آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
تومور استخوانی

تومور استخوانی چیست ؟


امروزه شاهد شیوع وجود تومور در بدن افراد زیادی هستیم . تومورها در هر جای بدن ممکن است یافت شوند؛ گاهی تومور در استخوان ران و یا ساق پا خودنمایی می‌کند که به نام تومور استخوانی شناخته می‌شود. تومور استخوانی، توده غیرطبیعی از سلول ها است و در استخوان رشد می کند.که همواره خوش خیم نیست. در این مقاله بر آن شدیم که درباره تومور استخوانی خوش خیم و بدخیم و روش های درمان آن اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

برای درمان تومور استخوانی : ویزیت متخصص داخلی در منزل 

علت بروز تومورهای استخوانی

فاکتورهای زیادی در پیدایش تومور استخوانی افراد نقش دارند که از آن جمله می توان به جهش‌های ژنتیکی اشاره کرد. بعضی از افراد در هنگام‌ تولد با جهش در ژن‌هایی که رشد و تکامل سلول های استخوانی را کنترل می‌کنند، متولد می شوند. این جهش ها خطر ابتلا به تومورهای استخوانی را افزایش می‌دهند.بنابراین بهتر است افرادی که دارای تومور استخوانی هستند و یا در خانواده و بستگانشان این بیماری وجود دارد، قبل از اقدام به فرزندآوری با پزشک مشورت کنند. در جلسه ویزیت، پزشک جوانب امر را بررسی کرده و برای آزمایش های پیش از اقدام به بارداری زوجین را راهنمایی خواهد کرد.قرار گرفتن در معرض تابش اشعه ایکس و رادیوم، نیز می تواند خطر ابتلا به تومورهای استخوانی را افزایش دهد. برخی از بیماری ها، مانند بیماری استخوان پاژه، ممکن است عامل ایجاد تومور استخوانی باشد.مطالعات نشان داده که عواملی مانند برخی از عفونت ها و نیز برخی از داروها ممکن است باعث بروز تومور  استخوانی شوند.
تشخیص تومور استخوانی : آزمایش در منزل 

نحوه عملکرد تومورهای استخوانی 

رشد تومورهای استخوانی معمولا از سلول های غیرطبیعی شروع می شود.این سلول ها قابلیت حمله به استخوان های اطراف را دارند. تومورهای استخوانی از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی می توانند به سایر قسمت های بدن سرایت کنند.ناگفته نماند که انواع مختلفی از تومورهای استخوانی وجود دارد و هر کدام رفتار و عملکرد متفاوتی دارند. درمان تومورهای استخوانی نیز بسته به نوع، مرحله و محل تومور متفاوت خواهد بود.

اگر میخواهید که تشخیص دهید که تومور استخوان است یا خیر باید رادیولوژی انجام دهید : رادیولوژی در منزل

انواع تومورهای استخوان

تومورهای استخوانی را می توان به دو دسته کلی خوش خیم و بدخیم تقسیم کرد.لذا با شناخت انواع تومورها جای نگرانی برای درمان وجود ندارد. زیرا مهم این است پزشک شما را سریع ویزیت کند و بعد از تشخیص، روند درمان سریع انجام شود.

●     تومورهای خوش خیم:

استئوکوندروما: شایع ترین نوع تومور که از غضروف و استخوان تشکیل شده به نام استئوکوندروما معروف است که خوش خیم می‌باشد و بیشتر در استخوان های بلند مانند ران و ساق پا بروز می‌کند.

فیبروما: این نوع تومور استخوانی از از بافت فیبری تشکیل شده و می تواند در هر استخوانی نمایان شود، اما بیشتر در جمجمه، فک و پاها دیده می شود.

انکندروما: تومور غضروفی که بیشتر در استخوان های بلند ران و ساق پا یافت می‌شود انکندروما نام دارد.

کیست استخوانی: کیسه هایی که حاوی مایع هستند و در ران و ساق پا دیده می شوند.

