اوتیسم، یک اختلال رشدی عصبی است که بر شیوه تعامل، برقراری ارتباط و رفتار افراد تأثیر می گذارد. این اختلال علائم مختلفی دارد و در هر فرد به شکلی متفاوت بروز می کند.
اگر به پرستار جهت تزریق سرم نیاز دارید : تزریق سرم در منزل
علائم اوتیسم در کودکان چیست ؟
علائم اوتیسم به طور کلی به دسته بندی های زیر تقسیم میشوند:
● اختلال در تعاملات و ارتباطات اجتماعی: افرادی که به بیماری اوتیسم مبتلا هستند در برقراری ارتباط چشمی، درک احساسات دیگران، شروع و حفظ مکالمه و ایجاد روابط دوستی با مشکل مواجه هستند.
● رفتارهای محدود، تکراری و کلیشه ای: مبتلایان به اوتیسم در بعضی موارد به طور مکرر حرکات یا صداهایی را تکرار میکنند و در برابر تغییرات محیط خود مقاومت نشان میدهند.
● اختلالات در پردازش حسی: ممکن است این بیماران نسبت به محرک های حسی شبیه نور، صدا، بو، مزه و لمس، حساسیت بیش از حد یا کمبود حساسیت داشته باشند.
( حتما برای بهبود اوتیسم تحت نظر یک پزشک باشید : ویزیت در منزل )
به طور کلی علت بروز اوتیسم هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما تحقیقات نشان می دهد که ترکیبی از ژنتیک و عوامل محیطی در بروز این بیماری نقش دارند.
2 تا 3 سالگی زمان تشخیص بیماری اوتیسم است. با این وجود، برخی از افراد تا اواخر دوران کودکی یا حتی بزرگسالی بیماری آنها تشخیص داده نمیشود.
این سوال والدین کودکان مبتلا به اوتیسم است که آیا این بیماری درمان دارد یا نه،باید بگوییم هنوز راه درمان اوتیسم به طور کامل شناخته شده نیست اما روش های مختلفی برای کمک به بیماران اوتیسمی وجود دارد که به مدیریت علائم و بهبود کیفیت زندگی آنها کمک میکند. مداخلات رفتاری یکی از این روش هاست که بر آموزش مهارت های جدید و تغییر رفتارهای نامطلوب تمرکز دارند.
گفتار درمانی نیز به افراد مبتلا به اوتیسم کمک می کند تا مهارت های ارتباطی صحبت کردن، گوش دادن و درک زبان آنها بهبود بیابد.
کاردرمانی مهارت های حرکتی ظریف و درشت بیماران اوتیسم را بهبود میبخشد و باعث میشود تا در انجام کارهای روزمره استقلال بیشتری داشته باشند.
دارو درمانی برای کمک به مدیریت برخی از علائم اوتیسم، مانند اضطراب، بیش فعالی و کمبود توجه مفید میباشد.
اوتیسم یک اختلال دائمی است، اما با تشخیص زودهنگام، افراد مبتلا به اوتیسم می توانند زندگی معنادار تری داشته باشند.
از خدمات پرستاری همراه طب : تنقیه در منزل ، فصد خون در منزل ، ساکشن ریه در منزل
پرستاری از کودکان اوتیسم
کودکان مبتلا به اوتیسم به عشق، صبر و درک بیشتری نیاز دارند و ایجاد محیطی امن و حمایتی برای آنها ضروری است.بنابراین پرستاری از کودکان اوتیسم می تواند چالش برانگیز باشد.
