آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

باورهای غلط در پزشکی


باور های غلط در پزشکی

در دنیای امروز، رواج باورهای غلط در حیطه علم پزشکی ، در میان مردم شایع است که متاسفانه، برخی از این باورهای غلط به سلامتی افراد آسیب می رسانند زیرا این باورهای اشتباه از لحاظ علم پزشکی ثابت نشده اند و بیشتر شبیه افسانه و خرافات می مانند تا حقیقت. و علت اینکه مردم آنها را پذیرفته اند این است که دهان به دهان به گوششان رسیده و هیچ تحقیقی در مورد آن نکرده اند‌. در این مطلب قصد داریم تا تعدادی از این باورها را به شما معرفی کنیم.

 کلیک کنید :ویزیت متخصص ریه در منزل 

باور های غلط در پزشکی

باور اشتباه ۱:  آنتی بیوتیک ها برای سرماخوردگی و آنفولانزا مفید هستند.

پزشکان و محققان طبق نتایج پژوهش‌ها می‌گویند که بر خلاف باور اشتباه مردم،  آنتی بیوتیک ها فقط بر درمان عفونت های باکتریایی تاثیر دارند و عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا را نمی توان با آنتی بیوتیک درمان کرد و از آنجا که مصرف نامناسب  آنتی بیوتیک ها منجر به مقاومت دارویی می شود، در نتیجه درمان عفونت های باکتریایی را دشوارتر می کند. بنابراین توصیه پزشکان این است که با ظهور علائم سرماخوردگی، خودسرانه اقدام به مصرف آنتی بیوتیک نکنیم.

آنتی بیوتیک هارو تزریق کن : تزریقات در منزل 

باور اشتباه ۲: واکسن ها باعث ایجاد اوتیسم می شوند.

تحقیقات علمی این باور را رد کرده اند و پزشکان با استناد بر نتیجه تحقیقات بیان می‌کنند که ارتباطی بین واکسن ها و اوتیسم وجود ندارد.

مقالات : آمپول پیروکسیکام

باور اشتباه ۳: خوردن ماهی در دوران بارداری مضر است.

همه ما می دانیم و شنیده ایم که ماهی منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 است و قطعا برای سلامت مادر و جنین ضروری است. متخصص زنان در هنگام ویزیت به افراد باردار  توصیه میکنند که باید به طور مرتب ماهی مصرف کنند، منع مصرف ماهی در موارد خاص و به ندرت صورت میگیرد آن هم با تشخیص پزشک : ویزیت در منزل

باور اشتباه ۴: شکستن انگشتان دست و پا سبب ابتلا به آرتروز می شود.

آرتروز یک بیماری مفصلی است و به مرور زمان غضروف مفصلی را تخریب و باعث درد، التهاب و خشکی مفاصل می شود و شکستن انگشتان دست و پا به طور مستقیم باعث آرتروز نمی شود و متاسفانه این باور غلطی است که در بین مردم شایع شده است.

سونوگرافی کن: سونوگرافی در منزل 

علت های اصلی آرتروزمی‌تواند موارد زیر باشد:

●      سن: با افزایش سن، غضروف مفصلی  فرسوده می شود و خطر ابتلا به آرتروز افزایش می یابد.

●      ژنتیک: سابقه خانوادگی آرتروز یکی از یکی از مهم ترین عوامل خطر ابتلا به این بیماری است.

●      آسیب به مفاصل: آسیب دیدن مفاصل که ممکن است در اثر حوادثی مانند تصادف، ورزش یا سایر فعالیت ها رخ دهد ممکن است در مواردی به آرتروز منتهی شود.

●      چاقی: اضافه وزن و چاقی فشار بیشتری به مفاصل، به ویژه مفصل های زانو و لگن وارد کرده و منجر به آرتروز می شود . پزشکان‌معمولا در هنگام ویزیت بیمارانی که بر اثر اضافه وزن دچار زانو درد و کمردرد شده اند ، ابتدا توصیه میکنند که وزن خود را کاهش دهند.

●       عفونت:وجود برخی از عفونت ها، مثل عفونت بروسلا، می توانند باعث آرتروز شوند.

●      بیماری های خودایمنی: روماتیسم مفصلی و لوپوس که بیماری خودایمنی محسوب می شوند می توانند به غضروف مفصلی حمله کرده و باعث آرتروز شوند.

