آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

کشیدگی تاندون شانه


کشیدگی تاندون شانه

شانه عضو حرکت موثر در بدن محسوب می شود و سلامت آن از اهمیت بالایی برخوردار است ولی گاهی پیش می آید که به دلایلی، عضلات شانه دچار آسیب شده و تاندون آن کشیده می شود . زمانی که تاندون‌های عضلات شانه، که به استخوان‌ها متصلند، بیش از حد کشیده و پاره شوند به اصطلاح می‌گوییم کشیدگی تاندون شانه اتفاق افتاده است. در این مقاله قصد داریم دلایل کشیدگی تاندون شانه و علائم و راه های درمان آن را برای اطلاعات بیشتر شما بازگو کنیم. پس  تا انتها همراه ما باشید.

 

تاندون شانه

 

علل کشیدگی تاندون شانه

کشیدگی تاندون شانه علت های متعددی دارد و  غالبا در اثر موارد زیر ایجاد می شود:

●      یکی از عواملی که بر اثر آن ممکن است تاندون شانه کشیده شود، فعالیت‌های مکرر و در واقع حرکات مکرر بالای سر، مخصوصاً با وزنه است،این حرکات تاندون‌های شانه را تحت فشار قرار می دهد و به مرور زمان آنها را ضعیف می کند. این عارضه در افرادی که فعالیت‌های ورزشی مانند تنیس یا بیسبال را دنبال میکنند، شایع‌تر است.

●      سن یکی از فاکتورهای خطر این عارضه محسوب می شود. با افزایش سن، تاندون‌ها به طور طبیعی ضعیف‌تر و شکننده‌تر می‌شوند. به همین دلیل است که افراد مسن بیشتر در معرض کشیدگی تاندون شانه قرار دارند.

●      برخی بیماری‌ها مانند آرتریت روماتوئید و دیابت نیز خطر ابتلا به کشیدگی تاندون شانه را افزایش می دهند.

ویزیت متخصص ارتوپد : ویزیت متخصص ارتوپد در منزل

 

علائم کشیدگی تاندون شانه

علائم کشیدگی تاندون شانه گاهی به صورت درد در ناحیه شانه، خود را نشان می‌دهد. خصوصا هنگام حرکت دادن بازو و گاهی هم با ضعف در عضلات شانه نمود پیدا میکند.سفتی و خشکی در شانه و صدا دادن مفصل شانه نیز می‌تواند از نشانه های کشیدگی تاندون شانه باشد و در صورتی که هر کدام از این علائم را تجربه کردید، به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید تا اقدامات لازم و روش های درمانی مناسب برای شما انجام شود.

 

کشیدگی تاندون شانه درمان دارد؟

درمان کشیدگی تاندون شانه به میزان شدت آن آسیب بستگی دارد.متخصص ارتوپدی  روش های درمانی مختلفی را در نظر میگیرد. اولین قدم در درمان کشیدگی تاندون شانه، استراحت و دوری از فعالیت هایی است که باعث درد شما می شوند. زیرا استراحت به این به تاندون ها فرصت می دهد تا التیام یابند. استفاده از کمپرس سرد روی ناحیه آسیب دیده هر بار به مدت 15 تا 20 دقیقه و چند بار در روز، در کاهش درد و التهاب موثر است.البته داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن نیز می توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. گاهی نیز متخصص ارتوپدی، چند جلسه فیزیوتراپی را ضروری میداند. یک فیزیوتراپ می تواند تمریناتی را برای تقویت عضلات شانه و بهبود دامنه حرکت آموزش دهد. تا با انجام آنها درد و کشیدگی تاندون شانه بهبود یابد.در برخی موارد نیز برای کاهش درد و التهاب، تزریق کورتیکواستروئید به مفصل شانه انجام می شود. در موارد شدید، ممکن است، متخصص ارتوپدی برای ترمیم تاندون پاره شده جراحی در نظر بگیرد.