درباره ویژگی های بیماری اوتیسم مواردی را ذکر کردیم و اکنون در ادامه برای پرستاری از کودکان اوتیسم مطالبی را ارائه می دهیم:
● ایجاد محیطی حمایتی برای کودکان اوتیسم
ایجاد یک برنامه روزانه ثابت و قابل پیش بینی برای کودکان اوتیسم بسیار مهم است.و برای پرستاری در منزل و نگهداری از این کودکان، به این برنامه نیاز است. مورد بعدی کاهش محرک های حسی است زیرا این محرک ها می تواند برای کودکان اوتیسم طاقت فرسا باشد.نکته قابل توجه این است که تشویق به تعاملات اجتماعی و ایجاد فرصت هایی برای دوستی با کودکان اوتیسم به آرامش آنها کمک بزرگی میکند.
● مداخلات آموزشی و درمانی برای کودکان اوتیسم
برای آموزش مهارت های جدید و تغییر رفتارهای نامطلوب ، استفاده از روش های مبتنی بر شواهد ضروری به نظر میرسد.برای بهبود مهارت های ارتباطی در زمینه های مختلف گفتار درمانی به کمک این افراد می آید. همچنین کاردرمانی در منزل که به تقویت مهارت های حرکتی ظریف و درشت و افزایش استقلال در انجام کارهای روزمره مفید خواهد بود. در مواردی هم پزشک داروهایی برای کمک به مدیریت علائم مانند اضطراب، بیش فعالی و کمبود توجه برای کودکانی که با اوتیسم دست و پنجه نرم میکنند، تجویز می کند.
● خودمراقبتی پرستار
● نگهداری از کودکان اوتیسمی و پرستاری در منزل می تواند برای برخی والدین طاقت فرسا باشد. به همین دلیل، یافتن منابع حمایتی عاطفی مانند گروه های حمایتی یا مشاوره فردی بسیار مهم است.استفاده از خدمات پرستاری در منزل توسط پرستاری که در این زمینه تخصص لازم را دارد، میتواند کمک بزرگی باشد و نکته حائز اهمیت این است که پرستار باید در این مورد به سلامت جسمی و روانی خود به عنوان یک پرستار توجه کند و بین مسئولیت های پرستاری و زندگی شخصی خود تعادل برقرار کند.تا از فرسودگی شغلی جلوگیری به عمل آید.
اگر کودکتان دچار بیماری های قلبی شده نیازمند یک متخصص قلب حرفه ای هستید : ویزیت متخصص قلب در منزل
افزایش آگاهی و پذیرش اوتیسم در جامعه
اینکه بیماران اوتیسمی را در جامعه بپذیریم و به دید تحقیرآمیز به آنها ننگریم مستلزم این است که باید درباره اوتیسم اطلاعات کسب کنیم؛ هر چه بیشتر در مورد اوتیسم اطلاعات داشته باشیم، بهتر می توانیم با این گونه افراد ارتباط برقرار کنیم و آنها را درک نماییم.بسیاری از باورهای غلط در مورد اوتیسم وجود دارد که می تواند منجر به تبعیض شود. پس از کسب اطلاعات صحیح، حتما آنها را با دیگران به اشتراک بگذاریم تا به از بین بردن این باورهای غلط کمک کنیم .از افراد مبتلا به اوتیسم باید حمایت کنیم و با ایجاد فرصت هایی برای تعامل و مشارکت آنها در جامعه، به آنها کمک کنیم تا احساس پذیرش و ارزشمندی کنند.
همچنین با حمایت از سازمان های مرتبط با اوتیسم و داوطلب شدن در این سازمان ها ضمن اینکه به این بیماران کمک میکنیم .دانش و اطلاعات خود را درباره این بیماری و راههای برخورد و پذیرش بیماران در جامعه افزایش خواهیم داد.
با افزایش آگاهی و پذیرش اوتیسم، می توانیم دنیایی بسازیم که در آن همه افراد، صرف نظر از تفاوت هایشان، به طور کامل و برابر در جامعه مشارکت کنند.
بخوانید : قرص کاپتوپریل برای بیماری های قلبی
علت اوتیسم چیست؟
علت دقیق اوتیسم هنوز کاملا شناخته نشده است اما طبق تحقیقات این بیماری ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است.
