آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

تغذیه افراد دیابتی چیست ؟


تغذیه افراد دیابتی

دیابت یک نوع بیماری است که این روزها افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. قند خون منبع اصلی انرژی بدن است و از غذایی که می خوریم به دست می آید.هنگامی که ما غذا می خوریم، لوزالمعده هورمونی به نام انسولین ترشح می کند. انسولین به قند اجازه می دهد تا از جریان خون وارد سلول های ما شود تا برای انرژی از آن استفاده کنیم .در افراد مبتلا به دیابت، یا بدن انسولین کافی تولید نمی کند یا سلول های بدن به انسولین مقاوم نمی شوند و این مسئله منجر به  تجمع قند در خون انسان می شود و می‌تواند سلامتی فرد را به خطر بیاندازد. در این مقاله قصد داریم به نقش تغذیه در کنترل دیابت بپردازیم.

بهره ببرید از خدمات : ویزیت متخصص زنان در منزل ، فیزیوتراپی در منزل ، رادیولوژی در منزل

تغذیه افراد دیابتی

نقش تغذیه در افراد مبتلا به دیابت

همانطور که تغذیه سالم یکی از فاکتورهای اصلی برای سلامتی انسان است؛ در کنترل دیابت و پیشگیری از عوارض آن نیز نقش مهمی بازی می‌کند و با خوردن غذاهای سالم شما می‌توانید قند خون خود را کنترل کنید، همواره باید وزن متعادل خود را حفظ کنید تا خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی، سکته مغزی، مشکلات کلیوی و مشکلات چشمی کاهش یابد. حال این سوال مطرح می‌شود که تغذیه سالم برای افراد دیابتی شامل چه مواردی است. در ادامه این مطلب پاسخ این سوال را خواهید گرفت:

کربوهیدرات ها منبع اصلی انرژی بدن هستند،با افزایش مصرف کربوهیدرات های پیچیده انرژی بدن تامین می‌شود. اما افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید توجه داشته باشند که نوع کربوهیدرات مصرفی برای افراد دیابتی بسیار مهم است. آنها به جای کربوهیدرات های ساده مانند نان سفید، برنج سفید و شیرینی جات، بهتر است که کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوس دار، برنج قهوه ای، حبوبات، میوه ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

پروتئین کمک می‌کند که احساس سیری کنید و قند خون شما را به طور ثابت نگه دارد.افراد دیابتی باید مصرف پروتئین بدون چربی را افزایش دهند .منابع خوب پروتئین بدون چربی شامل گوشت کم چرب، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات کم چرب هستند.

درست است که چربی ها برای سلامتی بدن ضروری هستند، اما نوع چربی مصرفی برای افراد دیابتی مهم است لذا توصیه می‌شود که آنها چربی های سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانند و به جای چربی های اشباع شده و چربی های ترانس، چربی های غیراشباع موجود در روغن زیتون، آجیل، دانه ها و ماهی های چرب که جز چربی های سالم محسوب می‌شوند، تمرکز کنید.

فیبر نقش مهمی را در بدن بازی مي‌کند زیرا به شما کمک می کند تا احساس سیری کنید و قند خون شما را به طور ثابت نگه می‌دارد و در نتیجه به هضم غذا کمک خواهد کرد بنابراین بر مصرف فیبر که در میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل یافت می‌شوند، تاکید داشته باشید.

از آنجا که برای افراد دیابتی، کنترل قند خون بسیار مهم است.لذا باید به طور منظم سطح قند خون خود را کنترل کنند و با پزشک متخصص داخلی در مورد کنترل قند خون صحبت نمایند.

نوشیدن آب کافی برای سلامتی کلی بدن مهم است ولی برای افراد دیابتی اهمیت ویژه ای دارد و نوشیدن 8 لیوان آب در روز آب بدن شما را تامین خواهد کرد.

از آنجا که مصرف الکل می‌تواند قند خون شما را افزایش دهد و با داروهای قند تداخل داشته باشد، بنابراین توصیه می‌شود که مصرف الکل را محدود و یا قطع نمایید.

فعالیت بدنی منظم همواره توسط پزشکان متخصص داخلی و دیگر پزشکان به عنوان عاملی برای کنترل وزن و نیز قند خون تاکید شده است و هدف شما باید انجام حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط در روز باشد.

شاید /امپولی برای تزریق داشته باشید : تزریقات در منزل 

غذاهای مضر برای افراد دیابتی

در حالی که افراد مبتلا به دیابت می توانند از خوردن غذاهای مختلف لذت ببرند، برخی از غذاها می توانند قند خون را افزایش دهند و به طور کلی برای افراد دیابتی مضر باشند. نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه ها، آبمیوه ها، نوشیدنی های انرژی زا سرشار از قندهای افزودنی هستند و این قابلیت را دارند که  قند خون را افزایش دهند و مصرف زیاد این نوشیدنی ها می تواند خطر ابتلا به عوارض دیابت مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و مشکلات کلیوی را افزایش دهد.