 

چند نکته برای کمک به بهبودی  تاندون کشیده شده

●      از گرم کردن ناحیه شانه که تاندون آن دچار آسیب شده و یا استفاده از پدهای گرم کننده خودداری کنید زیرا این کار التهاب را بدتر می کند.

●      از ماساژ دادن ناحیه آسیب دیده نیز اجتناب کنید.زیرا ماساژ، تاندون را بیشتر تحریک می کند.

●      هنگام خواب از بالش اضافی برای راحتی شانه خود استفاده کنید.

●      برای بازگشت به فعالیت های عادی  عجله نکنید. صبر کنید تا تاندون شانه شما کاملاً بهبود یابد.

در نهایت اگر درد شدید، ضعف یا بی حسی در شانه حس کردید که تحمل آن برایتان مقدور نبود و علی رغم درمان های خانگی بهبود نیافت، به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.

 

لیزردرمانی برای کشیدگی تاندون شانه

لیزردرمانی روشی است که از نور لیزر برای تحریک بهبود بافت های بدن استفاده می کند. این روش در درمان طیف وسیعی از بیماری ها از جمله پارگی تاندون شانه به کار می رود.

عملکرد لیزردرمانی به این صورت است که با افزایش جریان در ناحیه آسیب دیده عمل می کند و می تواند به کاهش التهاب ، درد و  تسریع روند بهبودی کمک کند.

اعزام سریع پرستار به منزل جهت انجام خدمات های : ساکشن ریه در منزل ، تنقیه در منزل ، فصد خون در منزل 

 

درمان کشیدگی تاندون شانه

 

چگونه از کشیدگی تاندون شانه پیشگیری کنیم؟

ناگفته نماند که هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از کشیدگی تاندون شانه وجود ندارد ولی با انجام برخی اقدامات ساده میتوان خطر ابتلا به آن را کاهش داد. اولین اقدام این است که اگر در شانه خود درد یا ناراحتی احساس می کنید، استراحت کنید زیرا ادامه فعالیت باعث آسیب بیشتر می شود.

گرم کردن و سرد کردن یکی از اقدامات پیشگیرانه است. قبل و بعد فعالیتی که عضلات شانه را درگیر می کند، 5 تا 10 دقیقه گرم و سرد کنید زیرا این کار باعث افزایش جریان خون به عضلات و  انعطاف پذیری آنها می شود و به نوبه خود می تواند خطر آسیب را کاهش دهد.

یکی دیگر از اقدامات موثر در پیشگیری کشیدگی تاندون شانه، تقویت عضلات است. عضلات شانه و بازوی خود را با انجام تمرینات قدرتی  تقویت کنید تا تاندون ها و عضلات اطراف آنها نیز تقویت شده و کمتر در برابر آسیب قرار گیرند.

همچنین هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن، وضعیت بدنی مناسب خود را حفظ کنید زیرا این کار به تراز شدن شانه ها کمک می کند و از فشار بیش از حد روی تاندون ها  پیشگیری می کند. چنانچه شغلی دارید که شامل حرکات مکرر بالای سر است، برای جلوگیری از فشار بیش از حد بر تاندون های شانه، استراحت را فراموش نکنید.

در نظر داشته باشید که اضافه وزن نیز از فاکتورهایی است که می تواند فشار بیشتری بر تاندون های شانه وارد کند ، بنابراین با حفظ وزن متعادل می توانید به کاهش خطر آسیب کمک کنید.

در صورت نیاز از بانداژ استفاده کنید، مخصوصا  اگر مستعد کشیدگی تاندون شانه هستید،و در هنگام فعالیت ، بانداژ کردن می تواند به حمایت از شانه  و کاهش خطر آسیب کمک کند.

این نکته را فراموش نکنید که اگر سابقه کشیدگی تاندون شانه یا سایر مشکلات شانه دارید، مهم است که به طور مرتب با متخصص ارتوپدی در تماس باشید تا تحت نظر قرار بگیرید. به این صورت میتوانید خطر ابتلا به آسیب بیشتر را کاهش دهید و در صورت بروز مشکل، درمان سریع دریافت کنید.

