آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

علائم و درمان پوکی استخوان و عوارض آمپول آن


علائم و درمان پوکی استخوان و عوارض آمپول آن

به کاهش تراکم استخوان از حد طبیعی، پوکی استخوان گفته می‌شود. کسانی که پوکی استخوان دارند، در برابر کوچکترین ضربه آسیب‌پذیرند؛ زیرا شکستگی استخوان را تجربه خواهند کرد. در ادامه این مقاله به معرفی جدیدترین داروی پوکی استخوان، میزان خطرناک‌بودن این بیماری، درمان قطعی، رژیم غذایی مبتلایان به پوکی استخوان، علائم تشخیصی در زنان و مردان، علت ایجاد آن و عوارض تزریق آمپول پوکی استخوان پرداخته‌ایم.

علائم پوکی استخوان

یکی از سایت‌هایی که به این عارضه و جزئیات آن پرداخته my.clevelandclinic.org است که علائم آن را به شکل زیر شرح می‌دهد.

Osteoporosis doesn’t have symptoms the way lots of other health conditions do. That’s why healthcare providers sometimes call it a silent disease

You won’t feel or notice anything that signals you might have osteoporosis. You won’t have a headache, fever or stomachache that lets you know something in your body is wrong

The most common “symptom” is suddenly breaking a bone, especially after a small fall or minor accident that usually wouldn’t hurt you

Even though osteoporosis doesn’t directly cause symptoms, you might notice a few changes in your body that can mean your bones are losing strength or density. These warning signs of osteoporosis can include

Losing an inch or more of your height
Changes in your natural posture (stooping or bending forward more)
Shortness of breath (if disks in your spine are compressed enough to reduce your lung capacity)
Lower back pain (pain in your lumbar spine)

"پوکی استخوان مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر علائمی ندارد. به همین دلیل است که پزشکان گاهی‌اوقات آن را یک بیماری خاموش می‌نامند.

شما چیزی را متوجه نخواهید شد که نشان‌دهنده پوکی استخوان باشد. شما سردرد، تب یا معده درد نخواهید داشت که به شما اجازه دهد متوجه شوید چیزی در بدن شما اشتباه است.

رایج‌ترین "علامت" شکستن ناگهانی استخوان است، به‌خصوص پس از یک سقوط کوچک یا تصادف جزئی که معمولا به شما آسیب نمی‌رساند.

حتی اگر پوکی استخوان به‌طور مستقیم علائمی ایجاد نمی‌کند، ممکن است متوجه تغییراتی در بدن خود شوید که می‌تواند به این معنی باشد که استخوان‌های شما قدرت یا تراکم خود را از دست می‌دهند. این علائم هشدار‌دهنده پوکی استخوان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

از‌دست‌دادن یک اینچ یا بیشتر از قد خود
تغییر در وضعیت طبیعی بدن شما (بیشتر خم‌شدن یا خم‌شدن به جلو)
تنگی نفس (اگر دیسک‌های ستون فقرات به‌اندازه کافی فشرده شده باشند تا ظرفیت ریه شما کاهش یابد)
کمردرد (درد در ستون فقرات کمری)"

از‌آنجا‌که تا شکستگی استخوان نمی‌توان، به وجود بیماری پوکی استخوان در افراد پی برد، آن را بیماری خاموش می‌نامند. منتظر تشخیص پوکی استخوان از روی علائم و نشانه‌ها نباشید؛ زیرا چه در زنان و چه در مردان هیچ علائم خاصی وجود ندارد. برای اینکه از ابتلا به این بیماری اطلاع پیدا کنید، می‌توانید از خدمات ویزیت در منزل بهره‌مند شوید.

