آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
درمان چربی خون

درمان چربی خون


درمان چربی خون

یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از افراد با آن درگیر هستند، هایپرلیپیدمی و یا چربی خون بالا است. وضعیتی که در آن چربی هایی مانند مانند کلسترول و تری گلیسیرید، در خون فرد بالاتر از حد طبیعی هستند و توسط آزمایش قابل تشخیص می‌باشد.چربی خون بالا می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری ها را افزایش دهد. اما خوشبختانه با تغییر سبک زندگی و در برخی موارد با مصرف دارو می توان چربی خون را کنترل کرد.با توجه به نگرانی هایی که در زمینه این بیماری وجود دارد؛ در این مقاله برآن شدیم تا درباره چربی خون اطلاعات مفیدی را به شما بدهیم تا با راه های کنترل و درمان آن آشنا شوید. پس با مطالعه ادامه این نوشتار، دانش خود را درباره چربی خون افزایش دهید.

هرگونه آمپولی برای بهبود چربی خون داشتید پرسنل ما در شبانه روز میتوانند برای شما تزریقات در منزل را انجام دهند .

چربی خون بالا

علت افزایش چربی خون 

شاید این سوال مهمی باشد که چه عواملی می‌توانند در ابتلا به چربی خون بالا نقش داشته باشند؟ در جواب این سوال باید بگوییم که ژنتیک یکی از فاکتورهای مهم در ابتلا به چربی خون بالاست. اگر سابقه خانوادگی چربی خون بالا دارید، شما نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری خواهید بود و باید پزشک شما را ویزیت کرده و راه های درمان مناسب را به شما بگوید.مصرف غذاهای پرچرب، به ویژه چربی های اشباع شده و چربی های ترانس، می‌تواند کلسترول و تری گلیسیرید خون را افزایش دهد. بنابراین رژیم غذایی مناسب است که می‌تواند در کنترل چربی خون به شما کمک کند.

توجه داشته باشید یکی از عواملی که افراد را دچار چربی خون بالا می‌کند، کمبود فعالیت بدنی است که منجر به افزایش سطح کلسترول بد و کاهش سطح کلسترول خوب می‌شود.همچنین اگر از اضافه وزن رنج می‌برید باید حواستان به چربی خونتان باشید زیرا کاندیدای افزایش چربی خون می‌باشید و چنانچه الکل مصرف می‌کنید و یا سیگار می‌کشید در معرض ابتلا به چربی خون می‌باشید.بیماران دیابتی و  بیماری های کلیوی نیز باید چربی خون خود را بررسی کنند و همواره نزد پزشکی متخصص ویزیت شوند.در نهایت توجه کنید که مصرف برخی از داروها مانند دیورتیک ها و استروئیدها می تواند سطح چربی خون را افزایش دهد.

حتما حتما برای درمان چربی خون وخیم به یک پزشک مراجعه کنید و به توصیه های آن گوش دهید : ویزیت پزشک در منزل 

تغییرات در سبک زندگی برای درمان چربی خون

افرادی که چربی خون بالا دارند با تغییر شیوه زندگی خود طبق راه های زیر  به راحتی مي‌توانند این وضعیت را درمان کنند:

●      مصرف غذاهای کم چرب، به خصوص چربی های اشباع شده و ترانس، میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات می تواند به کاهش سطح چربی خون کمک کند.

●      حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسط ​​در روز باعث کاهش سطح چربی خون می‌شود.

●      اگر اضافه وزن دارید ، حتی کمی کاهش وزن نیز می تواند به طور قابل توجهی سطح چربی خون شما را کاهش دهد.

●      ترک سیگار و الکل برای سلامت قلب و عروق شما ضروری است.

●      استرس می تواند سطح تری گلیسیرید را افزایش دهد. بنابراین با از بین بردن و یا کاهش استرس خود به درمان چربی خون خود بپردازید.

شما میتوانید از ما برای درمان چربی خون درخواست اعزام متخصص داخلی نیز داشته باشید : ویزیت متخصص داخلی در منزل 

دارو برای درمان چربی خون

گاها پیش آمده است که تغییرات در سبک زندگی به تنهایی برای کنترل چربی خون کافی نیست. در این صورت، پزشک ممکن است در هنگام ویزیت بیمار، دارو نیز تجویز کند.

انواع مختلفی از داروها برای درمان چربی خون وجود دارد؛ استاتین ها داروهایی هستند که کلسترول بد خون را کاهش می دهند. رزین های مبادله یونی، به بدن شما در دفع کلسترول از طریق مدفوع کمک می کنند.مهارکننده های PCSK9 نیز سطح کلسترول بد خون را با مسدود کردن عملکرد PCSK9، پروتئینی که به تنظیم سطح کلسترول در بدن کمک می کند، کاهش می دهند. و در نهایت فیبرات ها سطح تری گلیسیرید را در خون کاهش می دهند و سطح کلسترول خوب را افزایش می دهند.

