آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
افزایش وزن و درد مفاصل پا

افزایش وزن و درد مفصل و پا


همواره چاقی و افزایش وزن باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامتی افراد می شود. اضافه وزن می‌تواند به مفاصل، به خصوص مفاصل پاها و زانوها فشار وارد کرده و منجر به درد شود که به دلایل مختلف این اتفاق می‌افتد.طبیعی است که با افزایش وزن، مفاصل پا باید وزن بیشتری را تحمل کنند در نتیجه منجر به ساییدگی و پارگی غضروف خواهد شد.همچنین اضافه وزن به طرق مختلفی باعث التهاب در بدن می شود.سلول های چربی، به ویژه سلول های چربی که در اطراف اندام های بدن تجمع می یابند و به چربی احشایی معروفند، مواد شیمیایی التهابی را آزاد می کنند. این مواد شیمیایی وارد جریان خون می شوند و باعث ایجاد التهاب در سراسر بدن و پاها می شوند. اضافه وزن همچنین باعث می شود تا بدن به انسولین مقاوم شود، وضعیتی که در آن بدن به طور موثر به انسولین پاسخ نمی دهد. همانطور که می دانید، انسولین مسئول تنظیم قند خون است و مقاومت به انسولین منجر به افزایش سطح قند خون و التهاب خواهد شد. نکته دیگر درباره  اضافه وزن، این است که منجر به افزایش استرس اکسیداتیو در بدن می شود،  در آن صورت عدم تعادل بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها وجود خواهد داشت. استرس اکسیداتیو به سلول ها آسیب می رساند و التهاب را افزایش می دهد.
یکی دیگر از مضرات اضافه وزن این است که با تغییراتی در میکروبیوم روده، که به جوامع میکروبی در روده اشاره دارد، مرتبط است. این تغییرات منجر به التهاب روده و در نتیجه التهاب سایر قسمت های بدن و مخصوصا پاها می شود.
آسیب، یکی دیگر از عواملی است که افراد چاق را در معرض خطر می‌گذارد. این افراد بیشتر در معرض آسیب مفاصل، به خصوص در پاها هستند زیرا فشار اضافه ای  که مفاصل تحمل می کنند ،خطر آسیب را افزایش می دهد. التهاب مزمن با مشکلات سلامتی، از جمله بیماری های قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2، برخی انواع سرطان و بیماری آلزایمر نیز مرتبط است.پزشکان متخصص ارتوپد معتقدند که کاهش وزن حتی به مقدار کم می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. 

 

افزایش وزن و درد پا


به غیر از کاهش وزن، روش های دیگری برای کاهش التهاب نیز وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم: 


    رژیم غذایی سالم: داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه ، سبزیجات، غلات کامل و چربی های سالم به کاهش التهاب کمک می کند.
●    ورزش منظم: فعالیت بدنی به طور منظم در کاهش التهاب پاها و بدن موثر است.
●     خواب کافی: کمبود خواب التهاب را افزایش می دهد. 7 تا 8 ساعت خواب با کیفیت در شب طبیعی است.
●    مدیریت اضطراب و  استرس: استرس یکی از عواملی است که می تواند التهاب را افزایش دهد. بنابراین مدیریت استرس با یوگا، مدیتیشن و  یا گذراندن وقت در طبیعت میتواند در کاهش استرس موثر باشد.
●    پرهیز از مصرف سیگار: یکی از مضرات سیگار کشیدن این است که می تواند باعث التهاب در بدن شود.
به جز عوامل فوق، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که می توانند در درد مفصل و پا در افراد چاق نقش داشته باشند، مانند 
●    آرتروز مخصوصا آرتروز استخوانی. 
   بورسیت:  کیسه های پر از مایع که مفاصل را احاطه می کنند. در افراد چاق به دلیل فشار اضافه ای که بر مفاصل وارد می شود رخ می دهد.
●    نقرس: نقرس نوعی آرتریت است که باعث درد ناگهانی و شدید در مفاصل، مخصوصا در پا می شود. افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به نقرس هستند.
اگر دچار درد مفصل و پا هستید، برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. درمان بسته به علت درد شما متفاوت است. با این حال، کاهش وزن، به کاهش درد و بهبود عملکرد مفصل کمک می کند.میتوانید برای چکاپ کلی قلب از ویزیت متخصص قلب در منزل  بهره ببرید و یا با دیگر پزشکان متخصص  در منزل ملاقات نمایید.‌چنانچه نیاز به خدمات تنقیه در منزل و یا پانسمان زخم در منزل دارید با یکی از موسسه های درمانی که به صورت آنلاین فعالیت می کنند در تماس باشید.

 

کاهش وزن و کاهش  درد  مفصل و پا 


برای کمک به کاهش وزن و کاهش درد مفصل و پا سعی کنید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و بر روی میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی تمرکز کنید. چربی های اشباع شده، چربی های ترانس و قندهای تصفیه شده را محدود و یا حذف کنید. فعالیت بدنی منظم را به طور روزانه انجام دهید‌ و نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که وزن خود را به آرامی کاهش دهید.از آنجا که انتخاب کفش مناسب نیز در کاهش پادرد موثر است،بنابراین  سعی کنید کفش هایی که قوس پا را به خوبی پوشش می دهند استفاده کنید.
کمپرس گرم و سرد هم تاثیر ویژه ای بر کاهش درد دارند. کمپرس گرم می تواند به شل شدن عضلات و کاهش درد کمک کند و کمپرس سرد التهاب را کاهش می دهد.
داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن نیز می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند.
چنانچه دچار درد شدید مفصل هستید، پزشک متخصص ارتوپد ممکن است داروهای تجویزی یا درمان هایی مانند تزریق کورتیکواستروئید یا فیزیوتراپی را توصیه کند.

