آزمایش چکاپ کامل در منزل با 10 درصد تخفیف + نمونه گیری رایگان
logo
user user
عمل اسلیو

عمل اسلیو معده چیست؟


فرآیند چاقی این روزها گریبانگیر افراد زیادی می باشد و برخی از آنها راه های زیادی را برای کاهش وزن خود امتحان کرده اند و به نتیجه نرسیده اند و در نهایت تصمیم گرفته که معده خود را کوچک کنند. یکی از روش های کوچک کردن معده، عمل اسلیو است و کسانی که وزن بالایی دارند از این عمل کمک می‌گیرند تا لاغرتر شوند. در این مقاله به طور کلی درباره عمل اسلیو معده صحبت خواهیم کرد و مزایا و معایب آن را بررسی می کنیم. 
عمل اسلیو معده در واقع نوعی جراحی است که در آن حدود 75 تا 80 درصد از معده برداشته می‌شود و در پی آن حجم معده به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد تا فرد احساس سیری زودهنگام داشته باشد و در نتیجه غذای کمتری خورده و وزنش تا حد قابل توجهی پایین بیاید.

 


مزایای عمل اسلیو معده


طبق تحقیقات، عمل اسلیو معده مزایای زیادی دارد. کاهش وزن قابل توجه، از مزیت های مهم این عمل به شمار می آید. افراد مبتلا به چاقی می‌توانند 60 تا 80 درصد از وزن اضافی خود را در عرض 12 تا 18 ماه کاهش بدهند.این عمل  به بهبود یا رفع بیماری‌هایی مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، آپنه خواب و بیماری‌های قلبی عروقی کمک می کند. مطالعات نشان داده‌اند که افراد چاقی که تحت عمل اسلیو معده قرار می‌گیرند، در مقایسه با افراد چاقی که این عمل را انجام نمی‌دهند، عمر طولانی‌تری دارند.


عوارض جانبی عمل اسلیو معده


مانند هر عمل جراحی، طبیعتا عمل اسلیو معده نیز عوارض و خطراتی دارد. برخی از عوارض جانبی  این عمل عبارتند از:
●    سوء تغذیه: از عوارض عمل اسلیو معده میتوان به سوتغذیه اشاره کرد. به دلیل کاهش حجم معده، جذب برخی مواد مغذی دشوارتر می شود و ممکن است فرد دچار سوءتغذیه شود.
●    سنگ کیسه صفرا: خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا بعد از عمل اسلیو معده افزایش می‌یابد.
●    فتق: در برخی موارد، پیش می آید که بخیه‌ها در محل برش شکم پاره شده و فتق ایجاد می شود.
●    اسهال و استفراغ: در ماه های اولیه بعد از عمل، اسهال و استفراغ شایع می باشد.


چه کسانی کاندیدای عمل اسلیو معده هستند؟


عمل اسلیو معده برای افراد مبتلا به چاقی مفرط که شاخص توده بدنی آنها بیشتر از 40 است یا افرادی که BMI آنها بین 35 و 40 است و به همچنین به دلیل چاقی، دچار مشکلات سلامتی جدی هستند، توسط پزشک در نظر گرفته می‌شود.
اقدامات قبل از انجام عمل اسلیو معده
افرادی که کاندیدای عمل اسلیو هستند،قبل از انجام آن، باید تحت معاینات و آزمایشات مختلفی قرار بگیرند و حتما تغییراتی در سبک زندگی خود مانند رژیم غذایی و ورزش ایجاد کنند.


بعد از عمل اسلیو معده 


کسانی که تحت عمل اسلیو قرار می گیرند، ضمن اینکه پس از عمل باید رژیم غذایی خاصی را دنبال کنند.باید مکمل‌های خاصی را نیز مصرف کرده تا از کمبود مواد مغذی در بدنشان جلوگیری شود. همچنین باید به طور منظم توسط پزشک معاینه شوند و تحت نظر قرار بگیرند. و موقع پانسمان زخم در منزل اصول بهداشتی را رعایت نمایند.
تفاوت عمل اسلیو و بای پس معده
عمل اسلیو و بای پس معده هر دو از روش‌های جراحی چاقی هستند و با هدف کاهش وزن افراد مبتلا به چاقی انجام می‌شوند. با این حال، این دو عمل در نحوه انجام و برخی از عوارض و مزایا با هم تفاوت دارند.