دیدید که با رعایت این نکات ساده می توان به کاهش خطر ابتلا به کشیدگی تاندون شانه و حفظ سلامت و تحرک شانه های خود کمک بزرگی کنید.

 

ورزش های مناسب برای کاهش درد عضلات شانه

همواره پزشکان انجام فعالیت های ورزشی متناسب با شرایط بدنی را به همه افراد توصیه میکنند. درست است که ورزش می تواند به کاهش درد شانه و تقویت عضلات آن کمک کند، ولی قبل از شروع هر برنامه ورزشی جدید، با پزشک خود مشورت کنید. به ویژه اگر درد شانه شما ناشی از آسیب یا بیماری باشد، پزشک متخصص ارتوپدی و یا فیزیوتراپیست می تواند به شما در معرفی تمرینات موثر و بی خطر کمک کند‌.برخی از تمرینات شانه که معمولا پزشکان توصیه میکنند شامل موارد زیر می باشد:

●      حرکات کششی ملایم: از آنجا که کشش می تواند به افزایش دامنه حرکت و انعطاف پذیری شانه کمک کند. بنابراین حرکات کششی ملایم را می توان چند بار در روز انجام داد.

●      تقویت عضلات: در نظر داشته باشید که عضلات قوی تر قطعا به حمایت از مفصل شانه و کاهش درد کمک می کنند. تمرینات تقویتی را می توان 2 تا 3 بار در هفته انجام داد.

●      تمرینات هوازی: فعالیت هوازی می تواند به بهبود گردش خون و کاهش التهاب در شانه کمک کند. پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری نمونه هایی از تمرینات هوازی هستند که پزشکان توصیه میکنند.

 

حرکات کششی و تقویتی شانه

برای تقویت عضلات شانه، کافیست برخی حرکات کششی و تقویتی را که پزشک و یا فیزیوتراپیست، آنها را تأیید میکند، فرا بگیرید و آنها را انجام دهید.

کلیک کنید : فیزیوتراپی در منزل 

 

حرکات کششی

●      کشش شانه در حالت ایستاده : زمانی که ایستاده اید میتوانید یک حرکت کششی مناسب نیز انجام دهید.به این شکل که یک دست را به سمت آرنج مقابل خود بالا بیاورید. آرنج را خم کرده و ساعد را روی قفسه سینه قرار دهید. با دست دیگر، آرنج خم شده را به آرامی به سمت شانه مخالف بکشید. 30 ثانیه نگه دارید و عکس این کار را برای طرف دیگر انجام دهید.

●      کشش شانه کبوتری: برای انجام این حرکت کششی، کافیست روی زمین زانو بزنید و یک زانو را به سمت جلو و پای دیگر را به عقب دراز کنید. کف پای جلویی خود را صاف روی زمین قرار دهید و پای عقب را خم کنید تا ساق پا روی زمین قرار گیرد. دست را در کنار زانوی جلویی روی زمین قرار دهید و دست دیگر را به سمت بالا دراز کنید. به آرامی سینه خود را به سمت زانوی جلویی خود بیاورید و کشش را در شانه عقبی احساس کنید. 30 ثانیه نگه دارید و سپس طرفین را عوض کنید.

 

کشیدگی تاندون شانه

 

تقویت عضلات

●      پرس شانه با دمبل: این حرکت را با وزنه های سبک شروع کنید و به تدریج با قوی تر شدن عضلات، وزنه ها را سنگین تر کنید.

●      پروانه: برای این تمرین، ابتدا با وزنه های سبک شروع کنید و به تدریج وزنه ها را سنگین تر کنید.

●      حرکات رو به بالا: با وزنه های سبک حرکات رو به بالا را آغاز کنید و به تدریج با قوی تر شدن عضلاتتان، وزنه ها را سنگین تر کنید.

به یاد داشته باشید که هنگام انجام هر تمرینی، شرایط بدنی خود را در نظر بگیرید و اگر درد دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و سپس آن تمرین و حرکت ورزشی را شروع نمایید‌.

‌نظرات کاربران