شکستن انگشتان دست و پا می تواند باعث درد، تورم و التهاب موقتی مفاصل شود، ولی در واقع هیچ آسیبی به غضروف مفصلی وارد نمی کند و به طور مستقیم منجر به آرتروز نخواهد شد و همانطور که بیان‌کردیم ابن باور اشتباه است.

فصد خون با بهترین پرستارها : فصد خون در منزل 

باور اشتباه ۵: نوشیدن 8 لیوان آب در روز برای سلامتی ضروری است.

این باور که نوشیدن 8 لیوان آب در روز برای سلامتی ضروری است، از نظر علمی کاملا دقیق نیست زیرا میزان آب مورد نیاز بدن به عوامل مختلفی مانند سن، جنس، میزان فعالیت، شرایط آب و هوایی و سلامتی کلی فرد بستگی دارد و در واقع، دلیل علمی ‌مشخصی برای ‌میزان ‌مصرف ‌آب ‌در روز ‌وجود ندارد و نمی‌توان یک تعریف از آن برای همه افراد در نظر گرفت.

سازمان های بهداشتی معتبر  و پزشکان توصیه می کنند که افراد بالغ به طور متوسط حدود 3.7 لیتر مایعات در روز مصرف کنند و منظور از تامین آب مورد نیاز بدن از طریق مایعات می‌تواند شامل ‌نوشیدن ‌آب، ‌ ‌آبمیوه، ‌سوپ، ‌چای، ‌قهوه  و ‌سایر ‌نوشیدنی ها  و  حتی مصرف  میوه ها  و  سبزیجاتی  که  حاوی  آب  هستند،  تامین  شود و لزومی ندارد که صرفا آب نوشیده شود.

یکی از عواملی که میتواند ‌بر ‌میزان ‌آب ‌مورد نیاز ‌بدن ‌تاثیر ‌بگذارد، سن است. جالب است بدانید که کودکان و نوزادان به نسبت وزن بدن خود به آب بیشتری نسبت به بزرگسالان نیاز دارند.

و همچنین بدن مردان به طور کلی، نسبت زنان به آب بیشتری نیاز دارد.یکی دیگر از فاکتورها ،سطح فعالیت افراد است. ورزشکاران و افرادی که فعالیت زیادی در طول روز دارند به دلیل تعریق بیشتر به آب بیشتری نسبت به افراد کم تحرک نیاز دارند.

تنقیه اونم در منزل : تنقیه در منزل

از نقش شرایط آب و هوایی در مصرف آب نباید بگذریم زیرا افرادی که در آب و هوای گرم و خشک زندگی میکنند، به دلیل تعریق بیشتر، به آب بیشتری نیاز دارند.

وجود برخی بیماری ها مانند بیماری های کلیوی، قلبی و کبدی می توانند بر تعیین ‌میزان ‌آب ‌مورد نیاز ‌بدن ‌تاثیر ‌بگذارد.بهترین ‌راه ‌برای ‌تشخیص ‌اینکه ‌آیا ‌به ‌آب ‌کافی ‌مصرف ‌می کنید ‌یا خیر، ‌توجه ‌به ‌رنگ ‌ادرار  است .اگر ‌ادرار  ‌بی رنگ ‌یا ‌کم رنگ ‌باشد، ‌می‌تواند نشانگر این باشد که ‌آب ‌کافی ‌مصرف ‌می کنید. ‌اما ‌اگر رنگ ‌ادرار  ‌تیره ‌ ‌باشد، ‌ممکن ‌است بدن ‌به ‌آب ‌بیشتری ‌نیاز ‌داشته باشد . در ‌نهایت، ‌به ‌جای ‌تمرکز ‌بر ‌تعداد ‌لیوان های ‌آب ‌مصرفی بهتر است ‌زمانی ‌که ‌احساس ‌تشنگی ‌می کنید ‌آب ‌بنوشید.مصرف ‌آب آن هم ‌به ‌میزان ‌کافی ‌برای ‌سلامتی ‌بدن ‌ضروری ‌است ‌و ‌فواید ‌زیادی دارد. 

مقالات خواندنی : پنومونی در سالمندان 

باور اشتباه ۶: مصرف مکمل های غذایی همیشه برای سلامتی مفید است.