 

شباهت‌های عمل اسلیو و بای پس معده


هم عمل اسلیو و هم بای پس به افراد کمک می‌کنند تا وزن قابل توجهی را از دست بدهند. همچنین هر دو عمل می‌توانند به بهبود یا رفع بیماری‌هایی مثل دیابت نوع 2، فشار خون بالا، آپنه خواب و بیماری‌های قلبی عروقی کمک کنند.
همانطور که قبلا گفتیم، افراد چاقی که تحت عمل‌های جراحی چاقی مانند اسلیو و یا بای پس قرار می‌گیرند، در مقایسه با افراد چاقی که این عمل را انجام نمی‌دهند، عمر طولانی‌تری خواهند داشت.

 

بارداری بعد از اسلیو معده


بسیاری از افراد از عمل اسلیو معده اجتناب می کنند زیرا فکر میکنند که ممکن است در بارداری آنها خللی وارد شود. بلید بگوییم که بارداری بعد از اسلیو معده نه تنها امکان پذیر است، بلکه می تواند تجربه ای سالم و لذت بخش برای زنانی باشد که قبلاً با چاقی دست و پنجه نرم می کردند. با این حال،برای باردار شدن برنامه ریزی و مراقبت های پیش از آن بسیار مهم است. معمولاً پزشکان توصیه می کنند که افراد حداقل 12 تا 18 ماه بعد از اسلیو معده برای بارداری باید صبر کنند.علت آن این است که در این زمان به بدن فرصت داده می شود تا با تغییرات ناشی از جراحی سازگاری پیدا کند تا سطح مواد مغذی و وزن ثابت شود.خانمی که بعد از عمل اسلیو، قصد بارداری دارد، قبل از اقدام به بارداری، باید با پزشک مشورت کرده تا مطمئن شود که کمبودی در ویتامین ها و مواد معدنی مانند آهن، اسید فولیک و کلسیم ندارد.همچنین وزن خود را به طور منظم کنترل کند و برنامه غذایی سالمی را دنبال نماید و حتما شرایط سلامتی موجود مانند دیابت یا فشار خون بالا را با پزشک خود در میان بگذارد.در صورت نیاز به تزریقات در منزل و یا خدمات درمانی دیگر حتما با یک موسسه خدمات درمانی در تماس باشد.

 

اسلیو

 

رژیم غذایی بعد از اسلیو معده


معمولا رژیم غذایی که پزشک متخصص داخلی برای بعد از اسلیو معده در نظر می گیرد به منظور کمک به بهبودی، کاهش وزن و حفظ سلامتی در درازمدت طراحی می شود و به طور کلی، در ماه های اولیه بعد از عمل، این رژیم غذایی بر روی مواد زیر متمرکز خواهد بود: 


مایعات


نوشیدن آب به مقدار زیاد حداقل 8 لیوان در روز برای جلوگیری از کم آبی بدن ضروری است و باید توجه داشت که نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی می توانند باعث ناراحتی گوارشی شوند.


