آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

 دندان درد چیست؟


دندان درد

به ندرت پیش میآید که فرد در طول زندگی خود دندان درد را تجربه نکرده باشد. دندان درد تجربه ای بسیار ناخوشایند است که می تواند تیز، ضربان دار و یا دردناک باشد و زمانی که فرد دچار دندان درد میشود. غذا خوردن، کار کردن و حتی خوابیدن را دشوار می کند. علل زیادی از جمله پوسیدگی دندان، آبسه دندان، بیماری لثه و دندان های شکسته وجود دارد. در این مقاله علت بروز دندان درد، راه های پیشگیری و درمان دندان درد را به شما معرفی خواهیم کرد

ویزیت پزشک جهت درمان بیماری ها : ویزیت در منزل

دندان درد

علت های دندان درد چیست؟

بعضی مواقع وقتی فردی دچار دندان درد می شود و مایل است تا علت آن را جویا شود. دندان درد می‌تواند علت های مختلفی داشته باشد. پوسیدگی شایع‌ترین علت دندان درد است. پوسیدگی دندان زمانی رخ می‌دهد که پلاک هایی روی دندان، توسط باکتری ها تشکیل می‌شوند و باعث تولید اسید می‌شوند به طوری که این اسید مینای دندان را از بین می‌برد و باعث ایجاد حفره ای می‌شود که می‌تواند به عصب دندان رسیده و باعث درد دندان شود. علت دیگر دندان درد آبسه است. عفونت دردناکی که در ریشه دندان ایجاد می‌شود آبسه است که به دلیل درمان نشدن پوسیدگی دندان ایجاد می‌شود.التهاب لثه‌ها نیز یکی از دلایل دندان درد است که می‌تواند باعث درد، خونریزی و تورم شود که در صورت عدم درمان به استخوان و بافت‌های اطراف دندان آسیب می‌رساند.ترک خوردن یا شکستن دندان نیز تجربه تلخی است که ناشی از ضربه، جویدن غذاهای سفت یا دندان قروچه بروز می‌کند. دندانی که به درستی از لثه بیرون نیامده مانند دندان عقل می‌تواند باعث درد و فشار شود. در برخی موارد، عفونت سینوس نیز می‌تواند باعث درد در قسمت فک و دندان‌ها شود.

 دندان درد همچنین می‌تواند ناشی از انجام ارتودنسی، ترمیم یا روکش دندان، و یا سایر مشکلات دندانی باشد.پیش می آید که در برخی موارد،بدون هیچ دلیل واضحی فرد دچار دندان درد می‌شود که به آن دندان درد ایدیوپاتیک می‌گویند.

 اگر درد دندانتان زیاد است و نمیتوانید آن را تحمل کنید جهت تزریق مسکن کلیک کنید : تزریقات در منزل 

برای جلوگیری از دندان درد چه کنیم؟

بسیاری افراد مایلند قبل از اینکه به دندان درد مبتلا شوند، از بروز آن جلوگیری کنند. در ادامه برخی از راههای پیشگیری از دندان درد را برای شما بیان خواهیم کرد تا از داشتن دندان های سالم لذت ببرید.

سعی کنید به منظور پیشگیری از دندان درد به طور مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید زیرا این عمل به از بین بردن پلاک و باکتری‌ها از روی دندان‌ها و لثه‌هایتان کمک بزرگی می‌کند.

 رژیم غذایی سالم در داشتن دندان های سالم موثر است بنابراین از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های شیرین و اسیدی که به مینای دندان شما آسیب می‌رسانند، خودداری کنید.

برای معاینه و جرم گیری دندان هایتان ، باید به طور مرتب دندانپزشک شما را ویزیت کند.

اگر می‌خواهید دندان هایتان سالم بمانند، از مصرف دخانیات و الکل حتی الامکان خودداری کنید.

از محلول های دهانشویه که مواد ضد عفونی کننده و آنتی باکتریال دارند استفاده نمایید تا دچار پوسیدگی دندان نشوید و همواره دندان های زیبا و تمیز داشته باشید.

مصرف روزانه شیر نیز نقش موثری در کاهش پوسیدگی و درد دندان دارد.استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید که سبب از بین بردن پلاک های دندانی می شوند را نیز فراموش نکنید.

اگر عادت به دندان قروچه دارید، از محافظ دهان استفاده نمایید.

اگر دهانتان خشک می‌شود، از آدامس بدون قند استفاده کنید.

با رعایت این نکات می‌توانید از دندان درد جلوگیری کرده و به حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌های خود کمک کنید.

 بیماری های ریوی خود درمان کن : ویزیت متخصص ریه در منزل 

چرا دندان درد در شب آزاردهنده تر است؟

اگر درباره دندان درد را تجربه کرده باشید حتما متوجه شده اید که در شب درد آن آزاردهنده و غیر قابل تحمل می‌شود به راستی دلیل آن چیست؟ دلایل مختلفی وجود دارد که چرا دندان درد در شب می‌تواند آزاردهنده‌تر باشد یکی از دلایل اصلی آن افزایش جریان خون می باشد. هنگامی که دراز می‌کشید، سر به سطح قلب نزدیک‌تر می‌شود و این حالت می‌تواند باعث افزایش جریان خون به سر و در نهایت افزایش فشار به قسمت دندان شود که منجر به تشدید دندان درد می‌شود.

دلیل دیگری که وجود دارد این است که در طول روز، شما با فعالیت‌های مختلفی مشغول هستید اما شب، زمانی که سکوت و آرامش بیشتری دارد، تمرکز شما به طور کامل بر روی درد متمرکز می‌شود که باعث می‌شود آن را شدیدتر حس کنید.