امروزه افراد زیادی مخصوصا ورزشکاران، به مصرف مکمل های غذایی روی آورده اند  و مسئله ای که وجود دارد این است که مصرف خودسرانه مکمل ها می تواند خطرات زیادی برای سلامتی به همراه داشته باشد.البته برخی از مکمل ها در شرایط خاص و با تجویز پزشک مفید هستند . ولی این باور اشتباهی است که برخی افراد فکر می‌کنند در هر صورت مصرف مکمل های غذایی برای سلامتی مفید و ضروری است.

باور اشتباه 7: نور خورشید باعث سرطان پوست می شود.

پزشکان در موقع ویزیت، به بیمارانی که ویتامین D مورد نیاز بدنشان تامین نشده است توصیه می کنند که  آفتاب بگیرند؛ زیرا نور خورشید میتواند ویتامین D را به بدنشان برساند و این مسئله را نباید با  قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید که خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد،اشتباه گرفت.بلکه باید توجه داشت که میزان قرار گرفتن در معرض نور آفتاب باید معقول باشد.

باور اشتباه ۸: خوردن غذاهای چرب همواره باعث چاقی می شود.

 ژنتیک، رژیم غذایی و فعالیت بدنی سه فاکتور اصلی در ایجاد چاقی و اضافه وزن هستند و اینکه برخی افراد فکر میکنند که صرفا با خوردن غذاهای چرب چاق می شوند، ریشه علمی ندارد و باور اشتباهی تلقی می شود. مصرف غذاهای چرب به تنهایی باعث چاقی نمی شود و باید در کنار سایر عوامل بررسی شود.

باورهای اشتباه در پزشکی

باور اشتباه ۹: کمردرد همیشه ناشی از مشکل جدی است.

شاید این تصور اشتباه باعث شده تا برخی افراد با یک کمردرد ساده دچار استرس و اضطراب شوند. باید توجه داشت که  در اکثر موارد، کشیدگی عضله یا رگ به رگ شدن که یک امر طبیعی و ساده است، سبب بروز کمردرد می شود.در واقع، حدود 80 درصد از موارد کمردرد حاد خود به خود و بدون نیاز به درمان خاصی در عرض چند هفته یا چند ماه بهبود می یابند و نگران‌کننده نیستند.کشیدگی عضله یا رگ به رگ شدن که معمولاً ناشی از فعالیت های بدنی سنگین یا حرکات ناگهانی است، نباید موجب نگرانی بیش از حد شود. نشستن یا ایستادن  طولانی آن هم در یک وضعیت نامناسب مسلما عضلات کمر را تحت فشار قرار می دهد و باعث درد می شود ولی نمی‌تواند نشانه خطر باشد.

در مواردی، آرتروز، به خصوص آرتروز ستون فقرات، باعث درد، سفتی و التهاب مفاصل کمر می شود و یا دیسک کمر که در اثر فتق دیسک بین مهره های کمر اتفاق می افتد و به نخاع فشار وارد می کند، باعث درد، بی حسی و ضعف در پاها شود.

به هر حال اگر فرد دچار درد شدید و مداوم در کمر خود شد و این درد بیش از چند روز طول کشید، می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی تر باشد و یا دردی که در شب بدتر می شود و شما را از خواب بیدار می کند، می تواند نشانه ای از عفونت یا تومور باشد. اگر کمردرد با تب، لرز یا کاهش وزن بدون دلیل همراه باشد، می تواند علامت یک عفونت جدی باشد.دردی که به پاها تیر می کشد و همچنین بی حسی یا ضعف در پاها که نشانه ای از آسیب عصبی است می توانند دلیل کافی برای مراجعه به پزشک باشند. در این صورت پزشک می تواند با ویزیت شما و یک معاینه فیزیکی ساده و انجام آزمایشاتی مانند اشعه ایکس یا MRI علت کمردرد را تشخیص داده و درمان مناسب را تجویز کند.

در نهایت، به خاطر داشته باشید که اکثر موارد کمردرد جدی نیستند و با گذشت زمان خود به خود بهبود می یابند و این باور را از ذهن خود دور کنید که هر دردی در کمر ، خطرناک و مسئله ساز است.

‌نظرات کاربران