مواد غذایی


مصرف غذاهای کم چرب و پر پروتئین مانند،مرغ، ماهی، تخم مرغ و حبوبات که منابع عالی پروتئین هستند.توصیه می شود. همچنین مصرف انواع مختلف سبزیجات و میوه ها برای تامین ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر ضروری است.غذاهای بخارپز نسبت به غذاهای سرخ شده و چرب در اولویت هستند و به جای سه وعده غذایی اصلی، 5 تا 6 وعده غذایی کوچک در طول روز می تواند تاثیر بهتری در جذب غذا داشته باشد.باید دقت کرد تا غذا به خوبی جدیده شود تا هضم آن راحت تر باشد. 
نکته بسیار مهم این است که الکل می تواند باعث کم آبی بدن و سوء تغذیه شود و سیگار کشیدن نیز روند بهبودی را کند می کند و خطر ابتلا به عوارض را افزایش می دهد بنابراین افرادی که عمل اسلیو انجام داده اند، باید اکیدا از مصرف الکل و سیگار اجتناب کنند. 
در کنار رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم نیز برای حفظ سلامتی و تناسب اندام بعد از اسلیو معده بسیار مهم است. با پزشک خود در مورد برنامه ورزشی مناسب مشورت کنید.به یاد داشته باشید که صبر و حوصله کلید موفقیت در این مسیر است. با دنبال کردن رژیم غذایی و سبک زندگی سالم، به کاهش وزن و حفظ سلامتی بعد از اسلیو معده دست پیدا خواهید کرد.

 

بازگشت وزن بعد از اسلیو معده


آیا بعد از اسلیو معده ، بازگشت وزن وجود دارد؟ این سوال بسیاری از افراد است که میخواهند عمل اسلیو انجام دهند و مردد هستند.باید بگوییم متاسفانه چاقی بعد از عمل اسلیو معده می تواند برگشت پذیر باشد.ولی زیاد جای نگرانی نیست زیرا آمارها نشان می دهد که 5 تا 10 درصد از افراد در نهایت دچار افزایش وزن و چاقی مجدد می شوند.ولی اگر بخواهید بدانید علت بازگشت وزن بعد از عمل چیست؛ باید بدانید دلایل مختلفی می تواند در بازگشت وزن بعد از اسلیو معده نقش داشته باشد، از جمله:
●    دنبال نکردن رژیم غذایی مناسب و پرخوری حتی بعد از اسلیو معده منجر به افزایش وزن می شود.
●     مصرف بیش از حد غذاهای چرب، پرکالری و فرآوری شده به مرور زمان باعث افزایش وزن می شود.
●    عدم تحرک کافی و ورزش نکردن، کالری اضافی را در بدن ذخیره می کند و منجر به چاقی خواهد شد.
●     استرس، اضطراب و افسردگی که به عنوان عادات ناسالم به حساب می آیند،  منجر به پرخوری عاطفی و افزایش وزن می شوند.
●    برخی از تغییرات هورمونی مانند یائسگی ، خطر افزایش وزن را بعد از اسلیو معده افزایش می دهد.

 

عمل اسلیو معده


پیشگیری از بازگشت وزن بعد از عمل اسلیو 


با رعایت برخی از اقدامات می توان از بازگشت وزن بعد از عمل اسلیو معده پیشگیری کرد‌. رژیم غذایی سالم و متعادل که توسط متخصص داخلی و یا تغذیه تنظیم شده را به طور دقیق اجرا کنید.فعالیت بدنی منظم که شامل حداقل 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط در روز است را انجام دهید.برای مدیریت استرس، روش هایی مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق را یاد بگیرید و به طور منظم با پزشک متخصص داخلی ملاقات داشته باشید تا وزن و وضعیت سلامتی شما تحت نظر باشد.
با این اوصاف اگر بعد از عمل اسلیو معده دچار افزایش وزن شدید، ناامید نشوید. با مشورت با پزشک و متخصص داخلی، مجددا مسیر کاهش وزن و حفظ سلامتی را طی کنید و همیشه قبل از انجام هر گونه تغییر در رژیم غذایی یا ورزشی خود، به ویژه بعد از عمل جراحی، با پزشک یا متخصص داخلی مشورت کنید و یا با یکی از موسسه های خدمات درمانی در ارتباط باشید تا در مواقع لزوم غیر از مواردی که به عمل اسلیو مربوط است از خدمات وصل سوند ادرار در منزل ، صدور گواهی فوت در منزل ، نوار مغز در منزل ، تست پاپ اسمیر در منزل استفاده نمایید. 

‌نظرات کاربران