عوارض تزریق آمپول پوکی استخوان چیست؟

داروها و آمپول‌های مختلفی برای درمان پوکی استخوان وجود دارد. هریک از این داروها با تجویز و زیر نظر پزشک متخصص قابل استفاده هستند. یکی از این تجویزات پزشکی، آمپول پوکی استخوان است که باید به‌صورت وریدی تزریق شود. اگر قصد استفاده از این روش درمانی را دارید، در ادامه به عوارض تزریق آمپول پوکی استخوان اشاره می‌کنیم. در‌صورت بروز این عوارض باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

  • واکنش آلرژیک (خارش، کهیر، بثورات جلدی، تورم صورت، لب یا زبان)
  • درد استخوان
  • عفونت (تب، سرفه، گلودرد، مشکل دفع ادرار)
  • درد مفاصل
  • تپش قلب
  • درد عضلانی
  • قرمزی، تاول و شل‌شدگی پوست

برای بررسی التهابات ناشی از عفونت، پزشک از روش‌های تشخیصی مختلفی استفاده می‌کند. از همین رو، باید با این روش‌ها آشنا شوید و بدانید که آزمایش ای اس آر چیست؟

به‌جز عوارض آمپول پوکی استخوان در موارد بالا که جدی هستند، ممکن است با موارد زیر نیز روبه‌رو شوید. در‌صورت بروز نشانه‌های زیر گزارش و مراجعه به پزشک نیازی نیست و پس از مدتی رفع می‌شود.

  • اسهال
  • سوزش چشم، خارش و درد
  • آنفولانزا
  • افزایش فشار‌خون

در‌صورت نیاز می‌توانید طبق دستور پزشک از خدمات تزریق سرم در منزل برای از بین بردن علائم و عوارض بیماری‌ها استفاده کنید.

علت پوکی استخوان چیست؟

پیش از اینکه به آمپول پوکی استخوان و برطرف‌کردن عوارض آن نیاز پیدا کنید، می‌توانید از آن پیشگیری کنید. یکی از راه‌های پیشگیری از این بیماری، شناخت علت آن است. آیا می‌خواهید بدانید از چه عواملی دوری کنید یا در چه شرایطی قرار نگیرید که به پوکی استخوان مبتلا نشوید؟ علت پوکی استخوان، موارد زیر هستند که باید از آن‌ها بپرهیزید.

1. کاهش سطح استروژن

استروژن، یکی هورمون جنسی است که در بدن زنان و مردان به‌طور طبیعی تولید می‌شود. موارد زیر باعث کاهش تولید استروژن در زنان می‌شوند.

  • وقوع یائسگی در زنان
  • دوره‌های قاعدگی نامنظم در خانم‌ها
  • کاهش استروژن در اثر اختلالات هورمونی
  • فعالیت بدنی شدید

2. کاهش تولید تستوسترون

تستوسترون، هورمونی مردانه است که با افزایش سن، تولید آن در بدن به‌طور طبیعی کاهش می‌یابد. عوامل زیر نیز در کاهش تولید تستوسترون دخیل هستند.

  • برخی اختلالات مربوط به غدد درون‌ریز، مثل کم‌کاری غده هیپوفیز
  • آسیب‌دیدگی بیضه‌ها در اثر سرطان، جراحی و ضربه
  • عوارض جانبی داروهایی مثل داروهای ضد‌افسردگی، داروهای ضد‌آندروژن
  • مبتلا‌شدن به بیماری‌های کبدی و کلیوی مزمن

برای مواقعی که بیماری باعث ضعف و ناتوانی شدید در شخص می‌شود، می‌توانید از خدمات وصل یا کشیدن سوند در منزل استفاده کنید.

 

عوارض تزریق آمپول پوکی استخوان

 

جدیدترین داروی پوکی استخوان

داروهای درمان‌کننده پوکی استخوان بر دو روش استوار هستند. اگر بخواهید نام جدیدترین داروی پوکی استخوان را بدانید ابتدا باید از نحوه عملکرد آن آگاه شوید.

داروهای محرک استئوبلاست‌ها

سلول‌هایی را که مسئول ساخت استخوان جدید هستند استئوبلاست می‌گویند. داروهای ساخته‌شده همچون تیرولیدون، تریپتیلین و رازودرول از نوع محرک هستند. با انتخاب خدمات تزریقات در منزل می‌توانید انواع داروهای پوکی استخوان را دریافت کنید.

