آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

اگر احساس ضعف می‌کنید، این دلایل را جدی بگیرید!


علت ضعف بدن

آیا به‌تازگی احساس ضعف بدنی شدیدی در طول روز دارید؟ اگر پاسخ به این سوال مثبت است، باید بگوییم نباید بی‌تفاوت از کنار آن گذر کنید. در واقع، هر نشانه و علائمی که در بدن ظهور پیدا می‌کند، به‌معنای اعلانی است که باید مورد بررسی قرار گیرد. از همین رو شناخت علت ضعف بدن برای گزارش به پزشک، جهت یافتن راه‌حل درمان اهمیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله قصد داریم به‌صورت مفصل به چند مورد مهم علت ضعف بدن اشاره کنیم.

علت ضعف بدن چیست؟

ضعف بدنی یکی از مشکلاتی است که افراد مختلف با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این مشکل می‌تواند زندگی روزمره را با اختلال مواجه کند و در طولانی‌مدت عوارض زیادی برای شما ایجاد کند. اما اگر علت ضعف بدنی را بدانید، شاید بهتر بتوانید از آن جلوگیری کنید یا علائم آن را کاهش دهید. با این اوصاف در  ادامه به علل بروز این مشکل اشاره خواهیم کرد.

1. تحرک کم و عدم تناسب عضلانی

یکی از شایع‌ترین دلایل ضعف بدن و لرزش دست و پا، ضعف عضلانی است که می‌تواند در نتیجه تحرک کم اتفاق بیفتد. اگر از ماهیچه‌ها به‌خوبی استفاده نکنید، به‌مرور زمان فیبرهای درون ماهیچه‌ها کم‌حجم و با چربی جایگزین می‌شوند. این وضعیت با استفاده از ورزش و رژیم غذایی مناسب قابل حل خواهد بود. در این شرایط یکی از بهترین راه‌حل‌ها استفاده از سرم تقویتی برای ضعف بدن است.

2. بالا‌رفتن سن

با افزایش سن، عضلات بدن قدرت و حجم خود را از دست می‌دهند و ضعیف می‌شوند. برای کاهش عوارض این علت ضعف بدن و حالت تهوع، باید به‌صورت منظم ورزش کنید. لازم به ذکر است که مدت زمان بهبودی در اثر آسیب با افزایش سن طولانی‌تر می‌شود، تعادل از بین می‌رود و استخوان‌ها به‌راحتی شکسته می‌شوند.

3. عفونت‌ها

از دیگر موارد علت ضعف بدن و سرگیجه، عفونت و بیماری است. عفونت موجب التهابی عضلانی می‌شود و حدودا چند هفته طول می‌کشد. برای کاهش اثرات این مشکل می‌توانید از خدمات ویزیت در منزل کرج شبانه روزی استفاده کنید.

4. بارداری

بارداری یا دوره پس از آن نیز می‌تواند علت ضعف شدید بدن باشد. دلیل اصلی این مشکل در بارداری، سطح بالای استروئید خون و کم‌خونی است که می‌تواند باعث احساس خستگی در قسمت عضلات و به‌طور کلی بدن شود. برای کاهش این مشکل در دوره بارداری بهتر است با پزشک متخصص خود در این حوزه مشورت کنید.

5. بیماری‌های مزمن

بسیاری از بیماری‌های مزمن نیز علت ضعف بدن محسوب می‌شوند که در برخی از آن‌ها به‌خاطر کاهش خون و مواد مغذی است. دیابت، بیماری شریانی محیطی، بیماری قلبی، بیماری ریوی، کم‌خونی و بیماری کلیوی می‌توانند از جمله این موارد باشند. برای کاهش اثرات این بیماری‌ها می‌توانید از خدمات سرم زدن در منزل استفاده کنید.

6. شرایط محرک

یکی دیگر از فاکتورهایی که می‌توان از آن به‌عنوان علت ضعف بدنی نام برد، شرایط محیطی است. این شرایط شامل افسردگی، اضطراب، خستگی و درد مزمن می‌شود. این شرایط و موقعیت‌ها، هورمون‌هایی در بدن تولید می‌کنند که موجب درد و ضعف بدنی می‌شوند.

7. آسیب عضلانی

مشکلاتی مثل رگ‌به‌رگ‌شدن، آسیب حین ورزش و کشش عضلانی هم به‌عنوان علت ضعف بدن و لرزش دست و پا معرفی می‌شود. برخی از این آسیب‌ها، باعث تورم و التهاب می‌شوند و ضعف بدنی را به وجود می‌آورند. اگر پزشک تشخیص دهد، جهت درمان باید از برخی داروها و آمپول‌ها استفاده کنید. از همین رو باید بدانید که آمپول نوروبیون برای چی خوبه.

 

علت ضعف بدن

 

8. داروها

برخی از داروها می‌توانند با یک عارضه جانبی یا یک واکنش آلرژیک، علت ضعف بدنی و حالت تهوع به شمار روند. معمولا این عوارض با حالت خستگی شروع می‌شود و در‌صورت ادامه روند مصرف دارو، به تغییراتی دائمی تبدیل شود. داروهایی مثل استاتین‌ها، برخی آنتی‌بیوتیک‌ها، مسکن‌های ضد‌التهابی، داروهای شیمی‌درمانی، داروهای ضد HIV و برخی داروهای قلب می‌توانند علت لرزش دست و ضعف بدن باشند.

9. اختلالات خواب

یکی از فاکتورهای رایج به‌عنوان علت ضعف بدنی، کاهش یا اختلال خواب است که منجر‌به خستگی عمومی بدن و عضلات می‌شود. عوامل موثری نیز وجود دارند که مسبب این اختلالات در خواب هستند. با بررسی هزینه ویزیت پزشک عمومی در منزل و  استفاده از خدمات درمانی آن می‌توانید علل بروز این اختلال را بشناسید.

10. علل غیر‌معمول

همه مواردی که به‌عنوان علت ضعف و لرزش بدن به آن‌ها اشاره کردیم، کاملا رایج و معمول بودند. اما در این بین علل دیگری هم وجود دارند که شایع نیستند و فقط در برخی موارد خاص باعث این مشکل می‌شوند. از جمله علل غیر‌معمول برای ضعف بدن می‌توانیم به سندروم خستگی مزمن، فیبرومیالژیا، کم‌کاری تیروئید، التهاب عضلانی، پارکینسون، سندروم گیل‌باری، مولتیپل اسکلروزیس، دیستروفی عضلانی، درماتومیوزیت، پلی‌میوزیت، سارکوئیدوز، هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه، لوپوس اریتماتوز سیستمیک و سرطان اشاره کنیم.

 

علت ضعف بدنی

 

ریشه‌یابی و رفع علت ضعف بدن

حالا که با علل ضعف بدنی به‌خوبی آشنا شده‌اید، وقت آن است که درباره مراجعه به پزشک فکر کنید. یک پزشک یا متخصص باید مدت زمان ضعف عضلانی، سابقه بیماری خود شخص یا خانواده، مصرف داروها و فاکتورهایی از این قبیل را مورد بررسی قرار دهد. طی این بررسی، مشخص می‌شود که آیا عضلات برای لمس حساس هستند یا فقط احساس ضعف و خستگی در آن‌ها وجود دارد. در این شرایط مراجعه به یک پزشک حاذق و امن اهمیت زیادی دارد. از همین رو، همراه طب بهترین پزشکان و متخصصان را برای معاینه و درمان مشکل ضعف عضلانی معرفی می‌کند.

‌نظرات کاربران