آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

برادی کاردی را بشناسید: تشخیص و درمان ضربان قلب کند


برادی کاردی

برادی کاردی چیست و چطور درمان می‌شود؟ همانطور که می‌دانید ضربان قلب نرمال یک فرد بزرگسال در حالت استراحت باید بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه باشد. در‌صورتی‌که ضربان قلب در این شرایط کمتر از 60 باشد، فرد به برادی‌کاردی دچار شده است. کاهش ضربان قلب برای بزرگسالان مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند؛ مگر‌اینکه به‌تبع آن علائم خاصی ظاهر شود. در ادامه این مقاله قصد داریم درباره انواع مختلف برادی کاردی، علل، علائم و سایر جزئیات مربوط به آن اشاره کنیم.

انواع مختلف برادی کاردی چیست؟

برای شناخت برادی کاردی، شناخت انواع آن اهمیت زیادی دارد. هر‌یک انواع مختلف آن، علل خاص خود را دارند ولی همه آن‌ها مشکل ضربان قلب کند‌تر از حد معمول را به همراه نمی‌آورند. در ادامه انواع برادی کاردی را بررسی می‌کنیم.

برادی کاردی سینوسی

به این نوع از برادی‌کاردی، گره سینوسی یا ضربان‌ساز قلب طبیعی نیز گرفته می‌شود. گره سینوسی تکانه‌های الکتریکی را برای قلب ارسال می‌کند تا به تپش بیفتد. کم‌کاری تیروئید، افزایش سن و برخی از بیماری‌ها منجر‌به بروز گره سینوسی می‌شوند.

بلوک قلب

بلوک قلبی چیزی است که در مسیر سیگنال‌های قلب قرار می‌گیرد و از تکانه‌های الکتریکی منظم در آن جلوگیری می‌کند. در واقع این شکل از برادی‌کاردی علائم و پیامدهایی جدی برای بیمار به همراه می‌آورد.

سندروم برادی‌کاردی/تاکی‌کاردی

سندروم برادی‌کاردی به‌عنوان یکی دیگر از انواع برادی کاردی اختلال در عملکرد سینوسی، باعث دوره‌های متناوب ضربان قلب آهسته یا سریع در بدن می‌شود. فیبریلاسیون دهلیزی یکی از همین سندروم‌هاست.

 

برادی کاردی چیست

 

علل بروز برادی کاردی چیست؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که باید به آن پاسخ دهیم، این است که علل بروز برادی کاردی چیست؟ معمولا این نوع از آریتمی قلب و معده به‌دلیل بیماری قلبی یا آسیب به این عضو مهم بروز می‌کند. برخی دیگر از علل برادی کاردی قلب شامل موارد زیر می‌شود.

  • تغییرات مرتبط با افزایش سن در سیستم الکتریکی قلب
  • بیماری عروق کرونر
  • نقایص قلبی
  • دارو‌های قلب مثل بتابلوکرها
  • عدم تعادل متابولیک (مثل تیروئید کم‌کار)
  • ضربه یا آسیب به قلب (حمله قلبی)

نشانه‌ها و علائم برادی کاردی چیست؟

پیش از اینکه به‌دنبال درمان برادی کاردی باشید، باید مطمئن شوید که به این نوع آریتمی مبتلا هستید. وقتی قلب خیلی آهسته خون را پمپاژ می‌کند، اکسیژن و خون به‌مقدار کافی به مغز نمی‌رسد. برای اینکه از وجود نشانه‌های این برادی‌کاردی مطمئن شوید، باید از متخصص قلب در منزل یا درمانگاه کمک بگیرید ولی بررسی علائم زیر نیز کمک‌کننده خواهد بود.

  • سرگیجه
  • غش
  • خستگی
  • تنگی نفس
  • ضعف

 

برادی کاردی

 

عوارض برادی کاردی چیست؟

یکی دیگر از سوالات مهمی که باید درباره برادی کاردی به آن پاسخ دهیم، عوارض آن است. در برخی مواقع عوارض احتمالی این نوع از آریتمی شامل غش‌کردن‌های مکرر، ناتوانی قلب در پمپاژ خون به قدرکافی (نارسایی قلبی) و ایست قلبی ناگهانی (مرگ ناگهانی) است. برای پیشگیری از این عوارض، در‌صورت بروز هر‌یک از علائم غیر‌عادی، با تجویز پزشک از خدمات نوار قلب یا اکو قلب در منزل استفاده کنید.

روش‌های تشخیص برادی کاردی

برای اینکه درمان برادی کاردی را آغاز کنید، باید ابتدا از وجود آن در بدن مطمئن شوید. برای این کار تشخیص و آزمایشات خاصی لازم است اما پیش از آن یک معاینه فیزیکی توسط پزشک صورت می‌گیرد. ردیابی و سنجش ضربان قلب از اولین گام‌های تشخیصی است. سایر آزمایشاتی که به تجویز پزشک باید انجام دهید، شامل موارد زیر می‌شود.

  1. الکتروکاردیوگرافی (EKG) برای ثبت تکانه‌های الکتریکی قلب
  2. دستگاه ECG قابل‌حمل برای سنجش ریتم و گرفتن نوار قلب در منزل یا درمانگاه
  3. تست استرس ورزش برای شناسایی ریتم‌های غیر‌طبیعی قلب هنگام راه‌رفتن
  4. اکوکاردیوگرافی برای تصویربرداری از دریچه‌های قلب و حفره‌ها حین پمپاژ خون
  5. آزمایش الکتروفیزیولوژیک برای بررسی سیستم الکتریکی قلب

درمان برادی کاردی

در‌صورتی‌که مشکل برادی کاردی در شما خفیف باشد، نیازی به درمان نیست ولی اگر وضعیت جدی باشد، متناسب با نوع آن گزینه‌های درمانی مختلف پیشنهاد می‌شود. دارو یا ضربان‌ساز دو مورد از بهترین روش‌های درمان برادی کاردی به حساب می‌آیند. ضربان‌ساز، یک دستگاه کوچک یا باتری است که جراح در قفسه سینه شما قرار می‌دهد. این باتری زیر استخوان ترقوه واقع می‌شود تا ضربان قلب شما را ثابت نگه‌دارد. علاوه‌بر آن، اگر یک بیماری زمینه‌ای مثل کم‌کاری تیروئید یا آپنه خواب موجب بروز برادی کاردی شده باشد، باید آن را برطرف کنید. برای آگاهی روش‌های تشخیصی و درمانی مناسب، بهتر است فرق اکو با نوار قلب را بدانید.

 

درمان برادی کاردی

 

اهمیت مراجعه به پزشک و ویزیت برای بررسی برادی کاردی

اگر به برادی کاردی سینوسی مبتلا شده‌اید، باید به‌طور سالانه توسط پزشک ویزیت شوید. سایر علائمی که در این مقاله ذکر کردیم به این معناست که باید فوری به پزشک مراجعه کنید. همراه طب تیمی مجرب و حرفه‌ای در زمینه ارائه انواع خدمات تشخیصی و درمانی برای مشکلات قلبی گردآوری کرده است. این تیم به شما کمک می‌کنند تا در ابتدا این آریتمی قلبی را تشخیص دهید و سپس برای روش درمان برادی کاردی بهترین انتخاب را داشته باشید.

‌نظرات کاربران