آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user

بیش فعالی چیست ؟ از تشخیص تا درمان


پیش فعالی کودکان

شناخت بیش فعالی در کودکان می تواند از بروز عواقب آن در بزرگسالی جلوگیری کند. بله درست متوجه شده اید که بیش فعالی می تواند تا بزرگسالی ادامه یافته و موجب بروز رفتارهای بزهکارانه شود. در ادامه درباره اینکه بیش فعالی چیست ؟ روش تشخیص انواع آن از همدیگر چگونه است و سریع ترین راه درمان برای اطفال و بزرگسالان چیست ، آشنا میشوید.

ملاقات بدون نوبت با متخصص در کمترین زمان : ویزیت در منزل 

پیش فعالی کودکان

بیش فعالی چیست؟

ADHD یا بیش فعالی ، یک اختلال روانی _ عصبی است که باعث بروز رفتارهای تکانشی ، جنب و جوش بیش از حد و عدم تمرکز در کودک و بزرگسال می شود. بیش فعالی در کودکان شایع تر است اما احتمال وجود آن در بزرگسالان را نمی توان نادیده گرفت.

نکته ! گاهی بیش فعالی می تواند با سایر بیماری های روان مثل افسردگی ، اسکیزوفرنی و.. در کودکان و بزرگسالان به صورت توامان وجود داشته باشد.

آشنایی با نحوه برقراری ارتباط با بهترین متخصص اطفال تهران : ویزیت متخصص اطفال در منزل

علائم بیش فعالی

علائم بیش فعالی را در سه بخش : بی توجهی ، تحرک زیاد و رفتارهای تکانشی دسته بندی می کنند که به تفصیل در زیل بیان شده است :

بی توجهی . کودک دچار حواس پرتی ، فراموشکاری ،  عدم تمرکز یا مشکل داشتن در انجام وظایف ، عدم توجه کافی برای  پیروی کردن به نوبت برای انجام  دستورالعمل های پشت سر هم و.. می شود.

تحرک زیاد . تکان خوردن های زیاد ، سخن گفتن مداوم ، داشتن مشکل در یکجانشینی ، تمایل شدید به دویدن و پرش ، بی قراری دائمی از علائم بیش فعالی در رابطه با تحرک زیاد هستند.

رفتارهای تکانشی . انجام کارها یهویی و بدون عاقبت اندیشی ، دویدن در میان کلام دیگران ، نداشتن صبر برای ماندن در صف یا نوبت را از جمله رفتارهای تکانشی کودکان مبتلا به بیش فعالی می دانند.

تشخیص و درمان بیماریهای اعصاب و نخاع : ویزیت متخصص مغز و اعصاب در منزل

انواع بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان

با توجه به رفتارهایی که کودک از خود نشان می دهد، ممکن است بیش فعالی او ، یک از انواع زیر باشد :

1.   اختلال بیش فعالی . افراد مبتلا به این نوع از بیش فعالی ، اغلب بی قرار هستند و علائم تحرک زیاد را از خود نشان می دهند.

2.   اختلال بی توجهی . کودکان مبتلا به این نوع از بیش  فعالی در تمرکز و توجه به جزئیات مشکل دارند.

3.   بیش فعالی ترکیبی . کودک ، همه علائم بیش فعالی ( بیش فعالی _ بی توجهی _ تکانشی ) را از خود بروز می دهد. 

پاسخگویی 24 ساعته به تماس شما برای اعزام شبانه روزی : سونوگرافی در منزل 

چگونه از روی علائم بیش فعالی کودکان را تشخیص دهیم ؟

شرایطی که باعث می شود به وجود بیش فعالی در کودکان شک کرد عباراند از :

  • علائم مربوط به اختلال بیش فعالی باید به مدت 6 ماه تداوم داشته باشند.
  • علائم مربوط به اختلال کم توجهی باید به مدت 9 ماه تداوم داشته باشند.
  • کودک باید بالای 5 سال باشد. نتیجه گیری درباره ابتلای کودکان زیر 5 سال به بیش فعالی توجیه علمی ندارد.
  • علائمی که اکنون کودک نشان می دهد باید قبل از 7 سالگی از او دیده باشید.

نکته : زمان تداوم علائم بیش فعالی ، اصل اساسی برای مبتلا دانستن کودک می باشد. 

اگر احتیاج به تزریق سرم دارید و یک پرستار خبره میخواهید به همراه طب اعتماد کنید : تزریق سرم در منزل 

روش تشخیص بیش فعالی کودکان

اگر مشکوک هستید که کودک شما بیش فعالی دارد باید رفتار او را حداقل به مدت 6 ماه زیر نظر بگیرید .سپس ، برای ویزیت روانشناسی ، روانپزشک یا پزشک اطفال وقت بگیرید. برای تشخیص بیش فعالی لازم است تا یک مصاحبه کامل با پزشک داشته باشید. پرسشنامه و تست بیش فعالی کودکان را پر کنید. برای کودکانی که به مهد می روند؛ شاید نیاز باشد از مربی های آموزشی آنها برای جمع آوری اطلاعات کمک گرفته شود. 

انواع تست های بیش فعالی کودکان

انواع تست های بیش فعالی کودکان عبارتند از :

پرسشنامه نمایه حسی 2(sensory profile) . از این پرسشنامه به عنوان مهم ترین پرسشنامه برای تشخیص اختلال بیش فعالی در کودکان 5 تا 14 سال یاد می شود.

آزمون IVA-2 . در این آزمون ،  دقت و تمرکز کودکان در بخش های دیداری و شنیداری مورد ارزیابی قرار می گیرد که کمک شایانی به تشخیص بیش فعالی در کودکان خواهد نمود.

آزمون ارزیابی توجه و تمرکز کوتاه مدت COG . دارای دو نسخه مجزا برای تایید بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان است. هر نسخه کودکان دارای  10 سوال ( در مجموع 20 سوال ) می باشد که باید والدین و مربیان پر شود. نسخه بزرگسالان 64 تا سوال دارد.

آزمون ارزیابی توجه IVA. یک تست تشخیصی بیش فعالی برای سنجش تمرکز و توجه  کودکان و بزرگسالان است که توسط محققان ایرانی با در نظر گرفتن فرهنگ بومی ایران طراحی شده است.

• آزمون ارزیابی اختلال بیش فعالی CANTAB.  این آزمون ، مجموعه ای از تست هاست که با هدف ارزیابی عملکرد شناختی در زمینه های مختلف، از جمله توجه ، حافظه ، یادگیری و کارکردهای اجرایی ، به کار می رود.

درمان بیماری های مرتبط با استخوان ها و مفاصل با ویزیت متخصص ارتوپد در منزل 

کودکان پیش فعال

درمان بیش فعالی 

استفاده از روش های ترکیبی ( دارودرمانی در کنار درمان های غیر دارویی ) برای درمان بیش فعالی ، متدی است که توسط پزشکان دنبال می شود. 

دارو درمانی 

1.   داروهای محرک . این دارو ها با تولید دوپامین و نوراپی نفرین در قشر جلوی مغز موجب افزایش تمرکز و توجه در کودکان با میزان موفقیت 80 درصدی می شوند. مهم ترین این داروها : متیل فنیدات یا آمفتامین از جمله ریتالین ، آدرال

2.   داروهای غیر محرک .  مصرف این داروها (برای مثال : کلبری ، بوپروپیون) برای کودکان در بین سنین 6 الی 17 سال مجاز است و با هدف کنترل علائم تکانشگری و بیش فعالی تجویز می شود.

مقاله پیشنهادی : علائم کم خونی و انواع آن 

‌نظرات کاربران