آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

آمپول پیروکسیکام برای چیست؟


آمپول پیروکسیکام

آمپول پیروکسیکام برای چیست؟ شاید مواردی پیش آمده باشد که در قسمتی از بدن خود دچار درد یا التهاب شده باشید و یا اینکه تب شما را درگیر کرده باشد و پزشک برای شما یکی از فرم‌های داروی پیروکسیکام را تجویز کرده باشد. بله؛ پیروکسیکام که یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی به‌شمار می‌آید معمولا برای تسکین درد و التهاب استفاده می‌شود. این دارو به‌صورت قرص، کپسول، آمپول و ژل موضعی تجویز می‌شود. اگر مایلید تا در مورد این دارو و اشکال مختلف آن اطلاعاتی کسب کنید و یا درباره نحوه عملکرد آن، موارد منع مصرف و تداخلات آن با داروها و بیماری‌ها بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه این نوشتار، بر اطلاعات خود بیفزایید.

نحوه عملکرد پیروکسیکام

شاید برایتان جالب باشد بدانید که پروستاگلاندین‌ها مواد شیمیایی هستند که در بدن باعث التهاب و درد می‌شوند و وظیفه داروی پیروکسیکام مسدودکردن تولید آن‌هاست. در مقوله تزریقات، آمپول پیروکسیکام معمولاً برای تسکین دردهای کوتاه‌مدت شدید مانند درد پس از جراحی، دردهای قاعدگی و درد حمله نقرس استفاده می‌شود و گاهی‌اوقات نیز برای درمان آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریازیس استفاده می‌شود.

نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که آمپول پیروکسیکام باید توسط یک متخصص تزریقات و مراقبت‌های بهداشتی، به شکل عضلانی یا داخل وریدی تزریق شود. دوز و دفعات مصرف دارو به وضعیت پزشکی شما و نحوه پاسخگویی به درمان بستگی دارد. پس از تجویز این آمپول، می‌توانید از خدمات تزریقات در منزل استفاده کنید تا نتیجه سریع‌تر حاصل شود.

عوارض آمپول پیروکسیکام

طبق اطلاعاتی که در سایت www.practo.com وجود دارد، عوارض مختلفی برای تزریق این آمپول وجود دارد:

:Major & minor side effects for Piroxicam 40 MG Injection
Stomach pain
Constipation
Headache
Dizziness
Excessive air or gas in stomach
Loss of strength
Restlessness
Change in appetite
Pain at the injection site

عوارض جانبی عمده و جزئی تزریق پیروکسیکام 40 میلی‌گرم شامل موارد زیر است:

  • درد معده
  • یبوست
  • سردرد
  • سرگیجه
  • هوا یا گاز زیاد در معده
  • از‌دست‌دادن قدرت
  • بی‌قراری
  • تغییر در اشتها
  • درد در محل تزریق

پیروکسیکام نیز مانند هر داروی دیگر ممکن است دارای عوارض جانبی باشد که در برخی موارد عوارض جدی هستند. این عوارض جدی شامل خونریزی معده، زخم معده و مشکلات کلیوی می‌شود. لازم به ذکر است که خطر ابتلا به این عوارض جانبی با افزایش سن و مصرف طولانی‌مدت یروکسیکام افزایش می یابد.

این دارو می‌تواند یک گزینه موثر برای درمان درد، التهاب و تب باشد. بااین‌حال، مهم است که از خطرات و عوارض آمپول پیروکسیکام قبل از مصرف آن آگاه باشید و راه‌حل آن، مشورت با پزشک متخصص است. در مورد اینکه آیا پیروکسیکام برای درمان بیماری شما مناسب است یا خیر، حتما تحت نظر پزشک این دارو را استفاده نمایید. ویزیت متخصص داخلی در منزل می‌تواند یک راهکار سریع و آسان برای درمان و کاهش عوارض مربوط به داروها باشد.

موارد منع مصرف پیروکسیکام

گاهی مواردی پیش می‌آید که  علی‌رغم وجود درد و التهاب در بدن، پزشک، تزریق آمپول پیروکسیکام را توصیه نمی‌کند. به‌طور مثال اگر بیمار به پیروکسیکام حساسیت دارد و یا به بیماری التهابی روده مانند کرون یا کولیت اولسراتیو مبتلاست، نباید از این دارو استفاده کند. افرادی که دچار مشکلات کلیوی، کبدی یا قلبی هستند در مورد این دارو منع مصرف دارند. علاوه‌بر آن، خانم‌هایی که در دوران بارداری و شیر دهی هستند نیز نباید از این دارو استفاده کنند. لازم به ذکر است که تزریق سرم در منزل برای زنان باردار راهکاری برای تقویت مادر و جنین خواهد بود.