 به پهلو خوابیدن و وضعیت بدن نیز می‌تواند باعث شود تا دندان بیشتر تحت فشار قرار گیرد و درد آن را شدیدتر حس کنید.

یکی دیگر از عوامل مهم دندان درد در شب، اضطراب و استرس می‌باشد که در شب شایع‌تر است. در نهایت کمبود خواب کمبود خواب است که می‌تواند تحمل درد را کاهش دهد و احساس خستگی و تحریک‌پذیری را افزایش دهد و شما احساس درد بیشتری در ناحیه دندان بکنید.

 از سایر خدمات همراه طب : ویزیت متخصص داخلی در منزل 

علت دندان درد در دوران بارداری چیست؟

گاهی اوقات مادران در دوران بارداری در کنار تمام زیبایی ها و شیرینی هایی که تجربه می‌کنند، با چالش هایی نیز روبرو هستند. یکی از این چالش های تلخ و دردناک، دندان درد است.در مواردی تغییرات هورمونی در دوران بارداری، مادران را مستعد مشکلات جسمی مانند دندان درد می‌کند. این تغییرات هورمونی می توانند باعث افزایش پلاک دندان می‌شود. اگر مادر باردار به طور مرتب از دندان های خود مراقبت نکند، این پلاک به جرم تبدیل خواهد شد و منجر به التهاب لثه و پوسیدگی دندان در دوران بارداری می‌شود.التهاب لثه و تورم نیز در دوران بارداری بسیار شایع است که اگر التهاب لثه درمان نشود،باعث ابتلای فرد به بیماری لثه و در نهایت از دست دادن دندان منجر می‌شود.خشکی دهان یکی از فاکتورهایی است که با نام زروستومیا شناخته می‌شود و می تواند باعث پوسیدگی دندان شود و در بارداری به دلیل تهوع صبحگاهی و تغییرات هورمونی شایع می‌باشد.یکی دیگر از عواملی که باعث تشدید درد دندان در طول بارداری می‌شود دندان های عقل هستند که مانند مهمان ناخوانده در هر دوره ای از زندگی نیز فرد را دچار مشکل می‌کنند.اما در طول بارداری دندان های عقل ممکن است دردناک تر شوند.

بیماری های خون خود را فقط با چند بار انجام فصد خون در منزل درمان کن! 

دندان درد در بارداری تجربه ناخوشایندی است که می تواند بسیار آزاردهنده باشد ولی مادر باردار می‌تواند اقدامات زیادی برای جلوگیری از دندان درد انجام دهد و حتی در صورت بروز درد آن را تسکین دهد.اگر مادر بارداری هستید که دوست ندارید دندان درد را در این دوران تجربه نمایید؛سعی کنید بهداشت دهان و دندان خود را به طور مرتب رعایت کنید. از دهانشویه فلوراید استفاده کنید و از یک رژیم غذایی سالم بهره ببرید. به طور مرتب برای معاینات و تمیز کردن دندان ها به مراکز دندانپزشکی مراجعه نموده و یا از خدمات دندانپزشکی در منزل استفاده کنید و در صورت بروز هر گونه مشکل دهان و دندان، فوراً دندانپزشک شما را ویزیت کند.

در نهایت اگر دچار دندان درد در زمان بارداری هستید می توانید از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید ولی عاقلانه ترین کار این است که قبل از مصرف هر گونه دارویی، حتماً پزشک باید شما را ویزیت کند. زیرا بارداری دوران حساسی است و با خود درمانی و یا تحمل درد دندان ممکن است عواقب جبران ناپذیری را برای خود و جنینتان رقم بزنید.

 کلیک کنید و مشاوره رایگان بگیرید : تنقیه در منزل 

درمان دندان درد

درمان‌های فوری دندان در دندانپزشکی

اگر چنانچه به هر دلیل دچار درد ناگهانی و شدید دندان هستید، ویزیت شما توسط دندانپزشک باید جز اولویتتان باشد.دندانپزشک ابتدا با معاینه و بررسی دقیق، علت درد دندان شما را تشخیص داده و درمان مناسب را ارائه خواهد داد. در ادامه به بعضی از درمان‌های دندانپزشکی برای درد دندان اشاره خواهیم کرد:

پر کردن دندان یا ترمیم : اگر دندان شما به دلیل پوسیدگی دچار درد شده و شما را آزار می‌دهد، دندانپزشک با برداشتن قسمت پوسیده دندان و پر کردن حفره ایجاد شده با مواد مناسبی مانند آمالگام و یا کامپوزیت رزین دندان شما را ترمیم می‌کند. ترمیم دندان به این روش به جلوگیری از گسترش پوسیدگی و تسکین درد دندان شما کمک بزرگی می‌کند.باید توجه داشته باشید که بعد از ترمیم بیش از پیش باید مراقب دندان پر کرده تان باشید و به توصیه‌های پزشک توجه نمایید.

نکته مقاله های پیشنهادی: آمپول ویتامین سی، سندروم روده تحریک پذیر 

عصب کشی دندان دردناک: در مواردی که عفونت دندان شما به عصب و ریشه رسیده باشد،درمان کمی وقت گیر تر خواهد بود و فرآیند عصب کشی یا درمان ریشه برای شما ضرورت پیدا خواهد کرد. در این روش، دندانپزشک آن عصب و بافت آلوده به عفونت را از درون دندان شما خارج می‌کند، کانال‌ها را تمیز می‌کند و آنها را ضدعفونی کرده و با مواد لازم پر می‌کند. این درمان باعث می شود که ساختار دندان شما حفظ شود و دردهای ناشی از عفونت تسکین یابد.

‌نظرات کاربران