از دیگر خدمات همراه طب که رضایت بسیاری داشته که شاید شما نیز لازم داشته باشید : ویزیت متخصص ریه در منزل  و فیزیوتراپی در منزل 

از چه سنی باید چربی خون را آزمایش کنیم؟

همه افراد باید تقریبا از سن ۲۰ سالگی به بعد باید برای بررسی چربی خون خود، آزمایش خون بدهند حتی در برخی موارد، ممکن است حتی در ویزیت اولیه، پزشک تشخیص دهد که آزمایش چربی خون را زودتر از ۲۰ سالگی انجام دهید. اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس (قبل از 55 سالگی در مردان و قبل از 65 سالگی در زنان) در خانواده شما وجود دارد، پزشک معمولا در سن 10 تا 13 سالگی برای بررسی چربی خون شما آزمایش تجویز می‌کند. یا اینکه اگر شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بیشتر) باشد، برای اولین بار در سن 18 سالگی برای چک کردن چربی خون باید اقدام کنید. اگر مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا یا بیماری قلبی هستید، باید به طور منظم سطح چربی خون خود را چک کنید.

بعد از اولین آزمایش چربی خون، پزشک در هنگام ویزیت شما، عنوان می‌کند که هر چند وقت یکبار باید آزمایش خود را تکرار کنید.

●      اگر سطح چربی خون شما طبیعی است، ممکن است لازم باشد هر 3 تا 5 سال یکبار آزمایش بدهید.

●      اگر سطح چربی خون شما بالا است، احتمالا طبق نظر پزشک هر 1 تا 2 سال یکبار آزمایش خود را تکرار کنید.

●      اگر سابقه بیماری قلبی دارید، ممکن است لازم باشد هر 6 ماه تا 1 سال یکبار آزمایش چربی خون را انجام دهید.

مهم است که به طور منظم سطح چربی خون خود را بررسی نموده تا مطمئن شوید که در محدوده سالم می‌باشد. کنترل سطح چربی خون به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی کمک کند. پس تشخیص زودهنگام و درمان به موقع قدم اصلی برای رفع سریعتر این مشکل می‌باشد.

یکی از خدمات هایی که میتوان گفت به سرعت میتواند چربی خون را درمان کند فصد خون میباشد : فصد خون در منزل 

افزایش چربی خون در بارداری

افزایش چربی خون بالا در دوران بارداری می تواند هم برای مادر و هم برای جنین خطرات زیادی را به همراه داشته باشد. ابتدا به خطراتش برای مادر و سپس برای جنین می‌پردازیم:

خطرات برای مادر

●      چربی خون بالا خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد زیرا  در دوران بارداری قلب تحت فشار بیشتری است.

●      پره اکلامپسی یک بیماری جدی است که با فشار خون بالا، پروتئین در ادرار و تورم در دوران بارداری نمایان می شود. پره اکلامپسی می تواند منجر به عوارض جدی از جمله زایمان زودرس، جدا شدن جفت و نارسایی کلیه برای مادر و حتی جنین شود.

●      چربی خون بالا خطر ابتلا به دیابت بارداری را نیز افزایش خواهد داد. دیابت بارداری اگر کنترل نشود منجر به عوارضی مانند زایمان زودرس، وزن زیاد هنگام تولد و مشکلات تنفسی برای نوزاد خواهد شد و زایمان را سخت می‌کند

برای کسب اطلاعات : سرطان بیضه چیست ؟ 

خطرات برای جنین

●      مادرانی با چربی خون بالا نوزادانی با وزن بالا به دنیا خواهند آورد.

●      نوزادانی که از مادرانی با چربی خون بالا متولد شوند، بیشتر در معرض خطر چاقی در دوران کودکی می‌باشند و منجر به مشکلات سلامتی متعددی در بزرگسالی، از جمله بیماری قلبی، دیابت و برخی انواع سرطان خواهد شد.

●      برخی تحقیقات نشان داده اند که چربی خون بالا در دوران بارداری با مشکلات یادگیری در کودکان ارتباط دارد.

با این حال، با اقداماتی برای کنترل چربی خون خود در دوران بارداری، خطر این عوارض را کاهش دهید تا به سلامت خود و نوزادتان کمک کنید.حال خوب است بدانید اقداماتی که می توانید انجام دهید شامل رژیم غذایی سالمی است که پزشک در هنگام ویزیت به شما یادآور می‌شودهمچنین.بر روی میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی تمرکز کنید و چربی های اشباع شده، چربی های ترانس و کلسترول را محدود نمایید. حداقل 30 دقیقه ورزش متوسط داشته باشید. و ضمن اینکه وزن خود را کنترل می‌کنید،چکاپ های منظم دوران بارداری را نیز انجام دهید.

بدانید : گرگرفتگی چیست ؟ 

درمان چربی خون بالا

چربی خون بالا چگونه منجر به سکته می‌شود؟

چربی خون بالا، به ویژه کلسترول بد، می‌تواند با ایجاد پلاک در عروق خونی، آنها را تنگ کند.این وضعیت که به "آترواسکلروز" معروف است باعث می‌شود جریان خون به مغز  کاهش یابد.در نتیجه ی کاهش جریان خون منجر به علائمی شبیه سکته مغزی یا در صورت پارگی پلاک، ایجاد لخته خونی و انسداد کامل جریان خون و در نهایت سکته مغزی شود.

فشار خون بالا ناشی از آسیب به رگ‌ها توسط کلسترول بالا نیز از فاکتورهای خطر پارگی رگ و خونریزی مغزی می باشد.

مضاف بر این، تری گلیسیرید بالا هم باعث افزایش غلظت خون می‌شود و لخته شدن آن را راحت تر می‌کند و خطر انسداد جریان خون به مغز و سکته را افزایش می‌دهد.

‌نظرات کاربران