 غلات تصفیه شده مانند نان، برنج ، ماکارونی و سایر غلات مقدار کمی فیبر دارند و در عوض شامل کربوهیدرات های ساده زیادی هستند که به سرعت هضم می شوند و باعث افزایش قند خون می شوند،در عوض می‌توان غلات کامل مانند نان گندم کامل، برنج قهوه ای و جو دوسر را جایگزین کرد که حاوی فیبر بیشتری هستند و به طور پایدارتری قند خون را افزایش می دهند.

 غذاهای سرخ شده و چرب مانند سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سوخاری و همبرگر کالری و چربی بالایی دارند و سطح کلسترول را افزایش و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهند.اگر روش های پخت سالم تری مانند کباب کردن، بخارپز کردن یا آب پز کردن می‌تواند خطر کمتری برای سلامتی افراد دیابتی داشته باشد.

 شیرینی جات و دسرها مثل کیک ها، کلوچه ها، شیرینی ها و دسرها مملو از قند و چربی هستند و مصرف آنها را به ندرت و در حد اعتدال به عنوان یک غذای هوسانه میل کنید.

 غذاهای فست فود معمولاً کالری، چربی، سدیم و قند بالا و در عوض فیبر کمی دارند. مصرف زیاد آنها می تواند منجر به افزایش وزن، چاقی،دیابت و سایر بیماری ها شود.

گوشت های فرآوری شده مانند بیکن،سوسیس، کالباس و سایر گوشت های فرآوری شده، حاوی سدیم و چربی بالایی هستند که برای سلامتی انسان مضرند، لذا پیشنهاد می‌شود که مصرف گوشت‌های فرآوری شده را محدود کنید و به جای آنها گوشت های تازه و بدون چربی را انتخاب کنید.

 چاشنی ها و سس های شیرین همچون سس کچاپ، مایونز، باربیکیو و سایر چاشنی ها و سس های شیرین اغلب قند و سدیم بالایی دارند و متخصص داخلی به افراد دیابتی پیشنهاد می‌کند که به دنبال گزینه های کم سدیم و بدون قند باشند.

الکل نیز می تواند قند خون را افزایش دهد و با داروهای دیابت نیز تداخل داشته باشد.اگر دیابت دارید، باید مصرف الکل خود را محدود کنید یا به طور کامل از آن اجتناب کنید.

در نهایت برای اینکه رژیم غذایی سالمی داشته باشید با پزشک متخصص داخلی و یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید تا در مورد بهترین رژیم غذایی برای شما و نیازهای خاصتان راهنمای شما باشند.

برای درمان دیابت : ویزیت پزشک در منزل

تغذیه افراد دیابتی

تاثیر تغذیه بر کنترل دیابت بارداری

درصدی از بانوان در دوران بارداری خود به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند و برای کنترل آن نگرانی دارند.و این دیابت معمولا بی علامت است و  با آزمایش بین هفته ۲۴ تا ۲۸ خود را نشان میدهد. ولی راه درمان آن زیاد سخت نیست و مادر نباید استرس زیادی به خود وارد کند. بابد خاطر نشان کنیم که تغذیه موثرترین راه برای کنترل دیابت بارداری است و با داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، بانوان باردار می‌توانند قند خون خود را کنترل کنند و بارداری سالمی را تجربه کنند.دلایلی برای اثبات نقش تغذیه بر کنترل دیابت بارداری وجود دارد. ابتدا اینکه انتخاب غذاهای سالم و مناسب می تواند کمک کند تا مادر باردار قند خون خود را در محدوده سالم نگه دارد و از افزایش قند خون و دیابت بارداری جلوگیری کند . همچنین رژیم غذایی می تواند به کاهش وزن یا حفظ تعادل وزن کمک کند زیرا اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش خواهد داد و در نتیجه  کنترل قند خون را دشوارتر می‌کند.رژیم غذایی سالم می تواند به کاهش خطر عوارض دیابت بارداری که شامل پره اکلامپسی، زایمان زودرس و ماکروزومی جنین، عفونت های ادراریدر و پاره شدن ناگهانی کیسه آب  است، کمک کند.

بیماری های خونیتو درمان کن : فصد خون در منزل

رابطه چاقی و دیابت

در ارتباط با چاقی و تاثیر مستقیم آن بر دیابت مخصوصا نوع ۲ شواهد و تحقیقات زیادی وجود دارد. در واقع، چاقی به عنوان مهم ترین عامل خطر برای ابتلا به دیابت نوع 2 شناخته می شود. و دلیل این رابطه این است که چاقی باعث مقاومت به انسولین می شود و هنگامی که سلول ها نسبت به انسولین مقاوم می شوند، قند در خون باقی می ماند و منجر به دیابت نوع 2 خواهد شد.اضافه وزن فرد می‌تواند منجر به التهاب مزمن نیز شود که این مسئله به مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 کمک می کند.چاقی همچنین باعث می‌شود که لوزالمعده تحت فشار قرار گیرد در نتیجه تولید انسولین را با چالش روبرو میکند. علاوه بر چاقی، عوامل دیگری مانند سابقه خانوادگی دیابت، سن، گروه های قومی، عدم فعالیت بدنی، رژیم غذایی ناسالم، فشارخون و کلسترول بالا نیز می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهند. 

مقالات پیشنهادی ما به شما : قرص کاپتوپریل ، خواص زردچوبه برای بیماری 

 

‌نظرات کاربران