصلی کمک میکند و در واقع این دارو به عنوان کورتیکواستروئید شناخته میشود و به صورت تزریقی، خوراکی، پماد و استنشاقی برای درمان انواع مختلف بیماری‌ها، از جمله آلرژی‌ها، توسط متخصص داخلی تجویز میشود.

نحوه عملکرد بتامتازون در درمان حساسیت فصلی به این صورت است که التهاب و تورم مجاری تنفسی که به خاطر واکنش بیش از حد سیستم ایمنی به مواد حساسیت‌زا ایجاد میشود را کاهش می‌دهد و در نهایت از بروز علائم آلرژی مثل آبریزش بینی، عطسه، خارش چشم و قرمزی چشم تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

نکته قابل توجه این است که آمپول بتامتازون معمولاً برای دوره‌های کوتاه‌مدت و برای تسکین علائم شدید آلرژی که داروهای ضد حساسیت یا اسپری‌های بینی جواب نداده اند، تجویز می‌شود. دلیلاستفاده از این آمپول در دوره کوتاه، این است که مصرف طولانی‌مدت کورتیکواستروئیدها عوارض جانبی جدی را  به همراه خواهد داشت.

موارد منع مصرف آمپول بتامتازون

تزریق آمپول بتامتازون همانطور که باعث کاهش و بهبود علایم آلرژیک میشود ولی تزریق آن در محل عفونت ممنوع می باشد و به هیچ وجه یک متخصص داخلی در این مورد تزریقش را توصیه نمی‌کند.

استفاده و تزریق بتامتازون برای افرادی که به بتامتازون یا سایر کورتیکواستروئیدها حساسیت دارند نیز توصیه نمی شود.مضاف بر موارد ذکر شده، در صورت ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری کبد یا کلیه، قبل از مصرف آمپول بتامتازون باید با پزشک مشورت کنید.

عوارض جانبی آمپول بتامتازون

در کنار مزایای تزریق آمپول ضد حساسیت بتامتازون، توجه به این نکته ضروری است که این آمپول باعث بروز عوارض جانبی شامل افزایش قند خون، افزایش فشار خون، احتباس آب، ضعف عضلانی و پوکی استخوان  می‌شود.علاوه بر آن، عوارض جانبی جدی‌تری شامل لخته شدن خون، مشکلات روحی و تغییرات خلقی، مشکلات گوارشی و مشکلات چشمی نیز سلامتی بیماران را تهدید می‌کند. 

وارد شوید و بخوانید : آزمایش خون چه بیماری هایی را نشان میدهد ؟

درمان حساسیت فصلی  

نکاتی جهت استفاده از آمپول ضد حساسیت بتامتازون

      آمپول بتامتازون باید دقیقاً طبق دستور پزشک متخصص داخلی مصرف شود.

      دوز و مدت زمان مصرف این دارو به شرایط بیمار بستگی دارد که تشخیص آن به عهده پزشک است.

      تزریق این آمپول برای مادران باردار یا شیرده، نیز باید طبق نظر پزشک باشد.

      در صورت مصرف هر گونه داروی دیگر، قبل از مصرف آمپول بتامتازون به پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است تداخل دارویی ایجاد شود.

‌نظرات کاربران