 

عوارض آمپول پیروکسیکام

 

چرا آمپول پیروکسیکام در دوران بارداری مجاز نیست؟

درباره خطرات مصرف آمپول پیروکسیکام در دوران بارداری ذکر این نکته ضروری است که رگی که خون را از قلب جنین به ریه‌ها می‌برد، قبل از تولد به‌طور کامل بسته نمی‌شود و از آنجا که مصرف پیروکسیکام باعث بسته‌شدن زودهنگام مجرای شریانی می‌شود؛ لذا پزشکان و مسئول تزریقات مراکز بهداشتی از تزریق این دارو برای مادر باردار خودداری می‌کنند. همچنین تزریق آمپول پیروکسیکام ممکن است باعث ناهنجاری‌های قلبی در جنین شود. مطالعات دانشمندان و پزشکان نشان می‌دهد که افزایش خطر سقط جنین در مادرانی که از پیروکسیکام استفاده می‌کنند، بیشتر است.

حال ممکن است این سوال مطرح شود اگر مادر باردار دچار التهاب و درد شد چه اقدامی برای او باید انجام شود؟ به دلیل اهمیت موضوع مهم است که خانم باردار با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی که برای او بی‌خطرتر است مشورت کند؛ زیرا پزشک از داروهای جایگزین بی‌خطر برای مادر باردار استفاده می‌کند تا به کاهش درد او کمک کند. درضمن بیماری قلبی یکی از رایج‌ترین بیماری‌هایی است که به‌صورت مادرزادی وجود دارد و باید تشخیص داده شود.

شکل‌های مختلف دارویی پیروکسیکام را بشناسیم

پیروکسیکام به‌صورت فرم‌های مختلف دارویی از جمله قرص، کپسول، آمپول و ژل برای تسکین درد، التهاب و تب تجویز می‌شود. هرکدام از این اشکال مزایا و معایب خاص خود را دارد و این پزشک است که با ویزیت در منزل یا درمانگاه تشخیص می‌دهد از کدام فرم پیروکسیکام برای رفع درد و التهاب بیمار کمک بگیرد. در ادامه نحوه عملکرد هریک از آن‌ها را برای تسکین درد بیمار بررسی می‌کنیم.

قرص‌ها و کپسول‌ها

قرص‌ها و کپسول‌ها رایج‌ترین فرم‌های پیروکسیکام هستند که به‌صورت خوراکی مصرف می‌شوند و معمولاً به‌جهت درد و التهاب خفیف تا متوسط ​​تجویز می‌شوند. معمولا بعد از مصرف آن‌ها 30 تا 60 دقیقه طول می‌کشد تا اثر کنند. بعضا زمان تاثیر دارو تا 6 ساعت نیز به طول می‌انجامد.

آمپول پیروکسیکام

در مواردی پزشک تشخیص می‌دهد تا برای درد و التهاب شدید، آمپول پیروکسیکام را برای تزریقات وریدی یا عضلانی  تجویز کند؛ زیرا آمپول معمولا سریع‌تر از قرص و کپسول عمل می‌کند و غالبا در عرض 15 تا 30 دقیقه اثر می‌کند و در نهایت درد و التهاب را تسکین می‌دهد.

ژل پیروکسیکام

ژل پیروکسیکام به‌صورت موضعی روی پوست استفاده می‌شود تا درد و التهاب موضعی مانند آرتروز یا درد عضلانی را تسکین دهد. پس از مالیدن ژل در محل مورد نظر، فقط باید 15 تا 30 دقیقه صبر کنید تا اثر کند. گاهی ممکن است تاثیر ژل تا 12 ساعت طول بکشد. معمولا ژل پیروکسیکام برای تسکین درد عضلانی بعد از ورزش تجویز می‌شود.

 

آمپول پیروکسیکام برای چیست

 

آمپول پیروکسیکام با چه داروهایی تداخل دارد؟

درباره این شکل از درمان باید در نظر داشته باشید که آمپول پیروکسیکام می‌تواند با داروهای مختلفی تداخل داشته باشد. در ادامه، این داروها را ذکر می‌کنیم تا از تداخلات دارویی با آمپول Piroxicam جلوگیری شود.
داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی از جمله داروهایی هستند که مصرف بیش از حد آن می‌تواند خطر خونریزی معده و سایر عوارض جانبی را افزایش دهد.

پیروکسیکام می‌تواند اثر رقیق‌کننده‌های خون مانند وارفارین را افزایش دهد و موجب خونریزی شود؛ بنابراین از مصرف همزمان این دو دارو باید پرهیز کنید.

داروهای ضدافسردگی را نباید همزمان با پیروکسیکام استفاده کرد؛ زیرا این داروها سطح لیتیوم را در خون افزایش می‌دهند که می‌تواند منجر به مسمومیت با لیتیوم شود.

پیروکسیکام و متوترکسات با هم سازگاری ندارند؛ زیرا پیروکسیکام می‌تواند سطح متوترکسات در خون را افزایش داده و منجربه عوارض جانبی شود. پیروکسیکام همچنین می‌تواند اثر گلوکوکورتیکوئیدها مانند پردنیزولون را افزایش دهد.
پیروکسیکام می‌تواند اثر دیورتیک‌ها را کاهش دهد و خطر نارسایی کلیوی را بالا ببرد؛ در نتیجه از استفاده هم‌زمان آن‌ها با یکدیگر اجتناب کنید.