عوامل ژنتیکی:
داشتن سابقه خانوادگی اوتیسم خطر ابتلا به این اختلال را در افراد افزایش می دهد. بنابراین قبل از اقدام به بارداری، چنانچه در خانواده خود سابقه این بیماری وجود دارد حتما آزمایش ها و اقدامات لازم را برای پیشگیری از این اختلال انجام دهید زیرا جهش های متعددی در ژن ها می توانند با اوتیسم مرتبط باشند.
عوامل محیطی:
تحقیقات نشان می دهد که عفونت های دوران بارداری به دلیل خطر ابتلای نوزاد به اوتیسم خطرناک هستند و توصیه میشود که مادران باردار در صورت ابتلا به عفونت در این دوران ، درمان را جدی بگیرند. همچنین قرار گرفتن در معرض سموم محیطی مانند سرب یا جیوه در دوران بارداری یا اوایل دوران کودکی خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش میدهد. استرس که عامل بروز و تشدید اکثر بیماری هاست؛ در دوران بارداری نقش منفی بازی میکند و استرس شدید در دوران بارداری میتواند خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد.
مقاله پیشنهادی : صدای تق تق زانو
تست های رایج برای تشخیص اوتیسم
● ADI-R : این تست با مصاحبه با والدین یا پرستار کودک انجام می شود و سابقه رشدی و علائم اوتیسم را ارزیابی می کند.
● ADOS-2 : با استفاده از این تست،رفتار کودک در حین انجام فعالیت های مختلف مشاهده میشود و با توجه به این رفتار ،مهارت های ارتباطی، زبانی، اجتماعی و بازی او ارزیابی می شود.
● CARS : این مقیاس توسط والدین کودک تکمیل می شود و ۱۵ مورد از علائم اصلی اوتیسم را ارزیابی می کند.
باید توجه داشت که تشخیص اوتیسم فرآیندی پیچیده است و باید توسط متخصصان مجرب انجام شود.هیچ تستی به طور قطع و به تنهایی نمی تواند قطعا اوتیسم را تشخیص دهد.تشخیص اوتیسم بر اساس ترکیبی از ارزیابی ها و معاینات انجام می شود و اگر چنانچه نگران هستید که فرزندتان ممکن است اوتیسم داشته باشد، باید با پزشک صحبت کنید تا او برای ارزیابی و تشخیص مناسب ، شما را راهنمایی کند.
چالش های پرستاری از کودک اوتیسمی در منزل
پرستاری از کودک اوتیسمی در منزل چالش برانگیز می باشد. کودکان مبتلا به اوتیسم نیازها و رفتارهایی دارند و یافتن بهترین راه برای مراقبت از آنها می تواند دشوار باشد. با این حال، با صبر و حوصله و درک و دانش مناسب، می توان به کودک اوتیسمی کمک کرد تا رشد کند و به حداکثر پتانسیل خود برسد. در ادامه رایج ترین چالش های پرستاری از کودک اوتیسمی در منزل را بررسی میکنیم.
مشکلات ارتباطی: کودکان مبتلا به اوتیسمی در برقراری ارتباط با دیگران، چه کلامی و چه غیرکلامی، مشکل دارند. به همین دلیل مراقبت از آنها دشوار است، زیرا درک نیازها یا خواسته های آنها سخت خواهد شد.
رفتارهای چالش برانگیز: کودکان مبتلا به اوتیسم بعضا رفتارهای چالش برانگیز، مانند خودآزاری، پرخاشگری یا فرار بروز میدهند. این رفتارها ممکن است برای والدین و پرستار کودک طاقت فرسا بوده و آنها را دچار چالش کند.
نیازهای حسی: کودکانی که با اوتیسم دست و پنجه نرم میکنند بعضا به نور، صدا، لمس یا طعم حساس هستند و ممکن است منجر به طغیان حسی در آنها شود.