داروهای مهار‌کننده استئوکلاست‌ها

سلول‌هایی به‌نام استئوکلاست‌ها در تخریب استخوان نقش دارند. برخی داروها آلندرونات، رزیدرونات، ایباندرونات، دئودرا تیتانات و ریتوکسیماب از فعالیت سلول‌های مخرب جلوگیری می‌کنند. علاوه‌بر ویزیت و تجویز دارو، برای باز‌کردن راه تنفسی بیمار در سنین مختلف می‌توانید از خدمات ساکشن ریه در منزل با بهترین کیفیت استفاده کنید.

ملاک انتخاب دارو و آمپول پوکی استخوان چیست؟

پزشکان و متخصصان در حوزه‌های مختلف برای تجویز داروها، آمپول‌ها یا روش‌هایی مثل حجامت در منزل فاکتورهای مختلفی را در نظر می‌گیرند. این فاکتورها برای تجویز آمپول و دارو شامل موارد زیر هستند.

  • سن بیمار
  • سابقه خانوادگی و عوامل وراثتی
  • میزان تراکم استخوان و پیشرفت پوکی استخوان
  • عوارض جانبی داروهای تجویزی

برای پوکی استخوان چی بخوریم؟

برنامه غذایی یکی از مهم‌ترین و موثرترین فاکتورها برای سلامت افراد است. از همین رو باید بدانید که برای گرفتگی عضلات چه بخوریم یا چه غذاهایی برای پوکی استخوان مناسب هستند؟ در ادامه مهم‌ترین مواد مغذی برای پوکی استخوان را ذکر می‌کنیم.

کلسیم

مواد غذایی مختلفی مثل انواع لبنیات، کلم بروکلی، اسفناج، کلم‌پیچ، سویا، نخود، جو دوسر، برنج قهوه‌ای حاوی مقدار کثیری از کلسیم هستند.

ویتامین D

حمام آفتاب، قرص ویتامین دی 50000، زرده تخم مرغ، انواع ماهی (ساردین، تن، سالمون) و آب پرتقال از منابع ویتامین D محسوب می‌شوند

منیزیم

مواد غذایی مانند بادام، گردو، تخمه آفتابگردان، دانه کدو تنبل، کلم‌پیچ، کلم‌بروکلی، اسفناج، عدس، نخود، سویا، آووکادو، موز، گوشت گاو و گوشت گوسفند از منابع منیزیوم برای جلوگیری از پوکی استخوان هستند.

فسفر

سیب‌زمینی، روغن امگا، خشکبار، سیر، غلات کامل و لبنیات از جمله مواد دارای فسفر هستند که با مصرف آن‌ها می‌توانید به کاهش احتمال پوکی استخوان کمک کنید.

روی

مصرف تخم مرغ، دانه‌ها، آجیل‌ها، آبزیان صدف‌دار، غلات کامل، لبنیات، گوشت قرمز را با هدف کاهش احتمال ابتلا به پوکی استخوان دنبال کنید.

ویتامین K

مواد غذایی مثل شلغم، کلم بزرگ سبز، کلم‌بروکلی، کلم‌پیچ و گوشت گوسفند از منابع ویتامین کا هستند.

 

آمپول پوکی استخوان

 

ویزیت و تجویز آمپول پوکی استخوان توسط پزشک

پوکی استخوان یکی از مشکلات جدی است که خصوصا در سنین پیری برای افراد مختلف پیش می‌آید. نکته مهم این است که باید پوکی استخوان را جدی بگیرید و برای درمان آن فورا اقدام کنید. پزشک پس از معاینه و آزمایشات لازم، داروها و آمپول‌های مناسب را تجویز می‌کند. همراه طب با بهره‌گیری از دانش و تخصص پزشکان و متخصصان حوزه‌های مختلف انواع خدمات تشخیص و درمان پوکی استخوان را ارائه می‌دهد.

‌نظرات کاربران