استئوئید استئوما: این نوع تومور که جنس آن از استخوان تشکیل شده است نیز در استخوان ساق و ران پا نمایان می‌شود.

●      تومورهای بدخیم استخوان:

شایع ترین نوع تومور استخوانی که بدخیم می‌باشد و غالبا در نوجوانان و جوانان دیده می‌شود، استئوسارکوما است.

کندروسارکوما و سارکوم استئوئید تومورهای استخوانی بدخیمی هستند که در استخوان های بلند و ساق پای بزرگسالان  دیده می شوند.

سارکوم اوینگ نیز نوعی تومور استخوانی بدخیمی است که  بیشتر در کودکان و نوجوانان و در استخوان های بلند ران و ساق پا یافت می شود.

علائم تومورهای استخوانی

علائم تومورهای استخوانی می تواند شامل درد در استخوان، تورم در استخوان، مشکل در حرکت دادن استخوان، شکستگی استخوان بدون دلیل مشخص، خستگی، کاهش وزن باشد.اگر فردی هر یک از این علائم را تجربه می کند، باید برای تشخیص و درمان مناسب، پزشک او را ویزیت کند.

درمان تومورهای استخوانی بسته به نوع، مرحله و محل تومور متفاوت خواهد بود. گزینه های درمانی ممکن است شامل جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی باشد.

کلیک کنید : ویزیت متخصص ارتوپد در منزل 

تشخیص تومور استخوانی

تشخیص تومور استخوان شامل چندین مرحله است که شامل معاینات فیزیکی،آزمایش های تصویربرداری، بوپسی و دیگر مراحل است که در ادامه به معرفی مختصر آنها می‌پردازیم.

1. معاینه فیزیکی و سابقه پزشکی: پزشک در هنگام ویزیت، با پرسیدن سوالاتی در مورد علائم، سابقه پزشکی و خانوادگی شما، معاینه فیزیکی انجام می دهد.

2. آزمایشات تصویربرداری:آزمایشات تصویربرداری برای تومورهای استخوانی شامل اشعه ایکس، MRI و سی تی اسکن است و این آزمایشات به پزشک کمک می‌کنند تا تومور را ببیند و محل، اندازه و گسترش آن را تعیین کند.

3. بیوپسی: مطمئن ترین راه برای تشخیص تومور استخوانی چه سرطانی  و چه خوش خیم، بیوپسی است. در طی بیوپسی، نمونه کوچکی از بافت تومور برداشته شده و برای بررسی در زیر میکروسکوپ به آزمایشگاه فرستاده می شود.

البته بسته به نوع تومور استخوانی، آزمایشات دیگری مانند آزمایش خون برای بررسی سطح مارکرهای تومور یا آزمایش ژنتیکی برای بررسی جهش های ژنی نیز انجام می‌شود.

به یاد داشته باشید که مراجعه زودهنگام به پزشک و تشخیص به موقع تومور، روند درمان را تسریع می‌کند.

کسلی و از خودت دور کن : فصد خون در منزل

تومور استخوان

آیا تومور استخوان قابل درمان است؟

بسیاری از افراد بعد از اینکه متوجه وجود تومور در استخوان خود می‌شوند، فکر می‌کنند که درمانی برای تومور استخوان وجود ندارد و دچار استرس می‌شوند. اما باید بگوییم که خوشبختانه تومور استخوان با توجه به نوع، مرحله و محل تومور و همچنین سن و سلامت کلی فرد، درمان خاصی دارد و هر چه سریعتر برای درمان مراجعه شود، نتیجه آن اثربخش تر خواهد بود.انواع مختلفی از درمان برای تومورهای استخوانی وجود دارد که شامل موارد زیر می‌باشد:

●       جراحی:  رایج ترین روش درمانی برای تومورهای استخوانی، جراحی است. هدف از جراحی برداشتن تومور و نیز حاشیه ای از بافت سالم اطراف آن است در موارد شدیدتر ممکن است جراح مجبور شود عضو آسیب دیده را قطع نماید.