مهم است که قبل از مصرف پیروکسیکام با پزشک یا داروساز خود در مورد تمام داروهایی که مصرف می‌کنید، حتی داروهای بدون نسخه و مکمل‌های گیاهی مشورت کنید. علاوه‌بر آن، پیروکسیکام می‌تواند خطر خونریزی معده را افزایش دهد و عملکرد کلیه را مختل کند. این دارو همچنین می‌تواند باعث مشکل در عملکرد کبد شود و حملات آسم را در برخی افراد تحریک کند.

بنابراین پزشکان متخصص معمولا توصیه می‌کنند که پیروکسیکام را همیشه طبق دستور پزشک استفاده  نمایید و از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید. سعی کنید پیروکسیکام را با معده خالی مصرف کنید تا بهتر جذب شود. اگر مصرف آن را در زمان مشخص فراموش کردید، به‌محض یادآوری آن را استفاده کنید. برای جلوگیری از ناراحتی معده پس از مصرف این دارو، می‌توانید آن را با غذا یا شیر مصرف کنید. اگر هنگام مصرف پیروکسیکام نیز دچار عوارض جانبی مانند درد معده، اسهال، بثورات یا سرگیجه شدید، بهتر است مصرف آن را متوقف کرده و فوراً به پزشک مراجعه نمایید تا داروی جایگزین تجویز کند. برای بسیاری از مشکلات رایج مربوط به معده و روده، تجویز تنقیه در منزل یک راهکار مناسب خواهد بود.

تفاوت پیروکسیکام و دیکلوفناک

زمانی که با درد و التهاب در ناحیه‌ای از بدن مواجه می‌شویم، انتظارمان این است که پزشک یکی از داروهای پیروکسیکام یا دیکلوفناک را تجویز کند. شاید این سوال بسیاری از افراد باشد که تفاوت پیروکسیکام و دیکلوفناک چیست؟ پیروکسیکام و دیکلوفناک هر دو داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی هستند که برای تسکین درد، التهاب و تب استفاده می‌شوند. با‌این‌حال، چند تفاوت اصلی بین این دو دارو وجود دارد که باید به آن‌ها اشاره کنیم. پیروکسیکام قوی‌تر از دیکلوفناک است. به این معنی که برای تسکین درد شدیدتر به دوز کمتری از پیروکسیکام نیاز است.

همچنین پیروکسیکام اثر طولانی‌تری نسبت به دیکلوفناک دارد. به‌طوری که هر 12 ساعت یک بار باید آن را مصرف کنید ولی دیکلوفناک هر 6 تا 8 ساعت یک بار باید مصرف شود.

 

تفاوت پیروکسیکام و دیکلوفناک

 

نحوه مصرف پیروکسیکام  به‌صورت کپسول، قرص و ژل موضعی است و دیکلوفناک به صورت قرص، کپسول، ژل موضعی، شیاف، آمپول مصرف می‌شود. عوارض جانبی پیروکسیکام، سوء‌هاضمه، اسهال و زخم معده و عوارض جانبی دیکلوفناک سردرد، تنگی نفس و تهوع است. به‌جز پیروکسیکام، در برخی موارد پزشک می‌تواند برای کاهش درد آمپول کتورولاک را برای بیمار تجویز کند.

اهمیت آمپول Piroxicam برای درمان انواع بیماری‌ها

مهم‌ترین هدف مقاله پیش روی شما، این است که آمپول پیروکسیکام برای چیست؟ به‌جز تسکین درد، پیروکسیکام دارویی است که برای درمان بیماری‌های خاصی مثل آرتریت نقرسی (حملات درد شدید مفاصل و تورم ناشی از تجمع مواد در مفاصل) و اسپوندیلیت آنکیلوزان (آرتریت)، تجویز می‌شود. اهمیت زیادی دارد که این بیماری‌ها و روند درمان آن‌ها، سریع‌تر صورت بگیرد. از همین رو همراه طب با اعزام پزشک، پرستار و کارشناس در منزل انواع خدمات درمانی از ویزیت کلی تا درمان کلامیدیا را ارائه می‌دهد تا راحت‌تر به سمت درمان و سلامتی گام بردارید.

‌نظرات کاربران


مهین تاج میر علمی 1403/08/01
سلام میخواستم بدونم برای دخترم تو دوران قاعدگی با توجه به این نمیدونیم به داروی پیروکسیکام حساسیت دارن یا خیر میتونیم استفاده کنیم یا خیر؟اگر میشه راهنماییم کنید
ادمین 1403/08/02
با عرض سلام . در این مورد حتما باید با پزشک مشورت کنید و میتوانید از طریق شماره 02122119922 با پزشکان همراه طب در ارتباط باشید.
شیلا احمدی 1403/10/05
سلام میشه ریخت داخل سرم؟
ادمین 1403/10/10
سلام وقت شما بخیر فقط باید به صورت عضلانی تزریق شود