 

افزایش وزن و درد پا و مفصل

 

رابطه اضافه وزن و درد زانو 


تحقیقات پزشکان متخصص ارتوپد، نشان داده است که رابطه مستقیمی بین اضافه وزن و درد زانو وجود دارد. به ازای هر کیلوگرم وزنی که اضافه کنید، فشار ۴ تا ۶ کیلوگرمی به زانوهایتان وارد می‌شود و این فشار اضافی می‌تواند منجر به آرتروز شود زیرا غضروف مفصلی که به عنوان یک ضربه گیر عمل می‌کند، با گذشت زمان ساییده شده و در نهایت منجر به آرتروز می‌شود. 
یکی دیگر از مضرات اضافه وزن آسیب به رباط زانوهاست رباط‌ها عضلات را به استخوان‌ها متصل می‌کنند و با اضافه وزن دچار پارگی و کشیدگی می شوند. وزن اضافی همچنین می‌تواند منجر به التهاب در مفصل زانو شود که به آن بورسیت می‌گویند. توجه داشته باشید که کاهش وزن حتی به مقدار کم می‌تواند به کاهش درد زانو و کاهش خطر ابتلا به آرتروز کمک کند.
اگر چنانچه به دلیل اضافه وزن شدید امکان بیرون رفتن از منزل برایتان سخت است می‌توانید از مزایای ویزیت متخصص داخلی در منزل و یا متخصص ارتوپد استفاده نمایید و برنامه منظمی برای کاهش وزن خود از آنها دریافت نمایید.

 

رابطه اضافه وزن و مشکلات ستون فقرات


خوب است بدانید اضافه وزن فشار زیادی به ستون فقرات وارد می کند و میتواند منجر به درد، سفتی و مشکلات مختلف شود.حال ممکن است این سوال در ذهن شما مطرح شود که نحوه تاثیر اضافه وزن بر ستون فقرات چگونه است؟ باید بگوییم وزن اضافی، به ویژه در ناحیه شکم، فشار بیشتری به ستون فقرات ،مخصوصا  قسمت پایین کمر وارد می کند و می تواند منجر به فرسایش و پارگی دیسک ها، آرتروز و سایر مشکلات شود.اضافه وزن همچنین می تواند باعث عدم تعادل در بدن شود و در نتیجه فشار بیشتری را به یک طرف ستون فقرات وارد کند. و در نهایت منجر به درد و مشکلات وضعیتی مانند اسکولیوز شود. عضلات شکم و پشت برای حمایت از ستون فقرات نقش اساسی دارند و چنانچه فردی اضافه وزن دارد، این عضلات ممکن است ضعیف تر شوند و ستون فقرات  را در معرض خطر بیشتری قرار دهند.

 

افزایش وزن و درد مفصل


از عمده مشکلات ستون فقرات مرتبط با اضافه وزن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 


●    کمردرد: شایع ترین مشکل ستون فقرات که با اضافه وزن مرتبط است، کمردرد می باشد.
●    آرتروز: اضافه وزن خطر ابتلا به آرتروز، به ویژه آرتروز استخوانی را افزایش می دهد.
●    فتق دیسک: زمانی که دیسک بین دو مهره از جای خود بیرون بزند به نخاع فشار وارد می کند به این حالت فتق دیسک می‌گویند.
●    تنگی کانال نخاعی: هنگامی که کانال نخاعی باریک شود، به نخاع و اعصاب فشار وارد می شود.
●    اسکولیوز: انحنای غیرطبیعی ستون فقرات که به آن اسکولیوز میگویند، که در نتیجه اضافه وزن ایجاد می شود.


کاهش وزن حتی به مقدار کم ، تاثیر زیادی بر کاهش فشار روی ستون فقرات و کاهش خطر ابتلا به مشکلات ستون فقرات دارد.برای محافظت از ستون فقرات، ورزش منظم می‌تواند کمک کننده باشد زیرا ورزش به تقویت عضلات شکم و پشت که از ستون فقرات حمایت می کنند ،کمک می کند. وضعیت بدن در هنگام ایستادن، نشستن و راه رفتن نیز تاثیر زیادی بر پیشگیری و کاهش مشکلات ستون فقرات دارد. بنابراین وضعیت بدنی خود را صاف نگه دارید. از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید و اگر مجبور شدید که اجسام سنگین را بلند کنید، از خم شدن کمر خودداری کنید و در عوض، از پاهای خود برای بلند کردن جسم استفاده نمایید و ستون فقرات خود را صاف نگه دارید. کفش هایی بپوشید که از قوس و مچ پای شما حمایت کنند.


وزن خود را در حد طبیعی نگه دارید، بنابراین اگر اضافه وزن دارید، با متخصص ارتوپد در مورد راه های کاهش وزن مشورت کنید و در صورت مشاهده هر گونه درد یا ناراحتی در ستون فقرات، با پزشک مطرح نمایید. 


شما میتوانید ترتیبی دهید تا از ویزیت متخصصان  ارتوپد و سایر پزشکان در منزل بهره ببرید و وقت خود را در ترافیک و هوای آلوده هدر ندهید. امروزه ساکشن ریه در منزل بیمار انجام می شود و  چنانچه حتی نیاز به نوار مغز در منزل دارید با موسسه های درمانی که کار اعزام متخصص را انجام می دهند در تماس باشید. 


 

‌نظرات کاربران