●       پرتودرمانی: از پرتوهای پرانرژی برای از بین بردن سلول های تومور استفاده می‌شود.گاهی اوقات پرتودرمانی قبل از جراحی برای کوچک کردن تومور انجام می‌شود و در مواردی نیز بعد از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده .

●       شیمی درمانی: در شیمی درمانی از داروها برای از بین بردن سلول های سرطانی سراسر بدن استفاده می‌شود. شیمی درمانی نیز در برخی موارد قبل از جراحی و در مواردی نیز بعد از جراحی انجام می‌شود. گاهی نیز به عنوان درمان اولیه برای تومورهایی که برای آن ها امکان جراحی وجود ندارد، استفاده می‌شود.

●       درمان های هدفمند: نوعی درمان دارویی که بر روی ویژگی های ژنتیکی سلول های سرطانی به طور خاص تمرکز دارند. این درمان ها به سلول های سرطانی حمله کرده تا به سلول های سالم آسیب کمتری برسد.

●       ایمونوتراپی: ایمونوتراپی نوعی درمان است که به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند تا سلول های سرطانی را شناسایی و از بین ببرد.

​​تومور استخوانی در مردان شایع تر است یا زنان؟

به طور کلی و بر اساس مطالعات مختلف، تومورهای استخوانی در مردان 1.5 تا 2 برابر بیشتر از زنان است و این تفاوت جنسیتی به چند فاکتور بستگی دارد.هورمون های جنسی، مانند استروژن و تستوسترون، نقش مهمی در رشد و تکامل استخوان دارند و از آنجا که مردان سطوح بالاتری از تستوسترون دارند منجر به افزایش رشد سلول های استخوانی و در نهایت افزایش خطر ابتلا به تومورهای استخوانی می‌شود.فاکتور بعدی این است که از لحاظ فعالیت بدنی، مردان به طور کلی نسبت به زنان فعال تر هستند که این عامل منجر به استرس بیشتر بر روی استخوان ها و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به تومورهای استخوانی می‌شود. در نهایت برخی از جهش‌های ژنتیکی که خطر ابتلا به تومورهای استخوانی را افزایش می دهند، در مردان شایع تر هستند.

زخم هاتو با پرستار های همراه طب پانسمان کن : پانسمان زخم در منزل 

درمان تومور استخوان

رابطه ژنتیک و تومور استخوانی

در حالی که علت دقیق اکثر تومورهای استخوانی ناشناخته است، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، ژنتیک نقش مهمی در ایجاد این بیماری ایفا می کند. برخی از افراد با جهش در ژن های خاصی که رشد و تکامل سلول‌های استخوانی را کنترل می کنند، متولد می شوند. این جهش ها به عنوان "سندرم های ژنتیکی" شناخته می‌شوند و خطر ابتلا به انواع خاصی از تومورهای استخوانی، مانند استئوسارکوما و کندروسارکوما را افزایش می‌دهند.اگر در خانواده شما سابقه تومور استخوانی وجود دارد، باید توجه بیشتری کنید و حتما در جلسه ویزیت پزشک، این مسئله را به او یادآوری کنید.

برخی از جهش های ژنتیکی در طول زندگی یک فرد به دلایل مختلفی مانند قرار گرفتن در معرض تابش یا مواد شیمیایی خاص ایجاد می‌شوند. این جهش ها نیز خطر ابتلا به تومور استخوانی را افزایش می‌دهند.علاوه بر این، برخی از ژن ها بر نحوه پاسخگویی بدن به درمان تومورهای استخوانی تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال، وجود بعضی جهش های ژنی خاص می تواند تومور را در برابر شیمی درمانی یا پرتودرمانی مقاوم تر کند.

‌نظرات کاربران